Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

"Дървото на живота"

 03 Декември 2007

На първи декември- Международния ден за борба със ХИВ/СПИН в Кърджали бе открит информационен център за превенция на болестта . Импровизираната открита шатра бе до Театър “Димитър Димов”, а в рамките на четири часа от 11 до 15 часа всеки минувач можеше да се запознае с подготвените здравно –просветни материали , свързани с пандемията на века. .
Младите хора бяха подготвили и послания към своите връстници и всички жители на Кърджали с призив за взаимна отговорност във борбата срещу СПИН. Тези послания те поставиха на “Дървото на живота” в близост до организирания информационен център. Към всяко послание бе закрепен и презерватив.
В рамките на АНТИСПИН кампанията в Кърджали в Обединен детски комплекс се състоя АНТИСПИН купон , а ученици от 11/а/ и /б/ клас на СОУ “Св. Климент Охридски” с консултантската помощ на психолога на РИОКОЗ –Златка Лапанова изработиха и представиха филм на тема “В час ли сме за болестта СПИН ?”. Промоцията бе съпътствана с викторина.
Всички прояви в Кърджали бяха инициирани и проведени съвместно от младежките организации - БМЧК, Клуб “Младите хора здраве секс, наркотици” към РИОКОЗ и ОДК и Детски младежки парламент към ОДК , Център за работа с доброволци и Интерак към Ротари клуб.Проявата бе организирана със съдействието на общината .
В рамките на Националната информационна АНТИСПИН кампания в лаборатория “Медицински изследвания” на РИОКОЗ Кърджали на 30 ноември се проведе безплатно анонимно изследване за ХИВ, хепатит В и Сифилис. Изследванията ще бъдат направени по метода “Елайза” с модерна френска апаратура. Пожелалите да бъдат изследвани кърджалийци до 14 часа бяха десет. Техните резултати ще бъдат готови на пети декември.

Още снимки
 Прочитания: 2070 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign