Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Май - 2008 г.

Днес и утре в Кърджали е министърът на земеделието и храните Валери Цветанов

 05 Май 2008
Първият ден от визитата му започна със среща с кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис и дискусия свързана с актуалните моменти в Програмата за развитие на селските райони

Новият министър на земеделието посети Кърджали

 07 Май 2008
По случай празника на Св. Георги Победоносец и деня на животновъда, вчера министърът на земеделието и храните Валери Цветанов поздрави земеделските производители и гражданите на Кърджали и им пожела здраве и благоденствие.

Покана

 08 Май 2008
Община Кърджали кани жителите и гостите на гр. Кърджали на 09.05.2008 година от 11.00 часа заедно да отбележим 9-ти май – Деня на победата над хитлерофашизма.

Кърджали чества Деня на победата

 09 Май 2008
Днес Кърджали отбеляза 63-тата годишнина от победата над хитлерофашизма и отдаде почит към милионите загинали войници, доброволци и обикновени хора във Втората световна война.

Денят на Европа в Кърджали

 09 Май 2008
Днес ученици от СОУ "П.Р.Славейков" представиха със знамена, исторически факти и традиционни ястия всичките 27 държави - членки на ЕС.

Местни фирми изграждат нов цинков завод

 09 Май 2008
Първият договор за строителство на нов цинков завод със съвременна екологично - металургична технология бе подписан днес в Кърджали.

Общински служител-отличник на БЧК

 09 Май 2008
На 8 май Областната организация на БЧК Кърджали отбеляза Световния ден на Червения кръст с тържество, на което бяха връчени отличия на дългогодишни членове и доброволци .

Изложба

 09 Май 2008
На 12.05.2008г. от 11,30 ч. във фоайето на община Кърджали ще бъде открита изложба „Мултикултурният град”. Експозицията включва архивни фотоси и документи от ТДА - Кърджали за културните общности, живели и живеещи на територията на общината.

Национална олимпиада по география

 10 Май 2008
Днес и утре Кърджали е домакин на Национална олимпиада по география и икономика. Официално тя бе открита снощи с тържествен концерт в Дома на културата под надслов “Родопа-сърце и песен”.

Обществено обсъждане

 10 Май 2008
На 9.06.2008г. ще се проведе обществено обсъждане на Доклада за ОВОС за реализация на инвестиционно предложение: “Реконструкция и разширение на инсталация за преработка на полиметални златосъдържащи руди”.

Недоизпята песен...

 10 Май 2008
Поетична вечер в памет на Нели Черкезова събра много нейни приятели, връстници и ценители на словото.Сред гостите бе и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.

Дни на междукултурния диалог

 12 Май 2008
В Европейската година на междукултурния диалог от днес в Кърджали стартират редица прояви.

Изложба “Мултикултурният град”

 12 Май 2008
Днес трите най-стари и ценни издания на Териториалния Държавен архив -Кърджали бяха представени пред широката публика в рамките на изложба под надслов “Мултикултурният град”.

Парк "Кърджали" в Елхард

 12 Май 2008
В края на юни т.г. делегация от Кърджали ще посети побратимената американска община Елхард, щата Индиана. Визитата е по повод откриването на парк “Кърджали” там.

Да бъдем добри стопани на града

 12 Май 2008
Между 20 и 25 хил. лв. ще струва на община Кърджали възстановяването на потрошените осветителни тела пред Художествената галерия след вандалска акция през април тази година.

Вержини Есмерян гостува в Кърджали

 13 Май 2008
Снощи в Артгалерията на бул. "Тракия" в Кърджали официално бе открита гостуващата изложба на младата арменска художничка Вержини Есмерян.

Древни ритуали край пещерата "Утроба"

 13 Май 2008
На 11 май много кърджалийци станаха свидетели на истински спектакъл край пещерата "Утроба". Тракийски жреци, вакханки и воини възстановиха древни ритуали отпреди 4 хил.год.

Открита младежка сцена

 13 Май 2008
Атрактивни, забавни и талантливи момчета и момичета от Кърджали ще покажат своите възможности на 16 май от 18 часа. Пространството в района на бившия паметник на Георги Димитров до театър “Д. Димов” ще се превърне в открита младежка сцена.

Стартира изграждането на Център 112 в Кърджали

 14 Май 2008
Кметът инж. Хасан Азис представи проекта за оформяне фасадата на Битовия комбинат , където ще бъде ситуиран Център 112 в Кърджали

Представят каракачаните в Кърджали

 14 Май 2008
Първа гостуваща изложба за културата, традициите, бита и фолклора на каракачаните в България бе открита в РИМ- Кърджали.

Арт инсталация

 14 Май 2008
Третият ден от Седмицата на междукултурния диалог в Кърджали бе свързан с изработване на артиснична инсталациая на открито ”Народната песен“.

Рок -празник в Кърджали

 14 Май 2008
13 май в ГПЧЕ „Христо Ботев” премина под знака на рок-музиката. „Виновници” за събитието бяха ученици от гимназията, които свирят в ученическата рок-банда ”SOUL STAGE”.

Почит...

 14 Май 2008
Репортерите на Общинско радио "Кърджали " заедно със свои колеги освежиха стената, на която е поставена паметната плоча на Мара Михайлова-първата журналистка в Източните Родопи .

П Р О Г Р А М А

 15 Май 2008
Програма за културните прояви на Община Кърджали за периода 16.05. – 31.05.2008 год.

Кърджали -домакин на национално състезание

 15 Май 2008
Тази сутрин в Кърджали официално бе даден стартът на ІХ-то републиканско ученическо състезание “Защита при бедствия и аварии”.

Алея на етносите

 15 Май 2008
Алея на културите, символизираща разнообразието от етноси и тяхната самобитност бе открита днес в Кърджали.

Детско и младежко творчество

 15 Май 2008
Думи на пет езика "полетяха" в небето над Кърджали.

Изложба на книги за етносите

 15 Май 2008
В РБ"Н.Вапцаров "- Кърджали представиха книгата "Идентичност и телерантност " от Мюмюн Тахир

Месечна среща с кметове

 16 Май 2008
Поредна месечна среща с кметове на малки населени места в община Кърджали се проведе тази сутрин. В предварителния дневен ред бяха включени пет точки.

Кръгла маса “Мултикултурният град”

 16 Май 2008
Опит за определение на понятията мултикултурализъм и интеркултурализъм направи днес чрез своята презентация доц. д-р Йорданка Бибина от Института за балкански изследвания към БАН.Доц.Бибина бе участник в днешната кръгла маса на тема “Мултикултурният град”.

Връчиха наградите от националния конкурс за хайку

 16 Май 2008
Кърджали събра над 30 млади автори от страната на възраст от 14 до 35 години за участие в литературна вечер, посветена на Терлика.На нея бяха наградени и победителите в първия национален конкурс за кратка поетична форма -хайку.

Послание за добро

 16 Май 2008
Повече от два часа продължи снощи благотворителният концерт под надслов “Послание за добро” на възпитаниците на СОУ “Вл. Димитров – Майстора” - Кърджали. Събраните средства те ще предоставят за лечението на Веселин Асенов.

Ден на историка

 16 Май 2008
Ден на историка се проведе вчера в ГПЧЕ “Христо Ботев” в Кърджали.В среща диалог участваха акад. Константин Косев – д-р на историческите науки, заместник – председател на БАН и проф.Димитър Саздов – завеждащ катедра „Стопанска история” към УНСС- гр.София

Нощта на музеите

 17 Май 2008
Тази вечер РИМ Кърджали отваря врати за безплатно песещение. След 18.30 ч. желаещите могат да разгледат всички експозиции и се запознаят с богатото археологическо и културно наследство на Източните Родопи.

Изяви без граници ...

 17 Май 2008
Над 300 деца от Кърджали снощи пяха и танцуваха в центъра на града. Купонът продължи почти три часа на откритата младежка сцена.

Инж. Азис се срещна с председателя на ПГ на Коалиция за България

 19 Май 2008
Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна с председателя на парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов и депупатите от Коалиция за България Мая Манолова и Атанас Мерджанов.

Международен ден на жертвите от СПИН

 19 Май 2008
Своите послания към общността за толерантност към хората, живеещи с ХИВ и съпричастността със засегнатите от болестта, отправиха членовете на Клуб “Младите хора – здраве, секс, наркотици” в РИОКОЗ, клуб “Здраве” в СОУ”Св.Кл.Охридски” и доброволците на БМЧК.

Един южен полъх на културното сприятеляване

 19 Май 2008
Сборник с разкази „Полъх от Бурса” бе показан за пръв път на изложбата-базар на книги днес в ДКТ „Димитър Димов”.Във фоайето е подредена и изложба на местни художници.

В памет на д-р Ана Чулева

 20 Май 2008
Днес в Центъра за обучение и развитие при Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ “Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали бе открита зала, която вече носи името на д-р Ана Чулева.

Поетична вечер

 20 Май 2008
По случай 24 май - Деня на славянската писменост и култура Община Кърджали и Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” организират литературна среща с един от най-известните и обичани български поети Георги Константинов.

Доц.Николов дарява галерията

 21 Май 2008
Дарение на Художествената галерия “Станка Димитрова” в Кърджали направи днес бизнесменът доц. д-р на т. н. Николай Николов. Картината на Дора Бонева “Перперикон” бе предадена лично на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Надежда за децата

 22 Май 2008
Днес официално отвори врати Дневен център “Надежда”, изграден по проект “Стъпка по стъпка”-към увереност и пълноценен живот” по Програма Фар “Деинституционализация посредством предоставяне на услуги в общността за рискови групи”.

Инж.Хасан Азис е новият председател на Сдружение “Обществена коалиция за здраве – Кърджали”

 22 Май 2008
Общото събрание на Сдружение “Обществена коалиция за здраве”-Кърджали избра кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис за председател на Коалицията, за заместник-председател – д-р Жени Стайкова и за секретар – д-р Тодор Черкезов.

Млада поетеса от Кърджали с награда "Дамян Дамянов"

 22 Май 2008
Кърджалийската поетеса Елица Мавродинова спечели наградата за поетически дебют на Националния конкурс за поезия „Дамян Дамянов" със стихосбирката си „Спектърът на бялото".

С шествие и празничен ритуал посрещаме 24 май

 23 Май 2008
В 10,30 часа утре – 24 май -Деня на българската просвета и култура и славянска писменост ще тръгне празничното шествие на представителни блокове на кърджалийските учебни заведения от Дома на културата.

Ширин Местан посети днес Дневен център "Надежда"

 23 Май 2008
Председателят на Държавна агенция за закрила на детето г-жа Ширин Местан посети днес Дневен център за деца с увреждания „Надежда”, който беше открит на 22 май 2008 г.

Надежда за децата на Кърджали

 23 Май 2008
В навечерието на най-светлия и най-български празник – 24 май в МДКТ „ Димитър Димов”, випуск 2008 на ГПЧЕ „Христо Ботев” изнесе благотворителен концерт под надслов „Надежда за децата на Кърджали”.

Заключителна среща по проект

 23 Май 2008
Днес в Кърджали се проведе заключителната среща по съвместен проект на Община Кърджали и Община Самотраки, Гърция- “Планината и морето – съвместни усилия за консервирането и насърчаването на културното наследство на регионите Кърджали, Самотраки и Родопи Еврос”.

Изкуството като полемика

 23 Май 2008
Изключително популярните в Европа турски карикатуристи Мухиттин Кьороглу и Бурханедин Ардагил от Истанбул гостуват в Артгалерията в Кърджали с общо 59 работи.

Млади таланти

 23 Май 2008
Елена Георгиева и Весела Стефанова от Вокалния клас на Радост Попова при Дома на културата – Кърджали получиха втора награда в радиоконкурса “Обичам те, море “.

Кърджали чества 24 май

 24 Май 2008
Представителни блокове от всички учебни заведения се включиха в тържественото шествие по повод Деня на българската писменост и култура 24 май в Кърджали днес.

Отличиха изявени учители и ученици

 24 Май 2008
И тази година послучай 24 май -деня на българска просвета и култура и славянска писменост ръководството на община Кърджали награди изявени ученици и преподаватели от общината.

Стипендия "Кърджали"

 24 Май 2008
Тази година за втори път община Кърджали връчи специалната едногодишна стипендия „Кърджали”. Носител на наградата стана Живко Недялков Георгиев от СОУ „П.Р.Славейков”.

Откриха паметник на Кадрие Лятифова

 27 Май 2008
Кърджали има още един символ на духовността- паметникът на известната изпълнителка на румелийски народни песни–Кадрие Лятифова. Официалното откриване събра много нейни почитатели, гостува и синът й Вежди Рашидов.

Обсъдиха инвестиционно намерение на "ОЦК" АД

 28 Май 2008
Над два часа продължи снощи общественото обсъждане на инвестиционното намерение внесено от “ОЦК” АД за изграждане на нов завод за олово.

Следят чистотата на атмосферния въздух със сателит

 29 Май 2008
Договор за провеждане на интернет базирано мониторингово изследване на атмосферния въздух в района на Кърджали на базата на спътникови и наземни данни подписа кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис с Института за космически изследвания към БАН.

Екология

 29 Май 2008
Екологичната тема бе една от най-дискутираните в днешното заседание на общински съвет Кърджали. След близо час дебати общинските съветници приеха Отчета за изпълнение на Програмата за подобряване на качествата на атмосферния въздух.

1 юни

 30 Май 2008
По случай 1 юни – Международния ден на детето Община Кърджали и Обединен детски комплекс организират две прояви.

Два спектакъла представи в столицата Школата по източни бойни изкуства

 30 Май 2008
Момичетата и момчетата от Школата по източни бойни изкуства към ОДК- Кърджали с ръководител Георги Петков гостуваха в София със своя спектакъл „Орфей и Евридика” по покана на Националния дворец на децата.

Регионален фестивал „Кърджали- столица на толерантността".

 30 Май 2008
На 31.05.2008 г. /събота/ от 11,00 в Дома на културата ще бъде открит Регионалният фестивал „Кърджали- столица на толерантността". Той се организира от Община Кърджали и читалище „Юмер Лютфи".

За първи път хокей на трева в Кърджали

 30 Май 2008
Голямата атракция на спортните празници проведени по случай Деня на детето в СОУ ”П.Р.Славейков” бе демонстративният мач между момичетата и момчетата от представителния отбор „Баните – Мечките” по хокей на трева.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign