Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Ноември - 2007 г.

Организират лекция по случай Деня на народните будители

 01 Ноември 2007
По случай Деня на народните будители тази вечер във Военният клуб в Кърджали ще бъде изнесена лекция на тема “Аз-ът на българите и духът на Орфей над Родопите”.Организатори на проявата са клуб “Будител" към РБ “Н. Й. Вапцаров”, Военният клуб и Община Кърджали.

П О К А Н А

 08 Ноември 2007
На 10 ноември от 16 часа в Общинска художествена галерия “Станка Димитрова” връчват наградите от Националния конкурс за написване на научно -фантастичен разказ.

Наръчник по превенция на насилието

 08 Ноември 2007
Приключи последния етап от плана за работата по Общинската програма за превенция на насилието между и върху деца до края на годината, приета с решение № 581 на Общински съвет – Кърджали. Бяха подготвени и отпечатани брошури и Наръчник по превенция на насилието.

Първа учредителна сесия проведе днес новоизбраният Общински съвет на община Кърджали

 12 Ноември 2007
В заседанието участваха всички новоизбрани 41 съветници и новите кметове на 48 кметства в общината. Те заедно с преизбрания кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис положиха клетва и подписаха клетвените листове в присъствието на председателя на ОИК Величка Георгиева.

Ще бъда кмет на всички

 12 Ноември 2007
Днес новоизбраният кмет на община Кърджали инж.Хасан Азис положи клетва по време на първото учредително заседание на Общинския съвет.В словото си той призова всички, натоварени с отговорността за управление, да почитат миналото и заедно да градят европейското бъдеще на Кърджали.

Кърджали с грамота от изложение в Щвейцария

 13 Ноември 2007
Общият щанд на Кърджали и Хасково на Международното изложение в Лугано, Щвейцария предизвика огромен интерес сред посетителите. От представените над 300 щанда нашият е бил разгледан от над 30 000 души.

"Търси се звезден кристал " на Мартин Петков с първа награда ...

 13 Ноември 2007
Наградиха победителите в Националния конкурс за научно - фантастичен разказ в Кърджали. Призът ще носи името на нашия съгражданин, известния писател Никола Кесаровски.

Калоян Николов и Мюжгян Осман първенци в “Лингвистично кенгуру”

 15 Ноември 2007
Двама възпитаници на ГПЧЕ “Христо Ботев” са сред осемте победители в страната в първото Международно езиково състезание “Лингвистично кенгуру”.

Инж. Азис се срещна с общински служители

 19 Ноември 2007
Политиката на отворени врати и към служителите, и към гражданите от първия мандат ще продължи и през следващите четири години. Коренни промени в структурата на администрацията не се очакват, каза днес инж. Азис на среща с общинските служители.

Фестивал на съвременното изкуство

 19 Ноември 2007
На 23 ноември (петък), от 17.00 ч. в София ще бъде представена книгата „Посветено на терлика: 20 артекспедиции в Източните Родопи”, чието публикуване стана възможно с подкрепата на Община Кърджали.

Нормализира се обстановката след падналите обилни дъждове

 19 Ноември 2007
По данни от Дежурния при Общински съвет за сигурност – гр. Кърджали и началник отдел АСД при Дирекция ,,Гражданска защита” - област Кърджали към 15.30 часа днес, вследствие на проливните дъждове вчера, в с. Широко поле и с. Костино община Кърджали са паднали подпорни стени.

Стартираха Общински ученически игри 2007-2008

 19 Ноември 2007
От днес започнаха състезанията по баскетбол и волейбол включени в Общински ученически игри 2007-2008. В първата баскетболна среща от 14,30 часа сили премериха отборите на СОУ “П.Р. Славейков” и ГПЧЕ “Христо Ботев” юноши 8-10 клас.

Свята вода от гроба на Богородица за християните

 21 Ноември 2007
Днес кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис посети централния храм „Свети Георги Победоносец”. В Деня на християнското семейство – Въведение Богородично той занесе свята вода от гроба на Божията Майка в Ефес.

Проблемите на хората с увреждания - приоритет в работата на община Кърджали

 21 Ноември 2007
Тази сутрин кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис се срещна с председателите на съюзните организации на инвалидите, слепоглухите и военно - инвалидите в Кърджали.Това бе една от първите му срещи в началото на новия му мандат.

В Кърджали отвори врати първият хипермаркет

 26 Ноември 2007
На 23 ноември в Кърджали бе открит поредният магазин от веригата за бяла техника “Техномаркет”. Лентата прерязаха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и управителят на веригата – Веселин Владимиров.

Кърджали с клуб на младия изследовател

 26 Ноември 2007
Клуб на младия изследовател бе открит в края на миналата седмица в СОУ “Св.Климент Охридски”-Кърджали. Лентата преряза директорката на учебното заведение Снежана Тодоринска, а откриването бе придружено с изложба - пленер.

Ученически турнир по баскетбол

 26 Ноември 2007
Състезателите от СОУ с природоматематическа насоченост „ Отец Паисий”- гр. Кърджали се класираха на първо място в ученическите турнири по баскетбол.

Работна среща

 27 Ноември 2007
Утре от 10 часа в конферентната зала на хотел “Перперикон” –Кърджали ще започне работна среща по проект “Трансграничен туризъм - създаване на икономическа мрежа и работа”.

Създаване на заетост в сферата на туризма

 28 Ноември 2007
В рамките на проект “Трансграничен туризъм - създаване на икономическа мрежа и работа” днес се проведе работна среща с участието на представители на партньорските организации от България и Гърция.

Кухня за социално слаби

 29 Ноември 2007
На 1.ХІІ.2007г./събота/ в стола на МБАЛ”Д-р Ат.Дафовски”АД ще бъде открита кухня за социално слаби -съвместна инициатива на община Кърджали , Гражданско Сдружение “Единност и Социалност и Икономически Просперитет” и МБАЛ ”д-р Ат.Дафовски” АД.

“Бъди в час!”

 29 Ноември 2007
С много и различни инициативи в Кърджали ще бъде отбелязан 1 декември - Международния ден за борба със СПИН. Откриването на кампанията е тази вечер пред Дома на културата с концерт под надслов “Младежите срещу СПИН - живот по ноти”.

Дават общински имоти за реализиране на обекти по ФАР

 29 Ноември 2007
С 37 гласа “за”, днес на редовно заседание на общински съвет Кърджали общинските съветници дадоха съгласие за използване на общински имоти за реализирането на проекти по Програма ФАР ТГС България – Гърция.

Промениха собствеността на имот за разкриване на информационен център

 30 Ноември 2007
С решение на МС от 29.11.2007г. се предоставя безвъзмездно право за пристрояване на един етаж към сградата на Общинска администрация Кърджали. Предвижда се там да бъде разкрит информационен център.

Международна среща по проект

 30 Ноември 2007
Представители на община Кърджали участваха в третата международна среща по проект “Социално и икономическо интегриране на малцинствени и непривилегировани групи на местно ниво”, която се проведе на 22 и 23 ноември в град Усти над Лабем, Чехия.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign