Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Май - 2009 г.

Емел Етем посети Кърджали

 02 Май 2009
Вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Етем Етем посети няколко обекта в различни общини на област Кърджали, където със средства от Междуведомствената комисия са възстановени пострадали от бедствия обекти.

Покана

 03 Май 2009
Община Кърджали кани жителите и гостите на Кърджали на 06.05.2009г. от 11,00 ч. пред Паметника на освободителите в Градската градина на Тържествен ритуал за 6 май- Деня на храбростта и Българската армия.

Кърджали отбеляза с тържествен ритуал Деня на храбростта

 07 Май 2009
С тържествен ритуал и полагане на венци и цветя пред Паметника на Освободителите в Градската градина бе отбелязан и тази година 6-ти май - Деня на храбростта и празника на Българската армия в Кърджали.

Министър Цветанов посети вчера Кърджали

 07 Май 2009
На еднодневно работно посещение вчера в Кърджали бе министърът на земеделието Валери Цветанов. Той бе придружаван от зам.-кмета на община Кърджали Нурджан Юсеин и кмета на Момчилград Ердинч Хайрула.За втора поредна година министърът посрещна Гергьовден в Кърджали.

П О К А Н А

 08 Май 2009
Община Кърджали кани жителите и гостите на гр.Кърджали на 09.05.2009г. от 11,00 ч. пред Паметните плочи на загиналите участници във Втората световна война до пл. “Освобождение” заедно да отбележим 9-ти май – Деня на победата над хитлерофашизма.

Седмица на приятелството

 08 Май 2009
Учениции и учители от Германия, Полша и Литва гостуваха в Кърджали. Техни домакини бяха възпитаниците на ГПЧЕ"Хр. Ботев". Срещата на младите хора е по проект за междукултурен обмен .

Елица отново с национална награда

 08 Май 2009
Елица Мавродинова от Кърджали спечели Националния поетичен конкурс "...но нека вярата не оскъднява”

“Училището–шанс за по-добър живот”

 08 Май 2009
Стартира информационната кампания “Училището–шанс за по-добър живот” сред родителите на деца и ученици, посещаващи учебните заведения в селата Перперек, Чифлик, Стремци, Мост, Миладиново и Широко поле.

Кърджали отбеляза 9 май

 11 Май 2009
Кърджали отбеляза 64-тата годишнина от победата над хитлерофашизма и отдаде почит към милионите загинали войници, доброволци и обикновени хора във Втората световна война. Участниците поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на площад "Освобождение".

11 май- празник на библиотечните работници

 11 Май 2009
На 11 май библиотекари от града, местни творци и читатели отбелязаха професионалния празник на библиотечните работници по инициатива на Община Кърджали и Регионална библиотека “Н. Й. Вапцаров”.

Откриха билборд

 12 Май 2009
Днес на една от централните улици в Кърджали “Сан Стефано” бе открит билборд. Той ще бъде отдаван под наем на фирми за рекламна дейност, а със събраните средства ще се подпомага дейността на хоспис “Добролюбие"

Награда по физика

 12 Май 2009
Първо място завоюва екипът от СОУ "Петко Рачов Славейков" с ръководител Христо Банев на Националния фестивал "Наука на сцената - 3", който се проведе в град Севлиево.

Празник в ОУ"Св .Св. Кирил и Методий"

 12 Май 2009
Отец Петър Гарена освети 3-те стаи на първокласниците в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Кърджали.

Първенци по тенис на маса

 12 Май 2009
Зоналното първенство по тенис на маса събра участници от три области .Първо място спечелиха представителите на Кърджали .

Международен приз за младите фотографи

 14 Май 2009
Фотоклубът при Обединен детски комплекс Кърджали с ръководител Антония Грозева спечели международни и национални награди.

Да се храним здравославно

 14 Май 2009
Днес третокласниците от СОУ “ Йордан Йовков” Кърджали демонстрираха знания и умения ,свързани със здравословното хранене.Откритият урок бе в рамките на програма на БЧК “Да се храним здравословно” .

Ансамбъл "Кърджали" гостува в Македония

 14 Май 2009
Ансамбълът за турски песни и танци „Кърджали" при читалище „Юмер Лютфи" се завърна от Република Македония, където участва в 18-тия Международен фестивал на турския фолклор Чалъклъ - Валандова от 9 до 11 май.

Благотворителен концерт за хоспис “Добролюбие”

 15 Май 2009
Над 23 000 лв. събра хоспис “Добролюбие”- Кърджали от благотворителните дни проведени под патронажа на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Връчиха първите сертификати по проект "ЗНАМ"

 15 Май 2009
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис връчи лично сертификатите на завършилите успешно първия модул на обучение по проект “ЗНАМ – Знания, Надежда, Алтернатива, Мотивация”-“Гражданско образование”.

Републиканско първенство по тенис на маса

 15 Май 2009
От днес до 17 май Кърджали е домакин на финалите от Републиканското първенство по тенис на маса – момчета и момичета 5- 7 клас в рамките на Ученически игри 2009.

Нощ на музеите

 15 Май 2009
За четвърта поредна година в Кърджали ще се проведе Нощ на музеите по повод международния ден на музеите 18 май. Вратите на музея ще бъдат отворени за всички на 16 май от 20,00 часа.

Пътят нагоре

 15 Май 2009
25 зрелостници от ГПЧЕ „Христо Ботев” получиха на тържествена церемония Немски езикови дипломи – DSD – С1.Радостта на зрелостниците беше огромна, защото бе споделена от техните родители и уважена от кмета на община Кърджали, инж. Хасан Азис.

„Лингвистично кенгуру 2009”

 15 Май 2009
Днес в Актовата зала на ГПЧЕ „Христо Ботев” бяха връчени наградите на класираните ученици, взели участие в езиковото състезание „Лингвистично кенгуру 2009”.

Млади огнеборци показаха умения

 15 Май 2009
Отборът ОУ “Св.св.Кирил и Методии” от село Стремци, община Кърджали се класира на второ място в проведеното днес областно състезание “Млад огнеборец”.

Младостта е прекрасна без насилие и дрога

 18 Май 2009
„Младостта е прекрасна без насилие и дрога” под това мото, Детски и младежки парламент към ОДК заедно с Община Кърджали и Областен съвет по наркотични вещества се включиха в националната кампания „ Ден срещу насилието”.

РИМ -Кърджали отвори врати в Нощта на музеите

 18 Май 2009
Над 1000 жители и гости на Кърджали посетиха Регионалния исторически музей в Кърджали на 16 срещу 17 май в Нощта на музеите .

Съобщение

 19 Май 2009
21 май е последният срок за подаване на заявления до Местната комисия по Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно – спестовни влогове.

Европейско проучване в Дъждовница

 19 Май 2009
Изследване „България: българите и тяхното мнение относно влизането им в Европейския Съюз” ще проведе в Кърджали София Шрьодер от Лайпциг от 17 до 21 май.

Кърджали събира творци от страната и чужбина

 20 Май 2009
От 22 до 30 юни в Кърджали ще се проведе Деветият международен фестивал “Перперикон 2009“. И тази година той ще бъде под патронажа на президента на България Георги Първанов.

Награди за младите фотографи

 21 Май 2009
С много награди се завърнаха от Пловдив членовете на фотоклуба при ОДК Кърджали. На 15 и 16 май те участваха в Национален конкурс за фото и видео изкуство.

Ученици , учители и културни дейци с награди за 24 май

 22 Май 2009
По случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост ученици, учители и културни дейци от община Кърджали бяха наградени от областния управител .

Празнична програма

 22 Май 2009
Празничната програма по случай Деня на българската просвета и култура и славянска писменост в Кърджали ще започне на 24 май в 10,30 часа .

Стипендия „Кърджали”

 25 Май 2009
Тази година за трети път община Кърджали връчи специалната едногодишна стипендия „Кърджали”. Носител на наградата стана Теодора Геоджиева, а призът й бе връчен лично от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис вчера.

„Върви, народе възродени....” събра стотици кърджалийци

 25 Май 2009
Стотици ученици и преподаватели от всички учебни заведения се включиха в тържественото шествие по случай 24 май - Деня на българската просвета и култура и славянската писменост в Кърджали.

Грамоти за най-добрите

 25 Май 2009
И тази година по случай 24 май -Деня на българска просвета и култура и славянската писменост ръководството на община Кърджали награди изявени ученици от общината.

Места на мултикултурната памет в Кърджали

 27 Май 2009
Вчера на ул. ”Отец Паисий” в Кърджали бе открита паметна плоча на мястото, където се е намирал духовният храм на евреите.Това стана в присъствието на д-р Максим Бенвенисти -председател на Организацията на евреите в България "Шалом" и кмета на Кърджали инж. Хасан Азис.

Литературна вечер

 27 Май 2009
На 26 май РБ “Н. Й.Вапцаров” организира творческа среща с писателя Стоян Йорданов, бивш преподавател по литература в Кърджали,основател и режисьор на Самодейния театър за художествено слово в града и треньор по бокс на “Арда“.

Ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев” отново по стъпките на своя патрон

 27 Май 2009
25 ученика от ГПЧЕ „Христо Ботев” се включиха в традиционния Национален поход „По стъпките на Ботевата чета Козлодуй – Околчицa”.

Отново призово място за възпитаниците на "Палитра"

 27 Май 2009
Младите художници от школа "Палитра" към ОДК Кърджали с ръководител Севинч Ахмед се представиха отлично на осмия национален детски конкурс "Орфей- моята мечта" в гр.Смолян.

Ден на национален траур

 29 Май 2009
Тази сутрин българският флаг пред сградата на община Кърджали бе свален наполовина в знак на съпричастност към жертвите и техните близки.

Искаме чист въздух и здраве за всички

 29 Май 2009
Общинският съвет в Кърджали прие декларация за преустановаване замърсяването на атмосферния въздух на гр. Кърджали с кадмий, олово и серен диоксид и ликвидаране на риска за здравето на населението.

Конкурс "Мисия спасител"

 30 Май 2009
В Обединен детски комплекс -Кърджали бе открита изложба на най-добре представилите се в Областния конкурс за детска рисунка “Мисия спасител”.

Нарисувай небето

 30 Май 2009
В Астрономическа обсерватория "Славей Златев" бяха наградени участниците в конкурса "Нарисувай небето". Над 100 рисунки представиха малките художници от Кърджали.

Първи национален фестивал на етносите в България

 30 Май 2009
Днес и утре Кърджали ще бъде домакин на Първи национален фестивал на етносите в България под надслов „Кърджали – столица на толерантността”. На сцената ще пеят и танцуват арменци, евреи, армъни, българи, татари, каракачани, роми и турци.

Детски празник ...

 30 Май 2009
По случай 1 юни - Международния ден на детето Община Кърджали и Обединен детски комплекс организират общоградски празник в неделя ,31 май от 9.30 часа в Градската градина .

165 деца пеят и танцуват на 1 юни в НЧ"Обединение"

 30 Май 2009
21 деца от читалища и училища от Община Кърджали от 5 до 8 клас нарисуваха обща картина по приказката на Петя Караколева „Синьото цвете". Картината заедно ще бъде изложена в читалището на 1 юни .

Първоюнски празник събра децата на Кърджали

 31 Май 2009
Първоюнският празник, организиран от община Кърджали и ОДК, събра много деца днес в Градската градина. Смехът и веселата детска глъч огласяше дълго Градската градина, а за всяко дете дошло на празника имаше и лакомства осигурени от Община Кърджали и Ротари клуб.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign