Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Септември - 2016 г.

П О К А Н А

 01 Септември 2016
Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествен ритуал по случай 131-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия на 06.09.2016 г. от 11.00 ч. пред Паметника на Освободителите в Градската градина.

Кърджали почете 131 години от Съединението на България

 06 Септември 2016
Независимо от волята на Великите сили и независимо несправедливия Берлински договор, днес честваме 131 години от Съединението на България – едно изцяло българско дело. Това заяви в словото си пред стотици кърджалийци в Градската градина на Кърджали заместник-кметът Иван Велев.

П О К А Н А № 13

 08 Септември 2016
На основание чл.23, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 16.09.2016 г. /петък/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния проекто -дневен ред:

Ден на отворените врати в приют „Дай лапа”

 09 Септември 2016
„Озеленяване, чистота и благоустройство” ЕООД, гр. Кърджали, съвместно с Община Кърджали организира днес Ден на отворените врати на приют „Дай лапа”. На място присъстваха двама служители на приюта, ветеринарният лекар и главният експерт към общинска администрация отдел „Опазване на околната среда” инж. Анжела Василева.

СЪОБЩЕНИЕ

 10 Септември 2016
Във връзка с Европейските дни на наследството 2016 и със заповед на кмета на общината ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ осигурява вход свободен на 15.09.2016 година в Регионалния исторически музей и Археологическия комплекс Перперикон.

Състезателят на Тенис Клуб "Орфей" Васил Иванов сред най-добрите

 10 Септември 2016
Състезателят на Тенис Клуб "Орфей" Васил Иванов поднесе същинска сензация по време на държавното първенство до 18 г., което се проведе в гр. Созопол.

Незапомнен празник на футбола се състоя в Кърджали

 11 Септември 2016
Празникът се проведе на стадион „Горубсо”. Множество кърджалийци - родители, приятели, любители на футбола дойдоха да подкрепят участниците във футболното шоу. Сред тях бе и кметът на Кърджали Хасан Азис.

Честит Курбан Байрам!

 12 Септември 2016
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общински съвет-Кърджали поздравяват всички мюсюлмани от общината по случай големия празник Курбан Байрам като им пожелават здраве и благополучие!

На втория ден от Курбан Байрама село Бойно възроди селищния си празник

 13 Септември 2016
След няколкогодишно прекъсване днес традиционния селищен празник в кърджалийското село Бойно, който се провежда на втория ден от мюсюлманския празник Курбан Байрам, се възроди.

П О К А Н А

 14 Септември 2016
за публично обсъждане на прието от Общински съвет – Кърджали решение за изменение и допълнение на Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали

Инициативата „На училище с усмивка” за 12-та поредна година

 14 Септември 2016
Детска книжка „Приказки за първолака”, с послание и подпис на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, ще получи в първия учебен ден – 15 септември, всеки един от 730-те първокласника в общината.

Локализират пожара на сметището за твърди битови отпадъци

 14 Септември 2016
Гори сметището за твърди битови отпадъци на Кърджали край село Вишеград, към мястото пътува кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

На 17 септември откриват фестивала на Терлика

 14 Септември 2016
На 17 септември от 10,00 часа в с. Дъждовница, община Кърджали, ще бъде открит ХI Фестивал „Терлика”, организиран от Община Кърджали и Младежки център „Кръг”. Фестивалът се провежда в рамките на Европейските дни на наследството в България, които тази година са под мотото „Културното наследство в информационното общество”.

Откриха новата учебна година в Центъра за подкрепа за личностно развитие

 14 Септември 2016
Ученически общежития, по Новия закон за предучилищно и училищно образование формулирани като Център за подкрепа за личностно развитие, откриха днес новата учебна 2016/2017 година. През тази година възпитаниците на Центъра са 219, като средния им успех е много добър 4,75, а 68 от тях са с отличен успех, 49 с много добър, 81 с добър и 21 със среден.

7500 деца от 23 училища в община Кърджали влезнаха в класните стаи

 15 Септември 2016
15 септември отново събра в училищните дворове стотици деца от община Кърджали. Двадесет и три общински училища, едно от които Професионална гимназия, отвориха врати за възпитаниците си. През тази година те са близо 7 500 деца, като от тях 730 първокласници. Както винаги на 15 септември имаше много вълнения, цветя и усмивки.

С голям концерт Читалище „Юмер Лютви” отбеляза Курбан Байрам

 16 Септември 2016
С много аплодисменти бяха посрещнати изпълненията на ансамбъла за турски песни и танци „Кърджали” с главен художествен ръководител Юксел Есен и Себахат Неджиб, детската фолклорна група и балетната формация „Сюрприз“.

Общинският съвет прие с 23 гласа „за” Плана за финансово оздравяване на Община Кърджали

 16 Септември 2016
Очаквано в дискусията свързана с оздравителния план на общината, се включиха всички политически групи съветници. Тя продължи близо 45 минути, а изказвания направиха председателите на всички групи съветници.

Таксиметровите превози на пътници с данък от 350 лева от 1 януари 2017 година

 16 Септември 2016
Данък върху таксиметров превоз на пътници в размер на 350 лева ще заплащат от 1 януари следващата година лицата, извършващи такъв на територията на община Кърджали и притежаващи удостоверение за регистрация. Това решиха единодушно общинските съветници днес.

Съветниците казаха «да» на ново трасе за електропроводна линия България-Гърция

 16 Септември 2016
С 34 гласа «за» общинските съветници в Кърджали дадоха своето предварително съгласие за преминаване на трасето на „Нова въздушна електропроводна линия (ВЛ) 400 kV п/ст „Марица-изток” (Република България ) – п/ст „Неа Санта” (Република Гърция ) на територията на Република Бъргария” през имоти от общинския поземлен фонд /ОПФ/ и други общински имоти.

В Кърджали бе представена книгата „10-те принципа на медика и мениджъра”

 16 Септември 2016
В Кърджали бе представена книгата „10-те принципа на медика и мениджъра”. Зам.- кметът Елисавета Кехайова поздрави автора проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн

Фестивалът на терлика в с. Дъждовница влезе в Европейските дни на наследството като част от културния календар на България

 17 Септември 2016
За 11 път в Кърджалийското село Дъждовница днес се откри Фестивала на терлика, който през тази година за първи път е част от Европейските дни на наследството, чествани в 50 страни на света, като част от националния културен календар на България.

Община Кърджали обявява

 19 Септември 2016
ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ ОБЯВЯВА КЛАСИРАНЕ НА КАНДИДАТИТЕ, ПОДАЛИ ЗАЯВЛЕНИЕ И ДОКУМЕНТИ ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ НА УСЛУГИ В ДОМАШНА СРЕДА – „ЛИЧЕН АСИСТЕНТ”, „СОЦИАЛЕН АСИСТЕНТ” И „ДОМАШЕН ПОМОЩНИК” по Проект „Грижа за независим живот“.

ПОКАНА

 21 Септември 2016
ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ кани жителите и гостите на града на тържествен ритуал, по случай 22 септември - Ден на независимостта на България

Отвориха офертите на кандидатите за изпълнители на обществената поръчка по Националната програма за енергийна ефективност

 21 Септември 2016
Четиридесет и пет кандидати подадоха оферти за изпълнение на обществената поръчка обявена от Община Кърджали за проектиране и изпълнение на строително монтажни дейности за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, одобрени за обновяване в рамките на Националната програма за енергийна ефективност.

Двама са тазгодишните носители на наградата „За гражданска доблест”

 21 Септември 2016
На официална церемония снощи, ден преди Деня на независимостта на България, общественият посредник на община Кърджали Расим Муса връчи тазгодишните награди „За гражданска доблест”. С тях бяха удостоени директорът на Областния съвет на БЧК Жана Чакърова-Шукерска и дванадесетокласничката от СУ”Владимир Димитров-Майстора” Шенай Сюлейман

Ансамбъл „Българе” гостува на Кърджали със спектакъла „Осмото чудо”

 21 Септември 2016
Ансабъл „Българе” и новият им спектакъл „Осмото чудо” ще видят кърджалийци на 2 октомври благодарение на трима приятели – проф. д-р Иван Гаврилов, Илчо Илчевски и Ангел Авренлиев.

Инж. Азис заедно с експерти от общината направиха оглед на покривната конструкция на СУ“Владимир Димитров-Майстора“

 21 Септември 2016
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, зам.-председателят на ОбС Кадир Мустафов, Слави Димитров, главен експерт и Нурай Вели, гл.специалист от отдел „Инвеститорски контрол и строителство“ направиха днес оглед на покривната конструкция и класните стаи на СУ“Владимир Димитров-Майстора“ в кв.“Веселчани“.

Кърджали тържествено чества 108 години от обявяването на Независимостта на България

 22 Септември 2016
С прочитане на Манифеста, с който княз Фердинанд провъзгласява Независимостта на България във Велико Търново на 22 септември 1908 г, започна празникът в Кърджали. „Независимостта е висша гражданска ценност. Само независимите държави могат да уважават и зачитат както своята, така и чуждата независимост», каза в словото си кметът инж. Хасан Азис

Златни медали за самодейци от Кърджали

 24 Септември 2016
С два златни медала, удостоверения и грамоти се завърнаха от XV –я Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие –Неделино 2016 г. самодейците от читалище „Родопски фар 1938“

П О К А Н А

 25 Септември 2016
Община Кърджали кани местните ръководства на политически партии и коалиции, представени в 43-то Народно събрание и Европейския парламент на 28.09.2016 г. /сряда/ от 13,00 ч. в зала 407 на общинска администрация – Кърджали на консултации за конституирането на секционни избирателни комисии в община Кърджали относно назначаване съставите на СИК за изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за национален референдум, насрочени на 06.11.2016 г.

Кърджали – домакин на Международния екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”

 26 Септември 2016
Европейската комисия, фондация „Европейски екологичен фестивал” и община Кърджали организират от 28 до 30 септември шесто издание на Образователния модул: Прожекции на екологични филми и практически занятия за реагиране при природни бедствия и аварии. Инициативата е част от Международния екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” за филми и телевизионни програми, посветени на екологията и опазването на околната среда

СЪОБЩЕНИЕ

 26 Септември 2016
Агенция за социално подпомагане, в качеството си на управляващ орган по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане , финансиран от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020г., стартира операция тип 3 „Осигуряване на топъл обяд 2016“ процедура на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-03.

Ден на отворените врати в ОДК

 26 Септември 2016
На 1 октомври 2016 г. /събота/ ЦПЛР - Общински детски комплекс гр.Кърджали открива новата учебна година с ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ от 10.00 ч. до 13.00 ч.

Номинираха трима именити спортисти за почетни граждани на Кърджали

 27 Септември 2016
Голямата дама на българския волейбол Таня Гогова, многократния републикански шампион по борба Джемил Реджеб и „Майстора на спорта” Динко Атанасов /посмъртно/ ще бъдат удостоени от Общински съвет - Кърджали със звание “Почетен гражданин на община Кърджали” на тържествено заседание по случай Деня на Кърджали -21-ви октомври.

Големият скулптор Зиятин Нуриев представи първата си ретроспективна изложба в столицата

 27 Септември 2016
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, който бе начело на голяма кърджалийска група, поздрави скулптора, поднасяйки му голяма кошница с цветя и заяви, че ще направи откупка на една от творбите на Зиятин за кърджалийската Художествена галерия „Станка Димитрова”.

„Фондацията” с концерт в Кърджали на 3 октомври

 28 Септември 2016
Националното турне на „Фондацията” ще спре и в Кърджали на 3 октомври. Концертът се организира със съдействието на община Кърджали и е част от празничната програма по случай 21 октомври – Ден на Кърджали

Кърджали - домакин на първи Балкански семинар на Асоциацията на младите полярни изследователи

 28 Септември 2016
Кърджали ще бъде домакин на първи Балкански семинар на Асоциацията на младите полярни изследователи (АПЕКС). Ще участват учени от Турция, Румъния, Гърция, Сърбия, Македония.Срещата на 1 и 2 октомври е на тема "Приносът на младите полярни изследователи от Югоизточна Европа за антарктическата наука"

Поставиха обозначаващи табели по проект „Пътят към библиотеката” на фондация „Глобални библиотеки България”

 28 Септември 2016
Днес в Кърджали официално бе открита една от табелите, която се намира пред Регионалната библиотека „Н.Й. Вапцаров”.

153 СИК са сформирани в община Кърджали за президентските избори

 28 Септември 2016
Консултациите за конституирането на съставите на секционните избирателни комисии в община Кърджали се водиха от кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис. За президентските избори в община Кърджали са сформирани 153 СИК

11-то издание на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна - 21 век" бе открито днес в Кърджали

 29 Септември 2016
Негови организатори за седми път са Европейската комисия и фондация „Европейски екологичен фестивал", а община Кърджали за шеста поредна година е основен партньор и домакин на събитието.

По време на учение в рамките на екофеста евакуираха над 700 ученици за 4 минути

 29 Септември 2016
В рамките на 11-тото издание на Европейският екологичен фестивал „Зелена вълна -21 век” днес следобед се проведе практическо занятие на тема "Действие на застрашените и на силите от единната спасителна система при ликвидиране на обгазяване, причинено от терористична дейност .“

Образователна дискусия в рамките на екофестивала «Зелена вълна – 21 век» се проведе в бизнес инкубатора

 30 Септември 2016
В 9,30 днес бе открита образователна дискусия за надграждане на практическите умения за реагиране и справяне в критични ситуации, природни бедствия и аварии, част от програмата на Европейския фестивал „Зелена вълна-21 век”.

Млади антарктически учени от Балканите се събират за първи път в Кърджали

 30 Септември 2016
В рамките на Дните на Кърджали, на 1 и 2 октомври 2016 г., Българският антарктически институт (БАИ) организира първи Балкански семинар на Асоциацията на младите полярни изследователи (АПЕКС) на тема "Приносът на младите полярни изследователи от Югоизточна Европа за антарктическата наука".

Кметът инж. Хасан Азис се срещна с ротарианци по повод 20 години от създаването на клуба в Кърджали

 30 Септември 2016
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна днес с дистрикт гуверньора на Ротари за България Димитър Димитров. На срещата присъстваха президента на Ротари-Кърджали Себахатин Гьокче и членове на Борда на клуба.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign