Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Септември - 2013 г.

Мажоретки от Кърджали очароваха норвежците

 02 Септември 2013
16 ученици oт мажоретен състав „ОРФЕЙ” на СОУ ”П.Р. Славейков” бяха на 7- дневно посещение в град Мелбу, Кралство Норвегия по програма „Младежта в действие”, координатор по съвместния проект е училище MELBU SKOLEKORPS

Кърджали представи проект „Нова генерация завинаги” в Димитровград

 02 Септември 2013
Арт движение КРЪГ участва в събитията , организирани по Проект „ATRIUM – Към транснационален и европейски културен маршрут по архитектурата на тоталитарните режими на ХХ век”, подкрепен от Програмата за транснационално сътрудничество за Югоизточна Европа

Фототипно издание на Манасиевата летопис получи като дарение Регионалната библиотека в Кърджали

 04 Септември 2013
Уникално фототипно издание на прочутата Манасиева летопис /хроника/ получи като дарение от компанията GLOBUL Регионалната библиотека в Кърджали „Никола Вапцаров”.

Покана

 04 Септември 2013
Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествен ритуал по случай 128-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Празникът на терлика събира музиканти в Дъждовница

 05 Септември 2013
На тазгодишния осми по ред празник на терлика се очакват гости от района, страната и зад граница, както и музикални изпълнения от класически рок до старинна музика, изпълнена на дудуци, гайди, но не и без китари, барабани и цигулки

С военни маршове и венци Кърджали отбеляза 128-годишнината от Съединението

 06 Септември 2013
„Съединението успява, защото участниците, които са представители на различни партии и течения, хора с различни убеждения, намират сили да подтиснат личните си пристрастия, вражди и разногласия за постигане на важната национална цел – обеднението на България”, подчерта в словото си кметът на Кърджали инж.Хасан Азис

Пътят през Маказа вече е отворен

 09 Септември 2013
На церемонията присъства и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, негови колеги от България и Гърция, народни представители от двете страни, бивши и настоящи министри, бивши областни управители на Кърджали, стотици граждани от област Кърджали и гости от цяла България.

Дъждовница между традицията и иновациите

 09 Септември 2013
За осми път Дъждовница посрещна своя оригинален празник на терлика заедно с гости и приятели. Кметове и общински съветници почетоха празника, а кметът инж. Хасан Азис поздрави организаторите и жителите на селото.

Набират кандидати за военна служба в БА

 11 Септември 2013
Желаещите да кандидатстват могат да получат повече информация от Областен военен отдел- Кърджали или от офиса за военен отчет на Община Кърджали към Областен военен отдел- Кърджали, съобщи Георги Георгиев, ръководител на офиса.

Екипът на ОИЦ-Кърджали започва нова информационна кампания

 12 Септември 2013
В периода 16-30 септември стартира нова сесия изнесени информационни дни на ОИЦ-Кърджали в седемте общини на областта.

Прессъобщение

 12 Септември 2013
През месец юли 2013 г. Община Кърджали подписа Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, с което стартира изпълнението на проект „Техническа помощ за развитието на град Кърджали” по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г.

Кмет, съветници и бизнес обсъдиха как да обслужват дълговете си

 13 Септември 2013
От страна на бизнеса в срещата участваха представители на КТПП, Стопанската камара, Строителната камара, Занаятчийската камара, Съюза за стопанска инициатива и КРИБ.

8 млади рок-групи превземат сцената на „Коко рок фест” в събота

 13 Септември 2013
8 млади непрофесионални групи групи от страната – Mneme, Klosh, Savage Ravage от София, Horrorscape от Благоевград, Metal Heart от Петрич, Brain Donor и Endangered Species от Кърджали, In Darkness от Търговище са допуснати до участие след селекция от жури на четвъртото издание на "Коко рок фест".

Първият училищен звънец удари! Открихме учебната 2013/2014 година

 16 Септември 2013
Развълнуваните първокласници – 690 на брой през тази учебна година, получиха книжка с лично послание от кмета на община Кърджали и негов подпис, като част от инициативата „На училище с усмивка”.

Прессъобщение

 16 Септември 2013
На 17.09.2013г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” единадесетото предаване от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Самодейци от Кърджали с награди от Приморско и Неделино

 17 Септември 2013
Самодейци от НЧ "Родопски фар 1938" завоюваха нови успехи на различни сцени и през това лято. Ансамбъл "Капитан Петко войвода" към читалището в кв. Гледка се завърна със сребърен медал на Първия Балкански фолклорен фестивал в Неделино

П О К А Н А

 18 Септември 2013
ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ кани жителите и гостите на града на тържествен ритуал, по случай 22 септември - Ден на независимостта на България.

Кърджали чества тържествено Деня на независимостта

 22 Септември 2013
Кърджали отбеляза тържествено 105-та годишнина от обявяването на независимостта на България. Венци на признателност пред Паметника на освободителите в Градската градина бяха поднесени от името на депутати, държавни и общински институции, учреждения, училища и политически партии

8-ми Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” 27 – 29 септември, 2013 г., Кърджали

 23 Септември 2013
За трета поредна година община Кърджали ще е домакин на 8-мия Европейски екологичен фестивал ”Зелена вълна – 21 век” за филми и тв програми, посветени на екологията и опазването на околната среда.

Действия при критични ситуации е тема на семинар в рамките на екофеста „Зелена вълна -21 век”

 24 Септември 2013
На 27 и 28 септември /петък и събота/ в рамките на Европейският екологичен фестивал „Зелена вълна -21 век” в Кърджали ще се проведе Практическото обучение за подготовка на населението за придобиване на умения за реагиране и справяне в критични ситуации, природни бедствия и аварии.

Покана за пресконференция

 24 Септември 2013
Покана за пресконференция

Национални дни на детското изкуство

 24 Септември 2013
През 2013 година за шести пореден път в град Кърджали ще се проведе Национален празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, който ще бъде част от празничната програма за Деня на Кърджали – 21 октомври.

Ден на диалога

 24 Септември 2013
В Кърджали Деня на диалога ще събере на една маса представители на местната и законодателна власт на 30 септември от 11.00 ч. в залата на Бизнесинкубатора.

Прессъобщение

 25 Септември 2013
На 26.09 (четвъртък) от 11:00 ч. в парк Арпезос север ОИЦ – Кърджали ще проведе последното от поредицата допитвания на тема „Достигнаха ли до Вас европейските средства“ сред жителите на гр.Кърджали.

Утре стартира осмото издание на Европейският екофестивал „Зелена вълна-21 век”

 26 Септември 2013
Фестивалът, който е единствен по рода си в страната, ще бъде закрит на 29 септември, когато ще бъде връчена и голямата награда „Щъркелово гнездо”. Организатори на форума са Представителството на Европейската комисия в България, фондация „Европейки екологичен фестивал” и община Кърджали.

Питаха кърджалийци: „Достигнаха ли до Вас европейските средства”

 26 Септември 2013
Последната от поредица открити приемни, организирани от Областния информационен център в Кърджали в рамките на Националната кампания „Първите седем години на България в ЕС” се проведе днес в областният град.

Плащаме местни данъци и такси по интернет чрез системата ИЗИПЕЙ

 27 Септември 2013
На пресконференцията днес кметът на Кърджали инж. Хасан Азис представи новата придобивка на общинската администрация, която ще улесни максимално гражданите при плащането на местните данъци и такси.

Стартира 8-то издание на Европейския екофестивал „Зелена вълна – 21 век”

 27 Септември 2013
В Кърджали започна осмото издание на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” за филми и телевизионни програми, посветени на екологията и опазването на околната среда.

Представиха фотоизложбата на Силвия Тонева „По-силни от огъня”

 27 Септември 2013
В рамките на екологичният фестивал „Зелена вълна-21 век” в Кърджали гостува фотоизложбата на Силва Тонева “По-силни от огъня”, посветена на българските огнеборци.

Обучаваха деца как да се спасяват при критични ситуации

 27 Септември 2013
Практическото обучение за подготовка на населението за придобиване на умения за реагиране и справяне в критични ситуации, природни бедствия и аварии се проведе днес пред сградата на Дома на културата в Кърджали.

Лиляна Митевска от Битоля представя „Фрагменти” в Кърджали

 29 Септември 2013
9 творби, изпълнени в акрилна техника представя в Кърджали Лиляна Митевска от Битоля. Живописната изложба „Фрагменти” на македонската художничка бе открита в Керимовата къща

Конкурсът за рисунка на асфалт „Аз мечтая” събра деца от Кърджали

 29 Септември 2013
40 деца от Кърджали участваха в конкурса за рисунка на асфалт „Аз мечтая”. Малчуганите от ЦДГ„Вяра, надежда и любов” рисуваха в една от алеите на парк „Горубсо”

Ученици от Кърджали се включиха в похода „По стъпките на Българската армия”

 29 Септември 2013
Ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев”, СОУ „Отец Паисий”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” се включиха в похода „По стъпките на Българската армия” от с. Пчеларово до Маказа, организиран по случай 100 години от Балканските войни

В Кърджали връчиха наградите „Щъркелово гнездо”

 29 Септември 2013
На церемония в Дома на културата бяха връчени наградите "Щъркелово гнездо" за филми, посветени на екологията. Голямата награда за документално кино получи филмът „Изхвърлени и забравени” на Немската обществена телевизия. Филмът „Орфеева приказка” бе отличен със специалната награда на кмета на Кърджали

Покана за пресконференция

 30 Септември 2013
На 1.10.2013г. в сградата на Бизнеинкубатора ще се проведе начална пресконференция по проект: "Интегриран воден проект за Кърджали: Изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа", финансиран в рамките на ОП "Околна среда 2007-2013г."

Денят на диалога събра на една маса депутати и представители на местната власт

 30 Септември 2013
За подобряване механизма на консултиране с общините в нормотворческия процес чрез законови гаранции за търсене и отчитане позицията на местните власти настояха участниците в днешния Ден на диалога в Кърджали.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign