Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Февруари - 2014 г.

Училището в Конево с иновация в преподаването на уроци

 02 Февруари 2014
Осмокласниците от ОУ”Гео Милев” с. Конево проведоха необичаен учебен ден. Нестандартните часове бяха приети с интерес от възпитаниците на школото, а преподавателите са решени да направяг училището модерно и още по – привлекателно

С близо 1 милион лева повече събра община Кърджали от местни данъци през 2013 година в сравнение с предходната

 03 Февруари 2014
В същото време е преизпълнено и плановото задание за миналата година, като при планирани 7 940 000 лева, в общинската хазна са влезли 8 129 535 лева.

Прессъобщение

 03 Февруари 2014
На 04.02.2014г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” повторението на тринадесетото предаване от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Кметът се срещна с партньорите от Десен съюз

 04 Февруари 2014
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис се срещна с представители на партиите от Десен съюз, които го подкрепиха на местните избори през 2011г. Тема на срещата беше една година от съвместното управление.

СЪОБЩЕНИЕ

 05 Февруари 2014
Общинска администрация – Кърджали уведомява гражданите на гр.КЪРДЖАЛИ, че във връзка с предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България работи по списък на лица с настоящ адрес в държави извън Европейския съюз.

Станете приемен родител!

 05 Февруари 2014
Възможност да станете приемен родител дава проект „И аз имам семейство” по ОП „Развитие на човешките ресурси” с бенефициент община Кърджали.

Над 150 формуляра са издадени в община Кърджали по изискванията на Виенската конвенция

 05 Февруари 2014
Над 150 формуляра са издадени от отдел ГРАО при община Кърджали след влизане в сила за Република България на изискванията на Виенската конвенция за издаване на многоезични извлечения от Актове за гражданско състояние. Това съобщи секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир.

Откриват месеца на Америка в Кърджали на 6 февруари

 05 Февруари 2014
Утре от 17,30 часа в залата на Бизнесинкубатора в Кърджали ще бъде официално открит месецът на Америка в Кърджали. Гост на събитието ще бъде арх. Димитър Андрейчин, който ще изнесе презентация на тема „Архитектурата на Ню Йорк”.

Прессъобщение

 05 Февруари 2014
На 6.02.2014г. от 17,00 часа ще се проведе информационен ден по проект „Интегриран воден проект за Кърджали: Изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”, финансиран в рамките на ОП „Околна среда 2007-2013г.”

Програмата за растеж и устойчиво развитие финансира 4 проекта в Кърджали

 06 Февруари 2014
4 проекта на обща стойност 2 650 399 лв ще бъдат финансирани директно от публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” в община Кърджали.

Холограмни пана на находки от Перперикон изложиха в музея

 06 Февруари 2014
10 пана с холограмни изображения на находки от Археологически комплекс Перперикон представи в Регионалния исторически музей в Кърджали ръководителят на разкопките професор Николай Овчаров.

В Кърджали обсъждат Интегрирания воден проект и изграждането на Пречиствателна станция

 06 Февруари 2014
Участниците в дискусията обсъдиха намерението на община Кърджали за поемане на дългосрочен дълг по проект„Интегрирания воден проект за Кърджали: Изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителна и канализационна мрежа”

На Антарктика вече се вее флагът на община Кърджали

 07 Февруари 2014
Флагът на община Кърджали вече се вее на българската база на Антарктида. Постави го първият кърджалиец стъпил на леденият континент Стоян Анадолиев. Той откри и филиал на стогодишното читалище „Обединение 1913” в Кърджали на Южният полюс.

Открихме „Февруари – месеца на Америка в Кърджали”

 07 Февруари 2014
С фотоизложба „Архитектурата на Чикаго” и лекция на тема „Архитектурата на Ню Йорк- Небостъргачите”, изнесена от световноизвестния доц. архитект Димитър Андрейчин, снощи се откри форума „Февруари – Месец на Америка в Кърджали”.

Световно кафене под мотото „Любовта е опиат”

 10 Февруари 2014
На 8.02.2014 г. /събота/ в Обединен детски комплекс /ОДК/ гр. Кърджали, младите хора от Детски и младежки парламент /ДМП/ към ОДК и младежите към Общински съвет по наркотични вещества се събраха на Световно кафене под мотото „Любовта е опиат”.

Фотоизложба „Ничия земя” на Светлана Бахчеванова се открива тази вечер в ОДК

 10 Февруари 2014
С фотоизложба „Ничия земя” продължават проявите включени в програмата по повод отбелязване на месеца на Америка в Кърджали. Тя е дело на Светлана Бахчеванова и ще бъде открита тази вечер от 18,00 часа в Обединен детски комплекс в Кърджали. За откриването й авторката, която живее в Ню Йорк ще се включи по Скайп от САЩ.

Незабравима вечер в ОДК

 11 Февруари 2014
„Ничия земя” е нарекла своята изложба известната българска фотографка Светлана Бахчеванова, която живее в Ню Йорк. Преодолявайки разстоянието между България и САЩ чрез Скайп, тя се включи в уникално по рода си откриване, което се състоя снощи в Обединен детски комплекс.

Местната власт за значението на проект реализиран от болниците в Кърджали и Комотини

 12 Февруари 2014
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис участва днес в заснемането на част от 15-минутен филм по проект „Насърчаване на сътрудничеството между болниците на Комотини и Кърджали и техния персонал за най – добра реакция при спешни случаи с фокус върху пътните инциденти”.

Посрещаме Трифон Зарезан с конкурс за най-добро вино и винар

 12 Февруари 2014
Община Кърджали и Дом на културата канят всички кърджалийци и гости на града на един от най-почитаните български празници, вкоренил се дълбоко в народностната ни традиция – ТРИФОН ЗАРЕЗАН! Народното веселие ще започне на 14 февруари, петък, в 17.30 часа на площада пред Дома на културата.

Книгата "Случаят Ванга" ще бъде представена в Кърджали

 12 Февруари 2014
На 13 февруари /четвъртък/ от 17.30 часа във военният клуб ще бъде представена книгата "Случаят Ванга". Организатори на проявата са Община Кърджали, Регионална библиотека "Никола Й. Вапцаров", Военен клуб - Кърджали и авторът Николай Стоянов.

„Кауфланд България” - поредната голяма инвестиция, отвори врати и в Кърджали

 12 Февруари 2014
Голямата търговска верига „Кауфланд България” отвори официално врати и в Кърджали. Лентата прерязаха председателят на Управителния й съвет Димитър Спасов и кметът инж. Хасан Азис.

Инж.Хасан Азис обсъди проекта за Бюджет 2014 със съветниците от БСП

 13 Февруари 2014
Кметът инж.Хасан Азис обсъди със съветниците от БСП проекта за бюджет за 2014г. Лидерът на социалистите и общински съветник Георги Кючуков и градоначалникът изразиха удовлетворение, че тези срещи се превръщат в традиция

ГПЧЕ „Христо Ботев” посреща най- добрите оратори по английски език в България

 13 Февруари 2014
ГПЧЕ „Христо Ботев” е домакин на турнира на Българската лига по реч и дебати (BFL). Концерт- спектакъл на 14 февруари, ще сложи начало на надпреварата, която ще се проведе на 15 и 16 февруари 2014 г.

Акция на Детски и младежки парламент „Любовта е вечна”

 13 Февруари 2014
600 валентинки с любовни послания изработиха младежите от Детски и младежки парламент към ОДК с ръководител Нели Карабашева, по случай 14 февруари - Деня на влюбените.

Кметът и Десен съюз обсъдиха Проекто - Бюджет 2014

 14 Февруари 2014
Обсъждане на проекто-бюджета за 2014 година бе основната тема, на втората среща между ръководството на община Кърджали и представителите на Десен съюз, който участва в управлението на общината чрез заместник-кмета Иван Велев.

Новият директор на ОД на МВР и кметът обсъдиха съвместни мерки срещу престъпността

 14 Февруари 2014
Поводът за срещата са отчетите на районните управления „Полиция” за 2013 г. и провеждащата се специализираната операция за противодействие на битовата престъпност на територията на общината.

Поне 600 пожелания за обич получиха кърджалийци от младите хора от ОДК

 14 Февруари 2014
Това е част от тяхната акция по повод 14 февруари – Деня на любовта и виното, която се провежда за девета поредна година.

Кметският екип обсъди със съветниците от ДПС бюджета за тази година

 14 Февруари 2014
Кметът на общината инж.Хасан Азис и заместник кметовете Мухаррем Мухаррем и Юсеин Ахмед обсъдиха с групата съветници от ДПС проекта за Бюджет 2014г. Кметът представи рамките на проектобюджета, който е за близо 37 милиона.

Пътешествие из миналото и настоящето на Армения представя фотоизложба в арт-галерия „Кръг”

 15 Февруари 2014
Специално за културното събитие в Кърджали пристигна лично почетният консул на Р Армения в Пловдив Ехиязар Узунян.

Атанас Атанасов - „Винар на годината“

 15 Февруари 2014
Атанас Атанасов бе избран за „Винар на годината“ на празника Трифон Зарезан в Кърджали. В надпреварата, която се организира от община Кърджали за най-добър майстор на червеното вино тази година се включиха 30 винари.

Внезапно почина Джемал Емурлов-Джими

 17 Февруари 2014
Внезапно почина големият кърджалийски художник Джемал Емурлов – Джими!

Покана

 17 Февруари 2014
Ръководството на Община Кърджали Кани жителите и гостите на града на общоградско поклонение по повод 141 години от гибелта на Апостола на свободата-Васил Левски.

Почина Димчо Михалевски

 18 Февруари 2014
На 48 години почина депутатът от 42-то НС Димчо Михалевски. Трагичната новина бе потвърдена от парламентарната трибуна от председателя на Народното събрание Михаил Миков.

Кърджалийци склониха глава пред паметта на Васил Левски

 19 Февруари 2014
Стотици граждани се поклониха днес пред паметта на Васил Левски, запазиха минута мълчание и паднаха на колене почитайки живота и делото на Апостола на свободата.

Възпитаничка на ОДК с награда от национален конкурс за рисунка

 20 Февруари 2014
Осемгодишната Моника Точкова, възпитаничка на Школата по изобразително изкуство към ОДК-Кърджали с ръководител Севинч Еминова спечели ІІ място в Националния конкурс за детска рисунка „Бялата олимпиада в детските очи-Сочи 2014” в гр.Силистра.

Представиха "Американското изобразително изкуство" в месеца на Америка

 20 Февруари 2014
С голям интерес бе посрещната мултимедийната презентация на тема „Американско изобразително изкуство”, които Пенка и Хари Атанасови изнесоха пред ученици от СОУ „Владимир Димитров – Майстора” в Кърджали.

Съобщение на община Кърджали

 21 Февруари 2014
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис изготви годишен отчет за изпълнението на бюджета за 2013г. , който е внесен за приемане от Общински съвет-Кърджали.

П О К А Н А № 2

 21 Февруари 2014
На 27.02.2014 г. /четвъртък/ от 9.30 ч. в голямата зала на „Бизнесинкубатора” председателят на Общински съвет Кърджали свиква заседание при следния проекто-дневен ред:

Вечер на джаз-легендта Глен Милър се проведе в рамките на Месеца на Америка

 24 Февруари 2014
Председателят на дружество „Приятели на САЩ” Валентина Иванова даде старт на поредната проява от Месеца на Америка, която се проведе в петък вечер в Джаз клуб „Стейдж”.

Прессъобщение

 24 Февруари 2014
През м.май 2013 г. в община Кърджали стартира изпълнението на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № А 12-22-102/22.05.2013 г., проект „Компетентна, ефективна и прозрачна общинска администрация...

Прессъобщение

 24 Февруари 2014
На 25.02.2014г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” четиринадесетото предаване от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Най-пълната биография на Боб Дилан представят в Кърджали

 25 Февруари 2014
След премиера през декември 2013 г. на Панаира на книгата, издателство „Махалото“ представя в Кърджали най-пълната биография на легендарния Боб Дилън – „По магистралата на живота“ на Хауард Саунс в превод на Насо Русков.

Детски празник с Баба Марта

 25 Февруари 2014
Община Кърджали и ОДК организират детски празник с Баба Марта на 1 март. Веселието ще започне от 11,00 в залата на Обединен детски комплекс.

Празничен концерт на сцената на Дома на културата

 25 Февруари 2014
На 28 февруари /петък/ от 18,30 часа ще започне празничният концерт на Общинския център за култура и младежки дейности, по случай Националния празник на Р България -3 март.

Покана

 25 Февруари 2014
Ръководството на Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествено честване на Трети март – Национален празник на Република България.

Проекто-бюджетът на община Кърджали е в размер на 36 913 000 лева

 26 Февруари 2014
„Проекто-бюджетът на Община Кърджали за 2014г. възлиза на 36 913 000 лева. Той е разпределен на местни и държавни дейности и дофинансиране, като държавните дейности са 55% , 41% са местните и 4% е дофинасирането”. Това съобщи днес на пресконференция главният финансист на община Кърджали Валентин Иванов.

Хасан Азис: Бюджет 2014 е бюджет на инвестициите, на растежа и на изтласкването от дъното

 26 Февруари 2014
Бюджет 2014 е бюджет на инвестициите, на растежа и на изтласкването от дъното. Това заяви днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той посочи и основните негови позитивни характеристики.

Пореден успех за СОУ ”Владимир Димитров –Майстора”

 27 Февруари 2014
Възпитаниците на училището по изкуствата представиха свои творби, изработени в ателието по керамика

„Даскеерите” на „Славейков” разтърсиха Дома на културата

 27 Февруари 2014
Уникалните и единствени за България церемонии се проведоха в Кърджали за 13-ти път

Общинските съветници почетоха с минута мълчание Яшар Шабан, Джемал Емурлов и Димчо Михалевски

 27 Февруари 2014
С минута мълчание в памет на починалите през последните три месеца изтъкнати наши съграждани Яшар Шабан, Джамал Емурлов и Димчо Михалевски започна днешната сесия на Общинския съвет в Кърджали.

Избрана бе комисия за подбор на кандидати за обществен посредник

 27 Февруари 2014
С 39 гласа „за” Общински съвет Кърджали избра днес състава на Временна комисия за подбор на кандидатите за Обществен посредник.

Общинските съветници в Кърджали си гласуваха по 370 лева месечна заплата

 27 Февруари 2014
С пълно единодушие общинските съветници в Кърджали гласуваха увеличение на заплатите си, като нетната сума, която те вече ще получават месечно е 370 лева. Досега те получаваха от 120 до 160 лева на месец, в зависимост от участието си в комисиите.

Местният парламент прие Бюджет 2014, 7 се въздържаха, 9 гласуваха „против”

 27 Февруари 2014
След продължили повече от два часа бурни и емоционални дебати днес Общинския съвет прие бюджета на община Кърджали за 2014 година. „За” годишната план-сметка гласуваха 22-ма общински съветници, 7 се въздържаха и 9 гласуваха "против".

Изложба „Знаци на признателност” гостува в Кърджали

 28 Февруари 2014
Днес от 17 часа в Регионалния историческия музей в Кърджали ще бъде открита изложба, посветена на 136-та годишнина от Освобождението на България. Експозицията „Знаци на признателност” се осъществява със съдействието на Общинския културен институт „Музей за история на София”

Изложба за Трети март подредиха възпитаниците на ОУ ”Васил Левски”

 28 Февруари 2014
Във фоайето на община Кърджали децата подредиха над 30 дърворезби, представящи български ханове, личности от Възраждането и герои от национално - освободително движение

В очакване на Баба Марта

 28 Февруари 2014
Азбукарчета от СОУ ”Йордан Йовков” посетиха детския отдел на Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров.

Учениците от СОУ „ Отец Паисий“ посрещнаха създателите на сайта „Българска история“

 28 Февруари 2014
20-годишни млади хора се представиха пред аудиторията с думите „Приемете ни като ваши приятели!“. Срещата с тях се състоя вчера в Арт – галерията на СОУ „Отец Паисий.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign