Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Май - 2005 г.

С празничен концерт Община Кърджали ще отбележи тази вечер 60- годишнината от победата над хитлерофашизма.

 03 Май 2005
Община Кърджали,Военен клуб -Кърджали и Общински център за култура и младежки дейности организират тази вечер празничен концерт в чест на 60-годишнината от победата над хитлерофашизма-9май и Деня на храбростта и Българската армия -6 май.

Дни на Европа в Кърджали

 04 Май 2005
С активната подкрепа на община Кърджали и тази година,ще бъде отбелязан Деня на Европа-9май.Поредицата от прояви се провеждат в рамките на Информационната и комуникационна програма на Делегацията на Европейската комисия в България.

Социално сдружение от община Баден -Баден направи днес дарение в Община Кърджали.

 05 Май 2005
Вчера в Кърджали пристигна медицинско оборудване и помощни средства за болниците,социалните домове и детските градини в общината.Това дарение от обществено сдружение в немския град Баден-Баден и се осъществява чрез община Кърджали.Днес официално дарението бе предоставено в Многопрофилна болница за активно лечение "Доктор Атанас Дафовски",в Дом за стари хора и детска градина "Детелина".

Община Кърджали въведе IP-телефони

 05 Май 2005
Община Кърджали премина от цифрови и аналогови телефони към IP-телефония. 6-73-19 е новият номер на горещия телефон в общинска администрация

С тържествен ритуал Кърджали отбелязва днес 60 години от победата над хитлерофашизма.

 09 Май 2005
Община Кърджали кани всички кърджалийци на проявите организирани днес по повод 60 години от победата над хитлерофашизма и 9 май-Деня на Европа.

Утре започват консултациите с политическите сили за СИК в община Кърджали

 10 Май 2005
Утре кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис кани парламентарно представените партии и коалиции на среща за определяне съставите и броя на членовете на секционните избирателни комисии за предстоящият парламентарен вот.

109 служители от общинска администрация Кърджали подпомагат Център "Фонд за лечение на деца"

 10 Май 2005
109 служители от община Кърджали се включиха в инициативата за набиране на средства за Фонда за лечение на деца.

Дарение за ЦДГ "Снежанка" село Енчец

 10 Май 2005
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис направи днес дарение на Целодневна детска градина "Снежанка" в село Енчец. Това не е първият благотворителен жест от страна на община Кърджали, заяви директорът на детското заведение Поля Стайкова.

Предстои втора среща за определяне съставите и броя на членовете на СИК в община Кърджали

 11 Май 2005
Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис проведе консултации с местните ръководства на парламентарно представените партии и коалиции във връзка с определяне съставите и броя на членовете на СИК в община Кърджали. Не бе постигнато споразумение за квотата на отделните партии и коалиции за представителство в СИК.

Делегация от община Кърджали замина днес за Гърция

 13 Май 2005
По покана на кмета на община Комотини Тасо Вавациклис,днес за Гърция замина делегация от община Кърджали.

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис издаде заповед за определяне местата за обявяване на избирателните списъци.

 13 Май 2005
На основание чл.29,ал.1 от Закона за избиране на народни представители кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис издаде заповед ,с която се определят местата за обявяване на избирателните списъци за произвеждане на избори за народни представители на 25.06.2005 г.

От утре стартират първите прояви и чествания от Програмата на община Кърджали до 10 юни

 16 Май 2005
Утре 17 май стартират проявите и честванията в община Кърджали до 10 юни. От 17 и 30 часа в Регионалният исторически муцей ще бъде открита археологическата изложба "Перперикон в светлината на най-новите изследвания".

И на втората среща в община Кърджали не бе постигнато споразумение за квота на отделните партии и коалиции за представителство в СИК

 16 Май 2005
Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис проведе втора среща за консултации с местните ръководства на парламентарно представените партии и коалиции във връзка с определянето съставите и броя на членовете на СИК в общината.

Благодарствено писмо и плакет получи инж. Хасан Азис от Държавна агенция "Гражданска защита"

 17 Май 2005
Благодарствен адрес и плакет получи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис от Държавна агенция "Гражданска защита" за отлична работа и професионализъм при преодоляване на бедствия и аварии на територията на общината.

"Да освежим света, в който живеем" - нова инициатива на община Кърджали

 17 Май 2005
На среща с журналисти днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис обяви началото на инициативата "Да освежим света, в който живеем". Идеята е ръждясалите детски и спорти съоръжения, оградите на частните домове в града и училищата и тези на фирмите да бъдат пребоядисяни.

Кметът на община Кърджали определи местата за поставяне на агитационни материали за предстоящите избори

 17 Май 2005
Със заповед № 374 кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис определи местата за поставяне на агитационни материали на предизборната кампания на политическите партии и коалиции, иницативните комитети и отделните кандидати на територията на град Кърджали.

Настъпи сезона на кърлежите

 17 Май 2005
Във връзка с ограничаването на особено опасните заболявания пренасяни чрез кърлежи и предписания на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве община Кърджали уведомява всички собственици на животни за стриктно спазване на Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред на територията на общината.

Кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис се среща с представители на бизнеса.

 18 Май 2005
Покани за срещата днес са изпратени до над 60 фирми от община Кърджали.Три са основните акценти,които ще бъдат представени и обсъдени с участниците:Преоритети на Общинския план за развитие 2007-2013 година и проектите "Развитие на икономическия потенциал в пограничния район-Кърджали",финансиран по ФАР-ТГС и "Местното икономическо развитие и маркетинг на българските общини".

До средата на юни обновеният приют за бездомни кучета ще отвори врати

 25 Май 2005
Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис направи посещение на обновяващият се приют за бездомни кучета, който се намира в кв. "Студен кладенец".

Плувният басейн в Кърджали отвори врати

 25 Май 2005
Плувният басейн в Кърджали, който от миналата година се стопанисва от община Кърджали отвори врати. И през тази година билетите за вход няма да бъдат увеличени. Те ще се запазят същите - от 0,80 лв. и 1,60 лв., съобщи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Всички избирателни списъци в община Кърджали вече са обявени

 25 Май 2005
До 17 юни е датата, до която вески избирател може да поиска отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци. Това става с писмено заявление до кмета на общината, кметството или кметския наместник.

Първо заседание на Общинската комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи

 28 Май 2005
Вчера се проведе първото заседание за тази година на Общинската комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи. Заседанието бе открито от зам.кмета на община Кърджали инж. Митко Синабов, който е и зам. председател на Комисията.

Софийски и кърджалийски експерти обменят опит при решаването на проблемите свързани с отбранително-мобилизационната подготовка и управлението на кризи

 28 Май 2005
Експерти от сектор "Отбранително-мобилизационна подготовка и управление на кризи" в Столична община са на посещение в областният център. Днес те се срещнаха със секретаря на община Кърджали г-н Сезгин Бекир. Целта на посещението е обмяна на опит с кърджалийските им колеги.

Делегация от община Кърджали е на посещение в гръцкия град Комотини

 30 Май 2005
Във връзка с осъществяването на проект "Развитие на икономическият потенциал в пограничния район Кърджали" на община Кърджали днес за гръцкият град Комотини заминаха заместник кметът на община Кърджали инж. Митко Синабов, координаторът по проекта в общинска администрация и техническият координатор Теньо Манолов.

От днес стартираха проявите посветени на 1 юни-Деня на детето.

 31 Май 2005
С детския спектакъл "Приказка за златната кокошка" старитараха проявите от програмата на община Кърджали посветени на 1 юни -Деня на детето.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign