Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Март - 2014 г.

Детски празник с Баба Марта в Кърджали

 01 Март 2014
За празника възпитаниците на Обединен детски комплекс изработиха над 1000 мартеници. Всяко дете получи от Баба Марта мартеничка и медена питка за здраве. Сред гостите бе и кметът инж. Хасан Азис със семейството си

Кърджали тържествено чества 3 март

 03 Март 2014
Стотици кърджалийци се включиха в общоградското тържество по случай 136-години от Освобождението на България въпреки дъждовното време. "За нас 3 март е не само историческа дата, а символ на надеждите, които очакват своето сбъдване", каза в словото си кметът инж. Хасан Азис

Кметът на Кърджали, енорийският свещеник и районният мюфтия пиха заедно сладко кафе на 3 март

 03 Март 2014
За пореден път кметът на Кърджали инж.Хасан Азис, енорийският свещеник Петър Гарена и районният мюфтия Бейхан Мехмед отбелязаха по нетрадиционен начин 3-ти март. След тържествения ритуал пред Паметника на освободителите тримата седнаха в близкото бистро на чаша сладко кафе

Съобщение

 04 Март 2014
Община Кърджали напомня, на всички собственици на домашни кучета, че крайният срок за годишната такса за притежание на куче е в размер на 4.00 лева и се заплаща в срок до 31 март на текущата година или заедно с подаване на документа за регистрация, когато кучето е придобито или родено след тази дата.

Кметът инж. Хасан Азис поздрави столетничката Назифе Ахмед от Сипей

 05 Март 2014
Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис поздрави Назифе Ахмед от село Сипей по случай нейния стогодишен юбилей. Той посети възрастната жена в дома й, като й поднесе искрените си пожелания за здраве, дълголетие и спокойни старини

Право на отговор

 05 Март 2014
Позиция на община Кърджали относно позицията на ОбС на БСП-Кърджали за тържествата, посветени на 3 март

Приключи строителството на защитеното жилище и центровете за настаняване от семеен тип в Кърджали

 05 Март 2014
Трите центъра за настаняване от семеен тип и защитеното жилище, които се изграждат по проект „Дом за всяко дете” в Кърджали вече са готови и до края на месеца предстои получаването на акт 16. Това заяви пред журналисти днес ръководителят на проекта инж. Васил Бобеков.

Изложение на гоблени в Арт галерия Кръг

 05 Март 2014
50 дами на възраст от 17 до 70 години от 7-те общини на област Кърджали излагат свои авторски гоблени в Арт галерия Кръг. Гоблените, които могат да се видят на изложението, което продължава до 9 март, са общо 125.

О Б Я В А

 06 Март 2014
Във връзка с изпълнението на проект BG051PO001 -5.2.12-0031-C0001 „Дом за всяко дете-2”, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси”, Бюджетна линия BG051PO001-5.2.12, „Разкриване на социални услуги в общонстта", Община Кърджали обявява Конкурс за подбор на персонал на Център за настаняване от семеен тип – 3 броя и Защитено жилище – 1 брой

П О К А Н А

 07 Март 2014
Председателят на Общински съвет – Кърджали г-н Раиф Мустафа кани жителите на общината, представителите на бизнеса и НПО на 14 март 2014 г. от 17.00 ч. в заседателната зала на Бизнесинкубатора за публично обсъждане на отчета за изпълнение на Бюджет 2013 г. на Община Кърджали.

Внедряват мерки за енергийна ефективност в учебните заведения и детски градини

 11 Март 2014
Подобрена енергийна ефективност на сградите на четири детски градини, една ясла и три учебни заведения на територията на община Кърджали, това ще бъде реалният ефект на стартиралият проект „ Внедряване на мерки за енергийна ефективност в учебните заведения и детски градини в община Кърджали”.

Приключва проект "Дом за всяко дете"

 11 Март 2014
Заключителна пресконференция по проект „Дом за всяко дете” даде днес ръководителят му инж. Васил Бобеков.

Стоян Анадолиев: На остров Ливингстън, Антарктида, вече имаме нос Кърджали

 11 Март 2014
„Антарктика е друг свят. Идвам с невероятна енергия. Преодолявахме много трудности и опасности, но имахме и много хубави моменти. Връщам се и с изпълнени обещания, които дадох при тръгването си.”С тези думи се обърна днес към представителите на медиите първият кърджалиец, стъпил на ледения континет Стоян Анадолиев.

Вече са извършени 10 процента от строителните работи по пречиствателната станция

 12 Март 2014
Стартира строителството на пречиствателната станция за отпадни води в Кърджали. Още в края на януари е открита площадката, обектът трябва да бъде завършен до края на тази година.

Процедура за подбор на кандидати за Обществен посредник на Община Кърджали

 12 Март 2014
Временната комисия за подбор на кандидатите за Обществен посредник, избрана с Решение № 33/27.02.2014 г. ОБЯВЯВА на основание чл.21, ал.1, т.1 от ЗМСМА във връзка с чл.12 и чл.13 от Правилника за организацията и дейността на Обществения посредник на Община Кърджали, процедура за подбор на кандидатите за Обществен посредник на Община Кърджали.

Фонтанът на площад „Освобождение” в Кърджали събра най-много гласове в кампанията „Място в сърцето

 13 Март 2014
Кампанията има за цел да провокира дарителството и гражданското участие за подобряване състоянието на различни обекти в градската среда, които хората носят в сърцата си като символ на града

Комисията за детето прие общинска програма за закрила на детето за 2014 година

 17 Март 2014
Отчетът по изпълнение на дейностите от общинската програма за Закрила на детето за 2013 година и Програмата по приоритетни области и оперативни цели за 2014 година бяха разгледани на редовно заседание на Комисията за детето.

Проведе се среща под надслов „Приемна грижа – заедно можем повече”

 17 Март 2014
В края на миналата седмица в Кърджали се проведе регионална среща под надслов „Приемна грижа – заедно можем повече”. Тя бе организирана от социалните работници от екипа по приемна грижа по проект „И аз имам семейство” в община Кърджали.

Обява

 17 Март 2014
Във връзка с изпълнението на проект „Дом за всяко дете-2”, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси”, Бюджетна линия BG051PO001-5.2.12, „РАЗКРИВАНЕ НА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ В ОБЩНОСТТА ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА за експертни длъжности,за Център за настаняване от семеен тип – 3 броя и Защитено жилище – 1 брой

Прессъобщение

 17 Март 2014
На 18.03.2014г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” повторението на четиринадесетото предаване от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Прессъобщение

 18 Март 2014
През м.май 2013 г. в община Кърджали стартира изпълнението на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ...

СЪОБЩЕНИЕ

 19 Март 2014
РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ СЪОБЩАВА НА ГРАЖДАНИТЕ, ЧЕ ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА КАРТОТЕКИРАНИТЕ СЕМЕЙСТВА ЗА 2014г. Е ИЗНЕСЕН НА ВХОДА НА ОБЩИНАТА НА 18.03.2014г.

Съобщение

 19 Март 2014
Община Кърджали отново напомня, на всички собственици на домашни кучета, че крайният срок за годишната такса за притежание на куче е до 31 март на текущата година.

Кърджали ще гостува на Белгия за празника на града

 19 Март 2014
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и археологът проф.Николай Овчаров, почетен гражданин на Кърджали, проведоха поредица от срещи в Белгия във връзка с организиране на изложби, която ще популяризират Кърджали в Белгия

Талантливите деца на ОДК гр. Кърджали отново с многобройни награди

 20 Март 2014
Малките художници от Школата по изобразително изкуство към ОДК гр.Кърджали с ръководител Севинч Еминова плениха журитата на престижни национални конкурси и спечелиха многобройни отличия.

С общоградски хепънинг отбелязваме Световния ден на водата

 21 Март 2014
Кметът на общината инж.Хасан Азис и министърът на околната среда и водите Искра Михайлова ще открият общоградския празник по повод Световния ден на водата - 22 март, в Кърджали. Събитието ще се състои на 22 март/ събота/ 2014г., от 12.00 часа, в Градската градина пред Паметника на Освободителите.

ПОКАНА

 21 Март 2014
Община Кърджали, МОСВ и Басейнова дирекция за управление на водите в Източнобеломорски район- Пловдив канят всички граждани и гости на града на 22 март 2014г. пред Паметника на Освободителите в Градската градина на общоградски хепънинг, посветен на Световния ден на водата.

Шеметен карнавал завихри днес Пролетта с децата на Кърджали

 21 Март 2014
Пролетта дойде и покани днес на карнавал ученици от четвъртите класове на учебните заведения в Кърджали. Празникът, който вече е традиционен за четвъртокласниците от областния град, се проведе за 11-ти пореден път.

П О К А Н А № 3

 21 Март 2014
На основание чл.23, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 27.03.2014 г. /четвъртък/ от 9.30 ч. в голямата зала на „Бизнесинкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред:

Инж. Хасан Азис: Наша отговорност е да решим проблема с питейна вода

 22 Март 2014
Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова откри в Кърджали празника по повод Световния ден на водата – 22 март. Организатори на инициативата са МОСВ, Басейнова дирекция- Пловдив и община Кърджали

Вече са осигурени 6 млн. лева за депото за отпадъци

 23 Март 2014
Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова , заедно с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис посетиха площадката на регионалното депо за отпадъци край Вишеград.

Министърът ва здравеопазването д-р Таня Андреева откри обновени отделения в областната болница

 24 Март 2014
Министърът ва здравеопазването д-р Таня Андреева откри обновени отделения в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” Кърджали. На церемонията присъства и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 25 Март 2014
Общинска администрация-Кърджали, на основание чл.61, ал.3 от Административнопроцесуалния кодекс, приканва собственика на незаконно поставената върху общински терен метална конструкция /павилион/...

Кърджали представя богато минало, туристически и бизнес потенциал, в изложба в Белгия

 25 Март 2014
Богатото културно-историческо наследство, възможностите за развитие на туризма в региона, бизнеса и хората на Кърджали ще бъдат представени в рамките на месец в Белгия. Това съобщи днес на пресконференция кметът на общината инж. Хасан Азис.

Супер мото-шоуто „Кърджали 4х4 офроуд празник” стартира на 4 април

 25 Март 2014
На 4 април в Кърджали стартира супер мото шоуто „Кърджали 4х4 офроуд празник” – второ поред след първото му издание през 2011 година.Шоуто е първи кръг от националните шампионати по офроуд, от републиканската верига „Чалъндж трофи България” от „Екс крос България” за мотоциклетистите.

Нов успех за възпитаниците на СОУ „Владимир Димитров – Майстора

 26 Март 2014
Две възпитанички на СОУ „Владимир Димитров – Майстора” Кърджали - Биляна Арсова и Вероника Чакърова се завърнаха с медали от Национални конкурси с международно участие

Започва изграждането на новото цинково производство в Кърджали

 26 Март 2014
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис посети бившия цинков завод в Кърджали, където на място се запозна с бъдещите планове на „Хармони 2012” за изграждане на ново цинково производство

ОИЦ-Кърджали ще проведе информационна среща в гр.Кърджали

 26 Март 2014
На 27 март 2014 г. (четвъртък), от 09:00 ч., в залата на Бизнес-инкубатора, Областен информационен център (ОИЦ) – Кърджали ще проведе информационна среща на тема „Приоритети и възможности за финансиране през новия програмен период”.

Съобщение

 27 Март 2014
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – КЪРДЖАЛИ Временната комисия за подбор на кандидатите за Обществен посредник, избрана с Решение № 33/27.02.2014 г. обявява:

Отложиха разглеждането на финансово оздравителната програма за Пазара

 27 Март 2014
Общински съвет Кърджали не актуализира финансово оздравителната програма на „Пазар на производителите-Кърджали” ЕАД. Точката отпадна от дневният ред на заседанието на Общински съвет днес по предложение на председателя Раиф Мустафа.

Мелиха Дилбер замени Мюзеки Ахмед в Общинския съвет

 27 Март 2014
Мелиха Дилбер е новият общински съветник в Общински съвет Кърджали. Тя зае мястото на Мюзеки Ахмед, след като общинската избирателна комисия издаде решение за прекратяване на пълномощията му по негова молба.

Общинският съвет прие отчета на Бюджет 2013, социалистите се въздържаха, ГЕРБ гласува „против”

 27 Март 2014
След близо час разгорещени дебати Общинският съвет в Кърджали прие отчета за Бюджет 2013. За гласуваха 21 човека, против 9 и въздържали се 8.

Иван Герганов представи Кърджали на национален форум под патронажа на Президента на България

 27 Март 2014
Единадесетокласникът от СОУ „Петко Рачов Славейков” Иван Герганов бе сред поканените ученици от България, които презентираха свои иновационни научни проекти в рамките на Първата национална олимпийска конференция по природни науки и иновации.

С Ден на отворените врати ДКТ„Д. Димов” Кърджали отбеляза 27 март

 27 Март 2014
Много малки и големи зрители посетиха храма на Мелпомена. В ролята на гидове влязоха актьори, които разведоха гостите из гримьорните и ателиетата

ПОКАНА

 28 Март 2014
ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ, УВЕДОМЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА ГРАДА, ЧЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗРАБОТВАНЕТО НА НОВ ПОДРОБЕН УСТРОЙСТВЕН ПЛАН – ПЛАН ЗА РЕГУЛАЦИЯ И ЗАСТРОЯВЯНЕ НА ЧАСТ ОТ гр.КЪРДЖАЛИ, СЪС СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ИМОТИ В:

ОБЯВА

 31 Март 2014
Регионален исторически музей – Кърджали обявява конкурс за заемане на длъжностите: управител, екскурзовод - 2 души, билето продавач - 4 души и пазач - 3 души на Археологически комплекс ”Перперикон”2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign