Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Октомври - 2005 г.

Кметската управа се включи в инициативата "Да освежим света, който живеем"

 04 Октомври 2005
Този следобед кметът на община Кърджали заедно с екипа си се включиха в реализирането на общинската инициатива "Да освежим света, в който живеем".

Над 2 милиона лева усвоява община Кърджали за подобряване пътната инфраструктура

 04 Октомври 2005
Пет са обектите на територията на община Кърджали, които се финансират от Публично инвестиционни проекти - ЕАД София. Общата им стойност е 2 563 000 лева.

Днес в Кърджали започна работа третата Балканска среща на писателите

 05 Октомври 2005
"Човекът без граници" под този надслов ще протече двудневната трета по ред Балканска среща на писателите, чийто домакин е община Кърджали.

Продължава конкурсът за лого на Кърджали

 05 Октомври 2005
Община Кърджали има намерението девизът на общината да бъде избран до Деня на град Кърджали -21 октомври и да бъде приет на тържествената сесия на Общинския съвет.

В края на ноември изтича срока за регистрация на домашните кучета

 07 Октомври 2005
До края на месец ноември изтича срокът, в който собствениците на кучета в община Кърджали трябва да ги регистрират в общинска администрация.

Посланикът на Япония у нас гостува днес в Кърджали

 10 Октомври 2005
На опознавателна среща в Кърджали пристигна днес Негово превъзходителство посланика на Япония у нас Койчиро Фукуи. Той се срещна с градоначалника инж. Хасан Азис.

Обръщение на кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис по повод 12 октомври - Ден на българската община

 12 Октомври 2005
Вече 8 години 12 октомври е празник на българската община. На този ден представителите на местната власт правят оценка на това докъде са стигнали и чертаят планове за бъдещото развитите. В тази връзка кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис поздрави своите колеги и служителите в общинска администрация.

Тръгна сайт за кърджалийската поетеса Петя Караколева

 14 Октомври 2005
За първи път тази година ще бъде връчена националната литературна награда "Петя Караколева"в навечерието на Деня на Кърджали -21 октомври.От днес стартираха проявите в общинската програма за отбелязване Деня на Кърджали,посветени на бележитата кърджалийска поетеса.

Изложба "Нашият хляб насъщен" бе открита днес в Кърджали

 14 Октомври 2005
Изложба "Нашият хляб насъщен"бе открита днес в Кърджали.Проявата е включена в общинската програма посветена на Деня на Кърджали -21 октомври.

Продължават проявите посветени на Деня на Кърджали -21 октомври

 14 Октомври 2005
Тази вечер от 19,00 часа ДКТ "Димитър Димов" Кърджали представя най-новия си спектакъл "Албена" от Йордан Йовков.Постановката е на режисьора Пламен Панев.Представлението получи много добра атестация от известни български театроведи.В края на месеца то ще гостува и в София.Театрални представления са включени в общинската културна програма и през следващите два почивни дни.

Над 50 щанда участват в 8-мото търговско изложение "Произведено за вас"

 18 Октомври 2005
Днес бе открито 8-мото търговско изложение "Произведено за вас", включено в общинската програма за отбелязването на 21 октомври Деня на Кърджали.

60 години от своето създаване празнува Общинско радио "Кърджали"

 20 Октомври 2005
В навечерието на 60-годишнината от създаването на Общинско радио "Кърджали" редакторът Роза Димова получи награда от Националното сдружение на общините в Република България за задълбочено и професионално отразяване на проблемите на общината и кърджалийци.

21 октомври Деня на Кърджали

 21 Октомври 2005
На днешната тържествена сесия на Общинския съвет съветниците единодушно избраха Владко Панайотов-директор на Колежа по минно дело и Славей Златев /посмъртно/ физик да бъдат наградени със званието "почетен гражданин" на Кърджали. "Почитай миналото,гради бъдещето" е девизът, който ще бъде вписан в герба на община Кърджали.

Връчиха наградата "Петя Караколева"

 21 Октомври 2005
Кирил Назъров е първият носител на националната награда задетска литература "Петя Караколева".

"15 години истина" е мотото на съвместната изложба на община Кърджали и вестник "24 часа"

 21 Октомври 2005
Изложба с фото-колажи бе отркита в Кърджали. Проявата е съвместна на общината и вестник "24 часа".

В Керимовата къща гостува художничка от Америка

 25 Октомври 2005
Художничката от САЩ Джанет Кроунитър подреди изложба в Керимовата къща. Тя е от побратимения с Кърджали американски град Елхард.

Главният изпълнителен директор на БТК посети Кърджали днес

 27 Октомври 2005
Главния изпълнителен директор на БТК АД бе на посещение днес в Кърджали. Той се срещна с кмета на общината инж. Хасан Азис.

Заместник-министърката на културата Надежда Захариева посети община Кърджали в началото на седмицата

 27 Октомври 2005
Заместник-министърката на културата Надежда Захариева огледа състоянието на няколко читалища в община Кърджали. Посети и светилището край село Татул.



2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign