Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Ноември - 2016 г.

Инж. Хасан Азис откри изложбата ”Ретроспектива” на големия скулптор Зиятин Нуриев

 02 Ноември 2016
Изложбата „Ретроспектива“ на големия скулптор Зиятин Нуриев събра на 1 ноември в Художествената галерия „Станка Димитрова” много негови почитатели, колеги, приятели. Експозицията е по повод шестдесетгодишния юбилей на художникa и 35 години творческа дейност

Община Кърджали кани на Ашуре

 03 Ноември 2016
На 04.11.2016 г. /петък/ от 11.00 часа в Кърджали, на Пазара на производителите, в близост до централната джамия, ще се раздаде ашуре на 2000 души.

Празникът ашуре събра хиляди на Пазара на производителите

 04 Ноември 2016
Празникът Ашуре днес събра хиляди на пазара на производителите в близост до централната джамия, където сладкия десерт бе раздаден на близо 3000 души –християни и мюсюлмани. Той се организира за десета поредна година, като основен организатор е община Кърджали.

Инж. Хасан Азис: Гласувах за една свободна и просперираща България

 06 Ноември 2016
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис гласува в 21 СИК в СУ“Йордан Йовков“ в Кърджали. След като пусна бюлетината той коментира: Гласувах за една свободна и просперираща България. Гласувах за държавен глава, който да изпълнява единствено конституционните си правомощия, да обединява българската нация

Продължава работата на Комисията за избор на фирми по Националната програма за енергийна ефективност

 08 Ноември 2016
Всички договори сключени през 2016 година със Сдружения на собственици ще бъдат одобрени от Българската банка за развитие /ББР/, а финансирането им ще стане през 2017 година. Това съобщи Галина Делчева-старши юрист консулт в общинска администрация във връзка с реализирането на Националната програма за енергийна ефективност.

Близо 92 на сто събираемост на местните данъци и такси отчита община Кърджали към 31 октомври

 09 Ноември 2016
В края на октомври в хазната на община Кърджали са влезли 9 281 662 лв= или 91,8 на сто от плановото задание. Най – висока събираемост има при данък МПС, патентен данък и върху данък недвижими имоти

П О К А Н А № 15

 11 Ноември 2016
Във връзка с настъпили промени, обявеното с Покана №15 открито заседание на Общински съвет – Кърджали насрочено за 18.11.2016 г. ще се проведе на 17.11.2016 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” при запазване на предварително обявения Дневен ред:

Оглеждат щетите от падналите поройни дъждове на 9 ноември

 11 Ноември 2016
Започна обходът на обектите, за които в общинска администрация бяха получени сигнали след падналите обилни количества дъжд на 9 ноември.

СЪОБЩЕНИЕ

 15 Ноември 2016
Община Кърджали в изпълнение на чл. 127, ал. 1 от ЗУТ и чл. 20 от Наредбата за условията и реда за извършване на екологична оценка и планове и програми уведомява всички заинтересовани физически и юридически лица, че организира обществено обсъждане на проекта за Общ устройствен план на общината /ОУПО/ с Доклад за екологична оценка /ДЕО/ на Община Кърджали.

Ученичка от Кърджали с награда от националната кампания „Зелена вселена“

 15 Ноември 2016
Миглена Каменова, възпитаничка на СУ „Отец Паисий”, бе отличена с награда от конкурса „Нарисувай екотабела и опази своя роден край“. Младата художничка получи специална грамота и екокомплект от Люсиен Велчев, представител на организаторите на националната кампания ”Зелена вселена”

Ремонтът на СУ "Владимир Димитров-Майстора" трябва да приключи в рамките на 88 дни

 16 Ноември 2016
С ускорени темпове от началото на месец ноември се работи по хидроизолацията на покрива на СУ „Владимир Димитров –Майстора”. Ремонтните дейности се извършват от фирма „Саварона” ЕООД, с която кмета на община Кърджали сключи договор за изпълнение обществена поръчка по реда на чл.194, ал.1, т.3 от ЗОП на 27 октомври т.г.

Детски празник за Деня на християнското семейство в ОДК

 16 Ноември 2016
На 18.11. от 18 ч., в навечерието на 21 ноември – Деня на християнското семейство, деца и родители ще бъдат заедно в ОДК, за да отпразнуват този светъл християнски празник. Детският празник е подготвен от Школата по Етнография и краезнание с ръководител Нели Карабашева и клуб „Театър, творчество, изява” с ръководител Марияна Бекриева.

Покана

 16 Ноември 2016
Кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис стартира процедурата за подготовката на ПРОЕКТОБЮДЖЕТ 2017г. и приканва граждани, представители на институции, на бизнеса, НПО и синдикати да дадат своите предложения и препоръки относно мерки и дейности, които да залегнат в основния финансов документ на общината за идната година.

Инж.Хасан Азис с отличие „Кмет на гражданите 2016 “

 16 Ноември 2016
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис получи наградата „Кмет на гражданите 2016г.“ в националния конкурс „Кмет на годината“ 2016 в категорията за голяма община с над 50 хил.жители. Конкурсът се организира за четвърта година от Портала на българските общини Kmeta.bg. Наградите връчи омбудсманът на РБългария Мая Манолова

Електрозахранват Туристически център „Перперикон"

 17 Ноември 2016
Четири допълнителни точки,бяха включени в дневният ред на днешното заседание на Общински съвет Кърджали. Предложенията за тях бяха направени от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, председателят на групата съветници от БСП Милко Багдасаров и на Реформаторския блок Радослав Милев.

Ще настаняват безнадзорно пашуващи в града животни в стационар, собствеците им ще плащат по 50 лева за ден

 17 Ноември 2016
Установените безстопанствено пашуващи домашни животни в община Кърджали ще бъдат задържани, а собствениците им наказвани. Това решиха общинските съветници в Кърджали на днешното заседание, като гласуваха изменение и допълнение на Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред общинските съветници в Кърджали.

Нова наредба ще определя записването, отписването и преместването на децата в детските градини

 17 Ноември 2016
С приемане на Наредбата се създава възможност за регламентация на начина, по който децата в общинските детски градини могат да се преместват от една в друга детска градина на територията на община Кърджали.

Общината продава нови 29 имота по Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост

 17 Ноември 2016
Програмата на Община Кърджали за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2016 г., бе допълнена с нови имоти, към които има заявен интерес.

Закриват основното училище в село Ненково

 17 Ноември 2016
Основното училище „Ив.Вазов” в с.Ненково, което е със статут на „защитено”, да бъде закрито, решиха на днешното си заседание общинските съветници в Кърджали.

Спешни мерки за възстановяване на уличното осветление предприема община Кърджали

 17 Ноември 2016
Спешни мерки за възстановяване на уличното осветление по улиците, където то не работи, взема община Кърджали. "До петък съм възложил на колегите да представят спешен авариен план за улиците, по които уличното осветление трябва да бъде възстановено и от понеделник да се започне работа по това”, заяви кметът инж. Хасан Азис.

Започва подмяната на изгорелите осветителни тела в Кърджали

 21 Ноември 2016
От днес започва приоритетно работа по подмяна на осветителните тела в най-неосветените части на града. Това съобщи инж. Ариф Фаик- младши експерт в отдел „Инвеститорски контрол и строителство” в общинска администрация Кърджали.

Националната програма за енергийна ефективност не е спряна

 22 Ноември 2016
Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради не е спряна. По нея продължава да се работи, но с днешна дата се налагат ограничения във връзка с подписването на нови договори и обявяването на нови обществени поръчки.

До средата на декември приключват ремонтните дейности в 11 детски градини на община Кърджали

 23 Ноември 2016
До десет дни се очаква да приключат ремонтите в ЦДГ „Здравец” и ЦДГ „Орфей”, където се извършва частична подмяна на дограмата и текат вътрешни ремонтни дейности, включващи шпакловка и боядисване на помещения.

Започнаха срещите по места на областния екип по приемна грижа

 23 Ноември 2016
От началото на ноември тази година стартира вторият етап на проект „Приеми ме“, чийто основен елемент е въвеждането на областен модел на управление и предоставяне на услугата „приемна грижа“.

Община Кърджали организира семинар по темата „Перперикон –минало за бъдеще”

 23 Ноември 2016
За участие в семинара са поканени специалисти от България, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн - историци, археолози, научни работници, представители на институции, отговарящи за опазването на културното наследство, архитекти с интерес към културното наследство, експерти по туризъм и др.

Проектът „Перперикон – минало за бъдеще” – поредна стъпка към хиляди туристи от цял свят

 23 Ноември 2016
Историци, археолози, научни работници, представители Министерството на културата, музейни уредници, архитекти с интерес към културното наследство и експерти по туризъм взеха участие в първия ден на тридневния семинар под надслов „Перперикон – минало за бъдеще”.

Литературно четене по случай Световния ден за борба с диабета

 24 Ноември 2016
На 26 ноември /събота/ от 11.00 ч. в Детския отдел на Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” ще се проведе Литературно четене с творчески изяви за деца и родители от нашия град. Организатори на проявата са Асоциация „Докосни дъгата”, Сдружение на болните от диабет в гр.Кърджали, Общински детски комплекс и Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров”.

Определяме спортист на 2016г. в община Кърджали

 25 Ноември 2016
27 състезатели в 11 вида спорт са номинирани за определяне на „Спортист на 2016” в община Кърджали. Има представителите от Спортните клубове по борба, баскетбол, бокс, волейбол, кану-каяк, водна топка, тенис, футбол, културизъм, силов трибой, автомобилизъм и канадска борба.

Съобщение

 28 Ноември 2016
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общинска администрация- Кърджали удължават срока за набиране на предложения по проектобюджета на община Кърджали за 2017 година до края на месец декември 2016 г.

Само за седмица 6 кучета са осиновени от приюта „Дай лапа” в Кърджали

 28 Ноември 2016
Това става по време на обявената от ръководството на приюта осиновителна кампания „Осинови ме, аз съм приятел”, която стартира на 21 ноември.

След предложение разписанията на градския и междуселищния транспорт са достъпни в сайта на община Кърджали

 28 Ноември 2016
След постъпило искане от граждани в приемната на заместник-председателя на Общински съвет – Кърджали Кадир Мустафов за качване на разписанията на градския и междуселищния транспорт в сайта на община Кърджали.

Прессъобщение

 28 Ноември 2016
На 29.11.2016 г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” повторението на второто от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Пътищата в община Кърджали са проходими при зимни условия

 29 Ноември 2016
Обстановката е нормална, по високите места снежната покривка е от 5 -10 см Не са постъпвали и сигнали за населени места с ограничен достъп, както и сигнали за проблеми с електрозахранването. По информация на кметовете на населени места няма проблем с обслужването на ученическите линии

Проведе се второто обсъждане на Общия устройствен план на община Кърджали

 29 Ноември 2016
Второ поред обществено обсъждане на проект на Общия устройствен план на община Кърджали /ОУП /се проведе днес от 13,00 часа в залата на Бизнес инкубатора. На срещата присъстваха представители на заинтересованите физически и юридически лица, общински специалисти, общински съветници, кметове на населени места и граждани.

На 1декември връчват националната награда „Петя Караколева”

 29 Ноември 2016
На 1 декември от 18.00 часа в залата на НЧ „Обединение” ще бъде обявен тазгодишният носител на националната награда за детска литература на името на нашата именита съгражданка, писателката Петя Караколева.

В Кърджали гостува пътуващата изложба „География-пътешествие и приключение”

 30 Ноември 2016
Днес от 14 часа в Дома на културата в Кърджали ще бъде открита пътуващата фотоизложба „Географията-пътешествие и приключение”. Тя е дело на проф. Румен Пенин, който лично ще я представи.

Проф. Пенин: Ако имате желанието да пътешествате по света, непременно ще намерите начин да го направите

 30 Ноември 2016
Популярната в България и по света пътуваща фотоизложба изложба „Географията-пътешествие и приключение” на световния пътешественик и преподавател по география в СУ „Климент Охридски” проф. Румен Пенин бе открита днес във фоайето на Дома на културата. За да я представи той пристигна в Кърджали, а интерес към проявата проявиха стотици ученици от училищата в Кърджали.

"Знакови места от Кърджали” събрани в изложба

 30 Ноември 2016
Известният художник Костадин Петков–Коцето представя "Знакови места от Кърджали”.Третата му самостоятелна изложба е организирана от Арт галерия "ДАР" и Дружество на художниците в Кърджали2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign