Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Декември - 2016 г.

„Бъдете добре информирани, обичайте живота!”

 01 Декември 2016
Тази година младежите от Общински съвет по наркотични вещества и Детски и младежки парламент към ОДК подкрепени от РЗИ –Кърджали отново излезнаха в центъра на града, за да насочат общественото внимание към проблемите на заболяването СПИН.

ОИЦ Кърджали с информационна среща за Председателството на България на Съвета на ЕС

 01 Декември 2016
Областният информационен център Кърджали организира среща, посветена на предизвикателствата пред България като член на ЕС в контекста на предстоящото Председателство на Съвета на ЕС през 2018 година

Коледна работилница в ОДК

 01 Декември 2016
Коледната благотворителна работилница ще работи две последователни съботи, на 3 и 10 декември в ОДК. В нея могат да се включат деца и родители и заедно да за изработят сурвачки и коледна украса с материали осигурени от ОДК.

Дядо Коледа по домовете

 01 Декември 2016
Обединен детски комплекс гр.Кърджали предлага чудесен вариант да зарадвате децата си за Коледните празници. За да направите празниците по-вълнуващи и незабравими за всички можете да поканите Дядо Коледа по домовете си на 24 и 25 декември.

Лауреат на Националната награда за детска литература „Петя Караколева” за 2016 г. е Юлия Момчилова

 02 Декември 2016
Юлия Момчилова е тазгодишният носител на Националната награда за детска литература „Петя Караколева“. Националния приз тя получи за своята книжка с приказки „Игрите на палавата виелица”, снощи на тържествена церемония в НЧ „Обединение 1913“ Кърджали.

Дете от Центъра за настаняване от семеен тип - Гледка с втора награда от конкурса „С очите си видях бедата”

 02 Декември 2016
На пети декември на тържествена церемония в Двореца на децата в столицата ще бъдат връчени наградите на отличените в националния етап на Международния конкурс „С очите си видях бедата”. Сред тях е и Васил Радев Вълчев от Центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСП/ кв. Гледка, Кърджали.

Програма

 02 Декември 2016
Програма за културните прояви на Община Кърджали, за месец декември 2016 год.

Коледна благотворителна работилница в ОДК

 05 Декември 2016
Много родители и деца се включиха в Коледната благотворителна работилница на 3 декември в ОДК. С презентация, подготвена от Школата по краезнание и етнография с ръководител Нели Карабашева, участниците се запознаха с историята на сурвачката, традициите при нейното изработване в Източните Родопи и материалите, които се използват.

Община Кърджали стартира изпълнението на проект „ Хоро-хармония в общуването, Равноправие в Образованието”

 05 Декември 2016
На 15 ноември 2016 година бе подписан Договор за безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проект „ХОРО-Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието”.

Обръщение

 07 Декември 2016
Уважаеми съграждани, Коледните и новогодишни празници започнаха и дойде време да украсим коледната елха. Ето защо се обръщам към Вас с молба за съдействие, всички вие, които ще закупите живи ели от ДЛС „Женда“- Кърджали, да ги засадим заедно след празниците в нашия парк „Арпезос Север”.

П О К А Н А № 16

 08 Декември 2016
Във връзка с Покана №16 на Общински съвет – Кърджали на 15.12.2016 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” ще се проведе поредното открито заседание при следния Проект за дневен ред:

„Екология в действие – обичаме и пазим природата”

 08 Декември 2016
Регионалната библиотека „Н. Й. Вапцаров” спечели екопроект, в рамките на който в продължение на 5 месеца 45 ученици от 3 училища в Кърджали ще се учат на теория и практика как да опазват околната среда.

Деца от 6 до 18 ще рисуват на тема "Бъдещето през моите очи"

 08 Декември 2016
За втора поредна година Общински детски комплекс в Кърджали обяви областен конкурс за детска рисунка „Бъдещето през моите очи". Право на участие в него имат всички деца и ученици на възраст от 6 до 18 г., като няма ограничение в техниката на рисуване.

Бдение в памет на деца и младежи загинали при трагични инциденти

 08 Декември 2016
Днес, в 12.30 ч. за девета година младите хора от Детски и младежки парламент с ръководител Нели Карабашева и клуб „Здраве, дом, общуване” с ръководител Нели Арнаудова, към Общински детски комплекс, организираха и проведоха Бдение в памет на деца и младежи загинали при трагични инциденти под мотото „Всеки живот е ценен – да го пазим заедно!”

ОБЯВА

 09 Декември 2016
за проведени консултации на ОУП и ДЕО

Подкрепете Община Кърджали, която е една от 15 одобрени общини в конкурса „Годишни награди в туризма 2016 г.“, категория „Община на 2016 г. за културно-исторически туризъм“

 09 Декември 2016
Вече са публикувани финалистите в Годишните награди в туризма за 2016 г. Започна и публичното онлайн гласуване за определяне на победителите в категориите на Годишните награди в туризма за 2016 на платформата www.tourismawards.bg.

В очакване на Новата 2017 година, Грейна коледната елха на Кърджали

 10 Декември 2016
Пред погледа на стотици деца, техните родители, баби и дядовци, снощи грейна коледната 25-метрова елха в Кърджали.

Кметът инж. Хасан Азис и колегите му в готовност да помогнат на пострадалите от Хитрино

 10 Декември 2016
Кметове инж. Хасан Азис, Ресми Мурад, Сунай Хасан, Себихан Мехмед, Шинаси Сюлейман и Айдън Осман изразяват от свое име и от името на жителите на кърджалийските общини най-искрени съболезнования на близките на загиналите при инцидента на гара Хитрино

В Кърджали организират акция по кръводаряване за пострадалите при инцидента в Хитрино

 11 Декември 2016
В Кърджали организират акция по кръводаряване за пострадалите при инцидента в Хитрино. „В готовност сме да продължим и през следващите дни”, съобщи кметът инж. Хасан Азис, който бе на място в Кръвния център и изказа дълбоки съболезнования за семействата и близките на загиналите

Инж. Хасан Азис: Да бъдем заедно и да помогнем на хората от Хитрино

 11 Декември 2016
Общините в областите Кърджали и Хасково организират център, в който ще се събират строителни материали, храна, спални комплекти, обувки и дрехи. Помощите ще бъдат изпратени в Хитрино. За инициативата съобщава в профила си във Facebook кметът на Кърджали инж. Хасан Азис

Инж.Хасан Азис:Кърджали стана световен производствен център

 13 Декември 2016
Хората трябва да сме сплотени и да вярваме в доброто, защото сме братя, казва инж. Хасан Азис, зам.-председател на НСОРБ в интервю за Портала на българските общини. Г-н Азис взе голямата награда „Кмет на гражданите” за 2016

Обучават родители по проект "Подай ръка да успеем заедно"

 14 Декември 2016
Лекции на здравна тематика с родители на деца посещаващи детска градина „Слънчев рай” село Перперек се проведоха през месец ноември в рамките на проект „Подай ръка да успеем заедно”.

В Кърджали продължава подновяването на напречната маркировка на пешеходни пътеки

 14 Декември 2016
В Кърджали продължава подновяването на напречната маркировка на пешеходни пътеки в района на важни и натоварени кръстовища. Освежаване на зебрите е приоритет особено в района на учебни заведения

Най-голямата колекция от екзотични папагали за първи път в Кърджали

 14 Декември 2016
От 15 декември (четвъртък) в Арт галерия Кръг ще отвори врати празнично изложение с най-голямата колекция от папагали в България. Тези птици заемат едно от челните места по интелигентност в животинския свят.

Коледна изложба в Керимовата къща

 14 Декември 2016
По повод предстоящите празници Рождество Христово и посрещането на Новата 2017 година Арт галерия "ДАР" и Дружество на художниците в Кърджали ви канят на откриването на традиционната Коледна изложба.

Библиотечната изложба „От Коледа до Сурва” посрещна първите си зрители – коледарите от СУ „Й.Йовков”

 14 Декември 2016
„От Коледа до Сурва” е мотото на библиотечно-етнографската изложба, която бе открита днес във фоайето на РБ ”Никола Йонков Вапцаров”.

Състезание по вдигане на тежести за най-силните юноши до 18 години за 2016 година

 14 Декември 2016
За трета поредна година спортен клуб по фитнес и културизъм „Титан” – Кърджали съвместно с община Кърджали, организират състезание по вдигане на тежести от лежанка на 19 декември 2016 година /понеделник/ от 18.00 часа във фитнес залата на спортен комплекс „Арпезос” в гр. Кърджали.

Весела Коледна въртележка

 14 Декември 2016
Община Кърджали и Общински детски комплекс канят всички деца и техните родители на Детски Коледен празник „ВЕСЕЛА КОЛЕДНА ВЪРТЕЛЕЖКА” на 17 декември /събота/ от 11.00 часа в зала №1 на ОДК.

Прессъобщение на община Кърджали

 14 Декември 2016
В последните дни в медиите бяха огласени позиции на различни политически сили във връзка с приемането на промени в нивата на местните данъци. Корекциите в Наредбата за местни данъци са свързани с изпълнение на параметрите, заложени в План за финансово оздравяване на община Кърджали за периода 2016 – 2019 г., който е приет от Общински съвет - Кърджали през месец септември 2016г. В тази връзка от Дирекция „Местни приходи“ правим следните разяснения:

Едноминутно мълчание в Общинския съвет в Кърджали в памет на загиналите в Хитрино

 15 Декември 2016
Общинските съветници в Кърджали почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите в Хитрино. Община Кърджали ще приведе за пострадалите в шуменското село общо 10 хил. лв.

Общински съвет Кърджали прие промени в Наредбата за определяне размера на местните данъци

 15 Декември 2016
След бурни дебати, Общинският съвет на днешното си заседание прие от 2017 година данъкът върху недвижимите имоти за физическите лица става да стане 1,6 на хиляда върху данъчната оценка на имота, а за юридическите лица 1,8. Решението бе прието с 22 гласа „за” и 15 „против”.

Община Кърджали стартира обществени консултации на проект на нова НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА НАСТАНЯВАНЕ И ПОЛЗВАНЕ НА СОЦИАЛНИ ЖИЛИЩА В ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ

 16 Декември 2016
На основание чл. 26, ал.3 от Закона за нормативните актове Община Кърджали предоставя на вниманието на всички заинтересовани страни проект на нова НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА НАСТАНЯВАНЕ И ПОЛЗВАНЕ НА СОЦИАЛНИ ЖИЛИЩА В ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ.

Дядо Коледа дойде в ОДК

 17 Декември 2016
Днес над 250 деца от Кърджали посрещнаха Дядо Коледа в ОДК с детски празник „Весела Коледна въртележка”. Празникът бе организиран от Община Кърджали и Обединен детски комплекс.

Прессъобщение

 19 Декември 2016
На 20.12.2016 г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” третото от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.Тема на предаването е българското председателство на Съвета на Европа, през 2018 година.

Определяме „Спортист на годината 2016” на 22 декември

 19 Декември 2016
На 22 декември 2016 г. От 17.00ч. в голямата зала на хотел »Кърджали» ще се проведе церемонията по награждаване на «Спортист на годината» за 2016г.

Кметовете помагат на Хитрино

 20 Декември 2016
Кметовете на населените места от община Кърджали ще дарят по 50 лв., за да помогнат на пострадалите от бедствието в с.Хитрино.Това решение беше взето днес на кметска среща.Очаква се да бъдат събрани около 5000 лв.

Инж. Азис разговаря с протестиращите срещу увеличението на данъците граждани

 20 Декември 2016
Кметът инж.Хасан Азис излезе сред протестиращите срещу повишението на такса смет и местните данъци.

Коледен концерт в НЧ "Обединение 1913"

 20 Декември 2016
Коледен концерт ще бъде представен тази вечер от 18 часа на сцената на НЧ „Обединение 1913”. В празничната програма са включени изпълнения на съставите при читалището.

Връчиха наградите от конкурса „Разговорът за наркотиците, който бих искал да проведа”

 20 Декември 2016
Три награди – съответно първо, второ и трето място и една поощрителна, както и грамоти днес бяха връчени на участниците в конкурса за мултимедийна презентация на тема „Разговорът за наркотиците, който бих искал да проведа”, организиран от Превантивно-информационния център към Общинския съвет по наркотични вещества.

Най-добрите премериха сили в спортното състезание по вдигане на тежести

 20 Декември 2016
За трета поредна година спортният клуб по фитнес и културизъм „Титан” събра най-големите ентусиасти, които се включиха в тежката надпревара по вдигане на тежести от лежанка. Състезанието се провежда по инициатива на спортния клуб, съвместно с община Кърджали.

Инж.Хасан Азис изпрати съболезнователни писма на посланиците на Германия, Русия и Турция

 21 Декември 2016
Инж.Хасан Азис изпрати съболезнователни писма до посланика на Германия у нас Н.Пр.Детлеф Лингеман по повод загиналите по време на терористичния атентат на 19 декември 2016г. в Берлин, до посланика на Русия Н.Пр. Анатолий Макаров заради убийството на Андрей Карлов, посланик на Руската Федерация в Анкара и до посланика на РТурция Н.Пр.Сюлейман Гьокче по повод атентата в град Кайсери.

Тематични родителски срещи за превенция на зависимостите стартираха в училищата на общината

 21 Декември 2016
Днес в ОУ „П.К.Яворов“ се проведе първата от поредицата тематични родителски срещи за превенция на зависимостите, организирана от Общинския съвет по наркотични вещества - Кърджали. Предвижда се родителски срещи от такъв вид да бъдат проведени и в останалите училища в града.

Празничен коледен концерт на колективите при Общински център за култура и младежки дейности

 22 Декември 2016
Залата в Дома на културата се оказа тясна да побере всички желаещи да видят празничната програма, подготвена от музикалните и танцовите колективи. На сцената си дадоха среща фолклорът, балетът, оперетата и класическата музика.

Пламен Стайков и Симеон Топузлиев са спортисти на годината на община Кърджали за 2016 година

 23 Декември 2016
Снощи в голямата зала на хотел »Кърджали» се проведе церемонията по награждаване на «Спортист на годината» за 2016 година. Участниците в Анкетата на община Кърджали определи за спортисти на годината във възрастовите групи – юноши и девойки и мъже и жени – волейболния младежки национал Симеон Топузлиев и автомобилният пилот Пламен Стайков.

Коледарски песни ще огласят центъра на Кърджали утре

 23 Декември 2016
Часове преди Бъдни вечер самодейците от читалище „Родопски фар” в кв. Гледка по традиция ще представят коледни обичай. Празничната проява ще започне в 11 часа в градската градина, в пространството до театъра.

Кметът инж. Хасан Азис подпомогна предновогодишно деца сираци за 13-та поредна година

 28 Декември 2016
За 13 поредна година днес кметът на Кърджали инж. Хасан Азис се срещна предновогодишно с 14 деца-пълни сираци от общината, на които той се явява настойник.

Прессъобщение

 29 Декември 2016
На 22.12.2016 г. и 23.12.2016 г., в детска градина „Слънчев рай” с.Перперек във връзка с изпълнение на проект„Подай ръка да успеем заедно” се проведоха поредица от тематични родителски срещи и съвместни чествания на коледни и новогодишни тържества.

Покана

 29 Декември 2016
Община Кърджали уведомява обществеността и заинтересованите физически и юридически лица, че организира работна среща на представители на стопанския, неправителствия и публичния сектор от община Кърджали, за обсъждане на възможността за създаване на местно партньорство за реализиране на местни инициативи и прилагането на подхода на воденото от общностите местно развитие.

Община Кърджали кани на Новогодишно веселие

 30 Декември 2016
В празничната новогодишна нощ общоградското веселие в Кърджали ще започне в 23.30 ч. край елхата на площада пред Дома на културата

Община Кърджали с трима нови заместник кметове

 30 Декември 2016
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис назначи днес трима нови заместник кметове. Това са Мюмюн Али, инж. Катя Митовска и Веселина Тихомирова. Досегашните заместник кметове Иван Велев и Елисавета Кехайова са освободени от длъжност.

Предновогодишно обръщение на кмета на Кърджали

 31 Декември 2016
Кметът инж. Хасан Азис публикува обръщение към гражданите на община Кърджали на Фейсбук страницата си2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign