Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали сред най-предпочитаните градове за живеене

 06 Декември 2007

Кърджали е на десета позиция в класацията сред 35-те града в страната, участвали в специалното проучване на Дарик, “24 часа” и информационния сайт DarikNews.bg за определяне най-добрия град за живеене в България. Днес в столицата, точно в 12 часа, бяха обявени официално резултатите. Нашият град събра 198 точки, само с 45 точки по-малко от класиралият се на първо място град Варна.
На второ място остана Пловдив с 228 точки, трети е Велико Търново с 226 точки. Столицата на България София се подрежда на четвърто място в класацията с 223 точки. С минимална разлика преди Кърджали са Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград и Кюстендил.
Кърджали събра максимален брой точки по три от 40-те показатели –брой банкомати, липса на задръствания по улиците и регистрирани убийства /През последните 4 години в Кърджали няма нито едно убийство/. Девет точки получихме за това ,че градът се намира в близост до море /река / планина / курорти, а осем за зелените площи. Макар че Кърджали се определя като най-слънчевия в страната, по този показател получихме само 7 точки. Най -ниско сме оценени по показател Wi-Fi (безжичен) Интернет на обществени места – 0 точки. Прочитания: 5409 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign