Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Април - 2016 г.

Победа за инж. Хасан Азис в конкурса „Кмет на месеца“ за март

 01 Април 2016
Темата бе „Съхранение на патриотичния дух”, поводът – честването на националния празник 3 март. При категорията на общини с население над 50 000 души до последните часове на 31 март не бе ясно кой ще се поздрави с победата. В крайна сметка кметът на Кърджали инж. Хасан Азис спечели конкурса с 32% срещу 29% на Живко Тодоров, кмет на Стара Загора

Проведено бе публично обсъждане на Предварителния проект на Общ устройствен план на община Кърджали (ОУПО) и екологичната оценка към него

 01 Април 2016
Общественото обсъждано на Предварителния проект на Общ устройствен план на община Кърджали (ОУПО) и екологичната оценка към него премина при голям интерес. Участваха ръководители на проектанския екип, представители на експлоатационни дружества, НПО, граждански сдружения, заинтересовани физически и юридически лица

22-ма петокласници от СОУ „Отец Паисий” ще се обучават с таблети

 01 Април 2016
Общо двадесет и двама петокласника и петнадесет техни преподаватели при СОУ ”Отец Паисий” в Кърджали са включени в пилотен проект за внедряване на електронните технологии в българското образование.

Открит урок в подкрепа на инициативата „Бисерче вълшебно”

 01 Април 2016
Книгата е онова незаменимо богатство, което ни съпътства от детските години до края на живота ни. В това вече са убедени и учениците от II „б” клас при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" в гр.Кърджали. Вече втора година те се включват в инициативата „Бисерче вълшебно".

Традиционният пролетен карнавал се завъртя на връх 1 април

 01 Април 2016
Над 300 четвъртокласници от училищата на общината дефилириха със своите приказни костюми в празника, организиран от община Кърджали и ОДК.

Съобщение

 01 Април 2016
Община Кърджали съобщава на всички собственици на домашни кучета,че срокът за заплащане на годишната такса за притежание на куче в размер на 4.00 лева се удължава до 8 април.

Общинари се срещнаха с членове на Ротари клуб за новостите при определянето на такса смет

 05 Април 2016
Вчера общинари участваха в среща с членовете на Ротари клуб Кърджали по тяхна покана, за да изяснят клаузи от новата Наредба за определяне и администриране на местни такси и услуги на територията на община Кърджали , касаещи плащането на такса Битови отпадъци от страна на бизнеса.

Облогът за такса „Битови отпадъци” остава като този през 2015 година независимо от новата наредба

 05 Април 2016
Всички граждани и фирми, чиято такса „Битови отпадъци” ще се определя на база количество събирано в съд според новата методика за определяне на таксата, трябва да подадат заявление в Дирекция „Местни приходи” и да посочат вида съд, в който желаят да събират отпадъците.

Екипът на ОИЦ Кърджали с поредица информационни дни

 06 Април 2016
В периода от 22 март до 6 април на територията на цялата област Кърджали се проведоха информационни дни, целящи популяризиране на оперативните програми и насърчаване на потенциалните бенeфициeнти да кандидатстват с проекти.

Честит празник!

 07 Април 2016
Днес отбелязваме Световния ден на здравето, който е глобална инициатива и приканва всички – от световните лидери до гражданите на всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост.

Преизбраха Раид Идриз за управител на „Озеленяване, чистота и благоустройство” ЕООД гр. Кърджали

 07 Април 2016
В негова подкрепа гласуваха 26 общински съветници, 11 се въздържаха, нямаше против.

Приеха допълнение към актуализираната програма за финансова стабилизация на пазара

 07 Април 2016
Общинският съвет прие предложеното от Съвета на директорите на „Пазар на производителите-Кърджали” ЕАД допълнение на актуализираната програма за финансова стабилизация на дружеството. Това стана с 32 гласа „за” предложението, 5 бяха „против”.

Пет споразумения за партньорство ще подпише община Кърджали

 07 Април 2016
Общински съвет Кърджали даде зелена светлина на кмета на община Кърджали за подписване на пет споразумения за партньорство по проектни предложения, внесени за кандидатстване по две процедури за подбор на проекти по ОП «Наука и образование за интелегентен растеж» 2014-2020 г.

Приеха бюджета на община Кърджали за 2016 година

 07 Април 2016
„Бюджет на финансовата дисциплина, който трябва да донесе стабилност и растеж”. Така кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис определи по време на дебатите в Общинския съвет годишната план-сметка за 2016 година.

Дръвчета на победителите засадиха ученици пред Военния клуб

 08 Април 2016
Ученици, победители в проведено състезание „Левски скок 2016”, и Военният клуб участваха в залесителната акция. Инициативата, посветена на Седмицата на гората, се състоя с активната подкрепа на община Кърджали и РДГ

Инж. Хасан Азис ще отговаря на въпроси в предаването “Часът на кмета”

 10 Април 2016
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис ще участва в предаването“Часът на кмета” по Канал 3 от 20.00 часа днес,10 април 2016г. Това е ежеседмично едночасово актуално предаване за местна политика и /общински теми/

Вицепрезидентът Маргарита Попова гостува на кмета инж. Хасан Азис

 11 Април 2016
Още във фоайето на общината той й представи един от най-мащабните екологични проекти реализирани на територията на общината - парк „Арпезос-север”.

Кметът Хасан Азис изпрати поздравителен адрес до юбиляра Върбан Байданов

 12 Април 2016
„Животът се измерва не с години, а с дирята, оставена след нас“. Бай Върбане, ти доказваш, че си човек на духа, устремен към своята 100–годишнина. Бъди ни жив и здрав и за много години!!!“, се казва още в адреса до юбиляра.

Писателката Петя Александрова гостува в Кърджали

 13 Април 2016
В рамките на кампанията по повод 2 април - Деня на детската книга, днес в Кърджали гостува писателката Петя Александрова – лауреат на Националната награда за детска литература „Пета Караколева” за 2015 г.

С ученически трибой „Добри, по-добри, най-добри” стартираха проявите за 6 май – Деня на Българската армия

 14 Април 2016
Със ученически трибой „Добри, по-добри, най-добри” днес бе даден старт на проявите, посветени на 6 май – Ден на храбростта и Българската армия, организирани от община Кърджали и Военния клуб.

Открит урок по „подготовка на страната за отбрана” изнесоха пред ученици в лагера в Широко поле

 14 Април 2016
„Радвам се, че община Кърджали не само поддържа този национален военен ученически лагер, но го и развива. През последните години полагаме усилия за патриотичното възпитание на младите с различни инициативи. В новия парк доставихме едно оръдие, в града кацна и уникален самолет МИГ – 21. Кърджали ще има музей на патриотизма на открито в парка", каза кметът инж. Хасан Азис.

На 20 април взривяват два комина на бившето ОЦК

 18 Април 2016
Община Кърджали съобщава на жителите на общината, че на 20 април на територията на производствената база на фирма „Хармони – 2012” ЕООД, бивше ОЦК, ще бъдат извършени специализирани взривни работи за разрушаването на съществуващи два стоманобетонни заводски комина – с височина 120 метра и 90 метра.

Пролетно почистване

 20 Април 2016
Община Кърджали Ви кани да се включите в традиционното пролетно почистване във връзка с Деня на Земята – 22 април и Великденските празници.

Кърджали отбелязва Деня на Земята

 20 Април 2016
На 22 април, за 15-ти пореден път Кърджали ще отбележи Световния ден на Земята. Тази година темата на Международния Ден на Земята е „Дърветата на планетата Земя. Нека ги посадим.”, като целта е да се увеличи броят на посадените дървета в света.

Кърджалийци се включиха в честванията на 140 години от Априлската епопея

 20 Април 2016
Вечер под надслов „Април 1876г.-Еманципация на Българския дух” , посветена на 140 години от Априлската епопея, се проведе във Военния клуб.

На празничен концерт по случай Великден кани кърджалийци читалище „Родопски фар 1938“

 20 Април 2016
Празничен концерт по случай Великден ще представят съставите на читалище „Родопски фар 1938“ в кв.„Гледка“ на 21 април от 19 ч. в Дома на културата. Концертът се провежда със съдействието на Община Кърджали и кмета инж. Хасан Азис

Националната мрежа за децата представи „БЕЛЕЖНИК 2016: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?”

 21 Април 2016
На 20 април за Югоизточен централен регион (области Кърджали, Стара Загора и Хасково), събитието се проведе в Стара Загора. Община Кърджали бе представена от г-жа Василка Григорова и г-жа Нели Попова.

Ученическа конференция за добри екологични практики се проведе в Кърджали

 21 Април 2016
Ученическа конференция за добри екологични практики ”Земята - наш дом” се проведе днес в Обединен детски комплекс - Кърджали. Тя бе организирана от община Кърджали, ПГЕЕ „Капитан Петко войвода” и ОДК. По време на форума бяха представени 15 презентации от 11 училища.

Почетен знак получи доайенът на волейбола в Кърджали Христо Замов

 21 Април 2016
С почетен знак - Герб на община Кърджали-позлатен бе отличен доайенът на волейбола в Кърджали Христо Замов. Отличието му бе връчено от заместник-кмета на община Кърджали Елисавета Кехайова по време на организираното от волейболен клуб «Арда» честване на 80-годишния юбилей на дългогодишния състезател, треньор и член на УС на клуба Христо Замов.

Кърджали домакин на Национална ученическа конференция „140 години от Априлското въстание“

 22 Април 2016
Тази вечер от 19 часа в Бизнес инкубатора официално ще бъде открита Национална ученическа конференция по история, която се провежда под егидата на община Кърджали и лично на кмета инж. Хасан Азис.

Отбелязахаме с концерт, велообиколка и аранжиране на цветя 22 април – Деня на Земята

 22 Април 2016
С празничен концерт пред постамента на бившия паметник на Георги Димитров”, изнесен от ученически групи и състави при ОДК Кърджали днес отбелязахме 22 април - Международния ден на Земята, който тази година се провежда под мотото "Дърветата на планетата земя - нека ги посадим!".

С голям концерт НЧ „Родопски фар” отбеляза предстоящия Великден

 22 Април 2016
Народно читалище ”Родопски фар 1938” в Кърджали отбеляза предстоящия християнски празник Великден с голям концерт снощи.Инж. Хасан Азис, който е почетен член на НЧ „Родопски фар”, поздрави участници и публика.

Две книги представя за Деня на Земята Регионалния исторически музей

 22 Април 2016
Регионалният исторически музей в Кърджали ще представи две книги за Източните Родопи по повод Деня на Земята – 22 април.

Лазарки в Дома за възрастни хора

 22 Април 2016
По повод предстоящите празници Лазаровден и Цветница, момичетата от Школата по етнография от Детския парламент към ОДК – Кърджали, с ръководител Нели Карабашева, посетиха Дома за възрастни хора, днес на 22 април.

Гвардейците на Езиковата дефилират в зала „Арена Армеец”, наред с гвардейци от Италия и Гърция

 22 Април 2016
Във връзка с Деня на храбростта и празника на Българската армия-6 май-Гергьовден, Националната гвардейска част организира за пореден път музикален парад в зала „Арена Армеец" с участието на гвардейски части и военни духови оркестри от Европа и света.

В конкурс за съвременни танци участват деца от Кърджали

 22 Април 2016
Над 20 групи ще представят своето танцово изкуство в организирания от Община Кърджали общински конкурс за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват ”. Конкурсът се провежда за трета поредна година и ще бъде открит утре от 10,00 часа в залата на Дома на културата.

Административният съд в Кърджали отхвърли оспорването на решението за такса смет от областния управител

 22 Април 2016
Административният съд в Кърджали със свое решение от 22 април отхвърли като неоснователно оспорването от страна на областния управител на решение № 9 на Общинския съвет, касаещо промените в Наредбата за определяне и администрирането на местните такси и услуги на територията на община Кърджали в частта за такса битови отпадъци.

Третият конкурс за съвременни танци събра над 250 деца в Кърджали

 23 Април 2016
Конкурсът бе открит от най-малките. Възпитаниците на детски градини сътвориха истински спектакъл, а техните изпълнения на сцената на Дома на културата бяха аплодирани от многобройна публика. Съставите демонстрираха оригиналност на хореографията, техника на изпълнението и артистичност

Кърджалийски художници подредиха Великденска изложба

 24 Април 2016
Дружество на художниците и Арт галерия „ДАР“ в Кърджали откриха традиционна Великденска изложба в Керимовата къща. Посетителите могат да видят най-новите произведения на кърджалийските майстори на четката. Изложбата ще продължи до 15 май

Кърджали – домакин на конференция „140 години от Априлското въстание”

 24 Април 2016
Близо 140 ученици и учители от страната - представители на повече от 30 учебни заведения участваха в Национална ученическа конференция „140 години от Априлското въстание”. Форумът се провежда под егидата на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис

3500 лв. събра благотворителния турнир по футбол на Лайънс клуб и община Кърджали

 25 Април 2016
В рамките на две последователни съботи и недели на игрището на парк "Арпезос - Север" се проведе областен благотворителен турнир по футбол за аматьори, в подкрепа на 14 бъдещи абитуриенти - сираци и полусираци. Инициативата на Лайънс клуб – Кърджали и Община Кърджали събра сумата от 3 500лв.

Общински съвет по наркотични вещества организира среща - беседа с Желяз Турлаков основател и ръководител на Общност „Ново начало"

 25 Април 2016
Общински съвет по наркотични вещества град Кърджали организира среща - беседа с Желяз Турлаков основател и ръководител на Общност „Ново начало” и с бивши зависими от общността. Срещите ще се проведат на 26 и 27 април в залата на Бизнес инкубатора.

Обществения посредник с изнесени приемни в селата на общината

 25 Април 2016
Общественият посредник на Община Кърджали осъществи изнесени приемни в селата. Бяха посетени 16 населени места. Жителите поставиха повече от двадесет значими проблема, формулирани в жалби и сигнали.

Празничен концерт за 6-ти май

 25 Април 2016
На 27 април от 18.00ч. в залата на Държавен театър „Димитър Димов“, ще бъде представен празничен концерт, посветен на 6-ти май- Ден на храбростта и празник на Българската армия, Гергьовден.

Представят рисунките от второто издание на конкурса "Родопски багри"

 26 Април 2016
На 27 април от 15.00 ч. в ОДК ще се открие изложбата на ІІ Областен конкурс за детска рисунка "Родопски багри" посветен на почетния гражданин на Кърджали, художникът Джемал Емурлов - Джими. В конкурсът участват над 200 рисунки на деца от областта.

Конференция „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.“ в Кърджали

 26 Април 2016
На 28 април 2016 г. (четвъртък) от 10:00 часа в конферентната зала на х.“Арпезос“ Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Областен информационен център – Кърджали организират конференция на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.“.

Община Кърджали организира Общински конкурс за изпълнение на химна на българската просвета и култура и на славянската писменост „Върви народе възродени”

 27 Април 2016
Поредна инициатива за издигане на националното самочувствие и самосъзнание подема община Кърджали. В навечерието на 24 май –Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост и с идеята да бъде популяризирана песента „Върви народе възродени” сред младите хора в общината се роди и първият по рода си Общински конкурс за изпълнение на химна.

„Очи в очи” за наркотичните зависимости

 27 Април 2016
Втори ден залата на Бизнес инкубатора в Кърджали събира хора, които се вълнуват от проблема наркотици, искат да знаят повече за превенцията, а и лично очи в очи да разговарят по темата. И двете срещи с Желяз Турлаков - основател и ръководител на Общност „Ново начало”, и с бивши зависими от общността, преминаха при изключителен интерес.

Деца шарят великденски яйца в музея в Кърджали

 27 Април 2016
В навечерието на Великден в Регионален исторически музей Кърджали бе открита работилница за боядисване на великденски яйца.Участваха деца от втори и трети клас на ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” Кърджали

202 рисунки представят малки художници в конкурса „Родопски багри”, посветен на Джими

 27 Април 2016
202 рисунки представят малки художници в конкурса „Родопски багри”, посветен на Джемал Емурлов – Джими. На церемония в галерията на Обединен детски комплекс в Кърджали бяха наградени най- добрите творби Участниците бяха поздравени от Елисавета Кехайова – зам.-кмет на община Кърджали

Писателят Иванко Маринов навъртя 70 години, роди и 19-та си рожба – „Били-небили: Гяволи от наше село”

 28 Април 2016
Два повода, свързани с писателя и поета Иванко Маринов, събра в една от читалните на Регионалната библиотека „Н.Й. Вапцаров” негови колеги – писатели и поети, и още – боблиотекари, журналисти и управници. Неговата 70-годишнина и поредното му 19 заглавие в творческия му „арсенал” – „Били-небили”.

Конференция за подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 година се проведе в Кърджали

 28 Април 2016
Днес в Кърджали се проведе конференция на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 година". Тя се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Областния информационен център /ОИЦ/.

Европейския ден на солидарност между поколенията

 28 Април 2016
Две събития организира младежката общност (Младежки алианс Кръг) към Арт движение Кръг, за да отбележи Европейския ден на солидарност между поколенията и да изрази своята почит към възрастните хора в името на живата връзка между поколенията и традициите.

Споразумяха се за състава на СИК

 28 Април 2016
Днес при кмета на община Кърджали се проведе консултация с представителите на местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 43-то Народно събрание и Европейския парламент за определяне състава на Секционните избирателни комисии за произвеждане на частични избори за кметове на кметства Срединка и Невестино на 5 юни 2016г.

Концерт за Великден представят тази вечер в Дома на културата

 28 Април 2016
Общински център за култура и младежки дейности кани всички жители и гости на града на празничен Великденски концерт с участието на творческите колективи при Дома на културата.

Община Кърджали и ОДК канят кърджалийци на Великденски детски празник

 28 Април 2016
500 яйца боядисаха децата от ОДК - Кърджали на Велики четвъртък.Те ще бъдат раздадени на организираният от Община Кърджали и ОДК Великденски детски празник на 1 май.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign