Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Декември - 2005 г.

В ход е процедура за изграждане на център за обслужване на граждани на едно гише

 01 Декември 2005
От следващата година се очаква да заработи център за обслужването на граждани на едно гише в община Кърджали. Готов е техническият проект за него, в ход е процедурата за избор на изпълнител, съобщи на редовната си среща с журналисти градоначалникът инж. Хасан Азис.

Клубът на инвалида в Кърджали отбеляза днес своя празник - 3 декември Международният ден на хората с увреждания

 02 Декември 2005
В навечерието на 3 декември Международният ден на хората с увреждания Клубът на инвалида в Кърджали получи дарение от помощни средства за нужадещите се свои членове. Дарението бе предоставено от кмета на общината инж. Хасан Азис, който съобщи пред присъстващите, че до края на тази година ще приключи проекта за рехабилитация и реконструкция на кръстовища и тротоари за хора с инвалидни колички в Кърджали.

Конкурс за талантливи деца се провежда в Кърджали

 02 Декември 2005
Конкурс за талантливи деца ще се проведе утре в Кърджали. Той е под надслов "Орфеева дарба". Над 20 участници от 5 до 18 години са се записали за участие в него.

Областният управител на Одрин посети днес Кърджали

 06 Декември 2005
Областният управител на Одрин бе на посещение днес в Кърджали. Той се срещна с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. След това се запозна със своя колега инж. Ангел Коджаманов, областен управител на Кърджали.

Започва цялостен ремонт на сградата на Младежкия дом в Кърджали

 06 Декември 2005
През 2006 година започва обновяване на сградата на Младежкият дом в Кърджали. Това ще стане чрез проект "Партньорство за по-добър шанс на младите хора", който бе спечелен от община Кърджали по програма ФАР.

Строителни фирми почистиха отпадъците си от три централни улици след предписания от общинска администрация

 06 Декември 2005
Общинска администрация ще изготви списък със строителните обекти на територията на града и ще следи дали след завършването на обектите улиците се почистват от отпадъци. Ако това не се изпълнява в срок фирмите ще търпят глоби, максималният размер е в рамките на 500 лева.

През януари стартира проекта "За по-чиста река Арда"

 07 Декември 2005
През януари 2006 година стартира изпълнението на проекта "За по-чиста река Арда", който ще се изпълнява в общини от България и Гърция. Инициативата се финансира от европейската програма ФАР Трансгранично сътрудничество и е на обща стойност 666 000 евро. Община Кърджали ще получи 76 000 евро за оборудване.

Нова специализирана техника получават противопожарните служби в област Кърджали по програма ФАР ТСГ

 07 Декември 2005
11 специализари автомобили за Районните служби пожарна и аварийна безопасност ще пристигнат в област Кърджали по проект на програма ФАР ТСГ за подобряване на пожарната и аварийна безопасност по българо-гръцката граница.

През пролетта на 2006 година стартира строителството на корекцията на река Арда

 07 Декември 2005
Строителството на корекцията на коритото на река Арда ще бъде възобновено през пролетта на следващата година, коментира заместник министъра на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски. Вече има подписано споразумение между министерството и фирмите-изпълнителки на проекта за разплащането на всички действително извършени до този момент работи.

Ваня Петкова изнесе поетичен рецитал в Кърджали

 07 Декември 2005
Поетесата Ваня Петкова представи пред кърджалийската публика стихове от последната си книга "Грешница".Тя се срещна със свои почитатели отново след двайсет години.Проявата е включена в програмата на община Кърджали по случай Коледа и Нова година.

На 12 декември Община Кърджали открива Коледните и Новогодишни празници

 08 Декември 2005
Официалното откриване на Коледните и Новогодишните празници в Кърджали ще стане на 12 декември,когато в 17 часа ще грейне градската елха. Под коледното дърво участниците в Младежки градски съвет ще отворят специална Книга на пожеланията.

37години, отдадени на хората

 08 Декември 2005
Най-дългогодишният кмет на населено място в Южна България Ахмед Джелил посрещна днес кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис.Настолен часовник с надпис "Живот, отдаден на хората" подари на бившия кмет на село Скалище инж.Азис.

Днес се откриват официално Коледните и новогодишни празници

 12 Декември 2005
Тази вечер в 17 часа ще бъдат запалени светлините на елхата на площад "Освобождение" в Кърджали. С това се слага началото на общинските прояви посветени на Коледните и Новогодишни празници. Децата от Обединен детски комплекс отвориха коледна работилница и майсторят най-голямата новогодишна картичка.

Деца от ЦДГ "Здравец" в Кърджали тренират при наводнение

 12 Декември 2005
Тренировъчно занятие на тема "Действие на Постоянната комисия,педагогическия, административния и помощен персонал при наводнение" се проведе в ЦДГ "Здравец" в Кърджали. Организацията и подготовката на занятието бяха извършени от Дирекция "Гражданска защита", Регионалният инспекторат по образование, Отдел "Образование" в община Кърджали, ЦДГ "здравец" и Областният съвет на БЧК.

Коледната елха в Кърджали грейна

 13 Декември 2005
Снощи грейна коледната елха в Кърджали. Много деца, ученици, родители бяха дошли на градския площад, за да присъстват на този празничен момент. Здраве и много празнично настроение им пожела секретарят на общинска админстрация г-н Сезгин Бекир.

Коледна изложба подредиха децата от детските градини в Кърджали

 14 Декември 2005
Пъстроцветни картички,гирлянди,сурвачки,елхови играчки ,коледни и новогодишни сувенири,включва откритата днес изложба в сградата на община Кърджали.Тя е дело на децата от детските градини в общината,а подготовката за изработването на всички над 150 експоната започна в началото на месец декември.

Реставрацията на картините в галерия "Станка Димитрова" в Кърджали продължава

 15 Декември 2005
До средата на месец февруари следващата година първите 15 напълно реставрирани платна от засегнатата колекция на картинната галерия "Станка Димитрова" в Кърджали да бъдат готови и да се покажат пред публиката, се надява ръководителят на екипа реставратори Димчо Радев.

Творецът Христо Танев гостува тази вечер в Кърджали

 15 Декември 2005
Христо Танев ще подреди изложба от два цикъла във фоайето на хотел "Устра" тази вечер.Наред с това той ще изнесе лекция на тема "България - мост към новото хилядолетие" и ще представи книгата "Аз-ът на българите". Проявата е част от общинската програма за настъпващите Коледни и Новогодишни празници.

Кърджалийска делегация се завърна от посещение в гръцката община Комотини

 16 Декември 2005
От гръцка страна строителството на пътната отсечка през прохода Маказа започва през следващата 2006 година. На 15 декември кметовете на Комотини и на Кърджали откриха указателна табела, на която са посочени посоката и разстоянието между двате общини.

Журналисти от Кърджали гостуват на колегите си от Комотини

 16 Декември 2005
През първата половина на 2006 година в Кърджали ще бъде подписано споразумение между български, гръцки и турски журналисти за ежедневен обмен на информация. Идеята за това е на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. Първото посещение бе в турската община Одрин. Вчера от гръцката община Комотини се завърна българска делегация, в чийто състав бяха представители на местни и централни медии в Кърджали.

Представиха завършили проекти по програма ФАР ТГС в Кърджали

 16 Декември 2005
Днес в Кърджали бяха представени резултатите и добрите практики от изпълнените проекти по Програма ФАР Трансгранично сътрудничесто Фонд за малки проекти България - Гърция.На форума присъства заместник министъра на регионалното развитие Димчо Михалевски. Приветствие към гостите направи и кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.

"Принцесата и свинарят" се игра за 100 път днес в Кърджали

 16 Декември 2005
Днес в Кърджали бе показано 100-то представление на спектакъла "Принцесата и свинарят" посветено на 200 години от рождението на Ханс Кристиян Андерсен.

55 години от началото на профилактичното дело в Кърджали отбеляза РИОКОЗ

 19 Декември 2005
Кметът инж. Хасан Азис и Общинският съвет удостоиха Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве в Кърджали с почетен знак - герб на община Кърджали - златен - по повод 55 -годишнината от началото на профилактичното дело в региона.

30 села от община Кърджали са без ток

 19 Декември 2005
Нормализира се обстановката в област Кърджали. Всички пътища са проходими при зимни условия.

Посрещнаха дядо Коледа в Обединен детски комплекс в Кърджали

 19 Декември 2005
"Весела коледна въртележка" събра над 180 деца в зала 1 на Обединен детски комплекс в Кърджали. Приятелят на малчуганите Роко Коко, Дядо Коледа и неговите помощници джуджетата веселиха децата.

Коледари поздравиха ръководството на община Кърджали

 20 Декември 2005
Сурвакари от специализирана детска градина "Ян Бибиян" гостуваха днес в община Кърджали.Всяко дете получи подарък-коледен пакет с лакомства,играчки и дрешки,които са предоставени от фондация "АДРА"-Германия по програмата "Дете дарява дете".

Кметът на община Кърджали гостува днес на ОУ"Г.Бенковски"

 20 Декември 2005
Гост на тържеството по случай настъпващите Коледни и Новогодишни празници днес в ОУ "Г.Бенковски",бе кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис.Той поздрави възпитаниците на учебното заведение и дари първокласниците с подаръци, подготвени от фондация "АДРА"-Германия по програма "Дете дарява дете".

Децата от училище "Д-р Петър Берон" празнуваха днес

 20 Декември 2005
Днес празнуваха учениците от Помощно училище -интернат "Д-р Петър Берон" в Кърджали, които се веселиха заедно с връстниците си от Обединен детски комплекс. Кметът инж. Хасан Азис ги поздрави с настъпващите Коледни и Новогодишни празници.

Анкета определи 10-тте най-добри спортисти в община Кърджали за 2005 година

 21 Декември 2005
Чрез анкета сред 12 медии в Кърджали бяха определени 10-тте най-добри спортисти за 2005 година. На първо място е волейболиста Николай Колев. Кметът инж. Хасан Азис връчи на отличените статуетки и грамоти.

БТК инициира осъществяването на телемост с Кърджали

 21 Декември 2005
Телемост беше осъществен с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Децата от Дом майка и дете получиха коледни подаръци

 22 Декември 2005
Днес посрещнаха дядо Коледа в Дом майка и дете в Кърджали.

Община Кърджали кандидатства с проект по програма САПАРД

 22 Декември 2005
Община Кърджали кандидатства с проект по "горска мярка" по Програма САПАРД.Изготвен е вече техническият проект за изграждане на горски път, който ще свързва две общини - Кърджали и Черноочене.

Поредно дарение получи община Кърджали в навечерието на празниците

 23 Декември 2005
Даряват инвалиди, социално слаби, сираци и полусираци в община Кърджали в навечерието на Коледните и Новогодишни празници.

Коледна изложба радва жителите на село Дъждовница

 23 Декември 2005
Коледна изложба подредиха в арт къщата в село Дъждовница.

Новият консул на Турция в Пловдив посети Кърджали

 28 Декември 2005
Новият генерален консул на Република Турция в Пловдив посети община Кърджали.Той се срещна с градоначалника инж. Хасан Азис.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign