Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Август - 2018 г.

Община Кърджали осигури още 2 млн.лв. за улично осветление

 01 Август 2018
Министерски съвет одобри днес искането на община Кърджали за още 2 млн.лв., които са необходими за реализация на проекта за улично осветление в областния град. Общината поиска допълнително финансиране на проекта от Министерство на финансите, а средствата бяха осигурени с подкрепата на ПГ на ДПС и ръководството на ДПС.

Общината кандидатства с проект за изграждането на нови центрове за възрастни, с различни психични проблеми

 03 Август 2018
Община Кърджали ще кандидатства с проект за обособяването на три социални центъра в сградата на старото училище „Н.Й.Вапцаров” в кв. Веселчане – Център за възрастни, страдащи от психични разстройства, Център за грижа за лица с различна форма на деменция и Дневен център за подкрепа на лица с различна форма на деменция и техните семейства.

Кметът: До 20 август дефектиралите ускорители на ПСОВ ще бъдат ремонтирани и доставени

 03 Август 2018
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис е разговарял с ръководството на фирмата доставчик на оборудването на съоръженията в Пречиствателната станция за отпадни води и от там са го уверили, че дефектиралите устройства /ускорители/ ще бъдат ремонтирани и доставени до 15-20 август.

Инж. Хасан Азис: Община Кърджали предоставя най-много електронни услуги в страната

 03 Август 2018
Към настоящия момент Община Кърджали предоставя най-голям брой електронни услуги – 44 на брой, в страната. Това заяви на пресконференция кметът инж. Хасан Азис днес.

Кърджали се нарежда на четвърто място в страната по издадени разрешителни за строеж

 03 Август 2018
По брой на издадените разрешения за строеж община Кърджали се нарежда на четвърто място в страната, след София, Пловдив и Варна, сочи статистиката за издадените разрешения за строеж през второто тримесечие на 2018 година.

Кметът: Няма да се продават имоти в парк Простор, ще се строи втори изход на стадиона,трафопост и помощно игрище

 03 Август 2018
„Твърдението, че общината прави нови УПИ-та в Парк Простор с цел продажба, при това твърдение от представител на държавата /облястния управител – б.р./, за мен е заблуда на обществеността на Кърджали и проява на безотговорност. За това областният управител като представител на държавата дължи извинение на обществеността на Кърджали”. Това заяви днес по повод появилата се в медиите и социалните мрежи полемика кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.

П О К А Н А

 06 Август 2018
Уважаеми госпожи и господа, Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да участвате в начална пресконференция по проект “Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали”

10 улици и един площад ще бъдат изцяло обновени по проект на ОП „Региони в Растеж”, ще бъде построен и мост

 08 Август 2018
10 улици и един площад в Кърджали ще бъдат изцяло обновени в рамките на проект по ОП „Региони в растеж” 2014 - 2020 година. Това стана ясно днес на встъпителна пресконференция, дадена от ръководителят на проекта „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали”и заместник-кмет на общината инж. Катя Митовска.

„Опознай родния край" в лятната читалня в Кърджали

 10 Август 2018
В лятната читалня на РБ„Н. Вапцаров” в Кърджали ще бъде отбелязан Международният ден на младежта.Младежите ще участват в сглобяването на голям пъзел – загадка, изобрязяващ област Кърджали

Кметът инспектира ремонтите в 5 училища

 10 Август 2018
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис заедно със заместник кметовете инж.Катя Митовска и Веселина Тихомирова инспектираха хода на ремонтните дейности в училищата, които се санират

Предават „на живо” от Дъждовница

 10 Август 2018
В Арт къщата в Дъждовница Арт движение Кръг и младежкият медиен екип на студио МедиуМ откриха експериментално кино и ТВ студио за заснемане на репортажи, документални филми, клипове по български и турски фолклор в различни режисьорски интерпретации. Животът в селото беше заснет и с дрон от 1000 м височина

Информация за проект „Осигуряване на топъл обяд в Община Кърджали”

 10 Август 2018
„Осигуряване на топъл обяд в Община Кърджали” по Договор за безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-3.002-0147-С02

Увеличаване броя на лицата получаващи топъл обяд по проект "Осигуряване на топъл обяд в Община Кърджали"

 13 Август 2018
Община Кърджали подписа Допълнително споразумение към Договор BG05FMOP001-3.002-0147-С02 „Осигуряване на топъл обяд в Община Кърджали”, процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-3.002 „Осигуряване на топъл обяд – 2016-2020”, на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ) за периода 2014-2020 г., за увеличаване броя на лицата получаващи топъл обяд. От 13.08.2018 г. капацитетът на социалната услуга „Обществена трапезария“, се увеличава от 120 на 600.2018 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Хотел Главатарски хан Детска градина Вяра надежда и любов Кърджали Детска градина Райна Княгиня Кърджали