Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Май - 2015 г.

Инж. Хасан Азис първи в конкурса "Кмет на месеца" за април

 01 Май 2015
Победителят в конкурса "Кмет на месеца" за април в категория "община с над 20 000 души население" е градоначалникът на Кърджали инж. Хасан Азис. За него са гласували 55 % процента от хората. Темата, по която се състезаваха кметовете на общини в страната бе "Реакция при бедствени положения”. Конкурсът се провежда от Портала на българските общини КМЕТА.BG / www.kmeta.bg /

Кърджалийци се помолиха да няма бедствия, болести и катастрофи на общ курбан за здраве

 02 Май 2015
Първи по рода си общоградски курбан за здраве организира община Кърджали, а поводът е зачестилите природни бедствия, сполетяли жителите й, а също и катастрофите, болестите на хора от региона.

Покана

 04 Май 2015
Община Кърджали кани жителите и гостите на Кърджали на 06.05.2015г. от 11,00 ч. пред Паметника на освободителите в Градската градина на Тържествен ритуал за 6 май- Деня на храбростта и Българската армия.

Наградиха участници общинският кръг на конкурса за детски рисунки „С очите си видях бедата”

 04 Май 2015
19 деца бяха отличени днес в общинския кръг на националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Наградите и грамотите връчи зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова.

Концерт-хепънинг организира ОИЦ - Кърджали

 05 Май 2015
В Деня на Европа – 9 май 2015 г. (събота) от 10.30 ч. на открита сцена в парк „Простор“ Областен информационен център - Кърджали организира концерт - хепънинг.

Покана

 05 Май 2015
Община Кърджали кани жителите и гостите на гр. Кърджали на 09.05.2015 година от 11.00 часа пред Паметните плочи на загиналите участници във Втората световна война до пл. “Освобождение” заедно да отбележим 9-ти май – Деня на победата над хитлерофашизма.

На Гергьовден преклонихме глава пред падналите войни за свободата на България

 06 Май 2015
Стотици кърджалийци сведоха глави и паднаха на колене, за да почетат паметта на падналите за свободата на България войни. Това стана днес пред Паметника на освободителите в Градската градина по повод 6 май – Деня на храбростта и Българската армия.

Детски празник на здравето

 07 Май 2015
Детски празник на здравето ще се проведе на 10 май /неделя/ в Кърджали. За всички деца са подготвени много игри, изненади и подаръци.

Над 100 ученици се включиха в коло – празника „Децата и безопасността на движението по пътищата”

 08 Май 2015
Той бе организиран от Община Кърджали, туристическото дружество в града, КАТ-Пътна полиция и СОУ „Отец Паисий”, в рамките на Третата глобална седмица за пътна безопасност.

Журналистът и писател Николай Нинов представи новата си книга „Повторени сънища”

 08 Май 2015
Журналистът и писател Николай Нинов представи новата си книга „Повторени сънища. Фотописи от мистична България”. На срещата с автора присъстваха любители на пътешествия, негови приятели от Фейсбук, читатели и колеги

Съобщение

 08 Май 2015
На 11.05.2015г. от 18,00 часа в бистро "Щастливеца", кв. "Веселчане" в района на бл. "Орфей-Запад" ще се проведе тринадесети информационен ден по проект "Интегриран Воден проект за гр.Кърджали", финансиран в рамките на ОП "Околна среда 2007-2013г."

С концерт-хепънинг кърджалийци отбелязаха 9 май – Деня на Европа

 09 Май 2015
Той бе организиран от Областния информационен център-Кърджали, Община Кърджали, ОДК и в партньорство със Сдружение "Граждански диалог".

Кърджали тържествено чества 9 май

 09 Май 2015
Кърджали тържествено чества 70 години от края на Втората световна война и Деня на победата над хитлерофашизма, както и 65-та годишнина от създаването на Обединена Европа. Девет ветерани получиха юбилейни медали. Кметът инж. Хасан Азис участва в общоградския празник и поздрави ветераните за техния героизъм

Френският посланик се срещна с кмета на Кърджали

 11 Май 2015
Посланикът прояви интерес към животновъдството в региона и по-специално към износа на агнета за Франция, съобщи след срещата инж. Азис. Разказах на Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, че Кърджали има традиция в отглеждането на агнета и че до преди близо 25 години от тук се изнасяха агнета за арабския свят и Италия, подчерта градоначалникът.

Норвежкият фонд финансира проект за реставрация на 11 обекта от Перперикон

 11 Май 2015
Единадесет обекта от античния и средновековен град Перперикон ще бъдат реставрирани и експонирани в рамките на проект „Перперикон-минало и бъдеще”, финансиран по Норвежкия фонд. Това съобщи днес на пресконференция кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Държавна приемателна комисия гледа парк Арпезос-Север„ -III етап на 22 май

 11 Май 2015
На 22 май очакваме да започне работа назначената Държавна приемателна комисия за обект Парк „Арпезос-Север„ -III етап. Това съобщи днес на нарочна пресконференция кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той обяви, че след приключване на работата й ще бъде организирано и официалното откриване на тази част от парка.

Община Кърджали дари икона за училище в Улан Батор, Монголия

 11 Май 2015
Икона на "Св. св. Кирил и Методий" е специалният дар на община Кърджали за училището в Улан Батор, Монголия, където президентът Росен Плевнелиев днес откри Паметник на кирилицата.

Съобщение

 11 Май 2015
На 12.05.2015г. от 18,00 часа в заведение "Океан", бул. "Христо Ботев", кв. "Възрожденци" ще се проведе четиринадесети информационен ден по проект "Интегриран Воден проект за гр.Кърджали", финансиран в рамките на ОП "Околна среда 2007-2013г."

Малки художници от ОДК ще ни представят на пленер в Етъра

 12 Май 2015
Единадесет годишните Ирем Ахмед, Мария -Магдалена Делчева и Мелих Ахмед ще представят школата по изобразително изкуство към ОДК Кърджали в 18-то издание на националния пленер на детската рисунка в архитектурно-етнографския комплекс /АЕК/ "Етър" .

Честит празник!

 12 Май 2015
По случай Международния ден на сестринството ръководството на община Кърджали честити на всички професионалисти по здравни грижи Международния ден на сестринството – 12 май!

Наградиха зам.-кметът Елисавета Кехайова по случай Международния ден на сестринството

 12 Май 2015
С плакет за заслуги към Регионалната колегия на Българската асоциация по здравни грижи Кърджали бе отличена днес зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова.

Инж. Хасан Азис: Искаме Кърджали да продължава да се развива и да бъде място, което обединява хората

 13 Май 2015
За последните години реализираните проекти са за 120 млн лв. по различни програми, споделя кметът в интервю пред Kmeta.bg. Община Кърджали е в първата тройка в страната по брой проекти, финансирани по европейски програми. Това означава, че са осигурени около 1 200 лв. инвестиция на всеки жител. Общината съдейства да бъдат разкрити 1800-2000 работни места чрез т. нар. „инвестиции на зелено”

РИМ кани кърджалийци и гостите на града на Европейска нощ на музеите

 13 Май 2015
Музейната колегия при Регионален исторически музей – Кърджали кани кърджалийци и гостите на града на Европейска нощ на музеите. Програмата на 16 май ще започне от 20 часа със спектакъл на младите гвардейци. Гостува изложбата „Девет товара коприна и още девет везани” на РИМ – Хасково

АНКЕТА

 15 Май 2015
АНКЕТНА КАРТА за икономическо развитие на Община Кърджали до 2030 г. /попълва се от собственици (или упълномощени лица, с депозиране на пълномощното или заповедта) на промишлени, производствени, от сферата на услугите и др. фирми./

“Нощта на музеите” в Кърджали събра стотици посетители

 17 Май 2015
“Нощта на музеите” в Кърджали събра стотици посетители. До полунощ бяха отворени залите „Археология”, „Природа” и „Етнография” на РИМ Кърджали. Огромен интерес предизвика изложбата „Девет товара коприна и още девет везани”, показана за пръв път пред погледа на кърджалийската общественост

Директорът на СОУ «Йордан Йовков» Кърджали Недялка Кюпреджиева с награда от Синдикат «Образование» към КТ «Подкрепа»

 18 Май 2015
За отлично партньорство и социален диалог Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ отличи директора на СОУ «Йордан Йовков» Кърджали Недялка Кюпреджиева. Наградата й бе връчена по време на IX-та Национална конференция на синдиката.

Община Кърджали представи европейския си опит на Борса за общински проекти

 19 Май 2015
Община Кърджали представи европейския си опит на Борсата за общински проекти в град Пловдив на 17 и 18 май. Тя бе част от най-големия международен форум, организиран от Националното Сдружение на Общините в Република България - Годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа.

Кметовете искат от вътрешния министър да се подобри организацията за издаване на паспорти

 19 Май 2015
Кметовете на седемте общини от област Кърджали изпратиха писмо до Румяна Бъчварова, заместник министър председател и министър на вътрешните работи на Република България относно подобряването на организацията за издаване на документи за самоличност.

Прессъобщение

 19 Май 2015
Днес се проведе среща на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис, председателя на ОбС-Кърджали Раиф Мустафа, секретаря на община Кърджали Сезгин Бекир, народният представител Мустафа Ахмед с директора на ОД на МВР Венцислав Момчилов и началника на звено „Български документи за самоличност” Елина Гарипова.

Прессъобщение

 20 Май 2015
На 21.05. 2015 г.(четвъртък) в гр. Кърджали, ще се проведе междинна пресконференция по проект:„Интегриран Воден Проект за Кърджали: Изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа” , финансиран в рамките на ОП „Околна среда 2007 – 2013 г.”

Осмо издание на инициативата „Мултикултурният град”

 20 Май 2015
Инициативата „Мултикултурният град” вече се превърна в традиция и тазгодишното издание е осмо от старта през 2008 г. Програмата през т.г. включва събития в периода от 24 май до 21 юни и стартира на 24 май (неделя) с „Рисувани стихове” на журналистката Снежана Горанова.

100 процента са завършени строително-монтажните работи на Водния цикъл

 21 Май 2015
Кметът инж. Хасан Азис изрази своето удовлетворение от свършеното по проекта до тук и подчерта, че подобен проект в Кърджали не е реализиран в последните 100 години.

Държавен архив Кърджали подготви виртуална изложба за 24 май през последния век

 21 Май 2015
Празникът на славянската писменост се отбелязва в Кърджали и региона повече от 90 години

П О К А Н А № 5

 22 Май 2015
На основание чл.23, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 28.05.2015 г. /четвъртък/ от 9.30 ч. в голямата зала на „Бизнесинкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред:

Открит пленер „Български Буквар” в Керимовата къща

 22 Май 2015
Празнична вечер по случай Деня на Българската просвета и култура и славянската писменост, ще се проведе на 23 май от 18,00 часа в Керимовата къща.

Ръката, която ме преведе през прага

 22 Май 2015
Тазгодишното издание на Инициативата „Мултикултурният град” стартира на 24 май с 24-часова акция в Артгалерията – „Рисувани стихове” на журналистката Снежана Горанова. Галерията ще бъде отворена за ценители на словото от 6.00 ч. сутринта на празника на славянската писменост и култура до 6.00 ч. на 25 май.

Детски и младежки парламент става на 10 години

 22 Май 2015
С тържествена сесия в навечерието на 24 май, Детски и младежки парламент ще отбележи своята десет годишнина. На сесията, която ще се проведе на 23 май от 11,30 ч. в ОДК Кърджали младежите ще отчетат своята досегашна работа, ще приемат програма за следващата учебна година и ще изберат ново ръководство.

Здравей, ваканция!

 22 Май 2015
„Здравей, ваканция!”. Под това мото ще се проведе организираният от община Кърджали и ИК „Анубис” празник за всички деца на Кърджали.Неповторимото ваканционно приключение ще започне от 11 часа на 23 май в парк „Арпезос-Север”.

Инж. Азис отправи покана за среща към всички носители на Стипендия "Кърджали”

 22 Май 2015
За първи път от 2007 година насам, в навечерието на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, заедно ще се съберат носителите на „Стипендия Кърджали” за изминалите осем години.

Кметът на Кърджали получи отличието „Кмет на месец април”

 22 Май 2015
На специална церемония днес кметът инж. Хасан Азис получи отличието „Кмет на месец април" за общини над 20 000 души на авторитетното електронно издание Kmeta.bg.

Държавна комисия прие третия етап на парк «Арпезос-Север» ІІІ

 22 Май 2015
Държавна приемателна комисия приключи работата си по приемане на обект „Парк ”Арпезос-Север”-ІІІ етап” днес.

Програма

 22 Май 2015
Община Кърджали кани кърджалийци и гостите на града да отбележат заедно 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Празникът "Здравей, Ваканция!” събра стотици деца в парк „Арпезос –Север”

 23 Май 2015
Празникът "Здравей, Ваканция!” събра стотици деца в парк „Арпезос –Север”. Малчуганите бяха поздравени от зам. –кмета Елисавета Кехайова. Всяко дете получи като подарък от общината ваканционните книжки „Мида, раковина и море” и „Тръгва детският влак” с личното послание на кмета на Кърджали

Детски и младежки парламент отброи своите първи десет години

 23 Май 2015
С тържествена сесия в навечерието на 24 май, Детски и младежки парламент отбеляза днес своята десет годишнина. За нея бяха дошли не само настоящи членове на парламента, но и отдавна порасналите момичета и момчета, преминали през редиците му.

Община Кърджали подкрепя инициативата за нов иконостас на храм „Свето Успение Богородично”

 23 Май 2015
Община Кърджали подкрепя инициативата за нов иконостас на храм „Свето Успение Богородично”. В благотворителния концерт за набиране на средства за изграждане на нов иконостас участваха Теодосий Спасов, Валя Балканска, Васко Кръпката, ВИГ„Пампор” и фолклорен танцов състав „Тракийска младост” при читалище „Родопски фар”

Инж. Хасан Азис поздрави учениците и учителите от СОУ „Йордан Йовков”

 24 Май 2015
С много цветя, усмивки и настроение започна тази сутрин училищното тържество по случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост в СОУ ”Й. Йовков”. Гост на учениците и учителите бе кметът на Кърджали инж.Хасан Азис

С химна „Върви народе възродени”, празнично шествие, и много награди отбелязахме 24 май

 24 Май 2015
24 май - Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – най-красивият, най-вдъхновяващият и най-оптимистичният български празник, събра днес стотици кърджалийци.

Кметът инж. Хасан Азис награди 18 изявени ученици за 24 май

 24 Май 2015
За дванадесета поредна година ръководството на Община Кърджали награди изявени ученици, представили ни достойно на национални и международни конкурси, олимпиади, състезания и фестивали.

Трима абитуриенти със «Стипендия Кърджали»

 24 Май 2015
За девета година община Кърджали връчи днес «Стипендия Кърджали» на изявени абитуриенти, а за поредна година тя бе присъдена на трима 12-класици.

Признание за просветни и културни дейци в Кърджали за 24 май

 24 Май 2015
В Деня на българската просвета и култура бяха отличени изявени педагози и творци от различни сфери на културата. Наградите връчи лично кметът инж. Хасан Азис, като преди това се обърна към всички с думи на признателност и благодарност за усилията, които полагат ежедневно в изграждането на духа на нацията

Кърджали посрещна петима големи спортисти, прославили името на България на европейски, световни и олимпийски състезания

 24 Май 2015
Председателят на Българската федерация по борба Валентин Йорданов пристигна със свои колеги –ветерани Исмаил Абилов, Ефрем Камберов, Хасан Исаев и Исмаил Юсеинов. „Вие направихте днешния празник на духа много специален и исторически за Кърджали”, каза на срещата инж. Хасан Азис

Инж. Хасан Азис : Кърджали се нуждае от успели млади хора

 24 Май 2015
Първа по рода си среща на носителите на стипендия „Кърджали” се състоя на 24 май. От 2007г.досега 20 млади надежди, показали изключителни успехи на олимпиади, конкурси и спортни състезания, са получили престижната награда.Те бяха поздравен от кмета инж.Хасан Азис, който подчерта, че Кърджали се нуждае от успели хора

Безплатен скрининг на кръвната захар ще се проведе на 27 май

 26 Май 2015
Целта на безплатните тестове за кръвна захар е да мотивират хората да си обърнат внимание, да реагират навреме и да повишат информираността си за заболяването.

Представят албума „Кърджали – поглед към миналото”-втора част на 28 май

 27 Май 2015
На една от първите страници на изданието четем посланието на авторите: „Към кърджалийци от днешното време: Да помним миналото на нашия град и да се гордеем с развитието му!”

Весел детски празник за Деня на детето

 27 Май 2015
Община Кърджали и Обединен детски комплекс канят всички малки, големи и още – по големи момичета и момчета и техните родители на ВЕСЕЛ ДЕТСКИ ПРАЗНИК на 1 юни /понеделник/ 2015 г. от 17.30 ч. в Градската градина.

Областният информационен център отчете дейността си за първите месеци на 2015

 28 Май 2015
Над 1200 души са проявили интерес към ОИЦ Кърджали, европейските средства и оперативните програми само за петте месеца на година. Най – силен е интересът към ОП „Развитие на селските райони”. Новото в работата на Центъра е разширяване на дейността в партньорство с други структури и институции

Представиха втората част на албума „Кърджали – поглед към миналото”

 29 Май 2015
Тази своеобразна среща на кърджалийци с миналото на града беше уважена от ръководството на общината – кметът инж. Хасан Азис, заместник-кметът Елисавета Кехайова и секретарят на администрацията Сезгин Бекир.

Старите занаяти и техните майстори в Одрин

 29 Май 2015
Дружеството на фотографите в Одрин (EFOD - EDİRNE FOTOĞRAF SANAT DERNEĞİ) си поставя амбициозната задача да срещне „на живо” съвременната публика с богатата история на занаятите и нейните носители.

Художествена галерия „Станка Димитрова” Кърджали отваря фонда си на 1 юни

 29 Май 2015
По случай Международния ден на детето ХГ „Станка Димитрова” ще представи картини на млади кърджалийски таланти, които отдавна вече са възрастни. Ще бъде подредена и експозиция с творби от фонда на галерията на един от най- добрите български художници Любен Зидаров, който работи в областта на илюстрацията

КНСБ отличи инж.Хасан Азис с плакет за принос в социално партниране

 29 Май 2015
С благодарствен плакет за принос в развитието на синдикалното движение и социално партниране РС на КНСБ Кърджали удостои кмета на Кърджали инж.Хасан Азис. Наградата му бе връчена по случай 25 години от създаването на КНСБ2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign