Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Април - 2009 г.

Проект “ЗНАМ - Знания, Надежда, Алтернатива, Мотивация”

 01 Април 2009
На 31 март 2009 г. бе проведена работна среща на партньорите по проект “ЗНАМ - Знания, Надежда, Алтернатива, Мотивация”

“Екология на културата”

 01 Април 2009
Община Кърджали ще създаде фонд за новаторско изкуство с помощта на Артдвижение “Кръг”, това съобщи арт директора на движението Радост Николаева.

П Р О Г Р А М А

 02 Април 2009
П Р О Г Р А М А на Община Кърджали в сферата на културата от 1 до 10 април 2009 год.

Честит празник!

 07 Април 2009
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общинският съвет поздравяват всички лекари, медицински специалисти и персонал по случай 7 април- Световен ден на здравето, като им пожелават здраве, всеотдайност и успехи в хуманната професия!

Държавният архив в Кърджали с най- модерна сграда

 08 Април 2009
Кърджали е от градовете в България с най- модерна база на Териториално звено “Архиви”. След почти тригодишна реконструкция официално бе открита новата сграда. Лентата прерязаха Боряна Бужашка – председател на Държавна агенция “Архиви” и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.

Институцията омбудсман - полезна за гражданите

 09 Април 2009
Вчера общественият посредник Хакиф Емин и проверяващият изпълнението на проект "Да служи и подобрява" Георги Генчев имаха среща с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, с председателя на Общинския съвет Сейфи Неджиб и зам.-кмета Елисавета Кехайова.

Дървото говори.....

 09 Април 2009
Изложба с художествени фотографии "Дървото говори..." беше открита днес в галерия "Станка Димитрова" в Кърджали. След официалното откриване на експозицията пред галерията бяха засадени три иглолистни дръвчета.

Младите хора срещу агресията и насилието

 09 Април 2009
Деветата национална среща на Детските и младежки парламенти ще се проведе в Кърджали на 16 и 17 април.

Меглена Плугчиева идва в Кърджали

 10 Април 2009
На 13 април /понеделник/ в Кърджали се очаква да пристигне вицепремиерът д-р инж. Меглена Плугчиева. Тя ще бъде придружавана от представители на управляващите органи на оперативни програми.

Откриха паметна плоча на Лазар Кърпачев

 10 Април 2009
Днес в двора на Регионална дирекция по горите в Кърджали бе открита паметна плоча на заслужилия лесовъд инж. Лазар Кърпачев, оставил голяма диря в създаването на нови гори и тяхното отглеждане в Източните Родопи.

Нови постижения на децата от ОДК Кърджали

 10 Април 2009
Тази година за трети пореден път имаме наградени талантливи деца, участници в Националния празник на детските таланти “Чудомириада “ 2009. Те са възпитаници на Обединен детски комплекс Кърджали.

Младите таланти на България

 10 Април 2009
Град Кърджали е представен в Националната изложба „Младите таланти на България”, организирана от МОН с възпитаника на ГПЧЕ „Христо Ботев” Джелил Руфат.

Нови национални отличия по математика за Кърджали донесе „Славейков”

 10 Април 2009
Три национални грамоти за отлично представяне спечелиха математици от СОУ „П.Р.Славейков” с научен ръководител Вълчо Милчев в Националния конкурс за ученически проекти по математика и информатика в България.

Дарителска акция

 10 Април 2009
Студенти от Филиал “Любен Каравелов” Кърджали инициираха дарителска акция под надслов “Светлина за Божидара”.

Изкуството – близо до живота

 10 Април 2009
Изложба, посветена на кравата, ще бъде представена в Арт галерията в Кърджали от 10 до 30 април. Тя ще бъде открита тази вечер от 17,30 часа. С авторски творби се представя и младият пловдивски художник Младен Баделски, роден в Гоце Делчев.

Три обекта посети министър Плугчиева в Кърджали

 13 Април 2009
На еднодневно посещение днес в Кърджали пристигна вицепремиерът Меглена Плугчиева.В рамките на визитата си министърът посети три от обектите в община Кърджали, реализирани по европейски програми- път Повет -Панчево, Пазар на производителите и корекцията на река Арда.

Празнична програма

 13 Април 2009
П Р О Г Р А М А на Община Кърджали в сферата на културата от 15 до 19 април 2009 год.

Инж. Азис поздрави новоизбрания кмет на Османгази

 14 Април 2009
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис поздрави новия кмет на побратимената община Османгази, Бурса, Р Турция г-н Мустафа Дюндар по случай встъпването му в длъжност.

Кан Тервел –Свети крал Тривелий, дипломатът, светецът воин, спасителят на Европа

 14 Април 2009
Утре 15 април от 17.30 часа във фоайето на Регионален исторически музей – Кърджали ще бъде открита гостуваща фотоизложба „Кан Тервел – Свети крал Тривелий, дипломатът, светецът воин, спасителят на Европа”.

Рок групата на Военно - въздушните сили на САЩ „Директ хит” ще гостува през април в Кърджали

 14 Април 2009
Концертът на рок група „Директ хит”в Кърджали ще се състои на 24 април от 18:30 часа в Дома на културата. Домакини са Община Кърджали и Дружество „Приятели на САЩ”. Входът е свободен.

Отново сред първите

 14 Април 2009
Призовото второ място зае дванадесетокласничката от езиковата гимназия Дениз Моллахасан на престижното национално състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки на СОУ с чуждоезиков профил.

Изложба "Дървопластика"

 15 Април 2009
Снощи във Военния клуб в Кърджали художникът-приложник Митко Иванов откри изложба “Дървопластика”. Офицерът от резерва на Българската армия представя над 30 свои творби.

Великденска изложба

 16 Април 2009
Вчера в галерията на СОУ „Владимир Димитров – Майстора” бе открита ежегодната Великденска изложба.

“Великденски писани яйца от Чепинския край”

 16 Април 2009
Интересна изложба пред Възкресение Христово представя в Кърджали Велинградският музей “Великденски писани яйца от Чепинския край”. Експозицията е подредена на третия етаж на РИМ – Кърджали.

Изложба в Керимовата къща

 16 Април 2009
В навечерието на Възкресение Христово художниците в Кърджали откриха традиционна великденска изложба , организирана от Дружеството на художниците и Артгалерия “Дар “.

Великденски концерт

 17 Април 2009
Великденски фолклорен концерт ще бъде представен тази вечер на сцената на Дома на културата в Кърджали. Община Кърджали кани всички жители и гости на града от 18.30 ч.

Национална среща

 17 Април 2009
В продължение на два дни Кърджали е домакин на деветата Национална среща на Детските и младежки парламенти. Участниците дискутираха темата “Младите хора срещу агресията и насилието” и представиха своите добри практики.

Отличие за Кърджали

 17 Април 2009
Днес бяха връчени наградите на Националната конференция "Училището - желана територия на ученика". Докладът на Петранка Мавродиева от СОУ "П.Р. Славейков" на тема "Слово и пешеходен туризъм" бе класиран в трети раздел.

Честито Възкресение Христово!

 19 Април 2009
Честито Възкресение Христово! Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и Общинският съвет поздравяват всички християни от община Кърджали с големия празник и им пожелават здраве, мир и добруване!

Кърджали посрещна благодатния огън

 21 Април 2009
Стотици кърджалийци изпълниха храмовете във великденската нощ, за да запалят свещ за здраве и се поздравят с Възкресение Христово. Кметът инж. Хасан Азис честити празника на всички християни и им пожела здраве, щастливи дни и благоденствие.

Заедно и на празника

 21 Април 2009
Представители на синдикалните организации на детските градини към КНСБ и на учителския синдикат към КНСБ посетиха кмета на общината инж.Хасан Азис навръх Великден, за да го почерпят с яйца и козунаци и за да му благодарят за активния диалог със синдикатите.

Пътят за Маказа ще се строи

 22 Април 2009
Зам.- кметът по строителството инж. Васил Бобеков и главният архитект Петя Назърова на община Кърджали участваха днес в срещата за ускоряване старта на строителството на втората част от пътя за Гърция през Маказа, отсечката Кърджали-Подкова.

ПОКАНА

 22 Април 2009
На основание чл.15 от Закона за избиране на членове на Европейския парламент от Република България и Решение №13/07.04.2009 г. на ЦИКЕП, относно назначаването на състави на Секционните избирателни комисии,кметът на община Кърджали отправи покана за среща на 24 април от 16 ч.

Цветни палитри за Деня на Земята

 22 Април 2009
Празник по случай Деня на Земята се проведе тази сутрин в Обединен детски комплекс Кърджали. Девет отбора показаха много фантазия и умения при аранжирането на цветя.

Чистотата е красива

 22 Април 2009
Днес деца от СОУ „Отец Паисий” и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” проведоха екологичен поход към плажната ивица на залива „Главатарци”.

Земята - наш общ дом

 22 Април 2009
За поредна година община Кърджали се включва в честванията, посветени на Деня на Земята -22 април.В проявите участваха много ученици и деца.

Шествие с велосипеди

 22 Април 2009
Млади хора от Кърджали настояват за създаване на волосипедни алеи. Днес те организираха шествие по улиците на областния град.

Ученици с презентации за Деня на Земята

 22 Април 2009
Учениците от СОУ "Петко Рачов Славейков" отпразнуваха с конкурс за презентации 22 април - Международен ден на Земята.

Община новатор

 23 Април 2009
До 15 май 2009 г. ФРМС набира добри практики на НПО, общини и други представители на социално-икономическите партньори за участие в последния Национален конкурс "Община новатор". Община Кърджали сред номинираните в иновация на седмицата.

Заповед определя задълженията на физическите лица за пожарната безопасност

 23 Април 2009
Във връзка с пожарната безопасност в селското стопанство и горския фонд на територията на община Кърджали през летния сезон кметът на община Кърджали издаде заповед с която се определят задълженията на физическите лица.

Обществения посредник на Кърджали се срещна с представители на НПО

 23 Април 2009
29 писмени жалби са постъпили от началото на годината до обществения посредник на община Кърджали Хакиф Емин. По сигналите са проведени 55 срещи с граждани.От началото на мандата през септември постъпилите писмени оплаквания са 40.

Концерт за Деня на Земята

 23 Април 2009
Концертът по случай Деня на Земята-22 април събра всички участници в проявите, организирани от община Кърджали .Децата бяха приветствани от зам.-кмета на община Кърджали Елисавета Кехайова, която връчи и наградите на отличилите се в различните инициативи.

Опознай родината, за да я обикнеш !

 23 Април 2009
Клуб “Млад архитект” при ПГ по строителство изработиха макети на Средновековния манастирски комплекс “Св. Йоан Предтеча”, Златната църква във Велики Преслав, Александровски къщи в Златоград и Томбул джамия в Шумен.

Добри и в спорта

 23 Април 2009
Преди дни се проведе Общинско първенство по лека атлетика – юноши от 8 до 10 клас. В изключително оспорваната надпревара между отборите от всички училища на територията на Община Кърджали се отличиха момичета и момчетата от отбора на езиковата гимназия.

Вълшебството на словото

 24 Април 2009
С приказки започна тридневния Маратон на четенето по случай Международния ден на книгата /23 април/ в Регионална библиотека “Н.Й.Вапцаров” – Кърджали.

Съобщение

 27 Април 2009
Общинска администрация-Кърджали уведомява гражданите на гр.Кърджали, че избирателните списъци за произвеждане на избори за избиране на членове на Европейския парламент от Р България на 07.06.2009г. са обявени съгласно чл.32, ал.1 от ЗИЧЕПРБ както следва....

Касите на отдел "Местни данъци и такси" ще работят с удължено работно време

 27 Април 2009
Община Кърджали уведомява всички данъкоплатци, че до 30.04.2009г. е срокът за внасяне на първата четвърт от данъка върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци. На 29 и 30 април касите на отдел “Местни данъци и такси” ще работят с удължено работно време.

"Директ хит" събра овациите на публиката

 27 Април 2009
На 24 април Рок групата на Военно - въздушните сили на САЩ „Директ хит”гостува в Кърджали.Концертът на музикантите, който събра многобройна публика, се сътоя в Дома на културата. Домакини бяха община Кърджали и Дружество “Приятели на САЩ”.

Военен трибой

 27 Април 2009
По повод 6-ти май- Ден на храбростта и празник на Българската армия днес в комплекс “Арпезос” се проведе състезание по “Военен трибой” .

За един по-достоен живот

 27 Април 2009
От 28 април до 14 май започват благотворителните дни за подпомагане на Хоспис “Добролюбие” ЕООД гр. Кърджали, под мотото “За един по-достоен живот”. Благотворителните дни са под патронажа на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Договориха се за представителствата в СИК

 28 Април 2009
По покана на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис се проведоха консултации с упълномощените представители на парламентарно представените политически партии и коалиции за определяне състава на СИК в община Кърджали за избиране на членове на Европейския парламент от Република България на 7 юни 2009 г

50 души от Кърджали посетиха гроба на Божията майка

 28 Април 2009
По инициатива на кмета инж. Хасан Азис 50 души от Кърджали посетиха гроба на Божията майка в близост до Ефес, гр.Измир,Турция. В групата бяха включени представители на християнската и мюсюлманската общност от града.

Грамота за добър социален диалот

 28 Април 2009
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис беше отличен от КНСБ за най-добър социален диалог на общинско равнище за 2008 г. Грамотата и плакета бяха връчени от лидера на КНСБ д-р Желязко Христов.

За един по-достоен живот

 28 Април 2009
Със символично засаждане на цветя на бул. "България " днес официално бяха открити благотворителните дни за подпомагане на Хоспис “Добролюбие” ЕООД гр. Кърджали.

Умирай лесно -2

 29 Април 2009
Филмът "Умирай лесно" - 2 част на журналистката Емилия Антова бе представен в Кърджали през седмицата .Срещата бе организирана от община Кърджали .

Симулираха авария в ОЦК в рамките на учение

 29 Април 2009
Учение за проверка на организацията, координацията и действията на частите на Единната спасителна система (ЕСС) се проведе днес в Кърджали.В рамките на учението се включи и Общинският съвет за сигурност и управление при кризи на община Кърджали.

"Патиланци" събират малки и големи

 29 Април 2009
Театър "Димитър Димов" представи най- новия си спектакъл "Патиланци" по Ран Босилек.

Арт галерия "Милосърдие"

 30 Април 2009
Голям е интересът към арт галерия “Милосърдие”, която бе открита вчера в хоспис “Добролюбие” в болницата в Кърджали.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign