Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Ноември - 2006 г.

Честит празник!

 01 Ноември 2006
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и Общинският съвет поздравяват всички ученици,учители и работещи в сферата на образованието и културата по случай 1 ноември-Деня на народните будители!

Факелно шествие на учебните заведения в навечерието на 1 ноември - Деня на народните будители

 01 Ноември 2006
Снощи в навечерието на празника няколкостотин ученици, учители, дейци на културата се събраха в центъра на Кърджали, включвайки се в общоградското шествие послучай 1 ноември - Деня на народните будители.

Децата на Кърджали рисуваха своите мечти за България

 01 Ноември 2006
България в моите мечти” пресъздадоха днес чрез рисунки 50 ученици от всички учебни заведения в Кърджали. Заедно с тях рисуваха и техните връстници от Школата по рисуване в Обедиден детски комплекс.

Днес в Кърджали се открива изложбата "По следите на Волжска България”

 01 Ноември 2006
Днес в 16 часа в Регионалния исторически музей в Кърджали се открива изложба под надслов “По следите на Волжска България”.Организатори са Министерството на културата,БНР и Археологически институт с музей при БАН. Изложбата включва част от намерените находки при разкопките на крепостта на Золоторьовското селище край днешния руски град Пенза.

Военния клуб в Кърджали с проява за Деня на народните будители

 01 Ноември 2006
Тази вечер от 17,30 във Военния клуб в Кърджали ще се състои празнична вечер,посветена на Деня на народните будители.

Четири часа дебатираха днес кметът на Кърджали и търговци от пазара

 02 Ноември 2006
Допълнителна подреба на търговските маси на временния пазар в Кърджали поискаха търговците, които работят там. В рамките на няколко дни те не успяха сами да разрешат проблема.Наемателите на маси излъчиха Инициативен комитет, който да осъществи контакт с ръководството на община Кърджали, “Пазар на производителите” АД и “Общински пазари”ЕООД.Срещата се проведе днес.

Решения от проведената днес среща между ръководството на община Кърджали,двата пазара и Инициативния комитет

 02 Ноември 2006
Р Е Ш Е Н И Я Приети на 02.11.2006 г. на среща между Ръководството на община Кърджали, “Общински пазари”, “Пазар на производителите” и Инициативен комитет от Пазара в гр.Кърджали

Снощи кърджалийци отбелязоха Деня на народните будители в залата на Военния клуб

 02 Ноември 2006
Срещата събра много общественици,дейци на културата и просветата,журналисти ,библиотечни и читалищни работници.

Кметът на община Кърджали днес е гост на предаването “Дела срещу думи”

 03 Ноември 2006
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис днес е гост в седмичното политическо предаване “Дела срещу думи” на Балкан Българска Телевизия /ВВТ/.Водещ на предаването е известната журналистка Светослава Тадаръкова.

В учебните заведения на Кърджали стартираха Общинските Ученически игри 2006/2007

 03 Ноември 2006
В три възрастови групи са обединени ученическите отбори 5-7 клас,8-10 клас и 11-12 клас.Те ще се надпреварват в три вида спорт:футбол,волейбол и баскетбол.

Отлага се посещението на посланика на Великобритания в Кърджали

 06 Ноември 2006
За неопределено време се отлага визитата в Кърджали на посланикът на Великобритания Н.Пр. г-н Джереми Хил.

В село Ястреб днес отвори врати целодневна детска градина

 07 Ноември 2006
18 малчугани от село Ястреб от днес вече си имат целодневна детска градина "Звънче". Обновената сграда на детското заведение беше изцяло ремонтирана, освежена и днес официално отвори врати. Лентата прерязаха кметовете на община Кърджали инж. Хасан Азис и на село Ястреб Мустафа Джафер.Община Кърджали осигури финансиране за обекта в размер на 15 000 лева.

Комисията за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи отпусна средства за "Ученически общижития"

 08 Ноември 2006
220 000 лв. отпусна Постоянната комисия за защита на населението при бедствия и аварии за продължаване на ремонтно-възстановителните работи на "Ученически общижития" В Кърджали. Средствата бяха одобрени след внесена докладна за финансовото подпомагане от община Кърджали.

126 рискови сгради в Община Кърджали

 08 Ноември 2006
Община Кърджали изготви списък на всички потенциално опасни сгради на територията.Той включва 126 рискови сгради,а списъкът е изготвен на база получена информация от кметовете на населени места в общината.

Литературна вечер подготвят в Клуба на инвалида в Кърджали

 08 Ноември 2006
Утре вечер от 17,30 часа в клуба на инвалида в Кърджали ще се проведе литературна вечер и среща-разговор на тема “Безумието на храброто творчество”. Тя е посветена на 70годишния юбилей на поета и изследовател на Орфей Никола Гигов и на неговото творчество

Наши ученици участваха в Международна олимпиада "Математика без граници 2006 “

 08 Ноември 2006
Приключи участието на ученици от Община Кърджали на международната олимпиада по математика “ Математика без граници 2006 “, която се проведе в община Гьоредже, област Измир, Р Турция, през дните 02.11. – 05.11.2006 год.

Училището в село Конево вече с компютърен кабинет

 09 Ноември 2006
Кметът на общината инж.Хасан Азис откри днес компютърен кабинет в училището в с.Конево.Залата разполага с 8 компютърни конфигурации, принтери.

Водоснабдиха село Ястреб в община Кърджали

 09 Ноември 2006
Домакинствата в село Ястреб вече имат питейна вода в домовете си. Това стана възможно след осъществявянето на съвместен проект между общините Кърджали и Черноочене “Вътрешна водопроводна мрежа на водоснабдителна група Ястреб-Минзухар”. От община Кърджали в първият етап от проекта са обхванати 2 населени места – Ястреб и Три могили.

5 медала завоюваха борците от Стремци в международния турнир "Еньо Вълчев" в Димитровград

 09 Ноември 2006
С 5 медала се завърнаха малките спортисти от Спортен клуб по борба “Крепост” в село Стремци, община Кърджали. В края на миналата седмица те взеха участие в международния турнир по борба "Еньо Вълчев" в Димитровгра.

Днес кметът на общината участва в извънредното заседание на Комитета на регионите в ЕС

 10 Ноември 2006
Днес кметът на общината инж.Хасан Азис участва в извънредното заседание на Групата на независимите демократи и либерали /АLDE/ на Комитета на регионите в ЕС в Талин, Естония.

Повече средства за детски площадки в общината догодина

 10 Ноември 2006
До края на тази година всичките 9 детски площадки в по-големите населени места в община Кърджали вече ще бъдат изградени, това съобщи кметът на общината инж. Хасан Азис.

Кърджали домакин на 6 издание на Ден на диалога

 10 Ноември 2006
На 13 ноември ще се проведе Шестият Ден на диалога между законодателната и местна власт. Темата на дискусиите през тази година ще бъде „Новият мандат на местната власт – с нова законова рамка за развитие на местното самоуправление и децентрализацията”.

Община Кърджали бе домакин на Деня на диалога

 13 Ноември 2006
На 13 ноември 2006 г. за шести пореден път Национално сдружение на общините в Република България организира Ден на диалога между централната законодателна и местната власт.

Монтират “Лирата на Орфей”

 15 Ноември 2006
Пластиката “Лирата на Орфей” утре ще бъде транспортирана от фирмата-изпълнител “Гаспар Годо” до колелото на автогарата.Предвижда се официалното откриване да бъде на 20 ноември, понеделник, от 17.30 часа.

В Кърджали стартира проект "Българско Интернет поколение"

 16 Ноември 2006
Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис откри в Гимназията с преподаване на чужди езици “Христо Ботев” пилотната фаза на проекта „Българско Интернет поколение”.

Проверяват дали общините в региона са готови за зимата

 16 Ноември 2006
Готовността на общините за действие при влошени метеорологични условия ще бъде една от темите, които ще се дискутират утре на среща с областният управител.

Днес поставиха пластиката "Лирата на Орфей" пред автогара "21 век"

 16 Ноември 2006
Над 2 часа продължи монтажът на “Лирата на Орфей” днес. Пластиката бе транспортирана от фирмата - изпълнител “Гаспар Годо” до колелото на автогарата.

Въвеждат временна реорганизация на движението в града заради официалното отркриване на пластиката "Лирата на Орфей"

 17 Ноември 2006
По повод официалната церемония по откриването на пластиката "Лирата на Орфей" на кръговото движение пред автогара "21 век" на 20.11.2006 г. от 17,30 ч. се налага временна реорганизация на движението в този район на града.

В понеделник официално се открива монументалната пластика “Лирата на Орфей” в Кърджали

 17 Ноември 2006
Ръководството на Община Кърджали кани жителите на града и общината да участват в официалното откриване на един от най-значимите обекти в града - монументалната пластика “Лирата на Орфей” и цялостно обновеното ландшафтно пространство в района на кръговото движение пред автогара “21 век” на 20 ноември от 17,30 часа.

Кърджали - с нов символ

 21 Ноември 2006
Тържествено снощи бе открит новият символ на Кърджали – пластиката “Лирата на Орфей”.В района на колелото до “21 век” бяха дошли стотици кърджалийци и гости на града.

Обсъждат готовността за зимата в община Кърджали

 22 Ноември 2006
Днес от 14 часа в зала 407 на общинска администрация Кърджали се проведе заседание на Постоянната общинска комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи.

Кметът на община Кърджали представи указание с превантивни мерки за намаляване последствията при усложнена зимна обстановка

 22 Ноември 2006
До 25 ноември тази година трябва да бъдат представени в ПОК ЗНБАК точните разчети за почистване на пътната мрежа в община Кърджали,се посочва в указание на кмета на общината представено днес по време на заседание на Комисията.

Насилието от деца към деца -тема на работна среща

 22 Ноември 2006
Предстои изготвянето и приемането на специална едногодишна Програма за превенция на насилието от деца към деца в община Кърджали.Това обсъдиха днес на работна среща в тесен кръг представители на ангажирани институции към проблема.

Община Кърджали представя своите инициативи с печатно издание

 23 Ноември 2006
Излезе от печат поредният брой на “Бюлетин на Община Кърджали”. Изданието се разпространява безплатно и се подготвя при важни за града и общината събития.

Психиатричната болница получи дарение от кмета на община Кърджали

 24 Ноември 2006
Телевизор и компютърна конфигурация дари днес кметът на общината инж.Хасан Азис на Държавна психиатрична болница в Кърджали.

Учители и ученици работят съвместно по проект "Разрешаване на конфликти" в село Рани лист

 24 Ноември 2006
Вече втора година продължава инициативата “Да направим добро” в ОУ “Н.Вапцаров” в с.Рани лист, община Кърджали. По този начин училището стимулира добрите постъпки на своите възпитаници.

Представят опита на община Кърджали на конференция на тема “Ключовата роля на общините за регионално развитие на България”

 27 Ноември 2006
В община Кърджали пристигна писмо от издателя и главен редактор на немскоезичния икономически вестник “Виртшафтсблат” с благодарност за изнесената презентация по време на конференция в столицата, организирана от пресизданието.

ПОГЛЕД КЪМ ЕЗЕРОТО НА ТУРСКИЯ ЕЗИК

 28 Ноември 2006
Брой на литературното сп. Кръг, посветен на най-новата турска поезия, излиза с подкрепата на Община Кърджали

Приключи Общинското ученическо първенство по баскетбол

 29 Ноември 2006
Приключи Общинското ученическо първенство по баскетбол-момичета и момчета 5 - 7кл., юноши и девойки –8 – 10 кл. и юноши и девойки във възрастовата група 11 – 12 кл.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign