Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Калоян Николов и Мюжгян Осман първенци в “Лингвистично кенгуру”

 15 Ноември 2007

Двама възпитаници на ГПЧЕ “Христо Ботев” са сред осемте победители в страната в първото Международно езиково състезание “Лингвистично кенгуру”. За отличните си познания по немски език Калоян Николов и Мюжгян Осман, сега вече деветокласници в езиковата гимназия в Кърджали, получиха грамоти.
На церемонията по връчване на наградите, провела се на 13 ноември в Централния Военен клуб в столицата, Калоян получи отличието си лично от зам.-министъра на образованието Кирчо Атанасов.
Подобно състезание се провежда за първи път и в него взеха участие над 5 000 момичета и момчета разпределени в пет възрастови групи. Нашите представители са сред най-добрите във възрастова група 7-8 клас. Калоян е събрал 185 от възможни 200 точки при решаването на теста, а Мюжгян 180.Тестът включва не само граматична част, но и въпроси, изискващи знания от всички сфери на живота. Той е бил подготвен от специалисти в Гьоте институт. Участниците в първото Международно езиково състезание “Лингвистично кенгуру” са имали 75 минути за отговор на 40 въпроса, а максималният брой точки при решаването на теста е 200.


 Прочитания: 2782 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign