Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юли - 2006 г.

Кърджалийска делегация се завърна от гръцката община Комотини

 03 Юли 2006
На 30 юни и 1 юли 2006 г. в град Комотини, РГърция се проведе работна среща по проект “Партньорство за по-добър шанс за младите хора”, финансиран от Програма ФАР-ТГС България-Гърция, бюджетна линия 2003/005-630.03-02. На срещата бе представен доклад “Политики и услуги на пазара на труда, насочени към младите хора “, подготвен от Община Комотини и Агенция за развитие “Родопи”.

Кметът инж.Хасан Азис ще участва в заседание на Съвета за Информационни технологии към президента Георги Първанов

 03 Юли 2006
Кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис ще участва на 4 юли т.г. в заседанието на Съвета за Информационни технологии към президента Георги Първанов.

Фото-изложба подредиха младежи от кв. "Боровец"

 05 Юли 2006
40 снимки подредиха в първата си изложба участниците в проекта “За паметта на общността”.Авторите на фотосите са момчета от кв. “Боровец”, които в продължение на няколко месеца изучаваха фотографията и документираха любопитните моменти от делниците и празниците в квартала.

Деца от Кърджали ще летуват в скаутски лагер край Истанбул

 05 Юли 2006
По инициатива на общинското ръководство днес по обед се проведе среща с родителите на деца от Кърджали, които ще се включат в летния скаутски лагер в местността “Анадолу якъсъ”, край турската община Истанбул.

Редовна среща с кметовете на населени места в община Кърджали

 05 Юли 2006
Днес се проведе традиционната среща на общинското ръководство в Кърджали с кметовете на населени места и кметски наместници. Два бяха основните акценти включени в дневния ред.

Експерти на САПАРД извършиха оглед на пазара

 05 Юли 2006
Днес представители на Агенция САПАРД извършиха оглед на определения терен за изграждане на “Пазар на производителите” в Кърджали.Една от целите на проверката е дали не са започнали предварителни строително-монтажни

Днес и утре в Кърджали ще заседава УС на НСОРБ

 06 Юли 2006
На 6 и 7 юли в Кърджали ще се проведе заседание на УС на НСОРБ.Една от точките в дневния ред включва определяне на представители на Сдружението в Съвета за децентрализация.

Кметът на община Кърджали участва в заседанието на Съвета за Информационни технологии

 06 Юли 2006
Конкретни предложения в контекста на обсъжданата тематика по време на заседанието на Съвета за Иформационни технологии към президента Георги Първанов направи кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис. Той се включи в работата на Съвета на 4 юли т.г.

Обмяна на добри практики

 06 Юли 2006
От 25 юни до 2 юли заместник-кметът на община Кърджали Красимира Живанова посети гр. Лестър, Великобритания по покана на Градския съвет.

Юбилей

 06 Юли 2006
Кметът на общината инж.Хасан Азис честити 75-годишния юбилей на Кера Милушева, първата заслужила деятелка на културата на бившия Кърджалийски окръг.

Поетични вечери под Перперикон

 07 Юли 2006
Тази вечер в село Калоянци край язовир” Студен кладенец “ ще бъде открит Национален литературен пленер под мотото “Поетични вечери под Перперикон”.

Закона за децентрализацията трябва да влезе в пленарна зала до края на тази година

 07 Юли 2006
Това бе един от акцентите в заседанието на УС на НСОРБ, което се проведе в Кърджали. Друга обсъждана тема на форума бе подготовката на нов проект за Закон за местното самоуправление и местна администрация. От близо година сдружението е започнало подготовка за тази промяна.

В Кърджали официално бе открит Петият Балкански фестивал на турския фолклор

 10 Юли 2006
Днес в Кърджали официално бе открито 5-то издание на Балканския фестивал на турски фолклор “Кърджали 2006”.Организатор е читалище “Юмер Лютфи” – Кърджали с финансовата подкрепа на 7-те общини от региона. Преди официалното откриване участниците - фолклорни групи от България ,Македония,Турция и Украйна дефилираха по централната улица на областния град от кино “Орфей” до площад “Освобождение”.

Две училища от област Кърджали получават средства за саниране

 11 Юли 2006
113 от общо кандидатствалите 221 училища в страната отговарят на критериите и ще получат средства по Програмата “Енергийна ефективност” за подмяна на дограмата в учебните заведения. Две от класираните училища са от област Кърджали.

Завърши четвъртата поред поетична среща "Вечери под Перперикон"

 11 Юли 2006
Приключи поетичната среща “Вечери под Перперикон”. В продължение на три дни – от 7 до 9 юли, село Калоянци на язовир “Студен кладенец” събра около 50 творци от страната и региона. Сред участниците бяхаИдеята е пленерът да стане традиционен. Сдружение “Вологес” ще се опита да събере творбите в специален алманах и представи авторите чрез DVD – продукт. Роди се и инициативата следващото лято литературната среща да се съчетае с фотоконкурс. гости от София, Бургас, Пловдив, Стара Загора.

Пристигна оборудването по проект "За по-чиста река Арда"

 12 Юли 2006
Днес в Кърджали бе получено оборудване по проект “За по-чиста река Арда”.То ще бъде използвано за мониторинга на качеството на водите.В Кърджали пристигна специален високопроходим автомобил и моторна лодка по проекта на програма ФАР-ТГС.

Пътуващ брифинг организира днес инж.Хасан Азис

 12 Юли 2006
Седем обекта в Кърджали ,по които работи общината, посети днес кметът инж.Хасан Азис заедно с журналисти по време на първия пътуващ брифинг.

Гала-концерт

 12 Юли 2006
Тази вечер от 18,00 часа на спортна площадка “Арена-Спартак “ в Кърджали ще започне гала - концертът на участниците в Петия Балкански фестивал на турския фолклор.

До месец септември жилищен блок 2 на пазара ще бъде завършен

 13 Юли 2006
Фирма “Устра Холдинг” пое ангажимент пред кмета на община Кърджали инж- Хасан Азис до месец септември жилищен бл.2 на пазара да бъде завършен.

С гала-концерт бе закрит Петият Балкански фестивал на турския фолклор

 13 Юли 2006
Снощи на спортна площадка “Арена Спартак” в Кърджали с голям гала-концерт бе закрит Петият Балкански фестивал на турския фолклор . В него участваха над 150 души.

Обсъдиха бъдещето на фестивала "Перперикон"

 14 Юли 2006
Днес в община Кърджали се проведе поредното заседание на Обществения съвет по култура. Единствената точка, включена в дневния ред, бе съдбата на Международния фестивал “Перперикон”.

Започна цялостното оформяне на площадното пространство пред Художествената галерия "Станка Димитрова " в Кърджали

 14 Юли 2006
Площадното пространство пред Художествената галерия “Станка Димитрова” в Кърджали е един от обектите, с които общинска администрация кандидатства пред Програма “Красива България”.

Кърджали отбелязва 169 години от рождението на Апостола

 14 Юли 2006
Община Кърджали,Военен клуб –Кърджали и Общински комитет “Васил Левски” организират юбилейна среща по случай 169 години от рождението на великия син на България-Апостолът на свободата-Васил Левски.

Приключи конкурсът за идеен проект на крайбрежен парк "Арпезос - север"

 17 Юли 2006
В края на миналата седмица приключи конкурсът за идеен проект за изграждането на бъдещият крайбрежен парк “Арпезос – север” заедно с озоленяването на бизнес-парка, които ще бъдат разположени върху терена на бившите казарми в центъра на Кърджали. Седем авторски колектива внесоха предложения в общинска администрация.

Дискутираха сферите на обмен със САЩ

 18 Юли 2006
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис се срещна вчера с г-н Дейвид Сифкин, съветник по културата и печата в посолството на САЩ в България и г-жа Юлия Стефанова, директор на комисията за образователен обмен "Фулбрайт".

Откриха сградата на Областна пробационна служба в Кърджали

 18 Юли 2006
Обновената сграда на Областна пробационна служба - Кърджали бе открита днес с тържествен водосвет от отец Петър,а лентата прерязаха министърът на правосъдието проф.Георги Петканов и кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис.

Община Кърджали търси съдействие от Емел Етем за свлачището по пътя за Енчец

 18 Юли 2006
Ангажимент за нови разговори с МРРБ и ново частично финансиране на свлачището по пъта за село Енчец от ПКБАК пое вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем.

70 години Гражданска защита

 18 Юли 2006
Постоянната областна комисия за защита на населението при бедствия и аварии проведе вчера тържествено заседание по случай 70- годишнината от създаването на Гражданска защита в страната.В него участва кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и колегите му от другите общини-членове на комисията.

Кърджали почете Апостола на свободата

 18 Юли 2006
169 години от рождението на Апостола на свободата отбелязоха днес кърджалийци.В 11 часа те се събраха пред паметника на Васил Левски в областния център.

Кърджали отбеляза 169 години от рождението на Васил Левски

 18 Юли 2006
В навечерието на 169-та годишнина от рождението на Васил Левски Община Кърджали,Военен клуб и Общински комитет “Васил Левски” организираха среща с общественността.

Представят конкурсните проекти за озеленяване на парк "Арпезос-север" и "Бизнес парк"

 19 Юли 2006
Община Кърджали кани жителите на града на 21 юли /петък/2006 г.от 14,00 часа в зала 322 на Общинска администрация -Кърджали,където ще се организира изложба и обсъждане на конкурсните проекти за озеленяване на парк "Арпезос-север" и "Бизнес парк".

Ученици от Кърджали летуват край Истанбул

 19 Юли 2006
98 ученици от община Кърджали са на лагер /тип скаутски/ в побратимената турска община Гаазиосман паша,Истанбул от 18 юли.

Дискутираха качеството на питейната вода

 20 Юли 2006
Качеството на питейната вода за населението на община Кърджали бе тема на работна среща днес, инициирана от кмета инж.Хасан Азис във връзка с излъчени материали по медиите за наднормено съдържание на алуминий в питейната вода на града.

Продължават изследванията във връзка с установеното огнище на птичи грип в кърджалийското село Слънчоглед

 21 Юли 2006
Според резултатите на Референтната лаборатория на Националната ветеринарномедицинска служба в София, изследваните проби на птици от джебелското село Слънчоглед не показват наличието на щамовете Н5 или Н7, които са опасни за човека,съобщи на пресконференция днес в Кърджали министърът на земеделието и горите Нихат Кабил.

Кърджали посрещна първите дипломати на пет азиатски страни

 21 Юли 2006
От днес в рамките на 2 дни на посещение в област Кърджали са посланиците на пет азиатски страни. Гостите бяха посрещнати официално от губернатора инж. Ангел Коджаманов и кмета на Кърджали инж. Хасан Азис.

Обсъдиха идейните проекти за парк "Арпезос-север" и "Бизнес парк" Кърджали

 24 Юли 2006
В края на миналата седмица се проведе общественно обсъждане на идейните проекти за изграждане на парк “Арпезос-север” и “Бизнес парк” в Кърджали.На поканата на общинското ръководство се отзоваха общински специалисти,представители на Камарата на архитектите ,инжинери и два от колективите ,участвали в конкурса.

Детските градини в Кърджали през лятото

 25 Юли 2006
През летните месеци детските градини в община Кърджали работят по нов график.Това се налага заради намалелия брой деца и необходимостта от частични ремонти на сградите.

16 годишен ученик от Кърджали заминава за Елхарт

 26 Юли 2006
Данаил Делчев - 16 годишен ученик в 11 клас от ГПЧЕ “Христо Ботев” е първият ученик от Кърджали, който заминава за едногодишно обучение в американския град Елхарт. Пътуването му стана възможно по взаимно споразумение между двете побратимени общини.

98 учиници се завърнаха със сертификати за кандидат-скаути

 26 Юли 2006
98 учиници от община Кърджали се завърнаха със сертификати за кандидат-скаути от Турция. От 18 до 24 юли те бяха на едноседмичен лагер в истанбулската община Гаази Осман Паша.

Възстановяват фонтана пред Дома на културата

 28 Юли 2006
Тази седмица започна възстановяването на фонтана пред Дома на културата в Кърджали.Изпълнението стана възможно след проведена процедура по проект "Красива България".

Благоустрояват кръговото движение в Кърджали

 28 Юли 2006
В края на месец септември 2006 трябва да приключат дейностите по благоустрояване на пространството в района на кръговото движение до автогара "21 век ".Стойността на цялостния проект е 250 хил лв. Там ще бъде издигната 9- метрова пластика и оформена зелена площ .

Започна ремонт на Окръжния съвет в Кърджали

 28 Юли 2006
Ремонтират покривната конструкция на сградата на бившия Окръжен съвет в Кърджали . Средставата са осигурени от Постоянната комисия при бедствия и аварии2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign