Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Декември - 2022 г.

До края на годината официално ще бъдат открити 69 социални жилища в Кърджали

 01 Декември 2022
До края на годината официално ще бъдат открити 69 социални жилища в Кърджали изградени по проект „Изграждане на социални жилища в град кърджали” на Оперативна програма „Региони в растеж”. След като това стане вече потребителите на социалната услуга ще могат да бъдат настанявани като на този етап са подадени 63 заявления, от които 25 вече са одобрени. Те ще се отнасят до 55 потребители.

До края на януари трябва към Кърджали да потече газ от междусистемната газова връзка България – Гърция

 01 Декември 2022
До края на януари трябва към Кърджали да потече газ от междусистемната газова връзка България – Гърция, каза пред журналисти кметът на общината д-р инж. Хасан Азис.

Д-р инж. Хасан Азис: В рамките на 2023 година Кърджали ще има най-модерния приют за бездомни животни в България

 01 Декември 2022
В рамките на 2023 година Кърджали ще има най-модерния приют за бездомни животни в България. Това обяви на пресконференция кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

След 33 години турската художчничка Ширин Йълмаз, родом от Кърджали, представи 33 картини в арт галерия „Кръг”

 02 Декември 2022
Художничката от Турция, родом от Кърджали, Ширин Йълмаз представи в арт галерия „Кръг” 33 свои картини в своята първа в България самостоятелна изложба. Тя заминава за Турция заедно със семейството си по време на т.нар. „възродителен процес”, когато е едва на 8 години. След 33 години тя се завръща в родния Кърджали, за да сподели чрез своите картини спомените от първите години от живота си в България.

Над 10 млн.лв. инвестира община Кърджали по програма на МОН в 5 образователни обекта

 02 Декември 2022
До края на 2022 година се очаква да се подпише договор с фирми за строителен надзор за 5 образователни обекти в Кърджали, а това ще бъде и зелен светофар за започване на изграждането им през 2023 година. Това обяви на пресконференция кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Светлините на Коледните елхи ще грейнат на 6 декември

 02 Декември 2022
На 6 декември /Никулден/ след 17,30 ч. ще грейнат светлините на трите Коледни елхи и ще се открие официално Коледния базар в пространството пред сградата на община Кърджали. Тържеството ще започне с изпълнения на състави от ОДК –Театрално студио, Школа за модерни и спортни танци, ДВГ“До, Ре, Ми“, ще има песни, танции стихове от по-малките ученици. Дядо Коледа ще поздрави децата на Кърджали, техните родители и гостите на града в навечерието на Коледно-Новогодишните празници.

Състезатели на ТК „Орфей” от Кърджали с впечатляващо представяне на международен турнир по тенис в Кавала

 05 Декември 2022
Състезателите на ТК “Орфей” направиха впечатляващо представяне на силния международен турнир в Кавала, в който взеха участие 127 тенисисти от София, Пловдив, Скопие, Кърджали, Кавала и Комотини.

Прессъобщение

 06 Декември 2022
Днес, 6 декември 2022 г., в предаването на Общинско радио Кърджали, от 15:20 часа ще бъде излъчено повторението на третото от новата четвърта поредица съвместни предавания на Общинско радио Кърджали и Областен информационен център – Кърджали, за кохезионната политика и Оперативните програми на ЕС.

С послания за мир, любов, съпричастност и не на агресията грейнаха светлините на 3 елхи, Ангела и светещия надпис „Кърджали”

 07 Декември 2022
Снощи духът на Коледа завладя Кърджали. Това се случи на пищно тържество, главни действащи лица в което бяха децата на Кърджали и разбира се Дядо Коледа. Кулминацията бе запалването на светлините, но не само на трите елхи на моравата пред общината, но и на новата придобивка в празничната украса – надписът „Кърджали” с разноцветни светещи букви, както и на Ангела на Кърджали.

Проведе се обществено обсъждане на проект за нов устройствен план на град Кърджали

 09 Декември 2022
До края на януари 2023 година граждани на Кърджали – юредически и физически лица, могат да правят своите предложения, свързани с изработването на нов устройствен план на град Кърджали, който е възложен на екип под ръководството на архитект Иван Димчев, автор на досега действащия устройствен план. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на проект ”Нов общ устройствен план на град Кърджали”, което се проведе снощи пред препълнената залата на Бизнес инкубатора.

На информационна среща експертите от ОИЦ Кърджали представиха новите програми на ЕС за периода 2021-2027 година

 09 Декември 2022
Областният информационен център Кърджали проведе информационна среща, на която ще представи новите програми, съфинансирани със средства на Европейските фондове за споделено управление за периода 2021-2027 година. Срещата е част от Общата инициатива на Мрежата на ОИЦ и има за цел да популяризира националната законодателна рамка, както и да посочи приоритетите, финансирането и програмите през новия програмен период.2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign