Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Февруари - 2007 г.

Ръст от 32% от планувания Бюджет 2006 отчете община Кърджали

 01 Февруари 2007
Ръст от 32% спрямо първоначално плануваните средства и уточнения годишен отчет на бюджет 2006 на община Кърджали отчетоха местните нормотворци. Представители на всички групи общински съветници, поздравиха за добрите резултати кмета инж.Хасан Азис и неговия екип.

Местната власт излезна с декларация за проблема с хвостохранилището

 01 Февруари 2007
На първото заседание на Общинският съвет в Кърджали за тази година бе приета декларация в подкрепа на исканията на жителите на селата Островица и Вишеград за спиране замърсяването от хвостохранилището на "Горубсо - Кърджали" АД.

"Алианц България" ще отпусне заема за изграждането на общинският пазар в Кърджали

 01 Февруари 2007
Търговска банка “Алианц България” бе избрана за банка – кредитор, с която фирма “Пазар на производителите”-Кърджали ЕАД да сключи договор за строителството на ново стоково тържище по програма САПАРД.

Увеличиха санкциите за нарушители в зелените площи

 01 Февруари 2007
Почти двойно бе увеличен размерът на обезщетенията за причинени вреди на зелената система на територията на община Кърджали.

Обсъждат нови възможности за сътрудничество в сферата на електронните услуги

 01 Февруари 2007
Кметът на общината инж.Хасан Азис проведе днес среща с г-н Джем Янер, консултант Бизнес развитие за Централна и Източна Европа на CISKO sistems и г-н Петър Иванов, регионален мениджър за България.

Ученици и общински експерти дискутират възможностите за развитие на община Кърджали

 01 Февруари 2007
Плана за развитие на община Кърджали за периода 2007-2013 г., потенциала и възможности за развитие на туризма в района - тема на разговор между ученици и младши експерти в община Кърджали.

В сряда очакват да се вземе решение за проблема с хвостохранилището

 02 Февруари 2007
Министърът на околната среда и водите се ангажира днес да участва в нова среща, насрочена за сряда - 7.02 в София, в която ще участват кметът инж.Азис, управителят на “Горубсо-Кърджали”АД Живка Ковачева, депутати от област Кърджали.

Регионалната билиотека в Кърджали отваря врати след частичен ремонт

 02 Февруари 2007
След близо осем месечно прекъсване в понеделник Регионална бибилотека "Н.Й.Вапцаров" отваря врати за своите читатели. Над 60 000 тома с литература бяха обработени, дезинфекцирани и импрегнирани заради влагата в хранилищата.

Организират работна среща във връзка с експлоатацията на находището на бентонитови глини “Пропаст-Доброволец"

 05 Февруари 2007
Кметът на общината инж.Хасан Азис организира днес от 13.00 часа в общинска администрация работна среща на заинтересованите страни във връзка с експлоатацията на находището на бентонитови глини “Пропаст-Доброволец”.

На обща среща заинтересованите страни дискутираха добива на бентонит край Пропаст

 05 Февруари 2007
Започват инженеро-геоложки проучвания в района на бентонитовата кариера край село Пропаст. Анализът ще бъде готов до 2 месеца, след което ще се предприемат конкретни действия.

Община Кърджали организира разяснителна среща за санирането на панелните жилища

 06 Февруари 2007
Община Кърджали кани на разяснителна среща на 8 февруари домоуправители или упълномощени представители на жилищни блокове, които са изградени преди повече от 15 години относно подготовката напроекти за кандидатстване в проекта за саниране на жилищни сгради.

Съобщение

 06 Февруари 2007
Във връзка с настъпили промени в Закона за местните данъци и такси се уведомяват всички собственици на автомобили, които са били спрени от движение, че от 01.01.2007 г. за тези автомобили ще се дължи данък.

Кърджалийски ученици се готвят за Зимните математически състезания

 06 Февруари 2007
50 ученици от град Кърджали ще участват в Зимните математически състезания на 10 февруари във Варна и Бургас. Община Кърджали осигурява на нашите възпитаници транспорта и таксите за участие в състезанията.

Нова среща по проблема с хвостохранилището ще се проведе днес в столицата

 07 Февруари 2007
Нова среща по проблема със запрашаването от хвостохранилището на “Горубсо-Кърджали” АД ще се проведе днес следобед в София.Очаква се в нея да участва и управителят на “Горубсо-Кърджали”АД Живка Ковачева.

Предоставят временно жилища на две семейства от Пропаст

 07 Февруари 2007
Две жилища от фонд “Резервен” на община Кърджали са предоставени за ползване за срок от една година на семействата на Назифе Изет Ахмед и Ахмед Осман Юмер, обитатели на застрашени от самосрутване къщи в мах.Пропаст на с.Сипей.

Община Кърджали кани всички граждани да се включат в организирания в петък митинг-шествие

 07 Февруари 2007
Община Кърджали, местните структори на КНСБ, в-к “Стандарт” и Асоциацията на професионалистите по здравни грижи, Български лекарски съюз организират на 9 февруари /петък/ от 13,30 часа митинг - шествие, част от националната кампания “Не сте сами”, в подкрепа на медиците ни в Либия.

Търсят се възможности за финансиране на проекта за рекултивация на хвостохранилището

 08 Февруари 2007
Рекултивация на хвостохранилището край Кърдажали - това е начинът за решаването на въпроса относно запрашаването, заяви на среща с журналисти днес кметът инж. Хасан Азис.

По искане на инж. Азис правят комплексна проверка на дейността на "Горубсо" АД

 08 Февруари 2007
Намерението на кърджалийската фирма "Горубсо" АД за добив на злато е поставен на вниманието на министъра на околната среда и водите.Притесненията на обществеността и на ръководството на общината са продиктувани от това, че технологията за добив на злато предполага използването на цианидни вещества.

И Кърджали в защита на нашите медици в Либия

 09 Февруари 2007
Днес и Кърджали се присъедини към националната инициатива “Не сте сами” в подкрепа на несправедливо осъдените наши български медицински сестри в Либия.

Общинското ръководство днес се среща с управителя на "Горубсо" АД

 09 Февруари 2007
Днес от 16.00 часа по инициатива на кмета на общината инж.Хасан Азис ще се проведе среща , в която ще участват управителят на “Горубсо-Кърджали”АД инж.Живка Ковачева и общински съветници от различните групи в ОбС.

Кметът на община Кърджали предложи да бъде направено обществено обсъждане за намеренията на "Горубсо-Кърджали" АД

 10 Февруари 2007
Вчера се срещнаха и обсъдиха екологичните проблеми, свързани с производствената дейност на “Горубсо-Кърджали” АД, управителят на дружеството Живка Ковачева, общински съветници и представители на общинската администрация. Инициатор за дискусията продължила над два часа бе кметът Хасан Азис.

Община Кърджали организира празник за Деня на лозаря

 12 Февруари 2007
Община Кърджали и Общинският център за култура и младежки дейност организарат празник послучай 14 февруари - Трифон Зарезан.

П Р О Г Р А М А за културните прояви и чествания в Община Кърджали

 12 Февруари 2007
Програма на община Кърджали за културните прояви през месец февруари.

Кметът на община Кърджали инициира обществено обсъждане

 13 Февруари 2007
По инициатива на кметът на община Кърджали на 16 февруари се организира обществено обсъждане за издаване на разрешително по чл. 104 от Закона за опазване на околната среда на "Горубсо - Кърджали" АД за експлоатация на действащо предприятие класифицирано като „предприятие с висок рисков потенциал”.

Междуведомствената комисия заседава днес за хвостохранилището край Кърджали

 13 Февруари 2007
Междуведомствената комисия назначена със заповед на областния управител днес заседава във връзка с експлоатацията на хвостохранилището край Кърджали и запрашаването на въздуха. Приети бяха и конкретни мерки. В работата на комисията участва и заместник-кметът на община Кърджали инж. Митко Синабов и главния еколог Ася Добруджалиева.

Националният музей “Васил Левски” гр. Карлово гостува в Кърджали

 14 Февруари 2007
Изложба с фотоси и факсимилети за живота и делото на Дякона- Васил Левски, предоставени от Националния музей “Васил Левски” гр. Карлово гостува в Кърджали.

Награждават участниците в ученическия конкурс "Нашата река Арда - източник на живот"

 14 Февруари 2007
На 16 февруари от 11 часа в общинска администрация ще бъдат наградени участниците в Конкурса за ученическо съчинение, рисунка или фотография на тема “Нашата река Арда – източник на живот”.

Младите хора на Кърджали отбелязаха Световния ден на влюбените с различни прояви

 14 Февруари 2007
Детски и Младежки парламен към ОДК направиха специална стена, на която кърджалийци написаха своите послания за любовта. Членовете на Клуб "Младите хора - здраве, секс, наркотици" в РИОКОЗ организираха конкурсът за най-добър стих за любовта и дискусии в учебните заведения в Кърджали.

Конференция на тема "Превенция на употребата и злоупотребата с наркотични вещества” се провежда утре в Кърджали

 14 Февруари 2007
Утре - 15 февруари, в залата на общинска администрация Кърджали ще се проведе Конференция на тема “Превенция на употребата и злоупотребата с наркотични вещества”. Организатори на форума са Областния съвет по наркотични вещества и Сдружение “Партньори – Кърджали”.

Превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества бе темата на проведената днес в Кърджали конференция

 15 Февруари 2007
През тази 2007 година акцент в работата на Областния съвет по наркотични вещества ще бъде откриването на Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите в град Кърджали.

Наградиха участниците в конкурса "Нашата река Арда - източник на живот"

 16 Февруари 2007
Днес в общинска администрация Кърджали бяха наградени участниците в Конкурса за ученическо съчинение, рисунка или фотография на тема “Нашата река Арда – източник на живот”.

Обществено обсъждане

 16 Февруари 2007
По инициатива на кметът на община Кърджали днес се проведе обществено обсъждане за издаване на разрешително по чл. 104 от ЗООС за експлоатация на действащо предприятие класифицирано като „предприятие с висок рисков потенциал” на “Горубсо-Кърджали” АД.

Кърджали отбеляза 134 години от обесването на Апостола на свободата

 19 Февруари 2007
В 11.30 часа започна поклонението пред Паметника на Васил Левски в Кърджали по повод 134 години от обесването му. Рецитал, посветен на Апостола на свободата по стихове на кърджалийските поети Йордан Петков и Петър Василев представиха ученици от ПГ “Васил Левски”.

Изложба "Багри от миналото " на Котел гостува в Кърджали

 20 Февруари 2007
На 26 февруари в Кърджали ще бъде открита изложба "Багри от миналото". Експозицията е на Исторически музей - Котел и представя живота и бита на българи, каракачани, турци и роми, населяващи този край от 19 в. до днес.

Кърджали със свои делегати в Общото събрание на НСОРБ

 21 Февруари 2007
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и председателят на Общинският съвет Сейфи Неджиб ще вземат участие в последно за мандата Общо събрание на Национално сдружение на общините в Република България.

Днес заседава Общественият съвет по култура

 22 Февруари 2007
Да бъдат възстановени празниците “Светлини над Родопите” около това предложение се обединиха членовете на Обществения съвет по култура на днешното си заседание.Те разгледаха и предложението, Кърджали да бъде домакин на Национален рок фестивал.

23 възпитателни дела е разгледала през 2006 г. МКБППМН

 22 Февруари 2007
С цел намаляване на детската агресия е проведено анкетиране сред учители и директори на учебни заведения. Резултатите от изследването са използвани при изработване на Общинска програма за превенция на насилие между и върху деца.

Трябва да се търсят допълнителни възможности за стимулиране на общините

 23 Февруари 2007
"Община Кърджали има добра реализация на проекти по еврофондовете, има създаден добър административен капацитет, който работи в тази посока.", подчерта в предаване на БНТ тази сутрин кметът инж. Хасан Азис. Той участва в последното за мандата Общо събрание на НСОРБ заедно с председателя на Общинския съвет.

Децата от ОДК се готвят да посрещнат Баба Марта

 23 Февруари 2007
Децата от всички кръжочни форми в Обединен детски комплекс се подготвят да посрещнат Баба Марта. Те ще изработят над 250 мартенички,с които ще закичят малчуганите от Дом "Майка и дете" и обитателите на Дома за възрастни хора.

Посланикът на САЩ в България идва на посещение в Кърджали

 26 Февруари 2007
На 28 февруари и 1 март 2007 г. по покана на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис на посещение тук ще бъде посланикът на САЩ в България Н.Пр. г-н Джон Байърли.

П Р О Г Р А М А

 26 Февруари 2007
Програма за културните прояви и чествания в Община Кърджали за месец март 2007 год.

Котел гостува в Кърджали с "Багри от миналото"

 26 Февруари 2007
Исторически музей Котел гостува за първи път в Кърджали с етнографска изложба"Багри от миналото "Експозицията е подредена в Регионалния исторически музей и представя образци на тъкаческото и ювелирно изкуство, живота и бита на българи, каракачани, турци и роми от котленския край.

Започва биологичната рекултивация от 21 декара около село Пропаст

 27 Февруари 2007
Фирма “S&B Индастриъл Минералс”АД започва биологична рекултивация на площ от 21 декара от участък “Пропаст” във връзка с изпълнението на плановете за работа и развитие на рудник “Пропаст”.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign