Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Септември - 2005 г.

В домовете на над 60 семейства в кв. "Боровец" от днес има вода след десетилетия безводие

 09 Септември 2005
След десетилетия безводие днес текна вода от чешмите в най-високата точка в кърджалийският квартал "Боровец". Това стана след близо година след като бяха набелязани най-неотложните за решаване проблеми там.

На десети септември в Кърджали стартира фестивала "Култура и изкуство без граници"

 09 Септември 2005
В събота десети септември в Кърджали официално ще бъде открит фестивала "Култура и изкуство без граници".Проектът се реализира от Сдружение "Родопея -Балканика" в партньорство с община Кърджали и Община Каламария ,Република Гърция.

Двама от заместник кметовете на английската община Лестър гостуваха на Кърджали

 09 Септември 2005
Английските гости бяха тук по покана на заместник кмета Красимира Живанова, която в началото на лятото посети град Лестър по проект на Националното сдружение на общините в Република България. Те се срещнаха и с кмета на общината инж. Хасан Азис.

Пръвокласниците и тази година с подарък от община Кърджали в първия учебен ден

 09 Септември 2005
Изненада за всеки първокласник готви ръководството на община Кърджали. Детска енциклопедия или книжка с приказки ще зарадват децата в първия учебен ден.Те ще носят послание от кмета на общината, което лично той ще напише на всяка книжка.

Програма на фестивала "Култура и изкуство без граници"

 10 Септември 2005
Тази вечер от 19 часа официално ще бъде открит фестивала"Култура и изкуство без граници",с премиерата на спектакъла "Мечта за Родопа" на ДМДТ"Кадрие Лятифова".Входа за всички прояви по време на седемдневния културен форум е безплатен.

В срок приключват ремонтите на училищата в община Кърджали

 12 Септември 2005
Учебната година в община Кърджали ще започне нормално и няма да има закъснение заради недовършени ремонтни работи,обяви кмета на общината инж.Хасан Азис.

30-тодишен юбилей отбелязва днес общинската служба Домашен социален патронаж

 13 Септември 2005
Общинската служба Домашен социален патронаж обелязва днес своя 30-годишен юбилей. Гости на тържеството са служители от патронажите в Хасково и Димитровград, социалните служби в община Кърджали, кмета на общината инж. Хасан Азис, заместник кмета Красимира Живанова и част от обгрижваните от патронажа възрастни хора.

Община Кърджали стартира инициативата "Да освежим света, в който живеем"

 13 Септември 2005
Фирма "Полисан" ще осигури необходимото количество блажна боя, за да се осъществи инициативата "Да освежим света, в който живеем", обяви на среща с журналисти днес кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.

33 учебни заведения в община Кърджали отвориха врати днес - 15 септември

 15 Септември 2005
Цялото ръководство на община Кърджали и специалисти присъстваха на тържествата днес във всички училища в град Кърджали по повод откриването на новата учебна година.

Асоциацията на родопските общини организира специализиран семинар в Кърджали

 16 Септември 2005
Днес от 11 часа в сградата на общинска администрация започна семинар на тема "Подготовка на общинските инвестиционни проекти в условията на публично - частно партньорство".Организатор е Асоциацията на родопските общини,съвместно с Българска асоциация на управленските консултански организации и екип на СУ"Климент Охридски".

Община Кърджали ще отбележи Деня на диалога на 19 септември

 17 Септември 2005
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис покани представители на регионалните и национални медии в Кърджали да участват в Деня на диалога , който ще се проведе на 19 септември в залата на общинска администрация.

11 читалищни секретари от община Кърджали ще се обучават в компютърни умения

 19 Септември 2005
Фондация за развитите "Читалища" - клон Кърджали започна курс по начална компютърна грамотност за секретари на културни средища от община Кърджали.

Община Кърджали ще отбележи Деня на независимостта с празничен ритуал

 21 Септември 2005
Община Кърджали отбелязва Деня на независимостта на България с празничен ритуал и кани всички граждани да отбележат заедно бележитата дата от българската история.

С различни прояви ще бъде отбелязан Деня без автомобили-22 септември в Община Кърджали

 21 Септември 2005
Децата на Кърджали ще участват в различни прояви организирани от община Кърджали по повод Деня без автомобили -22 септември.По традиция ще бъде обособена и зона за пешеходци.Това ще бъде пътен участък по улица "Републиканска" в областния град.

На 24 септември отбелязваме Деня на река Арда

 21 Септември 2005
На 24 септември в община Кърджали ще бъде отбелязан Деня на река Арда. От общинска администрация са подготвили две прояви, с които да бъде отбелязан този ден.

Община Кърджали обявява конкурс за лого

 28 Септември 2005
Общинското ръководство обяви конкурс за избор на девиз на общината. Предложения ще се приемат до 14 октомври. Желаещите могат да подадат предложенията си в непрозрачен плик в Информационният център на 1-вия етаж в общинската сграда или по пощата.

Кърджали за втори път отбеляза Деня на река Арда - 24 септември

 28 Септември 2005
Няколко бяха проявите организирани от община Кърджали по този повод. В началото на седмицата бе почистен от битови отпадъци района на стената на язовир "Кърджали" от фирма "Титан Клинър" ООД. Средствата за екоакцията осигуриха общинска администрация и "Язовири и каскади" Кърджали.

Златен ключ и грамота за принос в областта на свободата на информация получи Община Кърджали

 29 Септември 2005
Община Кърджали спечели една от годишните награди на Програма Достъп до информация по повод Международния ден на правото да знам-28 септември. Наградата "Златен ключ" и грамота получи лично кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис,снощи на церемония в зала "Мати" на НДК-София.

Представят годишен градски доклад за наркоманиите в област Кърджали

 29 Септември 2005
Годишен градски доклад за състоянието на наркоманиите в област Кърджали представи днес в Националния център по наркомании - София председателя на общинския съвет по наркотични вещества и секретар на община Кърджали г-н Сезгин Бекир.

Среща-събор събира гости и кърджалийци на Перперикон в неделя

 30 Септември 2005
Под патронажа на областният управител инж. Ангел Коджаманов и кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис в неделя - 2 октомври на свещения град Перперикон ще се проведе среща-събор.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign