Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

"Търси се звезден кристал " на Мартин Петков с първа награда ...

 13 Ноември 2007

В края на миналата седмица в присъствието на писатели - фантасти от страната и Кърджали бяха обявени и наградени победителите в Националния конкурс за написване на научно - фантастичен разказ. Интересът към конкурса бе голям, постъпиха над 120 творби на автори от Русе, Пазарджик, София, Ямбол, Бургас, даже и от чужбина, коментира пред участниците в срещата председателят на журито Юри Илков – редактор на единственото в България списание за фантастика ”Тера фантастика“.
Призът от конкурса отиде при Мартин Петков от София за неговия разказ ”Търси се звезден кристал”. Второ и трето място си поделиха Светлана Янева от Ямбол, Ценка Бакърджиева от Бургас и Божидар Гразданов от София. Ради Радев – от Кърдажали получи специалната награда на журито за разказа “Мокро време”.
Идеята за този конкурс е на Никола Кесаровски, създателят на Клуб Фантастика в Кърджали и негов първи председател. За изминалите десет години клубът се наложи като един от най -активните в страната, желанието ни е този първи конкурс да стане традиционен, а наградата да бъде на името на известния писател – фантаст Никола Кесаровски, съобщи секретарят на кърджалийския клуб Кирил Добрев.
Награждаването на победителите от конкурса се проведе на 10 ноември /събота/ в Художествената галерия “Станка Димитрова”. Приятна изненада за присъстващите бе гостуването на Софийския клуб по фантастика “Мовис “. Негови членове представиха различни техники на средновековна европейска фехтовка.
Проявата бе организира със съдействието на община Кърджали и бе част от програмата по случай 95 години от освобождението на града.

Още снимки
 Прочитания: 2893 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign