Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юни - 2006 г.

Децата на Кърджали празнуват 1 юни

 01 Юни 2006
В 10,30 часа днес на централната улица пред Централна поща в Кърджали започна подготвения от Община Кърджали и ОДК празник послучай Международния ден на детето.

Деца в неравностойно положение празнуваха Деня на детето

 01 Юни 2006
Над 30 деца с увреждания и специфични потребности заедно със своите майки бяха гости днес на организираното тържество в Клуба на инвалида послучай 1 юни – Деня на детето.

ЦДГ "Чайка" също отбеляза с тържество празника на детето

 01 Юни 2006
Децата от ЦДГ "Чайка" в Кърджали празнуваха също 1 юни. Празникът им бе изпълнен с много радост, смях и забавления.

Ученици от Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров", гр. Кърджали гостуваха на Дом "Майка и дете"

 01 Юни 2006
Тази сутрин малчуганите от Дом “Майка и дете” в Кърджали бяха зарадвани послучай 1 юни – Деня на детето. Техни гости бяха момчета и момичета от Професионалната гимназия по туризъм “Проф.д-р Асен Златаров” Кърджали.

Тази вечер в Кърджали ще се проведе тържествена заря-проверка послучай 2 юни Деня на Ботев и загиналите за свободата на България

 01 Юни 2006
Лекция на тема “130 години Априлска епопея” ще изнесе днес в Кърджали д-р Стоян Джавезов. Срещата ще се проведе от 17,30 ч. в конферентната зала на Военния клуб тази вечер. Тя е част от проявите в програмата на община Кърджали посветени на отбелязването на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

Ръководството на община Кърджали инициира среща с младите хора

 01 Юни 2006
Вчера в зала 322 на общинска администрация се проведе среща на общинското ръководство с млади хора – студенти, работещи, зрелостници от общината. Инициативата за тази среща бе на градоначалника инж. Хасан Азис, а целта бе да бъдат споделени от двете страни очакванията за развитието на района и развитието на младите хора тук, проблемите, с които един млад човек се сблъсква и какви са неговите нужди.

Наградиха участниците в кампанията против тютюнопушене "Спри и спечели 2006"

 01 Юни 2006
Снощи в ресторант “Москва” в Кърджали се състоя церемонията по награждаването на участниците в кампанията против тютюнопушене “Спри и спечели 2006”. В тазгодишната инициатива в област Кърджали са участвали 112 души. До заключителния етап са достигнали 27.

Кърджали отбеляза 2 юни - Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

 02 Юни 2006
С тържествен ритуал пред Паметника на освободителите днес Кърджали отбеляза 2 юни –Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

Тържествена заря-проверка се проведе в Кърджали в навечерието на 2 юни

 02 Юни 2006
Снощи в навечерието на 2 юни на централния площад в Кърджали след 7- годишно прекъсване се проведе тържествена заря –проверка с участието на представителни блокове от 34 пехотен батальон гр.Момчилград и 103-ти планински батальон гр.Ардино.Военните подразделения са в състава на 101-ва планинска бригада гр.Смолян.В тържеството участваха и представителни отряди от средните учебни заведения и професионалните гимназии в Кърджали.

Консултативния съвет за икономическо развитие на община Кърджали прие правилник за дейността си

 02 Юни 2006
Консултативният съвет за икономическо развитие на община Кърджали проведе на 1 юни първото си заседание. Приет бе правилник за дейността на съвета. Председател на КС е кметът на общината инж.Хасан Азис, за зам.председател беше избран Наско Настев, шеф на КТПП.

Инж.Хасан Азис е включен в състава на българската делегация, която от днес е на посещение в САЩ

 05 Юни 2006
Инж.Хасан Азис е включен в състава на българската делегация от кметове начело с министъра на държавната администрация и административната рефора Николай Василев, която от днес е на посещение в САЩ.

В Кърджали стартираха проявите от инициативата "Дни на Европа 2006"

 05 Юни 2006
От вчера в Кърджали стартираха проявите, с които общината отбелязва “Дни на Европа 2006”. В комплекс Арпезос се проведе турнир по плажен волейбол. А днес в Кърджали се реализираха две национални кампании посветени на проекта – засаждане на “Дърво на Европа” и обявяване на конкурс “Европейската ценност на моя град”.

Обръщение на градоначалника инж. Хасан Азис по случай "Дни на Европа 2006"

 05 Юни 2006
Уважаеми съграждани,отдадени на актуалната идея напоследък да съпоставяме Европа и България, да изтъкваме недостатъците си, дори и за миг не се замисляме, колко близо е Европа до нас.Може би е въпрос на нашата народопсхилогогия това ,че не осъзнаваме близостта между страната ни и Европа,че сами поставяме несъществуващи бариери помежду ни.

Втори регионален фестивал "Кърджали - столица на толерантността"

 05 Юни 2006
Над 350 деца на възраст от 9 до 18 години събра в събота,3-ти юни,Вторият регионален фестивал “Кърджали-град на толерантността”. На сцената на Дома на културата в Кърджали се представиха читалищни състави от цялата област –в ритъма на ръченицата и копаницата се преплетоха родопски и тракийски мелодии,турски народни песни,звучаха също така класически и популярни музикални творби.

Киноложката изложба в Кърджали премина при засилен интерес

 05 Юни 2006
Вчера в Кърджали се проведе за първи път от доста години насам киноложка изложба на домашни четириноги любимци. Спортната площадка събра много участници и публика. Инициативата за изложбата е на Дружество за защита на животните “Закрила” и със подкрепата на Община Кърджали.

Кърджалиец с шанс за голямата международна награда от "Спри и спечели 2006"

 08 Юни 2006
Победителят от “Спри и спечели-2006” в Кърджали Тодор Радев ще се бори за голямата международна награда от 10 000 долара и за регионалната от 2 500 долара Тодор Радев е служител на общинска администрация Кърджали и е главен специалист в сектор “Култура ,спорт и развитие на туризма” .

Психолог ще консултира подрастващите на гореща телефонна линия

 08 Юни 2006
Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Кърджали заедно с РИОКОЗ откриха гореща телефонна линия за подрастващите от Кърджали.

Нараства събираемостта на местните данъци и такси

 09 Юни 2006
Близо 3 800 000 лева са постъпленията от местни данъци и такси към 31 май тази година в община Кърджали.Сумата от данъчни приходи е 916 561 лева,а от неданъчни и такси 2 878 000лв.Най-големият приходоизточник за първите пет месеца на година са събраните средства от такса смет-близо милион.

Заинтересованите партньори правят сдружение за управление качеството на водите на река Арда

 13 Юни 2006
На 14 и 15 юни в Кърджали ще се проведе първата среща на представители на заинтересованите страни от поречието на река Арда. Тя се организира в рамките на проект “Техническа помощ за управление качеството на водите на река Арда в България” по програма ФАР 2003/2005 година. Основната цел на форума, който ще се проведе в конферентната зала на хотел “Кърджали” е да се обсъди и вземе решение за създаването на организация на заинтересованите страни от басейна на река Арда.

Първа среща по проект за управление на качеството на водите на река Арда в Кърджали

 14 Юни 2006
Днес в Кърджали бе открита първа двудневна среща на представителите на заинтересованите страни по поречието на река Арда. Инициативата се организира в рамките на проект “Техническа помощ за управление качеството на водите на река Арда в България” по Европейската програма ФАР и се осъществява в сътрудничество с община Кърджали и се управлява от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Започва шестото издание на Международния фестивал "Перперикон 2006"

 14 Юни 2006
За шести пореден път Кърджали тази година ще бъде домакин на Международния фестивал “Перперикон 2006”, който се провежда отново под патронажа на президента на Република България Георги Първанов. Проявата се организира с финансовата подкрепа на община Кърджали, Министерството на културата, Националния център за театър, Национален фонд “Култура”, община Момчилград и местни фирми.

Модернизират светофарите в Кърджали

 15 Юни 2006
Започна поставянето на електронни таймери по всички оживени кръстовища в Кърджали.Инициативата е на общинското ръководство.Тази сутрин таймери бяха монтирани на кръстовището до Съдебната палата.

Школата по карате в с.Рани лист - отличник в международно състезание

 15 Юни 2006
С пет медала се завърнаха децата от Школата по карате в село Рани лист ,община Кърджали.Те участваха на първенство в началото на месец юни в гр.Бурса ,РТурция.

Дискутират проблемите на учащата младеж в община Кърджали

 15 Юни 2006
По идея на Детски и младежки парламент при ОДК- Кърджали и кмета на община Кърджали утре от 14 часа в сградата на комплекса се организира младежка кръгла маса.Тя е на тема “Младежката политика в община Кърджали и моето училище”.

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис се завърна от Лас Вегас

 16 Юни 2006
Заедно с още 11 кметове от страната кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис бе включен в българската делегация начело с министъра на Държавната администрация Николай Василев,която посети САЩ миналата седмица.

Клуб “Приятели на Индия” в Кърджали проведе поредна интересна среща

 16 Юни 2006
В последния ден на учебната година и в първия на лятната ваканция ученици от СОУ”Св.Климент Охридски” и членове на природоизследователски отряд ”Малката Ахрида”- Кърджали организираха интересна среща. Това, което обединява деца от 5 до 10 клас, е че членуват в единствения в България Клуб”Приятели на Индия”. На 15 юни при тях гостува Лидия Василева – Бахти от Индийското посолство в София.

Широка дискусия по проблемите на учениците от малцинствените общности

 16 Юни 2006
В общинска администрация Кърджали се проведе Кръгла маса на тема “Мотивацията за училище – проблеми и решения” по проект “Училището е моят шанс в живота”.

Представят Кърджали в предаване на турската телевизия TRT-int

 16 Юни 2006
Кърджали и областта ще бъдат представени в едно от най-гледаните предавания на турската телевизия TRT-int -“Нашият глас”.

Обсъждат важни проекти на община Кърджали

 19 Юни 2006
Няколко проекта на община Кърджали, представени в Министерството на земеделието и горите и Агенцията по хидромелиорация ,бяха обсъдени на среща между кмета инж.Хасан Азис,изпълнителния директор на Агенцията Расим Муса и директора на Дирекция “Инвестиционна политика” в земеделското министерство Христо Тасев.

В Кърджали стартира третия етап от програмата "Ваканция и спорт 2006"

 19 Юни 2006
Третият етап от програмата “Ваканция и спорт –2006” на Държавната агенция за младежта и спорта вече стартира в Кърджали.До 13 септември учениците от община Кърджали могат да ползват безплатно само срещу представяне на ученическа карта включените обекти за Кърджали в програмата на ДАМС.

Ученици обсъдиха младежката политика на общината заедно с градоначалника инж. Хасан Азис

 19 Юни 2006
Над два часа и половина продължи организираната кръгла маса на тема “Младежката политика в община Кърджали и моето училище” в края на миналата седмица.

С хепанинг край Татул започна Международния фестивал "Перперикон 2006"

 19 Юни 2006
Стотици жители на Момчилград,околните села,Кърджали,гости от страната и чужбина се събраха в събота вечер в подножието на тракийското светилище при село Татул.С организирания хепънинг “Нощта на Орфей” започна програмата на тазгодишния Международен фестивал “Перперикон-2006”.

Откриха 6-тото издание на Международния фестивал "Перперикон 2006" и в Кърджали

 20 Юни 2006
Със запалване на фестивалния огън и фойерверки в началото на седмицата в Кърджали официално бе открит Шестият международен фестивал “Перперикон –2006”.

Организират летният отдих на децата в Кърджали

 21 Юни 2006
Програма на Община Кърджали за предстоящите спортни занимания и мероприятия за провеждане на летния отдих на учащите се за месеците юни, юли и август 2006г.

400 000 лв. за ремонт на пътни отсечки в община Кърджали

 21 Юни 2006
Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпусна целева финансова субсидия за ремонт и изграждане на общинската пътна мрежа в размер на 400 000 лв., съобщи на редовната си срещи с журналисти кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Възстановяват уличното осветление от ж.п.гарата до изхода на Кърджали

 21 Юни 2006
До края на този месец общинското ръководство в Кърджали се надява уличното осветление в участъка от ж.п. гарата до входа-изхода на града да бъде напълно възстановено и да започне боядисването на ел.съоръженията

Спектакълът "Когато се раждаха боговете" - магия от звук, светлина и музика

 21 Юни 2006
Снощи кърджалийската публика присъства на един изключителен спектакъл “Когато се раждаха боговете” в рамките на Фестивала “Перперикон 2006”. Студентите от НАТФИЗ представиха изцяло танцово представление – една магия от звук, светлина и музика.

“Перперикон” без Кърджали не може

 22 Юни 2006
Кърджали е в седмицата на Шестия международния фестивал “Перперикон”. За разлика от други години ,този път покрай организацията му възникнаха редица въпроси. На тях обърна внимание и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Дискутират изграждането на детска площадка в кв."Възрожденци"

 22 Юни 2006
На 27 юни-петък от 17,00 ч. в стая 407 на община Кърджали инж. Хасан Азис ще се срещне с живеещите в блокове 14,15,16,17,18, 18 А и 19 в кв. “Възрожденци”.

Кафе-аператив "Спортна среща" ще отвори отново врати

 22 Юни 2006
По инициатива на общинска администрация Кърджали на заседание на Общинския съвет ще бъде внесено за гласуване предложение, с което се предоставя за ползване в рамките на 2 месеца обект- Кафе-аперетив “Спортна среща”, намиращ се до плувния басейн в областния център.

Ще има ли и Кърджали хипермаркет?

 22 Юни 2006
Представители на вериги хипермаркети за хранителни стоки и бяла техника проявяват интерес за изграждане на обекти в Кърджали.

Община Кърджали отбеляза 23 юни - Деня на служителя в държавната администрация

 23 Юни 2006
Днес общинска администрация Кърджали обслужваше граждани само до 12,00 ч. Поводът е, че служителите отбелязват своя професионален празник – 23 юни, който минава под мотото “ С лице към хората”. През тази година България за първи път се присъединява към инициативата на ООН и отбелязва Деня на служителя в държавната администрация.

Обсъждат добрите практики и сътрудничество между общините Лестър и Кърджали

 23 Юни 2006
От 25 юни до 2 юли заместник-кметът на община Кърджали Красимира Живанова ще посети гр. Лестър, Великобритания по покана на Градския съвет там.

"Да приобщим децата към туризма" - тема на двудневна среща в Кърджали

 23 Юни 2006
На 24 и 25 юни Кърджали ще бъде домакин на първата републиканска среща на жените –туристки под мотото “Да приобщим децата към туризма”. Проявата се провежда под патронажа на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, а инициатор на срещата е Природоизследователски отряд “Малката Ахрида” към СОУ “Св.Климент Охридски” Кърджали с ръководител Елена Топалова.

Отговорното родителство - тема на кръгла маса в Кърджали

 26 Юни 2006
На 24 и 25 юни Демократичният съюз на жените в България /ДСЖ/ проведе в Кърджали кръгла маса на тема “Отговорното родителство”. Кръглата маса се проведе на 25 юни в конферентната зала на хотел “Кърджали”. Приветствие към участниците поднесоха председателите на ДСЖ г-жа Емилия Масларова и на Държавната агенция за закрила на детето Шерин Местан.

Проф.д-р Марко Семов е носител на наградата "Златен Перперикон"

 26 Юни 2006
Проф.д-р Марко Семов е новият носител на наградата “Златен Перперикон” за принос към българскта и европейската култура по време на тазгодишния Шести международен фестивал”Перперикон –2006”.Тя бе връчена в събота на 24 юни по традиция в тронната зала на тракийския дворец.

Кърджали бе домакин на първата републиканска среща на жените-туристки

 27 Юни 2006
“Да приобщим децата към туризма” под това мото в края на миналата седмица в Кърджали се проведе първата републиканска среща на жените-туристки.Проявата се проведе под патронажа на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Постоянна изложба подредиха млади фотографи

 28 Юни 2006
18-сет фотоса, дело на фото-клуба към ОДК-Кърджали ,от днес са експонирани в зала 322 на общинска администрация.Фотосите са част от 30-те творби ,включени в първата самостоятелна изложба на клуба по случай Деня на земята – 22 април тази година.

Започва ремонтът на релсовия път на детската железница в Кърджали

 29 Юни 2006
Желанието на община администрация е най-късно в първите дни на септември детското влакче да заработи, а със средствата от продажбата на билетите да продължи рехабилитацията на железницата.

Вандали унищожават осветителните тела в парк "Горубсо"

 29 Юни 2006
13 броя осветителни тела са унищожени и похабени в парк “Горубсо”. Осветителната система – подземни кабели, кабелни кутии, подвръзки към осветителни тела работи нормално, но за да е светло в парка е нужно да се заделят средства за закупуване и монтаж на нови тела. Общината апелира към гражданите да подкрепят усилията й за опазване на вече изграденото.

Утвърдиха поднормативните и слетите паралелки през новата учебна година в община Кърджали

 30 Юни 2006
Общинските съветници утвърдиха 111 поднормативни и 18 слети паралелки за учебната 2006/2007 година в община Кърджали. Това стана на проведеното през тази седмица заседание на Общинския съвет.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign