Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Ноември - 2010 г.

Обява

 02 Ноември 2010
Община Кърджали е партньор при реализирането на проект “Подкрепа за достоен живот” в реализирането на схемата за безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-5.2.09-Алтернативи.

Факелно шествие за Деня на будителите

 02 Ноември 2010
Със факелно шествие учениците от СОУ "П.Р.Славейков" отбелязаха Деня на народните будители.

Измеренията на будителството

 02 Ноември 2010
Клуб „Будител” при Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” навърши 15 години. За тазгодишния Ден на народните будители Клубът гостува със свои членове-творци в кърджалийските училища.

Обявление

 02 Ноември 2010
На основание чл. 128, ал.1, от Закона за устройство на територията Дирекция “АСУТ” при Общинска администрация гр. Кърджали съобщава на заинтересованите собственици, че със заповед № 1117 от 27.10.2010г. на Кмета на Община Кърджали се разрешава изработването на ПУП – ПР на УПИ ІІ – 34, кв. 265 промишлена зона – изток ...

В Кърджали обсъждат устойчивото развитие на региона

 02 Ноември 2010
Български и чужди експерти участваха в международен семинар на тема "Устойчиво развитие на регион Кърджали". В работата се включи и кметът инж. Хасан Азис

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 08 Ноември 2010
Общинска преброителна комисия за Община Кърджали, набира кандидати за преброители и контрольори, които да участват в преброяването на населението и жилищния фонд на територията на община Кърджали през март 2011 год.

Училището в Костино става защитено

 10 Ноември 2010
ОУ “ Иван Вазов” с. Костино, община Кърджали, бе включено в актуализираният списък на защитените училища в страната. Решението за това бе взето на днешното заседание на МС, на което Правителството реши в списъка на защитените училища в страната да бъдат допълнени 13 училища, от които 12 - общински и едно - държавно.

Седем школници от Кърджали номинирани от американска фондация

 10 Ноември 2010
Седем средношколци от Кърджали са включени в предварителните списъци за присъждане на стипендии на изявени ученици от страната на Американската фондация за България.

Преброяването – основен акцент в срещата на кметовете

 10 Ноември 2010
След няколко месечно прекъсване днес бяха подновени месечните традиционни срещи с кметовете на населени места в община Кърджали. Тя бе открита от секретаря на общината Сезгин Бекир. Малко по-късно в работата й взе участие и кмета инж. Хасан Азис.

Патронен празник на СОУ "Йордан Йовков" - 2010 г.

 11 Ноември 2010
На 9 ноември СОУ „Йордан Йовков”, Кърджали празнува своя патронен празник. Тази година той беше посветен на 130- годшнината от рождението на големия български класик Йордан Йовков и 53 години от създаването на училището.

Покана за медиите

 11 Ноември 2010
На 12.11.2010 г. от 11.00 ч. в голямата зала на Бизнесинкубатора-Кърджали,Общински съвет по наркотични вещества-Кърджали организира пресконференция, на която ще бъдат оповестени резултатите от анкетното проучване за употребата и злоупотребата с наркотични вещества...

Проблемът “наркотици” подминава Кърджали, засега

 12 Ноември 2010
Кърджали е градът, в които предлагането на наркотици сред учениците е минимално и успоредно с това е градът, в които е най-нисък процента на ученици декларират, че са получили предложение да употребят наркотични вещества.

Ученически общежития Кърджали със зали за тенис и фитнес

 12 Ноември 2010
Комплекс „Ученически общежития” Кърджали със зали за фитнес и тенис на маса. За оборудването им са вложени 2 500 лв.

Кметът пържи и раздаде мекици за Байрама, целуна ръка на столетница

 15 Ноември 2010
Ден преди големия мюсюлмански празник Курбан Байрам кметицата на крайградското кърджалийско село Опълченци Басрие Хайрула реши да изненада жителите му с нещо много просто. Както повелява традицията тя реши да раздаде мекици на млади и стари, но избра да ги направи сама, разбира се заедно със своя екип от кметството.

Нова организация ще регулира движението на кръстовището във „Веселчане”

 15 Ноември 2010
Нова организация ще регулира движението на кръстовището във „Веселчане”. За това община Кърджали е изготвила технически проект на стойност 495 000 лева.

Честит Курбан Байрам!

 16 Ноември 2010
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общинският съвет поздравяват всички мюсюлмани от община Кърджали със свещения празник Курбан Байрам и им пожелават здраве, мир и добруване!

Славейковци празнуват

 17 Ноември 2010
Под знака на ученическото самоуправление бе отбелязан днешния ден в СОУ “П.Р.Славейков”. Денят, в който най-голямото училище в Източните Родопи отбеляза своя патронен празник.

Инж. Азис отличи турския консул в Пловдив

 19 Ноември 2010
С плакет и грамота за цялостната си дейност в развитието на добрите взаимоотношения между общините от област Кърджали и Р Турция бе отличен Турският консул в Пловдив Джунейт Явузджан.

Кметът на Кърджали взе книжка за автобус

 19 Ноември 2010
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис издържа днес успешно изпита за правоспособност за водач на МПС категория Д.

Мнение от значение

 22 Ноември 2010
Ученици от най-голямото кърджалийско училище „П.Р.Славейков" отбелязаха световния ден на тоалетната - 19 ноември, с дискусия на тема „Какво ще кажеш за училищната тоалетна?".

Десети областен математически турнир

 22 Ноември 2010
Редица призови места спечелиха кърджалийските възпитаниците на Десетия областен математически турнир.

Хасан Азис търси съдействие от областния управител за кръстовището във „Веселчане”

 23 Ноември 2010
Кметът инж. Хасан Азис апелира към областния управител и народната представителка Цвета Караянчева да съдействат за отпускане на държавно финансиране за реконструкцията на кръстовището във „Веселчане”.

Паркингът пред комплекс "Орфей" - изграден след одобрение в Комисията за безопасност на движението

 23 Ноември 2010
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис призова за по-добра координация между местната и регионална власт в интерес на жителите на община Кърджали и областта.

Община Кърджали готова за първия сняг

 23 Ноември 2010
Община Кърджали е готова за есенно–зимния сезон. Доставени са вече нужните количества пясък и сол. Сключени са договорите и с фирмите по поддържането на пътната мрежа.

Квалификационен курс “Безопасност и здраве при работа”

 23 Ноември 2010
Семинар свързан с безопасните и здравословни условия на труд бе проведен днес за служителите в общинска администрация и ръководителите на звена към община Кърджали.

Гарантират дълга на “Пазар на производителите” след обществено обсъждане

 23 Ноември 2010
Със 32 гласа “за”, 5 “против” и един “въздържал се” общинските съветници дадоха съгласие за провеждане на обществено обсъждане за гарантиране от Община Кърджали на дълга на „Пазара на производителите – Кърджали” ЕАД Кърджали към „Алианц банк България”АД София.

Покана за обществено обсъждане

 24 Ноември 2010
Община Кърджали уведомява обществеността и заинтересованите физически и юридически лица, че организира обществено обсъждане на концепция за проектно предложение, с което ще кандидатства по Проект за социално включване, който се финансира със заем от Международна банка за възстановяване и развитие /Световна банка/ .

Ролята на Община Кърджали по проект „Детска мечта –център от семеен тип за деца от 3 до 7 г. в гр.Кърджали

 24 Ноември 2010
Вчера се проведе заключителна пресконференция във връзка с приключване изпълнението на проект “Детска мечта-център от семеен тип за деца от 3 до 7 г. в гр. Кърджали”, финансиран по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG 051 PO001-5.2.03 “За по-добро бъдеще на децата”, по ОП “Развитие на човешките ресурси”.

Кърджали със свои представители на XII-та Национална есенна сесия на БДМП

 24 Ноември 2010
От днес до 27 ноември т.г. в София се провежда XII-та Национална есенна сесия на Български детски и младежки парламент на тема “Свободното време капитал за младите”, с участието на представители на младежки и ученически парламенти и съвети от столицата и страната.

СОУ „ Отец Паисий”- гр. Кърджали участва в проект „ Новото тракийско злато, Източни Родопи, 2009- 2014”

 24 Ноември 2010
Седем единадесетокласници от СОУ „Отец Паисий“-Кърджали взеха участие в специализирано обучение „Въведение в професията на планинския водач“, организирано по проект „Новото тракийско злато“ в четири поредни седмици от 28 октомври до 19 ноември 2010.

Пъстри рисунки за децата от дневен център "Надежда"

 24 Ноември 2010
19 творби на участници в Националния конкурс за детска рисунка "Вълшебният свят на Родопите" подариха ОДК на Дневен център за деца с увреждания "Надежда".

Отбелязаха Деня на благодарността в ОДК

 24 Ноември 2010
Днес в Обединен детски комплекс Кърджали по идея на доброволеца от Корпуса на мира Шон Микети бе отбелязан американския празник - Денят на благодарността.

Побратимихме се с румънска община

 26 Ноември 2010
Днес кметовете на община Кърджали инж.Хасан Азис и на Меджидия, Румъния г-н Мариян Йордаче подписаха договор за побратимяване между двете общини.Това стана в румънския град, където гостува делегация от Кърджали, водена от кмета инж.Азис.

Наши парламентаристи-тийнейджъри дебатираха за „Свободното време – капитал на младите”

 29 Ноември 2010
От 24 до 27 ноември Стефани Костова и Радослав Петков от Детски и младежки парламент към ОДК Кърджали и тяхната ръководителка Нели Карабашева взеха участие в XII Национална есенна сесия на Български детски и младежки парламент в град София.

Обсъдиха забавянето на строителството на Базара за промишлени стоки

 30 Ноември 2010
Кметът на общината инж.Хасан Азис се срещна днес представители на собствениците на помещения в бъдещия Базар за промишлени стоки в района на Пазара на производителите в Кърджали.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign