Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Март - 2007 г.

На двудневно посещение в Кърджали е посланикът на САЩ у нас

 01 Март 2007
"... много бъдещи успехи в изграждането на едно проспериращо, модерно и европейско бъдеще със силни връзки с вашите приятели и партньори отвъд Атлантическия океан.”, това послание написа днес в почетната книга на община Кърджали Негово Превъзходителство Джон Байърли.

Джон Байърли: "Ще съдействам за привличане на американски инвеститори в България"

 01 Март 2007
"Източните Родопи и България могат да служат като модел за толерантност и разбирателство между отделните етнически общности”, сподели пред журналисти днес в Кърджали американският посланик у нас Джон Байърли.

В Кърджали бе открит Учебно-информационен център "Фулбрайт"

 01 Март 2007
Официалното откриване на 11-я поред Учебно-информационен център "Фулбрайт" в Кърджали стана в присъствието на американския посланик и кмета на общината инж. Хасан Азис.

Децата на Кърджали посрещнаха днес Баба Марта

 01 Март 2007
Празник "Да посрещнем заедно Баба Марта" оргнизира днес Обединен детски комплекс и община Кърджали.В първомартенското тържество участваха първокласници от всички кърджалийскити училища.

П О К А Н А

 02 Март 2007
Ръководството на Община Кърджали кани жителите на гр. Кърджали на тържествата, по случай Трети март – Националния празник на Р България.

Честит 3-ти март

 03 Март 2007
КМЕТЪТ НА ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ ПОЗДРАВЯВА всички жители на общината с Националния празник на България – 3 МАРТ, като им пожелава здраве и благоденствие!

Кърджали чества националния празник – 3 март

 03 Март 2007
Първият в страната гвардейски ученически отряд води тържественото шествие на учебните заведения в Кърджали посветено на националния празник -3 март.

Готово е становището на Община Кърджали по повод подадено заявление от “Горубсо – Кърджали” АД, гр. Кърджали

 05 Март 2007
Община Кърджали изпрати становище до министъра на околната среда и водите във връзка с подадено заявление от “Горубсо – Кърджали” АД, гр. Кърджали, за издаване на разрешително по чл.104 от ЗООС.

На 7 март ще се проведе общественото обсъждане на проекта за Бюджет 2007 на община Кърджали

 05 Март 2007
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис кани на основание чл.11 ал.6 от Закона за общинските бюджети жителите на общината на обществено обсъждане на проекта за Бюджет 2007 г. на община Кърджали. Обсъждането ще се проведе на 7 март/сряда/ 2007 г. от 17.30 часа в зала 322 на общинска администрация.

Днес се проведе редовната месечна среща с кметовете на кметства на Община Кърджали

 07 Март 2007
Финансовото подмагане на земеделските стопани в условията на ЕС и проекта за Бюджет 2007 на община Кърджали, това бяха две от темите представени на днешната редовна месечна среща с кметовете на кметства на общината.

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис представи проекта на Бюджет 2007 пред кметовете на кметства в общината

 07 Март 2007
Бюджет 2007 ще бъде бюджета на приключване на нашите инвестиционни начинания започнати през 2003 година.Новият бюджет е насочен и към младите хора и децата,това заяви днес по време на срещата с кметовете на кметства кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Кметът инж.Азис подари над 100 карамфила на кърджалийки послучай 8-ми март - Международният ден на жената

 08 Март 2007
Кметът подари над 100 карамфила на кърджалийки с помощта на Детски и младежки парламент към ОДК, чиито представители поздравяваха от името на градоначалника жените и девойките, които около 11.00 часа бяха в централната част на града.

Кметът на община Кърджали номиниран за наградите “Човек на ХХІ век”

 08 Март 2007
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис е номиниран за наградите “Човек на ХХІ век”, категория - награда за кмет, които се връчват от Програма “Произведено в България” и Руски Бизнес клуб.

Кърджалийци обсъдиха Бюджет 2007

 08 Март 2007
Пътната инфраструктура бе най-дискутирана тема по време на общественото обсъждане на Бюджет 2007 на община Кърджали.

Двама кандидати се състезават за директорското място на галерията в Кърджали

 09 Март 2007
На 22 март 2007 година ще се проведе интервюто с кандидатите допуснати до участие в конкурса за директор на Общинска художествена галерия "Станка Димитрова"-Кърджали.Председател на комисията е зам.кметът Красимира Живанова.

Състоянието на уличната мрежа обсъдиха на среща днес кметът на общината и новият управител на ВиК

 12 Март 2007
Днес се проведе първата работна среща на кмета на общината инж.Хасан Азис с новия управител на “ВиК” инж.Милан Миланов.

Обновеният герб на Кърджали ще посреща гостите на града

 12 Март 2007
Метален постамент с герба на Кърджали ще бъде поставен на четирите входно - изходни артерии на областния град. Височината му ще бъде между 4 и 6 метра, съобщи днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Специална комисия ще набира предложения за именуване на улици

 12 Март 2007
По инициатива на градоначалника инж. Хасан Азис ще бъде сформирана временна комисия, която ще събира предложения за наименуване на 17 улици в кърджалийския кв. “Възрожденци”.

Община Кърджали с еко - патрули

 12 Март 2007
Общинска администрация Кърджали ще противодейства на незаконното изхвърляне на строителни отпадъци на нерегламентирани места чрез еко-патрули.

Поставят нощно осветление на двата централни храма в Кърджали

 12 Март 2007
Общинска администрация подготвя проект за нощно осветяване на двата централни храма – църквата “Св. Георги” и джамията на пазара.

Приеха Бюджет 2007 на община Кърджали

 15 Март 2007
Днес на редовното заседание на Общински съвет Кърджали единодушно бе приет Бюджет 2007 на община Кърджали.Неговата финансова рамка е малко над 33 милиона лева, от които 48 % държавни приходи и 52% местни.

Паисиевци спечелиха общинския кръг на състезанието по Гражданска защита

 15 Март 2007
Днес се проведе общинският кръг от състезанието по гражданска защита.То се организира от община Кърджали, Дирекция “Гражданска защита",РИ на МОН с любезното съдействие на ОДК.

Делегация от община Кърджали заминава на посещение в турската столица

 19 Март 2007
Делегация водена от кмета на община Кърджали заминава на посещение в Анкара по покана на кмета на турската столица г-н Мелих Гьокче.

Програма

 21 Март 2007
Програма за културните прояви организирани от община Кърджали през месеците март и април.

Втора партньорска проверка

 21 Март 2007
Днес в община Кърджали се проведе партньорска проверка от Съвета на Европа и НСОРБ по проекта “Добри практики за ефективно местно самоуправление”.

22 март - Световен ден на водата

 22 Март 2007
22 март се отбелязва като Световен ден на водата. Финансираният от Програма ФАР на Европейския съюз проект “Техническа помощ за управление качеството на водите на река Арда” и община Кърджали, организират две събития, посветени на 22 март.

Стопани черпят опит по проект “Въвеждане на фамилно компостиране в община Кърджали”

 23 Март 2007
Стартира провеждането на семинари за обмяна на опит в 12 пилотни села на Община Кърджали, включени в проект “Въвеждане на фамилно компостиране".

Делегация от община Анкара ще гостува в Кърджали

 27 Март 2007
На 21 и 22 март официална делегация от община Кърджали водена от кмета инж.Хасан Азис посети столицата на Р Турция.В резултат на проведените срещи и разговори там бе договорена бъдещата визита на общинари от Анкара в Кърджали.

Община Кърджали призовава към опазване на парковите зони

 28 Март 2007
За пореден път общинските служители от сектор “Опазване на околната среда” през тази седмица се натъкнаха на прояви на ниска гражданска култура, граничещи с вандализъм по отношение на стопанисваните от общината паркови зони в града.

Поредна среща по проект “Техническа помощ за управление качеството на водите на река Арда”.

 29 Март 2007
Днес в конферентната зала на хотел “Кърджали“ започна третата среща на заинтересованите страни от басейна на река Арда. Форумът е организиран от Община Кърджали и финансирания от Програма ФАР на ЕС Проект “Техническа помощ за управление качеството на водите на река Арда”.

Седем медала завоюваха кърджалийски деца на "Чудомириада 2007”

 29 Март 2007
С шест златни и един бронзов медал се завърнаха от Казанлък възпитаници на Обединен детски комплекс Кърджали. Те участваха в “Чудомириада 2007”- първи национален празник на детските таланти.

Пролетен детски карнавал събра над 250 четвъртокласника

 29 Март 2007
За четвърта поредна година четвъртокласници от училищата в Кърджали се веселиха на пролетен карнавал в Обединен детски комплекс.

Кърджали посреща гости от Елхард

 30 Март 2007
От понеделник на посещение в Кърджали ще бъде официална делегация от побратимената община Елхарт, щата Индиана,САЩ. Тя ще се води от кмета на Елхарт г-н Дейвид Милър.

Първоаприлска седянка

 30 Март 2007
Днес от 18 часа почитателите на хумора, сатирата и забавата ще могат да се срещнат с творчеството на най-изявените хумористи от Кърджали, Димитровград и Хасково. Проявата се организира от Община Кърджали, НЧ “Обединение” и Регионална библиотека “Н.Й.Вапцаров”.

Стартират съвместните прояви на община Кърджали и МЦ "Кръг"

 30 Март 2007
От първи до десети ще се състои финалният етап на “Дъждовница 2007”- национална младежка експедиция за изследване на културите и традициите в регион Кърджали.Организатори са Община Кърджали, Фондация “Младежки център- Кръг”, Арт галерията и Културната къща в с.Дъждовница.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign