Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Май - 2011 г.

Представители от Швеция, Кипър, Румъния и Испания участват в инициативата “Мултикултурният град”

 02 Май 2011
36 представители на граждански организации, общини и университети от Швеция, Кипър, Румъния и Испания ще участват в тазгодишното издание на инициативата “Мултикултурният град”, четвърто по ред, в Кърджали.

Непозната техника на рисуване демонстрираха в Кърджали майстори от Одрин

 02 Май 2011
Демонстрация на изключително трудната за рисуване техника ебру бе направена във фоайето на Дома на културата от одринското семейство Чифтбудак, които превърнаха културната институция във своеобразно ателие.

Покана

 03 Май 2011
Община Кърджали кани жителите и гостите на Кърджали на 06.05.2011г. от 11,00 ч. пред Паметника на освободителите в Градската градина на Тържествен ритуал за 6 май- Деня на храбростта и Българската армия.

Покана

 03 Май 2011
Община Кърджали кани жителите и гостите на гр. Кърджали на 09.05.2011 година от 11.00 часа пред Паметните плочи на загиналите участници във Втората световна война до пл. “Освобождение” заедно да отбележим 9-ти май – Деня на победата над хитлерофашизма.

Съобщение

 03 Май 2011
Община Кърджали съобщава на заинтересованите, че в ДВ. бр.34 от 29.04.2011 г. е обнародван проект за: “Изменение на ПУП-ПР на група квартали - кв.2, кв.3, кв.4, кв.8, и кв.20 по плана на с. Опълченско, общ. Кърджали”, който се намира в дирекция “АСУТ” при община Кърджали, стая 214.

Деца от Босилеград изкачиха Перперикон

 04 Май 2011
Деца от Босилеград изкачиха Перперикон. Сънародниците ни от Западните покрайнини гостуваха на Духовното православно средище „Успение Богородично”.

Кърджали чества 6 май – Деня на храбростта и българската армия

 06 Май 2011
С поднасяне на цветя и венци пред паметника на освободителите и военния ритуал „Приемане на строя” кърджалийци отбелязаха 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Кърджали чества 9 май

 09 Май 2011
С официална церемония Кърджали днес отбеляза 66 години от края на Втората световна война и 61-та година от създаването на Обединена Европа.

СОУ „Климент Охридски” чества 50-годишен юбилей

 09 Май 2011
С тържествен концерт в Дома на културата бе отбелязан 50-годишния юбилей на едно от най-старите училища в Кърджали – „Свети Климент Охридски”.

Екопроект на ГПЧЕ се класира втори в национално състезание

 10 Май 2011
Проектът „Зелените покриви - острови на спокойствието” на ученици и преподаватели по биология и опазване на околната среда от ГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали се класира на второ място в национално състезание „Да съхраним климата - да започнем с прости енергийни решения”.

Обновяват детската площадка до "Комплекс Рила"

 10 Май 2011
Дженерали България чрез Генералното представителство в град Кърджали дари на община Кърджали парична сума за съфинансиране на ремонтни дейности на детска площадка „Комплекс Рила”.

Библиотекарите празнуват своя професионален празник

 10 Май 2011
Библиотекарите от кърджалийската Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” ще празнуват 11 май, Професионалния празник на библиотечните специалисти със специално подготвена програма.

„Музей за един ден” отвори врати в Кърджали

 10 Май 2011
В експозицията бяха представени архивни снимки от първите обущарски работилници в града и фотоси от семейни албуми и европейски музеи на Кипър, Румъния, Швеция, Испания, Белгия, Полша, Великобритания.

„Доброволците вчера, днес, утре заедно за едно по-добро бъдеще”

 10 Май 2011
Кръгла маса под наслов „Доброволците вчера, днес, утре заедно за едно по-добро бъдеще” обедини добрите практики на 11 неправителствени организации от града. Форума бе организиран от ОС на БЧК под егидата на обществения посредник на Кърджали Хакиф Емин, а участниците бяха поздравени от зам.-кмета на община Кърджали Елисавета Кехайова.

Славейковци поеха ръководството на школото на 9 май-Денят на Европа

 10 Май 2011
По традиция на 9 май - Денят на Европа, славейковци поеха властта в своето училище, замествайки ръководството и учителите си. В ролята на г-н Милко Багдасаров бе председателката на Ученическия парламент Симона Димитрова от ХІа клас.

Отложиха делото за Водното огледало

 11 Май 2011
Софийският районен съд не даде ход на делото срещу кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис за т.нар. Водно огледало.

С нови книги и обучителен център библиотекарите отбелязаха празника си

 12 Май 2011
На 11 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, библиотекарите от Регионалната библиотека „Никола Й.Вапцаров” празнуваха своя професионален празник.

Девети Литературен салон "Петя Караколева"

 12 Май 2011
Днес се открива деветият Литературен салон "Петя Караколева". Специален гост на изданието е Весела Фламбурари, лауреат на Националната награда за детска литература „Петя Караколева” за 2010 година.

„До Чикаго и назад”

 12 Май 2011
Единадесетокласничка от Кърджали ще представи тази вечер своя пътепис в снимки „До Чикаго и назад”. Посетителите на изложбата ще имат възможност да видят Америка през фотообектива на Габриела Гавраилова.

Колопоход за ученици

 12 Май 2011
За първи път в Кърджали ще бъде организиран колопоход за ученици. Той ще се проведе от 13 до 15 май и е под патронажа на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Стартира Националният събор „Да опознаем Кърджали с велосипед”

 13 Май 2011
Над 150 души се включиха в Първия национален събор „Да опознаем Кърджали с велосипед”.В продължение на три дни колоездачите ентусиасти ще изминат около 100 км, а маршрутът включва Скалния град на траките Перперикон и Светилището на Орфей край Татул.

„Малката Ахрида” почисти Алеята за редки и защитени растения в двора на РИМ Кърджали

 13 Май 2011
По повод 14 май – Националният ден на природните паркове, туристически отряд „Малката Ахрида” при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Кърджали почисти Алеята за редки и защитени растения в двора на Регионалния исторически музей.

В Кърджали представиха монографията “Бит, традиции и здраве на населението от Източните Родопи” на д-р Тодор Черкезов

 16 Май 2011
Монографията “Бит, традиции и здраве на населението от Източните Родопи” на д-р Тодор Черкезов бе представена в Кърджали. Кметът инж Хасан Азис поздрави автора за оригиналното изследване.

Парламентаристи от ДМП участваха във форум ”Виновно безразличие”

 16 Май 2011
Благодарение на подкрепата на Обществения посредник на Община Кърджали Хакиф Емин, от 13 до 15 май 2011 година членове на Детски и младежки парламент към ОДК-гр.Кърджали, участваха във форума”Виновно безразличие” в с. Свети влас, Бургаска област.

Чекът за един милион за Перперикон може да не бъде осребрен

 16 Май 2011
Има опасност чекът от един милион за Перперикон, подписан лично от премиера Бойко Борисов, да не бъде осребрен, съобщи кметът на Кърджали инж. Хасан Азис

Отбелязваме Денят на българския спорт

 16 Май 2011
Учащи и граждани ще могат да се възползват безплатно от всички видове спортни съоръжения в Деня на българският спорт и на работещите в сферата на спорта - 17 май. Програмата на общината предвижда спортни състезания по 11 вида спорт.

Гвардейците на езиковата гимназия начело на литийното шествие в град Батак

 17 Май 2011
Гвардейците на ГПЧЕ „Христо Ботев” начело на литийното шествие в град Батак по повод първото честване на новопрославените баташки мъченици.

Приключи проекта за основен ремонт и оборудване на ДСП и част от сградата на ДЦ "Надежда"

 17 Май 2011
На специална пресконференция кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис представи информация за приключилото изпълнение на дейностите по Договор за безвъзмездна финансова помощ BG161РО001/1.1-01/2007/061“Основен ремонт и оборудване на помещенията на “Домашен социален патронаж” и част от сграда на Дневен център “Надежда” в гр. Кърджали”.

Съобщение

 17 Май 2011
Във връзка с приключването на проект “Основен ремонт и оборудване на помещенията на “Домашен социален патронаж” и част от сграда на Дневен център “Надежда”, община Кърджали набира персонал за двете институции чрез Дирекция „Бюро по труда”.

Приключи укрепването на свлачището по пътя за Енчец

 18 Май 2011
Община Кърджали приключи изпълнението на дейностите по Проект „Укрепване на свлачище на път KRZ 1285/І-5/ Кърджали-Енчец-Бленика-Дъждовница-Пъдарци при км. 2+300 до 2+600, кв. Боровец, гр. Кърджали”.

„Българи градят Америка”

 19 Май 2011
Тази вечер от 17,30 часа във фоайето на Регионалния исторически музей в Кърджали дружество ”Приятели на САЩ” със съдействието на Американското посолство в България открива изложба под надслов „Българи градят Америка”.

Празнична програма

 20 Май 2011
Празничната програма по случай 24 май -Деня на българската просвета и култура и славянска писменост в Кърджали, ще започне с шествие на представителни блокове на кърджалийските учебни заведения.

Филиал „Любен Каравелов” чества 50-годишен юбилей

 20 Май 2011
С академично тържество започнаха честванията на 50-годишният юбилей на кърджалийския филиал на Пловдивския университет „Любен Каравелов”. Гост на тържеството беше държавния глава на Република България Георги Първанов.

Кърджали чества 24 май

 25 Май 2011
24 май- Деня на българската просвета и култура и славянската писменост –най-красивият, най-вдъхновяващия и най-оптимистичният български празник, събра вчера стотици кърджалийци.

Най-добрите деца отличени от кмета Хасан Азис

 25 Май 2011
И тази година по случай 24 май -Деня на българска просвета и култура и славянската писменост ръководството на община Кърджали награди изявени ученици от общината.

Ротъри клуб-Кърджали отличи шестима абитуриенти

 25 Май 2011
За поредна година на 24 май Ротари клуб –Кърджали отличи изявени абитуриенти. Грамоти и парични награди получиха шестима зрелостници.

Кметът награди трима отличници с едногодишни стипендии

 25 Май 2011
За пети пореден път кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис връчи вчера, на 24 май, специалната едногодишна стипендия „Кърджали”.

За 24 май Хасан Азис награди изявени педагози, културни деятели, журналисти

 25 Май 2011
По повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост кметът на Кърджали инж. Хасан Азис награди просветни дейци – учители и директори на училища, културни деятели – художници, писатели, библиотекари, театрали, музейни работници, журналисти.

ПОКАНА ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

 26 Май 2011
На основание чл.128, ал.5 от Закона за устройство на територията, Община Кърджали уведомява обществеността и заинтересованите физически и юридически лица, че организира обществено обсъждане на проект за обект “Ново трасе на пътя до „Регионален център за управление на отпадъците” ...

О Б Я В Л Е Н И Е

 26 Май 2011
За предстоящото отчуждаване на част от имот- частна собственост за изграждане на обект-улица по действащия регулационен план на с. Бели пласт

Обявиха победителите в конкурса за детска рисунка «Приказките на Петя»

 27 Май 2011
Шейсет деца участваха със свои илюстрации в тазгодишният областен конкурс за детска рисунка «Приказките на Петя». Днес в ОДК бе открита изложба от рисунките на участниците в конкурса, а зам.-кмета на община Кърджали Елисавета Кехайова награди победителите.

Учител на годината

 27 Май 2011
За най-добър учител по български език и литература в България бе обявена преподавателката от СОУ „Петко Рачов Славейков“ -Кърджали Петранка Мавродиева. Поощрителна награда за преподавателската си дейност получи Донка Хаджиева от СОУ „Отец Паисий“.

Съобщение

 27 Май 2011
Община Кърджали съобшава на заинтересованите,че в ДВ бр. 40 от 27. 05. 2011 г. е обнародвано одобрено изменение на ПУП - ПР на кв. № 90, 91, 92 и 106, парк “Арпезос – юг”, общ.Кърджали.

Покана

 30 Май 2011
Община Кърджали и Дженерали България канят всички деца и родители на откриването на обновената детска площадка до „Комплекс Рила” на 1 юни /Ден на детето/ 2011 г./сряда/ от 18.00 часа.

„Здравей, лято! Здравей, ваканция!”

 31 Май 2011
За поредна година община Кърджали и Обединен детски комплекс организират Весел детски празник по случай Първи юни –Международен ден на детето. Празникът е под мотото „Здравей, лято! Здравей, ваканция!”. Той ще започне от 10 часа на първи юни в Градската градина.

Представят за Деня на детето "Спирка Приказландия"

 31 Май 2011
Премиерният спектакъл на детската театрална формация към народно читалище „Обединение 1913” – Кърджали - „Спирка Приказландия” от Даниела Попова - Тодорова – ще се играе на 1 юни от 17.30 часа в голямата зала на читалището. Спектакълът е подарък за всички кърджалийчета по случай Деня на детето.

Представят изложба „Рисувам света” за Деня на детето

 31 Май 2011
По случай 1 юни – Деня на детето, Детският отдел към РБ „Н. Й. Вапцаров” – Кърджали, ще зарадва малките си читатели с гостуваща изложба, организирана от Ателие „Иконография” към Света Пловдивска Митрополия с ръководител Адриана Любенова.

Откриват ЦСРИ „Орфей” в началото на юни

 31 Май 2011
Сдружението за психосоциална рехабилитация „Орфей” Кърджали, заедно с Община Кърджали и Държавна психиатрична болница Кърджали от февруари насам успешно изпълняват дейностите по проекта „Деинституционализация чрез изграждане на център за социална рехабилитация и интеграция на хора с психични проблеми.

Кърджали представен в националния отбор по география

 31 Май 2011
Николай Георгиев Николов от ІХг клас на СОУ „Петко Рачов Славейков” е единият от тримата участници в състава на националния отбор, който ще представя България на Международната олимпиада по география. Интернационалното състезание тази година ще се проведе в гр. Сан Франциско, САЩ.

Обява

 31 Май 2011
Община Кърджали, обявява свободни места за почивна база Ахтопол за смени...2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign