Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Септември - 2015 г.

Покана

 01 Септември 2015
Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествен ритуал по случай 130-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия на 06.09.2015 г. от 11.00 ч. пред Паметника на Освободителите в Градската градина

10-то юбилейно издание на Фестивала на терлика в Дъждовница

 02 Септември 2015
За 10-ия Фестивал на терлика стените на местното кметство са изографисани от млади художници от страната и чужбина – участници в международния пленер „Арт хоризонти”, който по традиция се провежда всяка година в навечерието на фестивалния ден

Кърджали става част от инициативата “Аз съм бъдещето! Не ме убивай!”

 03 Септември 2015
На 05.09.2015 година от 18:00 часа в Кърджали ще се проведе мирно шествие в памет на загиналите по пътищата на България. То е част от национална инициатива под надслов “Аз съм бъдещето! Не ме убивай!”, която е подкрепена от община Кърджали и кмета инж. Хасан Азис.

Инж. Хасан Азис: Нека кажем не на войната по пътищата! Станете част от националната инициатива “Аз съм бъдещето! Не ме убивай!”

 04 Септември 2015
На 05.09.2015 година от 18:00 часа в Кърджали ще се проведе мирно шествие в памет на загиналите по пътищата на България.Нека покажем, че не сме безразлични към това което става. Елате в събота, в 18:00 часа, пред сградата на община Кърджали и станете част от националната инициатива “Аз съм бъдещето! Не ме убивай!” .

Община Кърджали осигури фургон на семейство от Енчец, чиято къща пострада от свлачищните процеси

 05 Септември 2015
Община Кърджали осигури фургон на семейство от с.Енчец, чиято къща пострада от свлачищните процеси в селото, тръгнали след обилните валежи през февруари-март т.г. Кметът инж. Хасан Азис се срещна с жители на селото

В Дъждовница честват юбилей

 05 Септември 2015
За 10-годишнината на Фестивала на терлика в Дъждовница пристигнаха състави и изпълнители от 15 села на общината и мъже заплетоха за първи път публично терлици. Гостите и участниците бяха поздравени от зам.-кмета Елисавета Кехайова

Кърджали подкрепи национална инициатива “Аз съм бъдещето! Не ме убивай!”

 05 Септември 2015
И Кърджали подкрепи национална инициатива “Аз съм бъдещето! Не ме убивай!”. В мирното шествие в памет на загиналите по пътищата на България се включиха много млади хора, майки с колички, общински служители и граждани

Кърджали чества тържествено 130-годишнината от Съединението

 06 Септември 2015
Кърджали чества тържествено 130-годишнината от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. В знак на признателност към всички отдали живота си за освобождението и обединението на България бяха положени много венци и цветя пред Паметника на освободителите

Малки художници от Кърджали участваха в IV Детско-юношески пленер „Арт пристан Русе”

 07 Септември 2015
Елеонора Кирекчиева, Мария-Магдалена Делчева и Айтен Памук от Школата по изобразително изкуство към ОДК гр. Кърджали с ръководител Севинч Еминова бяха поканени и взеха участие в IV Детско-юношески пленер „Арт пристан Русе 2015”.

За първи път в Кърджали 3D фигурите на Боби и Кели ще ни помагат да пресичаме безопасно

 08 Септември 2015
Нова за страната ни позитивна кампания под надслов „Пресичай безопасно с Боби и Кели” предстои да стартира в Кърджали тази неделя 13 септември. Идеята е на кмета инж. Хасан Азис и се реализира с подкрепата на „Дженерали“ България и „Дъ пойнт Интернешънъл“ ООД. Това е един проект за безопасно шофиране, за спасяване на детските животи, на хората по пешеходните пътеки.

На 10 септември 2015 година от 10.00 часа в гр. Кърджали ще се открие новата Пречиствателна станция

 08 Септември 2015
На 10 септември 2015 година от 10.00 часа в гр. Кърджали ще се открие новата Пречиствателна станция по проект “Интегриран воден проект за Кърджали: Изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”

БЪДИ ЕДИН ОТ ТЯХ! СТАНИ ДОБРОВОЛЕЦ!

 09 Септември 2015
Защо е важно да станеш доброволец Пожарите и бедствията вече са ежедневна реалност и предизвикателство. Няма държава, която в подобни ситуации да се справи успешно разчитайки само на силите на институциите, без помощта на гражданите.

Община Кърджали със свои щанд на първото в страната изложение „Празници, обичаи, традиции и туризъм”

 09 Септември 2015
Над 30 общини от цялата страна представят възможностите за туризъм на тяхната територия в рамките на откритото днес по обяд в столицата изложение „Празници, обичаи, традиции и туризъм”. Щандът на община Кърджали е първият, който приветства посетителите на форума.

П О К А Н А

 09 Септември 2015
Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да се присъедините към кампанията „Пресичай безопасно с Боби и Кели”!

Открихме мегапроекта за водния цикъл на Кърджали

 10 Септември 2015
За откриването му в Кърджали пристигна специално министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. В церемонията участваха народният представител Шабанали Ахмед, областният управител Илия Илиев, кметът инж. Хасан Азис, кметовете на останалите общини в Кърджалийска област и кметове на населени места, представители на строителите и надзора, граждани на Кърджали, журналисти, енорийският свещеник отец Петър и районният мюфтия Бейхан Мехмед.

Инж. Хасан Азис стана „Кмет на годината 2015” в категория „Пълноценна жизнена среда”

 12 Септември 2015
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис стана кмет на годината в категорията "Пълноценна жизнена среда" в конкурса "Кмет на годината 2015" , организиран от портала на българските общини Kmeta.bg.

Днес БНТ излъчва „Кърджали – градът на толерантността” в предаването на Мира Добрева

 12 Септември 2015
„Кърджали – градът на толерантността” е една от темите в предаването „От близо с Мира Добрева” по БНТ. То започва днес от 11 часа, като сред основните персонажи в репортажа са кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и първият в страната ученически гвардейски отряд при ГПЧЕ „Христо Ботев.

Децата на Кърджали влюбени в Боби и Кели, които ще им помагат да пресичат безопасно

 13 Септември 2015
Всичко това стана възможно благодарение на позитивна кампания под надслов „Пресичай безопасно с Боби и Кели”, в която се включи и БГ-радио. Идеята е на кмета инж. Хасан Азис и се реализира за първи път в България с подкрепата на „Дженерали“ България и „ Дъ пойнт Интернешънъл“ ООД.

Откриха учебната година в Комплекс „Ученически общежития Родопи”

 14 Септември 2015
С вдигане на националния флаг днес бе поставено началото на новата учебна 2015-2016 година в комплекс ученически общежития „Родопи”.

Инж. Хасан Азис бе гост на откриването на академичната учебна година във филиал „Л. Каравелов”

 14 Септември 2015
Тържеството бе открито с изпълнение на студентският химн и химна на филиала, а сред гостите бяха областният управител Илия Илиеви и началникът на Регионалния инспекторат по образование Гроздан Колев.

743 първолаци ще бъдат дарени от кмета с книжка с народни приказки и негово послание

 14 Септември 2015
Детска книжка с български народни приказки с послание и подпис на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис ще получи в първия учебен ден – 15 септември, всеки един от 743-та първокласника в общината.

Сдружение „Толерантност” поздрави инж. Хасан Азис” по случай наградата „Кмет на годината 2015”

 15 Септември 2015
Сдружение”Толерантност” изпрати поздравителен адрес до кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис по случай получената награда „Кмет на годината 2015” в категория „Пълноценна жизнена среда” за голяма община.

Близо 430 ученици влезнаха в час в ОУ „П.К.Яворов”

 15 Септември 2015
Точно в 9.30 часа, с химна на Република България, посрещане на знамето на училището и издигане на националния трибагреник започна тържеството по случай новата учебна година в ОУ „П.К. Яворов” в Кърджали

125 първолаци прекрачиха за първи път прага на СОУ „Отец паисий”

 15 Септември 2015
Тържеството в учебното заведение започна точно в девет часа. Негови гости бяха областният управител Илия Илиев, заместник-кметът на община Кърджали Иван Велев и отец Ангел.

Кметът инж. Хасан Азис откри учебната година в СОУ „П.Р.Славейков”

 15 Септември 2015
В приветствието си към седемте паралелки първокласници кметът ги призова да подадат с вяра и доверие ръка на своите учители, защото те ще ги поведат по пътя на мъдростта и знанието.

С нов символ – ключ на знанието, ГПЧЕ „Христо Ботев” откри новата учебна година

 15 Септември 2015
С химна на Република България гвардейците на училището издигнаха националния флаг, зазвучаха и фанфарите на музикалната формация с ръководител г-жа Мария Митрева, тържествено бе посрещнато училищното знаме.

Преговаряха за състава на СИК

 15 Септември 2015
Политическите партии постигнаха принципно съгласие за начина на разпределение на представителите в Секционните избирателни комисии. Кметът насрочи втора среща за 18 септември в 9.00 ч.

П О К А Н А № 8

 16 Септември 2015
На основание чл.23, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 23.09.2015 г. /сряда/ от 9.30 ч. в голямата зала на „Бизнесинкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред:

Регионалният исторически музей чества 50-годишен юбилей

 16 Септември 2015
В юбилейна изложба показват лични вещи, оръжия и отличия на освободителя на Кърджали генерал Васил Делов, открива се обновената експозиция "Църковно изкуство", провежда се юбилейна научна конференция за музейното дело

Сдружението „Майки срещу дрогага” се срещна с ученици и педагози в Кърджали

 17 Септември 2015
Екип на пловдивското сдружение "Майки срещу дрогата" пристигна днес в Кърджали, за да се срещне с родители, ученици и представители на различни институции, и разговаря с тях по темата „наркотици” от първо лице. От 12.30 ч в залата на Бизнесинкубатора започна първата среща с ученици от различни учебни заведения на града.

Почетен знак „Герб на община Кърджали – златен” за РИМ Кърджали по случай 50 - годишния му юбилей

 18 Септември 2015
Отличието връчи кметът на Кърджали инж. Хасан Азис на директора на музея Даниела Коджаманова. Градоначалникът поздрави музейните работници за техния висок професионализъм и подготвените специално за празника две изложби „Кърджали-градът” и „Църковно изкуство”

Споразумяха се за състава на СИК

 18 Септември 2015
Днес кметът на общината инж.Хасан Азис проведе консултации с представителите на местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 43-то Народно събрание и Европейския парламент за определяне състава на Секционните избирателни комисии за произвеждане на избори за общински съветници , кметове на общини и кметства, за произвеждане на национален референдум на 25 октомври 2015г.

Първият секретар на руското посолство посети Кърджали

 18 Септември 2015
Тази сутрин той се срещна с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, а в разговорите се включиха обществения посредник на Кърджали Расим Муса и председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа.

Ректорът на СУ „Св.Климент Охридски” дари библиотеката с 400 тома на университетското издателство

 18 Септември 2015
В навечерието на Деня на независимостта Регионална библиотека „Н.Й. Вапцаров” Кърджали получи дарение 400 тома от най-голямото научно издателство в Българи, това на Софийския университет "Св.Климент Охридски"

Кметът инж. Азис награди ТПКИ „Петър Мирчев” с „Герб на община Кърджали – оксидиран”

 18 Септември 2015
Той се връчва по повод 60-годишнината от създаването на кооперацията и за изключителния принос в развитието на икономическия и социален живот в община Кърджали.

"Старите занаяти и техните майстори от Кърджали и Одрин" гостуват в София

 18 Септември 2015
На 23 септември от 11.00 ч. в Клуба на Народния представител в Народното събрание ще гостува изложбата „Старите занаяти и техните майстори от Кърджали и Одрин”.

П О К А Н А

 18 Септември 2015
Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествен ритуал по случай 22 септември - Ден на независимостта на България

Инж. Хасан Азис: Проектите на община Кърджали получиха национално и европейско признание

 19 Септември 2015
Проектите на община Кърджали получиха национално и европейско признание, това съобщи на пресконференция кметът инж. Хасан Азис. Според класация на Министерския съвет община Кърджали е седма в страната по брой реализирани проекти по оперативни програми. Кърджали е български кандидат за наградата „Европейско зелено листо 2016” на Европейската комисия

Спасител на самотна майка е първият носител на отличието на омбудсмана „За гражданска доблест”

 22 Септември 2015
Церемонията се състоя във фоайето на Бизнесинкубатора в присъствието на кмета Хасан Азис, представители на неправителствени организации, на държавни институции и журналисти.

Кърджали чества тържествено 107 години от обявяването на Независимостта на България

 22 Септември 2015
С военни маршове и прочитане на Манифеста за независимостта започна 22 септември в Кърджали. Кметът инж. Хасан Азис поздрави всички кърджалийци по случай 107-та годишнина от обявяването на независимостта на България

Кметът инспектира ремонта на читалище „Родопски фар” в кв. Гледка

 22 Септември 2015
Продължава ремонтът на сградата, в която се помещава народно читалище „Родопски фар 1938" в кв.”Гледка”. В последния си работен ден за мандата кметът на общината инж. Хасан Азис инспектира обекта

Укрепиха свлачището в кв.”Веселчане”

 22 Септември 2015
Теренът е стабилизиран. Изградени са 2 стоманобетонови подпорни стени в ситуация разположени една над друга – първата от които на около 5метра от жилищен блок №.16.

ГЕРБ с нов съветник, на мястото на подалия молба за освобождаване Кольо Ангелов

 23 Септември 2015
Кирил Георгиев Николов от ПП ГЕРБ положи клетва днес и зае мястото на подалият молба за освобождаване Кольо Ангелов. Новият общински съветник бе избран и за член на три от Постоянните комисии

Общинският съвет реши да бъде предаден „Интегрирания воден проект за Кърджали” на Асоциация по В и К

 23 Септември 2015
С 33 гласа „за” Общинският съвет Кърджали предостави безвъзмездно за управление, поддържане и експлоатация В и К системи и съоръжения - публична общинска собственост на „Асоциацията по В и К с обособена територия на „ВиК", гр.Кърджали.

Елисавета Кехайова е временно изпълняваща длъжността кмет

 23 Септември 2015
Временно изпълняващ длъжността кмет на община Кърджали, до избирането на кмет на общината на местният вот на 25 октомври ще бъде Елисавета Кехайова. Това решиха днес общинските съветници.

Общинските съветници и кметове си раздадоха паметни плакети за мандат 2011-2015 година

 23 Септември 2015
В края на последното заседание на Общинския съвет в Кърджали за мандат 2011-2015 председателят на местния парламент Раиф Мустафа, кметът инж. Хасан Азис и общинските съветници получиха паметни плакети.

От 1 октомври ще бъде предоставяна услугата "Обществена трапезария"

 23 Септември 2015
От 17.09.2015г. започна приемът на документи от кандидат-потребители за реализиране на социалната услуга „Обществена трапезария" на територията на община Кърджали.

Изложба „Старите занаяти и техните майстори от Кърджали и Одрин” в Народното събрание

 23 Септември 2015
Изложба „Старите занаяти и техните майстори от Кърджали и Одрин” бе открита днес в Народното събрание. Фотографиите са експонирани в Клуба на Народния представител.

Ден на отворените врати в ОДК

 29 Септември 2015
На 3 октомври 2015 г. /събота/ Обединен детски комплекс гр.Кърджали открива новата учебна година с ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ от 10.00 ч. до 13.00 ч.

От 2016 година водата в Кърджали с нова цена

 29 Септември 2015
След нова година се очаква нова цена на водата, която ще плащат битовите абонати на В и К, а нейният размер по предварителни данни ще бъде около 2,20 лева за кубик при досега плащаната 1,66 лева.

Стартира информационна кампания по приемна грижа

 30 Септември 2015
На 1.10.2015г. /четвъртък/ от 17,00ч. пред Дома на културата ще стартира Информационна кампания по приемна грижа, организирана от екипа на проект „И аз имам семейство” в община Кърджали, съвместно с отдел „Закрила на детето” към Дирекция „Социално подпомагане”-Кърджали и Български младежки червен кръст Кърджали.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign