Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Април - 2007 г.

Община Кърджали посрещна делегация от побратимената американска община Елхарт

 02 Април 2007
Днес в 10.00 часа кметът на общината инж.Хасан Азис се срещна с делегацията от гр.Елхарт, САЩ, която се оглавява от кмета на американската побратимена община Елхарт г-н Дейвид Милър.

Консултативна среща за определяне състава на СИК в община Кърджали

 03 Април 2007
Кметът на община Кърджали кани представители, упълномощени от централните ръководства на парламентарно представените партии и коалиции в 40-то Народно събрание на консултативна среща за определяне състава на Секционните избирателни комисии в община Кърджали.

127 са образуваните избирателни секции в община Кърджали за предстоящия евровот

 03 Април 2007
Готов е и списъкът на образуваните секции в община Кърджали по номер и местонахождение.Подробна информация за тях може да откриете на официалния сайт на община Кърджали в секция “Избори за евродепутати”.

Ученици от Елхарт изнасят концерт в Кърджали

 03 Април 2007
16 ученика от представителната делегация на побратимената американска община Елхарт ще изнесат концерт на 4 април от 18 часа в Дома на културата.

Дебют на 10-годишен кърджалиец в Артгалерията

 03 Април 2007
В рамките на Седмицата на детската книга и изкуствата за деца Община Кърджали и Кръг откриха в Артгалерията снощи дебютна изложба на Емил Иванов.

Световният ден на здравето събра на традиционна среща медици и общинското ръководство

 04 Април 2007
Продължавайки добрата традициа по повод Световният ден на здравето – 7 април, снощи община Кърджали организира тържество послучай празника. Почетни грамоти получиха 19 изявени лекари, медицински сестри, фелдшери, стоматолози.

Продължава посещението на американската делегация в Кърджали

 04 Април 2007
Гостите от Елхарт преминаха през новостроящата се улица "Д.Вашингтон", снимаха се за спомен пред бъдещия комплекс"Пентагон", изнесоха концерт в училището в с.Стремци.

В община Кърджали се проведе първата консултативна среща с партиите за състава на СИК

 05 Април 2007
Днес от 13 ч. в общинска администрация Кърджали се проведе първата консултативна среща за определяне състава на Секционните избирателни комисии в общината.На срещата присъстваха представители на всички 7 парламентарно представени партии и коалиции в 40-тото Народно събрание.

Приключи официалното посещение на американската делегация от Елхарт

 06 Април 2007
Кметът на американския град Елхарт обеща да кръсти улица с името "Кърджали" в отговор на наименованите тук ул. “Джордж Вашингтон” и бизнес комплекс “Пентагона”.

Нови победи на малките борци от Спортния клуб "Крепост" в село Стремци

 06 Април 2007
Спортистите от Спортният клуб по борба "Крепост" - с.Стермци отново със злато от поредния шампионат. Носителят на златния медал Айджан Бекир бе награден с грамота и 1000 лв. от кмета на Кърджали инж.Хасан Азис.

Детски и младежки парламент боядисаха 300 яйца за Великден

 06 Април 2007
Младежите от Детски и младежки парламент боядисаха 300 яйца, които ще раздадат на празника на връх Великден.

Честит празник!

 06 Април 2007
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общинския съвет честитят на всички здравни работници Светония ден на здравето - 7 април.

Общоградски Великденски празник

 07 Април 2007
Община Кърджали кани всички кърджалийци и гости на града на Общоградски Великденски празник с участието на колективи на Обединен детски комплекс,Читалище “П.Мирчев”в кв.Веселчане и СОУ “Вл.Димитров - Майстора” на 8 април /неделя/ от 11 часа в градинката пред храм “Свети Георги Победоносец”.

Честито Възкресение Христово

 08 Април 2007
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и Общинският съвет – Кърджали Поздравяват всички християни от общината с големия празник Възкресение Христово като им пожелават здраве, мир и благоденствие!

Общоградско екопарти "Кърджали участва в разделното сметосъбиране"

 11 Април 2007
"Екопак България" АД и Община Кърджали организират на 15 април Общоградско екопарти "Кърджали участва в разделното сметосъбиране".В програмата е включено и кулинарно шоу на Ути Бъчваров с участието на инж. Хасан Азис.

Кърджали-чист и красив

 12 Април 2007
От 14.04 до 22.04.2007г. Община Кърджали за пореден път се включва в честването на Деня на Земята - 22 април и организира разнообразни прояви, посветени на опазването на околната среда.

Нека запазим природата чиста!

 12 Април 2007
Обръщение-призив на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис по повод националната кампания, посветена на честването на Деня на Земята - 22 април.

Обществен форум

 13 Април 2007
Ръководството на Община Кърджали кани всички заинтересовани да се включит в Обществен форум, който подготвя в партньорство със Сдружение “Болкан Асист” и с подкрепата на Кантон Берн, Швейцария. Ще бъдат обсъдени възможностите за проекти, които ще допринесат за регенериране /възстановяване, съживяване/ на общински терени или сгради и за оползотворяване на местните ресурси.

И Кърджали се включи в инициативата за разделно събиране на отпадъци

 16 Април 2007
С общоградско екопарти в неделя, официално стартира Проект за разделно събиране на твърдите отпадъци на община Кърджали ,”Екопак България” АД, фирмите “Титан Клинър“ ООД и ОЧБ -ЕООД.

Над 1 300 000 лв. отпусна ПКЗБА към МС за три обекта в община Кърджали

 17 Април 2007
От тях 1 159 893 лв. са средствата за реализирането на вторият етап от въстановителните дейности по пътя за с.Енчец.Той включва довършване на укрепителните съоръжения и асфалтиране на пътния участък.

До края на месеца поставят нощно осветеление на църквата и джамията в Кърджали

 17 Април 2007
В рамките на този месец ще започне работата по поставяне на художествено осветелние на двата централни храма - джамията и църквата "Свети Георги Победоносец" в Кърджали.

Посрещаме Деня на земята - 22 април с общоградски празник

 17 Април 2007
Продължават проявите посветени на Деня на земята. Кулминацията ще бъде на 21 април в Градската градина.

Среща с победителите от "Чудомириада 2007"

 18 Април 2007
Младите таланти от ОДК Кърджали ще изработят идейния проект на биоборд по случай 1 юни-Международен ден на детето.

Откриха обновеният ученически стол в с. Миладиново

 18 Април 2007
Днес кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис преряза лентата на въстановеният и обновен ученически стол в ОУ “Христо Ботев” с.Миладиново.

Кметът инж. Хасан Азис с дарение към младите хора от с. Чилик

 19 Април 2007
Музикална уредба за нуждите на читалището и фолклорния състав в с.Чилик дари кметът на общината инж.Хасан Азис.

Монтират металната конструкция на пазара

 19 Април 2007
От началото на тази седмица започна поставянето на металните опорни колони на куполната централна част на новостроящият се “Пазар на производителите”в Кърджали.

Продължава изграждането на водоснабдителни групи в община Кърджали

 19 Април 2007
Кметът на община Кърджали подписа документите за финансирането на втория етап от изпълнението на “Водоснабдителна група – Миладиново”.

Регенерацията – шанс за устойчиво развитие на община Кърджали

 19 Април 2007
Вчера ръководството на община Кърджали инициира Обществен форум в партньорство със Сдружение “Болкан Асист” и с подкрепата на Кантон Берн, Швейцария.

Изложба “Природата на Балканите – преди 8 000 000 години” гостува в Кърджали

 19 Април 2007
Днес по обед в Регионалният исторически музей в Кърджали бе открита гостуваща изложба на Палеонтологичен музей – Асеновград. Проявата се организира съвместно с община Кърджали.

Община Кърджали пита гражданството за имена на улици в кв. "Възрожденци"

 19 Април 2007
Община Кърджали кани всички желаещи да дадат предложения за именуване на улици в кв.”Възрожденци”.

Разясняват Закона за защита от дискриминация

 20 Април 2007
От 10.30 днес в зала 322 на общинска администрация Кърджали се проведе разяснителен семинар свързан със Закона за защита от дискриминация.

Посрещаме Деня на Земята с общоградски празник

 20 Април 2007
Общоградски празник “Кърджали-чист и красив”, посветен на Деня на Земята ще се проведе на 21 април/събота/2007 г. от 17.00 часа в градската градина /бивш паметник на Г.Димитров/.

Пазете символите на Кърджали

 20 Април 2007
Фонтанът пред Дома на културата отново не може да заработи нормално след като водата е замърсена с кал вчера.За да бъде градът ни красив, за да запазим символите му нека опазваме съграденото, а не да го рушим.

Почистиха местността "Венерин косъм"

 21 Април 2007
Днес природозащитници от отряд "Малката Ахрида" заедно с кмета на Кърджали инж.Хасан Азис почистиха единственото в района естествено находище на редкия растителен вид "Венерин косъм".

Строги санкции грозят всички ,изхвърлящи строителни отпадъци край Арда

 21 Април 2007
Продължава замърсяването на крайбрежната ивица на р.Арда в рамките на града. Днес по време на обиколка във връзка с пролетното почистване на Кърджали, кметът отново стана свидетел на изхвърляне на строителни отпадъци в района на въжения мост.

Днес на стадион”Дружба” се проведе районното състезание “Млад огнеборец” в Кърджали

 21 Април 2007
Победител в районното състезание "Млад огнеборец" стана отрядът от с.Стремци.Победителите бяха поздравени от кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис, който връчи и купите и медалите на най- добрите.

Стартира проект „Стъпка по стъпка – към увереност и пълноценен живот”

 21 Април 2007
През месец Април 2007, Община Кърджали в партньорство с Държавна психиатрична болница – Кърджали и още четири асоциирани партньори стартира изпълнението на дейностите по проект „Стъпка по стъпка – към увереност и пълноценен живот”.

Маратон “Четящият човек”

 21 Април 2007
По случай Международния ден на книгата и авторското право / 23 април / Община Кърджали и РБ “Н.Й.Вапцаров” организират маратон на “Четящият човек”. В Маратона се очаква да се включи и кметът инж.Хасан Азис.

Състезание по аранжиране на цветя

 21 Април 2007
Състезание по аранжиране на цветя организираха днес община Кърджали и ОДК. В него участваха 11 отбора от 7 училища,три ПГ и един отбор от ОДК Кърджали.Победител стана отборът на СОУ "Св.Климент Охридски".

Кметът на община Кърджали се включи в инициативата Маратон на "Четящия човек"

 23 Април 2007
“Притча за най-доброто обучение” от книгата “Притчи от вековете” представи пред учениците от 9–та първа немска паралелка в ГПЧЕ “Христо Ботев” градоначалникът инж. Хасан Азис днес.

Целодневна детска градина откриха днес в с.Солище

 24 Април 2007
Целодневна детска градина откриха днес в с.Солище кметът на общината инж.Хасан Азис и кметът на селото Янко Йорданов.

Във фоайето на Община Кърджали откриха фотоизложба посветена на Деня на земята

 24 Април 2007
Фотоизложба посветена на Деня на земята бе открита днес във фоайето на Община Кърджали. Тя включва 37 фотоса и е дело на членовете на клуб по фотография към ОДК Кърджали.

В пролетното почистване се включиха около 10 000 жители на община Кърджали

 24 Април 2007
И този път най-активни бяха децата на Кърджали.На общоградският празник за Деня на земята Община Кърджали и тази година отличи най-добре представилите се в почистването.

Трасето на бъдещата ул.”Вашингтон” е почти готово

 24 Април 2007
В началото на май трябва да приключи асфалтирането на една от важните пътни артерии в Кърджали, свързваща района на ул.”Заводска” с пазара.

Ще има нов конкурс за директор на галерията

 25 Април 2007
Кандидатите за директор на този културен институт трябва да притежават профила на мениджър в областта на изкуствата с ясни и свежи идеи за спасяване на културното наследство и промоциране на фонда на галерията в регионален и национален мащаб.

"Арда "-Кърджали се класира за финалния кръг на републиканското първенство по водна топка

 25 Април 2007
Отборът по водна топка юноши – старша възраст “Арда”- Кърджали е в първата четворка на страната след провелия се на 13 април последен квалификационен кръг от републиканското първенство.

Приеха плана за работа по изпълнението на дейностите по проект „Стъпка по стъпка – към увереност и пълноценен живот”

 25 Април 2007
На 23 април се проведе първата среща по проект „Стъпка по стъпка – към увереност и пълноценен живот” с участието на представители на Община Кърджали, Държавна психиатрична болница – Кърджали и асоциираните партньори по проекта.

Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис получава приз за най-толерантна личност

 26 Април 2007
Призът за най-толерантна личност се връчва по програма “Междуетническо взаимодействие” на Фондация “Партньори-България”, финансирана от Американската агенция за международно развитие.

Предстои изграждане на модерен информационен център за административно обслужване в Община Кърджали.

 26 Април 2007
В рамките на един месец кметът на община Кърджали трябва да предприеме необходимите действия за вземане на решение от МС за учредяване на безвъзмездно право на пристрояване допълнителна пристройка към източната фасада на сградата на Общинска администрация Кърджали,където ще се помещава информационния център.

Междуетническа инициатива връчи наградата "Най-толерантна личност"

 27 Април 2007
“Приемам призът за най-толерантна личност не като лична награда, а като признание за Кърджали.", каза инж. Хасан Азис.

Работна програма “Изкуство – село”

 29 Април 2007
Община Кърджали и Младежки център КРЪГ организираха на 28 април еднодневен уъркшоп за 30 деца и младежи от кметствата Дъждовница, Широко поле и Рани лист в Арткъщата в с. Дъждовница.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign