Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Февруари - 2011 г.

Национален форум на общинските съветници в Кърджали

 04 Февруари 2011
Как да бъдат защитени общинските съветници от уволнение по политически причини и изготвяне на цялостна политика за подобна защита, от която се нуждаят всички независимо от политическото си представителство, беше един от въпросите, който бе повдигнат на заседание на Националната асоциация на общинските съветници в България.

Покана

 07 Февруари 2011
На основание чл.11,ал.6 и чл.30,ал.4 от Закона за общинските бюджети Кметът на Община Кърджали кани обществеността на Кърджали на 10 февруари/четвъртък/ 2011г. от 15.00 часа в зала 407 на Общинска администрация на публично обсъждане на годишния отчет за изпълнение на Бюджет 2010г. и проекта за Бюджет 2011г.

Кърджалийци най-активни в областта при електронното преброяване

 07 Февруари 2011
Над 50 % от преброилите се по електронен път към 6,45 тази сутрин в област Кърджали са от община Кърджали. Това сочат данните на Териториалното статистическо бюро тук.

Инж. Хасан Азис откри информационен център в с. Стремци

 07 Февруари 2011
Вчера официално бе открит библиотечно – информационен център при НЧ „Огнище – 1944” с. Стремци, общ. Кърджали. Той е оборудван с 3 компютъра и многофункционална мултимедия по програмата „Глобални библиотеки – България”.

Сдружаване и иновации в селска среда

 07 Февруари 2011
По проект на Арт движение КРЪГ за партньорства за селско развитие кметове от община Кърджали бяха поканени да участват в европейска среща в Полша и Словакия.

СПОРТИСТ НА ДЕСЕТИЛЕТИЕТО

 07 Февруари 2011
Община Кърджали стартира онлайн гласуване за определяне на Спортист на Десетилетието.

Правим първа копка на парк "Арпезос-Север"

 08 Февруари 2011
Първата копка на най-големия парк в градска среда – парк „Арпезос-Север” ще се състои на 11 февруари – петък от 11 часа, съобщи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис днес.

38 млн.лв е финансовата рамка на Бюджет 2011

 08 Февруари 2011
Финансовата рамка на Бюджет 2011 г. на община Кърджали е 38 млн. лв."Направен е в условия на стабилни собствени приходи и силно свиване на държавната субсидия, но въпреки това ще завършим започнатите в началото на мандата проекти", каза кмеът инж.Хасан Азис.

Всеки пети жител на община Кърджали се е преброил онлайн

 08 Февруари 2011
20 на сто от жителите на община Кърджали вече са се преброили онлайн.„По този показател се изравняваме с цифрите за страната”, съобщи секретарят на администрацията Сезгин Бекир

Излъчват спортиста на десетилетието на 25 февруари

 08 Февруари 2011
Тържествената церемония по награждаването на най-добър спортист на десетилетието ще бъде на 25 февруари, петък, съобщи на пресконференция днес заместник-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова.

Здравен клуб учредиха в СОУ „Йордан Йовков”

 08 Февруари 2011
Здравен клуб “ Йовковци – за здраве и красота” бе учреден днес в СОУ “Йордан Йовков” Кърджали. Координатор на клуба е Катя Тончева – учител по биология, а председател осмокласничката Валя Асенова.

ПОКАНА

 09 Февруари 2011
Община Кърджали кани всички жители и гости на града на общоградски празник “Трифон Зарезан”, на 13.02.2011г. /неделя/ от 11,00 часа пред Дома на културата.

Х. Азис: Да гласуваме за Перперикон

 09 Февруари 2011
Побратимени с Кърджали общини от шест държави гласуват за Перперикон и Татул. Изработени са вече специални стикери, които ще бъдат раздадени в оставащите до 16 февруари дни.

Община Кърджали в надпревара за приз за прозрачност

 09 Февруари 2011
Община Кърджали е една от четирите общини, които се състезават за приза на Фондация за прозрачни регламенти в категориите “Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” и “Най-прозрачна общинска администрация”.

ОДК дарява 1600 Валентинки на малки и големи кърджалийци

 09 Февруари 2011
За седма поредна година за Деня на влюбените учениците от ОДК ще реализират своите идеи – раздаване на Валентинки, Книга на любовта и Стена на любовта.

Отличават победителите в конкурса „Живот без наркотици”

 09 Февруари 2011
Утре от 11 часа в сградата на ОДК Кърджали ще бъдат отличени победителите в конкурса за фотографии на тема „Живот без наркотици”.

«Любовта е вечна!» - инициатива на ОДК Кърджали за Деня на влюбените

 10 Февруари 2011
Елате и се забавлявайте с нас! Очаква ви богата програма – много музика, забавни скечове, игри и танци!

Отличиха млади фотографи от изложбата „Живот без наркотици”

 10 Февруари 2011
Днес председателят на Общинския съвет по наркотични вещества Сезгин Бекир представи изложба от фотографии на тема „Живот без наркотици”, организирана от Превантивния информационен център – Кърджали.

Учениците в Езиковата се сдобиха със свободен достъп до мрежата

 10 Февруари 2011
В ГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали успешно приключи реализацията на проекта „Знание без граници”, реализиран със съдействието на Фондация „Америка за България” и община Кърджали.

Час по вероучение в ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”

 10 Февруари 2011
Навръх имения си ден учителят по религия Хараламби Кузманов представи пред второкласници житието на Св. Харалампий, покровителя на пчеларите. Гости на открития урок бяха кметът Хасан Азис, шефът на РИО Емилия Владева и енорийският свещеник отец Петър

Кметът Азис направи първа копка парк „Арпезос-Север”

 11 Февруари 2011
Днес в Кърджали бе направена първа копка на най-големия парк в градска среда в България – Парк „Арпезос-Север”. Кметът инж. Хасан Азис определи деня като исторически и поредния най-щастлив ден в живота му.

Фотоизложба "Един Кърджалиец в Калифорния" показват в арт галерията

 13 Февруари 2011
Една нестантартна фотоекспозиция показват в Арт галерията от 14 до 24 февруари. Това е първата авторска изява на каякара Мариян Димитров в сферата на фотоизследването.

Кърджалийци отпразнуваха Трифон Зарезан

 13 Февруари 2011
Стотици кърджалийци съпреживяха народното веселие по време на общоградския празник „Трифон Зарезан” пред Дома на културата в неделя.

До 25 март тютюнът ще бъде изкупен в Кърджалийско

 14 Февруари 2011
По инициатива на кметовете в област Кърджали се състоя среща с основните фирми –изкупвачи на тютюн в региона.Търговците са обещали да изкупят договорираните количества до 25 март.

Кметът Азис: Време е Кърджали да бъде градът на младите и любовта

 14 Февруари 2011
„Кърджали е градът на слънцето! Кърджали ще бъде най-зеленият град! Време е Кърджали да бъде градът на младите и любовта!”. С това послание кметът на Кърджали се разписа на импровизираната Стена на любовта.

Перперикон на второ място в Топ 10 на чудесата в България

 16 Февруари 2011
Перперикон зае второ място, след резервата „Старинен Созопол”, в изключително оспорваната анкета на в. „Стандарт.На четвърто място в класацията на културно-историческите ни съкровища се нареди светилището край с. Татул.

ПОКАНА

 17 Февруари 2011
Община Кърджали кани жителите и гостите на града на общоградско поклонение по повод 138-годишнината от гибелта на Апостола на свободата -Васил Левски.

Перперикон и Татул обединиха Кърджали

 17 Февруари 2011
Гражданският инициативен комитет за подкрепа на Перперикон и Татул в класацията на 10-те чудеса на България изказва благодарност на всички кърджалийци и приятели на града ни, които активно се включиха в кампанията чрез неуморното си гласуване и разпространяване на информацията.

Времето през следващите дни

 18 Февруари 2011
По данни на Метеорологичния център на ВВС на 19 февруари над страната ще има значителна облачност с валежи от дъжд, които през деня ще преминават в сняг.

Арт център за децата от ПУ "П.Берон"

 18 Февруари 2011
Арт център за деца със специални образователни потребности бе открит в ПУ „П.Берон” в Кърджали. Цялостното оборудване е осигурено от ”Пневматика - Серта”- Кърджали, филиал на френската фирма „Серта”.

Кърджали почете Апостола

 19 Февруари 2011
Възпоменателната церемония пред паметника на Апостола на свободата в Кърджали събра много граждани и гости. Общоградското поклонение по повод 138-годишнина от гибелта на Апостола се организира от община Кърджали и Общински комитет „В. Левски”

Програмата за качеството на въздуха актуализират до края на седмицата

 22 Февруари 2011
Основните замърсители на въздуха в Община Кърджали са ФПЧ10, аерозоли на тежките метали олово, кадмий и арсен и серен диоксид, а сериозен здравен риск за населението на общината създава замърсяването с тежки метали, чийто източник е “ОЦК”АД Кърджали.

Гласуваха Бюджет 2011

 22 Февруари 2011
През 2011 година Общината ще разполага с бюджетни ресурси приблизително равни на тези през 2010 година за реализиране на основните цели, приоритети и дейности. Това стана ясно след като днес 30 общински съветници подкрепиха Бюджет 2011 на община Кърджали, 6 се обявиха „против”, а един се въздържа.

В Кърджали отбелязаха Международния ден на майчиния език

 22 Февруари 2011
Проявата бе част от културната програма на Община Кърджали за 2011 година, а участниците в нея бяха приветствани от г-жа Елисавета Кехайова – заместник кмет на Община Кърджали.

Покана

 23 Февруари 2011
Ръководството на община Кърджали кани жителите на града на церемония по награждаване на отличените в класацията Спортист на десетилетието, което ще се състои на 25 февруари /петък/ 2011 г. от 18.30 часа в Дома на културата.

“Одрин-градът на трите реки” гостува в Кърджали

 23 Февруари 2011
По покана на Арт движение КРЪГ и в партньорство с Дружеството на Арт фотографите от Одрин в Арт галерията гостува изложбата „Одрин – градът на трите реки” на журналиста Енвер Шенгюл от 25 февруари до 25 март.

Кметът към младите депутати: мислете за парк „Арпезос-Север” като за свой дом

 24 Февруари 2011
„Предложете идеи за парк „Арпезос-Север”, за да ви се случат в действителност”. С това конкретно предложение кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се обърна към Детския и младежки парламент /ДМП/, който вчера проведе своята 6-та тържествена отчетно-изборна сесия в Общинския детски комплекс в областния център.

Инж. Хасан Азис връчи 120 сертификати на учители

 24 Февруари 2011
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис връчи сертификатите на 120 педагози от детските градини на Кърджали в уверение на това, че са завършили успешно курс на тема „Интерактивни подходи при работа с деца и родители по превенция на насилието”.

Художнички от ОДК с национални награди от национален конкурс за детска рисунка

 24 Февруари 2011
За трета поредна година възпитаници на школа по Изобразително Изкуство към ОДК-Кърджали с ръководител Севинч Еминова са отличени със специални награди на IV Национален конкурс за детска рисунка „Наследници на Дечко Узунов”, организиран от НГПИД „Дечко Узунов” гр.Казанлък.

Комисията за детето проведе първото си заседание за 2011 година

 24 Февруари 2011
Бе представена информация за работата на социалните работници с второто доброволно семейство в Кърджали, което бе наблюдавано от тях в продължение на половин година.

Фотоизложба за Руско-турската война показват в музея

 25 Февруари 2011
Колекция от ранни фотографски изображения озаглавена „Забарванетите фотографии от руско-турската нойна 133 години по-късно” показва Регионален исторически музей в Кърджали в чест на 3 март.

Подкрепете Консултативния съвет по туризъм

 25 Февруари 2011
Остават три дни, в които кърджалийци могат да подкрепят номинацията на община Кърджали за най-добра практика „Консултативният съвет по туризъм” в надпреварата на Фондация за прозрачни регламенти

Сценарий на паисиевци номиниран на националния фестивал „Арлекин”

 25 Февруари 2011
Възпитаници на СОУ „Отец Паисий” Кърджали са сред номинираните за по-нататъшно участие във Фестивала за детско медийно изкуство “Арлекин”.

Николай Колев - спортист на десетилетието на Кърджали

 26 Февруари 2011
Николай Колев- капитан на волейболния отбор на „Арда”- Кърджали бе определен за най-добър спортист на десетилетието.Негови подгласници станаха Мариян Димитров /кану - каяк/ и бившият волейболист на „Арда Невен Нешев.

Социален център ще обгрижва психично болни от Кърджалийско

 28 Февруари 2011
В конферентната зала на хотел „Устра” в Кърджали днес бе презентиран Проекта „Деинституционализация чрез изграждане на център за социална рехабилитация и интеграция на хора с психични проблеми „Орфей”.

„Зелен” евродепутат обеща подкрепа за екологията на Кърджали в Европарламента

 28 Февруари 2011
Евродепутатът от гръцката Зелена партия Михаил Термопулос беше на посещение в Кърджали и Крумовград през почивните дни.

Журналисти от Кърджали представят България в Брюксел

 28 Февруари 2011
Кърджалийски журналисти ще представят страната ни в Брюксел навръх 3 март. Кореспондентите на БНТ и БНР Краси Ангелов и Валя Апостолова ще участват със свой филм в програмата на Европейския парламент за честването на националния ни празник.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign