Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Ноември - 2005 г.

Седем проектни предложения на община Кърджали очакват финансиране в началото на следващата година

 01 Ноември 2005
Одобрение за финансиране на седем проекта по различни европейски програми очаква община Кърджали до края на март 2006 година. Това съобщи на редовната си среща с журналисти днес градоначалникът инж. хасан Азис.

Кметът на Кърджали инициира среща със строителните фирми от общината

 01 Ноември 2005
Среща със строителните фирми на територията на община Кърджали беше инициирана от кмета инж. Хасан Азис.

75 години от създаването си празнува Основно училище "Никола Вапцаров" в кърджалийското село Рани лист

 01 Ноември 2005
Снощи с тържествен концерт Основно училище "Никола Вапцаров" в село Рани лист, община Кърджали отбеляза своя 75-годишен юбилей.

Възстановяват осветлението на пасарелката

 02 Ноември 2005
От днес започна възстановяването на осветлението по пешеходния мост,който свързва последните жилищни блокове на квартал "Възрожденци" и централната градска част.

"ВиК" ООД и община Кърджали координират действията си

 02 Ноември 2005
Ръководството на "ВиК" ООД и община Кърджали обсъдиха важни проблеми свързани с възстановяването на уличната настилка след аварии по водопреносната мрежа и почистването и поддържането на шахтите.

Юношите от "Арда" Кърджали спечелиха турнира по футбол за купата на кмета на общината

 03 Ноември 2005
Президентът на Българският футболен съюз Борислав Михайлов участва в награждаването на победителите в Международният турнир по футбол за деца и юноши за купата на кмета на община Кърджали.

Поредно дарение за деца в неравностойно положение в община Кърджали

 03 Ноември 2005
61 деца сираци и полусираци от община Кърджали получават топли кожукчета за зимата чрез дарение направено от м-н "Шипка" - Фуат Гювен.

Община Кърджали отбелязва големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам

 03 Ноември 2005
С богата концертна програма снощи в Кърджали бе посрещнат големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам. На сцената на Дома на културата най-атрактивни бяха малките танцьори от детската градина в село Енчец, община Кърджали.

Второ поред дарение прави наш съгражданин живеещ в Швеция

 07 Ноември 2005
Второ поред дарение осигурено от нашият съгражаданин в Швеция г-н Хълми Бернар пристигна в Кърджали. Помощта ще бъде разпределена между хора в неравностойно положение от община Кърджали.

На 11 ноември изтича срокът за регистрация по БУЛСТАТ

 09 Ноември 2005
Срокът за регистрацията по БУЛСТАТ изтича на 11 ноември тази година. Темата бе коментирана на редовната среща на кметовете на населени места в община Кърджали с общинското ръководство.Регистрация трябва да имат всички земеделски и тютюнопроизводители. Пенсионерите не са длъжни да се регистрират.

Кметове и тютюневи експерти обсъдиха предстоящата изкупна кампания 2005

 09 Ноември 2005
Няма да има увеличение на изкупните цени на тютюна от тазгодишната реколта. Тютюневи експерти призоваха стопаните да не бързат с пасталирането на низите с тютюн. В края на този месец или началото на декември ще се раздават чуловете на стопаните.

Основното училище в село Охлювец от днес има нов компютърен кабинет

 09 Ноември 2005
Нов компютърен кабинет отвори врати днес в основното училище "СВ.св. Кирил и Методий" в село Охлювец.

До края на тази седмица ще бъде готов окончателно пътят с.Повет - с.Панчево

 09 Ноември 2005
Така изглеждаше пътят, свързващ селата Повет-Панчево в община Кърджали преди 8 месеца. Тогава след проливни дъждове бяха активизирани свлачищните процеси и жителите на околните села нямаха достъп до общинския център.С помощта на община Кърджали в началото на месец март тази година изцяло разрушената пътна отсечка временно възстановена и пусната в действие.

Днес официално бе открита обновената отсечка между селата Повет-Панчево в община Кърджали

 11 Ноември 2005
Около 150 метра от пътя между селата Повет-Панчево в община Кърджали бяха разрушени от свлачище след паднали проливни дъждове в района. За известно време жителите на двете села бяха откъснати от областния център. През този период екипи на Гражданска защита доставяха стоки от първа необходимост на населението.

Нови придобивки за жителите на село Резбарци

 14 Ноември 2005
Жителите на село Резбарци имат нова автобусна спирка, в нова сграда се намира вече кметството, асфалтирани са част от главната улица и пътеката до храма "Свети Спас". Вложени са средства за над 150 000 лева в обектите, които официално бяха открити в събота.

Детския и младежки парламент в Кърджали проведе тържествена сесия

 15 Ноември 2005
Малките парламентаристи бяха поздравени лично от кмета инж. Хасан Азис за добре свършената работа. Предстои подписването на меморандум между община Кърджали и Детския и младежки парламент.

Федерацията на потребителите със свой офис и в Кърджали

 15 Ноември 2005
На 1 декември в Кърджали отваря врати регионален офис на Федерацията на потребителите в България с подкрепата на община Кърджали.

Строителните фирми използват нерегламентирани сметища

 16 Ноември 2005
Нерегламентираните сметища от строителни материали остават един от основните проблеми, който стои пред общинска администрация.Периодично тя възлага на фирмата по сметосъбирането "Титан Клинър" да извършва почистване на сметищата.

Отпадането на ученици от училище дискутираха днес в Кърджали

 17 Ноември 2005
Работна среща по проекта на Министерството на образованието, УНИЦЕФ и Държавната агенция за закрила на детето се проведе днес в Кърджали. Темата на дискусията беше "Предотвратяване отпадането на ученици от училище". Във форума участва международният експерт по проблемите на образованието Пиер Мондо.

Кърджали отбеляза 120 години от Сръбско-българската война и Деня на сухопътните войски

 18 Ноември 2005
Изложение на военна техника, която е на въоръжение в Българската армия бе представена днес в Кърджали. Проявата е част от инициативите, с които Военният клуб в Кърджали отбелязва 120 години от Сръбско-българската война и 19 ноември - Деня на сухопътните войски със съдействието на община Кърджали.

Деца от община Кърджали се включиха в Националната инициатива "Книги на моето детство"

 18 Ноември 2005
Кампанията стартира на 2 ноември и ще продължи до 9 декември. Инициативата има за цел да стимулира интереса на децата и подрастващите към книгите и да развие читателската им култура, а също така и да мобилизира ресурсите на обществото за повишаване на грамотността на децата и съставяне на система за дарителство на книги.

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се завърна от Брюксел

 21 Ноември 2005
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се включи в работата на Комитета на регионите към Европейският съюз в Брюксел.

Проект за заетост на стойност 250 хиляди евро подготвя община Кърджали с гръцки партньори

 21 Ноември 2005
До средата на месец декември община Кърджали трябва да бъде готова с проекта, чиято цел е обучение на хора от различни групи. Това е договорил кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис по време на престоя си в европейската столица Брюксел, в края на миналата седмица. Той се е срещнал и с президента на Алианса на либералите и демократите Кент Йосансон. В Алианса членуват Движението за права и свободи и Национално движение "Симеон Втори".

Тази седмица започва реставрацията на картините от галерия "Станка Димитрова" в Кърджали

 21 Ноември 2005
Тази седмица започва реставрацията на 6 живописни платна от Художествената галерия "Станка Димитрова" в Кърджали, които са с най-висока степен на застрашеност.

Дома Майка и дете в Кърджали получи дарение

 21 Ноември 2005
Германски дарители предоставиха хранителни продукти, дрехи и две парални машини на Дома майка и дете в Кърджали. Имат идея да продължат с дарителските жестове и в бъдеще.

Подготвя се нов Закон за референдумите

 22 Ноември 2005
Секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир взе участие в първата среща на работната група ,подготвяща промени в Закона за допитване на населението.

Община Кърджали е готова за зимата

 22 Ноември 2005
Община Кърджали е готова да посрещне първите снеговалежи.Приключени са всички процедури,избрани са фирмите изпълнителки за снегопочистването и фирмата доставчик на пясък.

Цялостен ремонт очакват сградите на "Ученически общежития" и ОУ "Пейо Кр.Яворов" в Кърджали

 22 Ноември 2005
Община Кърджали ще кандидатства пред фонд "Енергийна ефективност" за финансиране на ремонти в сградите на "Ученически общежития" и ОУ "Пейо Кр.Яворов" в областния център.

Заседава Постоянната общинска комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи

 24 Ноември 2005
Готовността за действие при влошени метеорологични условия през зимния период бе акцент в работата на Постоянната общинска комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи.

Семейства в неравностойно положение в община Кърджали получиха помощи

 24 Ноември 2005
40 семейства в неравностойно положение от махала Дар дере на кърджалийското село Перперек получиха пакети с дрехи, обувки, постелъчно бельо и детски играчки. Лично кметът на общината инж. Хасан Азис окомплектовани пакети на всяко домакинство.

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис дарява деца-сираци

 24 Ноември 2005
Дарение на децата кръгли сираци от община Кърджали направи кметът инж. Хасан Азис.Той посети лично всяко дете и подари топли кожухчета, обувки и пуловери.

Деца от Детски и младежки парламент в Кърджали раздаваха "усмивки" по случай Националния ден на младежта 27 ноември

 28 Ноември 2005
Членовете на Детски и младежки парламент в Кърджали отбелязаха Националният ден на младежта 27 ноември. Тази година той премина под мотото "Усмихни се България".

Вечер на турската култура се проведе в Кърджали

 30 Ноември 2005
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис получи плакет за принос в популяризирането на турската култура. Това стана на организираната от читалище "Юмер Лютфи" и филиала на ПУ "Любен Каравелов" Вечер на турската култура.

Обновиха сектор ГРАО в общинска администрация Кърджали

 30 Ноември 2005
Обновиха сектор ГРАО в община Кърджали. Лично градоначалникът откри обновеният център,чийто 8 специалисти обслужва средно между 60 и 70 граждани на ден.

"Най-доброто от България - Кърджали 2005" отвори врати днес

 30 Ноември 2005
Днес официално бе открито търговското изложение "Най-доброто от България - Кърджали 2005". Форума ще продължи до 6 декември.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign