Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Април - 2012 г.

Прес-съобщение

 02 Април 2012
На 03.04.2012г. от 15:20 часа Общинско радио "Кърджали" ще излъчи в рубриката „Европа и ние” повторението на първото от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Програма

 02 Април 2012
Програма за културните прояви на Община Кърджали през месец април 2012 г.

ВКП прекрати делото срещу инж. Азис за Водното огледало

 02 Април 2012
В документа е посочено, че обвинението е несъставомерно, което означава, че деянието на кмета на общината не е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс.

СОУ „Йордан Йовков” – Кърджали участва в състезанието Spelling Bee

 02 Април 2012
Сезай Сезгин Бекир се класира на първо място в училищното Spelling Bee състезание на СОУ „Йордан Йовков”, гр. Кърджали, което се проведе на 27 март 2012 г..

Кърджали отбеляза Международния ден на детската книга

 03 Април 2012
По случай Международен ден на детската книга, вчера сутринта ученици от СОУ „Петко Р. Славейков” се срещнаха с Маргарита Павлова, автор на „Приключенията на Златноелечко”, и Божидара Ангелова художник на книгата.

Гората като художествен феномен

 03 Април 2012
Арт движение Кръг отбелязва Седмицата на гората и Международния ден на Земята с 23 експериментални фотографии, които представляват художествено обработени „отпечатъци” от естествена дървесна кора.

В музея се открива изложба за Матей Преображенски

 03 Април 2012
Изложбата се посвещава на 100 годишнината от Балканската война и освобождението на град Кърджали.

Кметът Азис подкрепи металурзите в ОЦК в справедливите им искания

 06 Април 2012
„Като кмет на Кърджали ще бъда до вас, ще бъда в първите редици, докато всички ваши искания бъдат удовлетворени. И ако има нужда кметът на Кърджали ще пътува с вас и до София”, каза градоначалникът.

Общественият съвет по социално подпомагане и услуги проведе заседание

 06 Април 2012
Новите членове са определени със Заповед №309 от 2012 г. на Кмета на община Кърджали – инж. Хасан Азис, а председател е заместник кмета на община Кърджали Елисавета Кехайова.

Честит празник, медици!

 06 Април 2012
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и Общински съвет-Кърджали поздравяват всички лекари, медицински специалисти и всички работещи в системата на здравеопазването по случай Световния ден на здравето-7 април.

В Кърджали отвори врати нова база на хоспис „Добролюбие”

 07 Април 2012
Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис поздрави медиците по случай 7 април и присъства на откриването на новата база на хоспис „Добролюбие”в МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски”

„Не сипвайте сол в здравето си!”

 09 Април 2012
Днес в Кърджали под мотото „Не сипвайте сол в здравето си!” ще се проведе събитие, което има за цел да информира населението за риска от повишената употреба на готварската сол. Събитието се организира от Министерство на здравеопазването, община Кърджали, РЗИ Кърджали и Медия Експерт Груп 2011.

Д Е К Л А Р А Ц И Я

 10 Април 2012
Общински съвет –гр.Кърджали изразява своята тревога и безспокойство около събитията, случващи се в „ОЦК” АД,Кърджали. Съветниците настояват незабавно да се изплатят дължимите работни заплати на металурзите

Тържествена сесия на ДМП

 11 Април 2012
VІІ-ма тържествена, отчетно – изборна, сесия на Детски и младежки парламент /ДМП/ се проведе вчера в Обединен детски комплекс Кърджали.

„Учи и предай нататък”

 11 Април 2012
През тази учебна година ОДК гр.Кърджали спечели проект за обучение на ученици за здраве и здравословен начин на живот, финансиран от Корпуса на мира на тема: „Учи и предай нататък”.

О Б Я В Л Е Н И Е

 12 Април 2012
Община Кърджали , на основание чл.130 от Закона за устройство на територията и при условията на чл.61, ал.3 от Административно-процесуален кодекс , обявява на следните заинтересовани лица:

Великденски детски празник

 12 Април 2012
Община Кърджали и Обединен детски комплекс канят децата и техните родители на Великденски детски празник на 15.04.2012 г. от 11 ч. в градинката пред църквата "Св.Георги Победоносец".Днес, на Велики Четвъртък, в Обединен детски комплекс, децата и младежите боядисаха и изписаха 420 яйца.

Честито Възкресение Христово

 12 Април 2012
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и Общински съвет-Кърджали поздравяват всички християни от общината по случай светлия празник Великден като им пожелават здраве, успехи и по-добри дни!Честито Възкресение Христово!

Деца от различни етноси празнуваха заедно Великден

 17 Април 2012
Празникът беше организиран от Община Кърджали и Обединения детски комплекс. И този път отец Петър прочете текстове от Светото Евангелие на сръбски, руски, гръцки, английски и турски език.

Математиците от „Славейков” - сред националните лидери

 17 Април 2012
Младите математици от школата по математика на СОУ „Петко Рачов Славейков” затвърдиха позициите си сред лидерите на националните конференции по математика.

Баскет шоу „Спорт срещу наркотици”

 17 Април 2012
За присъстващите атрактивна игра ще покажат сборни тимове от СОУ „Отец Паисий” и СОУ „П.Р.Славейков” Кърджали.

Кампанията за Деня на Земята „Кърджали – чист и красив” набира скорост

 18 Април 2012
С множество прояви община Кърджали ще отбележи 22 април – Денят на Земята. И тази година кампанията е под надслов „Кърджали – чист и красив”.

Обръщение на кмета инж. Хасан Азис за Деня на земята

 18 Април 2012
Нека всеки от нас се огледа в обкръжаваща ни среда и с общи усилия направим Нашия град още по-зелен и по-приветлив.

Читалище „Юмер Лютфи” ще отбележи в Кърджали 23 април-Ден на детето в Турция

 19 Април 2012
За втора поредна година на 23 април Народно читалище „Юмер Лютви” ще отбележи Деня на детето, който традиционно се чества в Република Турция.

Поетесата-психотерапевт Мадлен Алгафари гостува в Кърджали

 19 Април 2012
Срещата-разговор с нея ще се проведе на 20 април от 18 часа във Военния клуб. Преди това тя ще се срещне и с ученици от СОУ „П.Р.Славейков. Мадлен Алгафари е и известен учен в своята сфера.

Наши студенти реставрират и консервират антики в Одрин

 19 Април 2012
Обмяната на опит се състоя от 12 до 15 април и е част от изпълнението на трансграничния проект „Музеите по поречието на река Арда”, част от който е и кърджалийският музей.

Кметът Азис стартира кампанията „Да засадим дърво”

 20 Април 2012
Утре , 21 април – Международен ден на Земята, в 11.00 часа в Градската градина кметът на общината инж.Хасан Азис ще даде старт на инициативата „Да засадим дърво” .

Младата фотографка от ОДК Виктория Грозева с І-во място в регионален фотоконкурс

 20 Април 2012
Отличието бе спечелено в оспорвана надпревара, в която участваха 50 ученици с над 100 творби от областите Хасково и Кърджали.

Националният младежки форум гостува в Кърджали

 20 Април 2012
Ръководството на Националния младежки форум дойде в Кърджали за обмяна на идеи с местни младежки организации. Делегацията пристигна по покана на градоначалника Хасан Азис.

П О К А Н А № 8

 21 Април 2012
На основание чл.23, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация на 26.04.2012 г. /четвъртък/ от 9.30 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” се свиква заседание на Общински съвет Кърджали при следния проекто-дневен ред:

Отбелязахме Деня на Земята-21 април

 21 Април 2012
С колоездачна обиколка на Кърджали започна днес отбелязването на 21 април – Деня на земята. Празничната програма продължи с конкурс по аранжиране на цветя.

Хасан Азис:„Нека Кърджали да бъде най-зеления град в Европа”

 21 Април 2012
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис днес даде старт на инициативата „Да засадим дърво” като малко след 11 часа, заедно с децата от Състава за модерни танци към Дома на културата, положи в земята корените на червен дъб в градската градина до театъра.

Денят на Земята през погледа на младите фотографи от ОДК

 21 Април 2012
В рамките на днешния празник, посветен на Деня на Земята Клубът по фотография към ОДК представи на открито, пред театър „Димитър Димов”, тематична изложба. Тя включваше 30 фотографии.

Сезгин Бекир избран за зам.-председател на асоциацията на секретарите на общини

 23 Април 2012
Секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир бе избран за зам.-председател на Управителния съвет на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България.

Прес-съобщение

 23 Април 2012
На 24.04.2012г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” второто от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Професионална гимназия по електроника и електротехника отбеляза 22 април – Деня на Земята

 24 Април 2012
По инициатива на ПГЕЕ в гр. Кърджали по случай Деня на Земята се проведе регионална среща за добри практики в екологичното образование и възпитание на учениците „Земята – наш дом”.

Приемна грижа "И аз имам семейство"

 24 Април 2012
Всяко дете се нуждае от семейство. Защо това семейство да не бъде вашето? Дайте шанс на едно нуждаещо се дете за дом и семейна топлина!

Отвори сърцето си за дете в нужда!

 24 Април 2012
Вече трети месец в община Кърджали се реализира проект „И аз имам семейство” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, схема за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051РО001-5.2.11 „Приеми ме”.

ОУ”Св.Св.Кирил и Методий ”Кърджали с награда от фестивал по руски език

 24 Април 2012
22-ма ученици от ОУ „„Св. Св. Кирил и Методий” Кърджали се представиха успешно на XII –тия Национален фестивал на детското и юношеско театрално творчество на руски език в София.

Паисиевци първи в състезанието по защита при бедствия

 24 Април 2012
Надпреварата бе между шест отбора от учебни заведения в община Кърджали. На второ място се класира отборът на ГПЧЕ „Христо Ботев”, а трети остана отборът на СОУ „П.Р.Славейков”.

Франкофоните-театрали от Езиковата с „Бронзова маска” на Международен фест

 25 Април 2012
Етюдът от пиесата на Валери Петров „Честна мускетарска”, който те представиха вдъхнови публиката и заслужено получи високата оценка на авторитетното жури.

До 1 юли приключват с реконструкцията на кръстовището във Веселчане

 25 Април 2012
Реконстурцията предвижда разширение с допълнително изграждане на още едно платно, както и регулация на светофарната уредба.

СЪОБЩЕНИЕ

 26 Април 2012
Община Кърджали съобщава, че променя обслужващата си банка, респективно банковите си сметки, считано от 02.05.2012г. Сметките са в „Търговска банка Д”2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign