Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Февруари - 2008 г.

Международно туристическо изложение в Брюксел

 01 Февруари 2008
Община Кърджали и Център за икономически и социални анализи и стратегии –Кърджали ще представят Община Кърджали и виртуалния пътеводител за ученици „Перперикон” в рамките на международно туристическо изложение в Брюксел.

Инж.Васил Бобеков е назначен за заместник-кмет по строителство и териториално развитие

 05 Февруари 2008
Инж.Васил Бобеков е назначен за заместник-кмет по строителство и териториално развитие на община Кърджали със заповед на кмета инж.Хасан Азис от 1 февруари 2008 г. Досега инж.Бобеков заемаше длъжността началник отдел „Проектиране на инфраструктурни обекти” и главен инженер на община Кърджали.

Да пазим природата чиста

 07 Февруари 2008
Ученици от СОУ "Петко Рачов Славейков" почистиха преливниците на язовирната стена на яз. "Кърджали".

Кметът на Кърджали е номиниран за член на УС на НСОРБ

 08 Февруари 2008
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис е сред петимата номинирани кандидати за членове на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България /УС на НСОРБ/ .

“Живо наследство” бе представен в Брюксел

 11 Февруари 2008
Определен интерес предизвика информационният щанд на проект “Живо наследство” по време на седмото международно търговско изложение Salon des Vacanses в Брюксел.

Дестинацията Кърджали-Дъждовница-Утробата участва в националния конкурс за изключителна българска туристическа дестинация

 12 Февруари 2008
Националния конкурс за избор на изключителна туристическа дестинация е обявен от Държавната агенция по туризъм в рамките на европейска инициатива.

Заключителна среща

 12 Февруари 2008
Двудневна заключителна среща на страните партньори по проект “Живо наследство” ще се проведе на 13 и 14 февруари в Бизнес инкубатор Кърджали.

Трифон Зарезан

 12 Февруари 2008
Общоградски празник Трифон Зарезан – Ден на лозаря ще се проведе на 14.02.2008г. /четвъртък/ от 17,30 часа пред Дома на културата.

Книга на любовта в Кърджали

 13 Февруари 2008
В Деня на влюбените община Кърджали организира фотоконкурс на тема “Светът на любовта “.

ПРОГРАМА

 13 Февруари 2008
Програма на Община Кърджали в сферата на културата за периода 11 – 19 февруари 2008 година.

Среща с кметове на населени места от община Кърджали

 13 Февруари 2008
Днес се състоя поредната месечна среща с кметовете на населени места от община Кърджали. На нея официално за първи път бе представен новият зам.-кмет по строителството инж. Васил Бобеков.

Превенция

 13 Февруари 2008
Във връзка с очакваното пролетното пълноводие днес на редовната месечна кметска среща бяха обсъдени въпроси свързани с превантивните мерки за минимизиране на последствията при евентуални наводнения през пролетния период.

Финализират проект "Живо наследство"

 13 Февруари 2008
Двудневна заключителна по проект “Живо наследство” започна днес в една от залите на Бизнес инкубатора в Кърджали.Официално тя бе открита тази сутрин от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Общинското първенство по тенис на маса

 13 Февруари 2008
Завърши общинското първенство по тенис на маса в рамките на “Ученически игри” 2007-2008г. Домакин на всички срещи бе СОУ “Отец Паисий” Кърджали. Участваха общо 11 отбора разпределени в три възрастови групи.

Цвете за Деня на влюбените

 14 Февруари 2008
Кметът на общината инж. Хасан Азис, зам.-кметовете инж.Васил Бобеков и Нурджан Юсеин и гл.секретар Сезгин Бекир подариха днес цвете на всички 130 представителки на нежния пол в общинска администрация по случай Деня на влюбените - 14 февруари.

В деня на любовта Йовковци имат троен празник

 15 Февруари 2008
Тържеството започна с дефиле на парадните униформи, изаботени по проект от Национална програма „Училището – желана територия”, модул „Ритуализация на училищния живот” на Министерството на образованието и науката.

ПОКАНА

 15 Февруари 2008
РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ КАНИ ЖИТЕЛИТЕ И ГОСТИТЕ НА ГРАДА НА ОБЩОГРАДСКО ПОКЛОНЕНИЕ ПО ПОВОД 135- ГОДИШНИНАТА ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА - ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Състезание „Лъвски скок ”

 15 Февруари 2008
Община Кърджали, Военен клуб и РИ на МОН организират на 18 февруари от 12.00 часа в спортния салон на ПГ„Васил Левски” състезание „Лъвски скок ” в памет на Васил Левски и по повод на 135 години от неговата гибел .

“Левски е в сърцето ми”

 15 Февруари 2008
Под надслов “Левски е в сърцето ми” във Военния клуб от 17.30 часа в понеделник /18 февруари / ще се открие вечер посветена на великия българин.

Делегирани бюджети - дискусия

 15 Февруари 2008
През седмицата в Кърджали бе организира среща - обучение на училищни директори с експерти от отдел “Финанси” и “Образование” на общинска администрация по повод въвеждането на делегираните бюджети в общинските училища.

Отличиха най-добрите във фотоконкурса “Светът на любовта”

 15 Февруари 2008
Специализирана литература за фотографията и сувенири свързани с Деня на влюбените получиха отличените в фотоконкурса на тема “Светът на любовта”.

Кърджалийци празнуваха Трифон Зарезан

 15 Февруари 2008
Много кърджалийци се включиха снощи в общоградския празник Трифон Заразан. На площада пред Дома на културата се изви дълго хоро, което поведе сам кметът инж. Хасан Азис.

Учениците на СОУ "П.Р.Славейков" с униформи

 15 Февруари 2008
С конкурс – ревю представиха в първата седмица на февруари своите нови ученически униформи възпитаниците на СОУ “П.Р.Славейков”.

135 години от обесването на Васил Левски

 19 Февруари 2008
Точно в 11,30 часа за пети път пред монумента на Апостола на свободата в областния град се събраха много кърджалийци, за да отбележат годишнината от гибелта на най-великия българин.

Ученици полагат клетва да пазят заветите на Апостола

 19 Февруари 2008
Днес учениците от Професионална гимназия “Васил Левски” Кърджали почетоха своя патрон. Възпоменателният ритул по случай 135-годишнината от гибелта на Апостола се проведе пред бюст- паметника в двора на училището.

Посланика на РТурция в РБългария ще посети Кърджали

 19 Февруари 2008
На 20 февруари т.г. по покана на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис на посещение в нашия град пристига Н.Пр. Посланика на РТурция в РБългария г-н Мехмед Гюджюк .

Нов успех за борците от Стремци

 19 Февруари 2008
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис награди днес малките борци от спортен клуб ”Крепост” в с. Стремци, които завоюваха едно първо и две трети места в Държавното първенство по борба – свободен стил в Сливен.

Посланикът на РТурция у нас посети Кърджали

 20 Февруари 2008
Днес по покана на кмета на община Кърджали в областния град бе Н.Пр. Посланикът на РТурция у нас Мехмед Гюджюк. По време на първото му посещение в региона той бе придружаван от генералния консул в Пловдив Юмит Ялчън.

Отриха официално новия “Младежки информационен –консултански център” в Кърджали

 20 Февруари 2008
Зам.-председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Михаил Балабанов и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис прерязаха днес лентата на новия “Младежки информационен –консултански център”.

Открит урок

 20 Февруари 2008
Приоритетите в Общинския план за развитие бяха представени днес от експерти в общинска администрация Кърджали пред дванайсетокласници от СОУ “Св. Климент Охридски” Кърджали.

Инж.Хасан Азис лобира пред „ОЦК”АД за „зелени училища”

 22 Февруари 2008
До две седмици собственика „ОЦК” АД – „Интертръст Холдинг БГ” АД, ще бъде готов със социалната си програма, в която се предвижда организиране на безплатно летуване за деца от община Кърджали.

Откриват хоспис в Кърджали

 22 Февруари 2008
Кметът на община Кърджали ще вземе участие в откриването на хоспис „Добролюбие” ЕООД в Кърджали. Официалната церемония ще се състои в понеделник 25 февруари от 11,30 часа.

„Училището-желана територия на ученика”

 22 Февруари 2008
На 21.02.2008 год. от 13.30 часа в ОДК – гр. Кърджали, официално се откри Втората общинска конференция „Училището-желана територия на ученика”.

Откриха официално хоспис "Добролюбие"

 25 Февруари 2008
Днес министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова откри официално хоспис” Добролюбие” в МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски”-Кърджали.

Допуснати презентации до областната конференция “Училището-желана територия на ученика”

 26 Февруари 2008
Комисията от Общинския етап на конференцията “Училището желана територия на ученика”, проведена на 21-22.02.2008г., обявява презентациите, допуснати до Областен кръг.

Регулират опасно кръстовище

 26 Февруари 2008
Предстои да бъде пусната в експлоатация новата светофарна уредба на кръстовището на бул. “Беломорски” с бул.”Тракия” пред сградата на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали.

ПРОГРАМА

 26 Февруари 2008
Програма на културните прояви на Община Кърджали за периода 27.02. – 04.03. 2008 година

Община и издателство даряват читалищата с българска класика

 27 Февруари 2008
На 28 февруари 2008 г. от 15.00 ч. в малката зала на читалище „Обединение” кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и директорът на издателство „Захари Стоянов” г-н Иван Гранитски ще направят дарение на книги на 23 читалища на територията на общината.

Отново дискутират село Пропаст

 27 Февруари 2008
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна днес с представителите на фирма “Ес енд Би Индастриъл минералс” Атанасиус Кефалас и Юлиана Марева-изпълнителен директор.

Двоен празник за учениците от Миладиново

 27 Февруари 2008
Възпитаниците на ОУ „Христо Ботев” с.Миладиново представиха днес новите си униформи, изработени по проект от Национална програма „Училището – желана територия”.

3 март през погледа на децата на Кърджали

 27 Февруари 2008
На 28 февруари 2008г. от 13.00ч. в Читалня -1 на РБ „ Н.Й. Вапцаров ”. Ученици от СОУ „ Отец Паисий ”, СОУ „ Кл. Охридски ” и ОУ „ Георги Бенковски ” ще изнесат рецитал по стихове на наши поети по случай 130 – годишнината от Освобождението на България.

Дариха книги на кърджалийски читалища

 28 Февруари 2008
В навечерието на Националния празник на България 23 читалища в община Кърджали получиха 2390 тома художествена литература.

Третомартенски звън

 28 Февруари 2008
Стихове на наши поети рецитираха днес ученици от няколко училища.Така децата на Кърджали събраха в едно мисли и чуства в навечерието на 3 март –Националния празник на България.

В ОДК посрещнаха Баба Марта

 29 Февруари 2008
Над 200 деца се събраха днес в двора на Обединен детски комплекс Кърджали на първомартенско тържество. С много настроение те посрещнаха Баба Марта и клоуна Роко коко.

Мартеници

 29 Февруари 2008
За първи път входните табели на 3 села в Община Кърджали бяха закичени с мартеници.

Щафета

 29 Февруари 2008
По случай Трети март община Кърджали, РИ на МОН и Военният клуб в Кърджали организираха лекоатлетическа щафета с ученици от всички училища в общината.

Памет и признателност

 29 Февруари 2008
Изложба под надслов “Памет и признателност” беше открита официално днес в 11,30 часа в Регионален исторически музей Кърджали.

П О К А Н А

 29 Февруари 2008
Ръководството на община Кърджали Кани Всички граждани и гости на града на тържествата посветени на Националния празник на Република България – 3 март .2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign