Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Ноември - 2017 г.

Честит 1 ноември - Ден на будителите !

 01 Ноември 2017
По случай Деня на българските будители 1 ноември кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис пожелава здраве, високо самочувствие, творчески плам и преданост към духовните ценности на нацията

Кърджали отдава почит на народните будители

 01 Ноември 2017
В навечерието на 1 ноември с факелно шествие ученици и учители в Кърджали почетоха радетелите на българската духовност. Днес бяха открити фотоизложба „Пазители и традиции“ и експозиция с ценни издания, посветени на известни български книжовници, възрожденци и просветители

Програма на кино „Роял” Кърджали от 3 до 9 ноември

 03 Ноември 2017
В дните от 3 до 9 ноември кино „Роял” в Кърджали представя 3D прожекции на новите български филми „Възвишение” и „Дамасцена”

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 03 Ноември 2017
На основание чл.26, ал.2 от Закона за нормативните актове Община Кърджали уведомява всички граждани и юридически лица, че на сайта на общината е публикуван проект за изменение и допълнение на Наредбата за определяне на местните данъци на територията на Община Кърджали

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 03 Ноември 2017
Община Кърджали уведомява заинтересованите лица, че е открито производство по приемане на решение на Общински съвет-Кърджали за приемане на план-сметка за дейностите по управление на отпадъците и определяне размера на таксата за битови отпадъци за 2018 година.

Нов Колективен трудов договор в сферата на образованието подписаха кмет и синдикати

 06 Ноември 2017
Колективният трудов договор пряко засяга звената, основно финансирани от община Кърджали – детските градини, извънучилищните звена и общинските училища и има за цел да отрази специфичните проблеми на общинското образование, стъпвайки на националния КТД и нормативната уредба в системата на средното образование.

П О К А Н А

 08 Ноември 2017
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация на 16.11.2017 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” ще се състои заседание на Общинския съвет в Кърджали

Обучиха педагози за трафика на хора

 08 Ноември 2017
По инициатива на Общинския съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ Кърджали, екип на международната неправителствена организация А 21 проведе обучение на 23 педагози и педагогически съветници за трафика на хора.

60 годишен юбилей отбелязва днес СУ

 09 Ноември 2017
С празничен концерт в Дома на културата бе поставен финалът на „Йовковите дни” и отбелязан 60- годишният юбилей на СУ „Йордан Йовков” Кърджали. Директорът на учебното заведение Недялка Кюпреджиева поздрави всички учители, ученици и техните родители с празника на училището и изрази благодарността си за всеотдайността им.

Инж.Хасан Азис в предаването"Още от деня" на БНТ - 14.11.2017г.

 15 Ноември 2017
В предаването "Още от деня" на БНТ инж. Хасан Азис изрази притеснението си от гледна точка на местното самоуправление, че в последните години има процес на централизация и на зависимост на местната власт от сегашното управление. И това, по думите му, е засилваща се тенденция.

Представиха проекта за обновяване на общинската ПГ по селско и горско стопанство

 17 Ноември 2017
Днес в голямата зала на Бизнес инкубатора беше представен проектът „Професионална гимназия по селско и горско стопанство в град Кърджали - привлекателен образователен център за младите хора”, финансиран от Оперативна програма «Региони в растеж» 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Британски поет чете стихове с ученици от Кърджали

 17 Ноември 2017
Британският поет Том Филипс чете стихове с ученици от Кърджали, слуша стари градски песни и видя безценни творби и местни таланти. Срещата бе по инициатива на Литературен салон „Петя Караколева” към читалище „Обединение 1913”

Известният кърджалийски художник Хари Атанасов подреди трета самостоятелна изложба „В търсене на светлината”

 17 Ноември 2017
Известният кърджалийски художник Хари Атанасов посреща с изложба ”В търсене на светлината” своята 60-годишнина. Заместник- кметът Веселина Тихомирова поздрави юбиляра и му пожела творческо дълголетие.Тя съобщи, че общината ще откупи картини, които ще дари на фонд за подпомагане на нуждаещи се деца

Прессъобщение

 20 Ноември 2017
Утре , 21.11.2017 г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” осмото от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Морските мечти на Кърджали

 21 Ноември 2017
Миниконференция, посветена на единствения кърджалиец – рекордьор на „Гинес” кап. Георги Георгиев и 40-годишнината от неговата околосветска ветроходна обиколка, се състоя в Кърджали

По проект „ХОРО”: Деца станаха герои в приказка за толерантността

 22 Ноември 2017
Истинско театрално представление подготвиха и представиха възпитаници на ДГ „Баба Тонка”, включени в клубната форма „Разказвачница. Приказки край огнището” на проект „ХОРО-Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието”.

Детски празник за Деня на християнското семейство в ОДК

 22 Ноември 2017
На 21 ноември от 18.30 ч. деца и родители бяха заедно в ОДК за да отпразнуват светлия християнски празник Въведение Богородично. Детският празник за Деня на християнското семейство бе подготвен от Школата по Етнография и краезнание с ръководител Нели Карабашева и клуб „Театър, творчество, изява” с ръководител Марияна Бекриева.

Община Кърджали кандидатства за 2.5 млн.лв. за улично осветление

 22 Ноември 2017
Община Кърджали продължава с усилията за осигуряване на финансови средства за решаване на един от основните проблеми на областния град – уличното осветление.50 от улиците в Кърджали ще светнат по проект, финансиран по програма „Региони в растеж”.

Над 1 милион лева ще бъдат приведени на Община Кърджали за улично осветление

 22 Ноември 2017
Инж. Хасан Азис и екипа на Община Кърджали осигуриха над милион и четиристотин хиляди лева за улично осветление. С постановление на Министерски съвет от днес, средствата ще бъдат предоставени по бюджета на община Кърджали.

Димитър Златев е тазгодишният носител на наградата „Петя Караколева”

 23 Ноември 2017
Лауреат на тазгодишната Национална награда за детска литература „Петя Караколева” е писателят Димитър Златев за книгата му „Кой съм аз. Гатанки за малки и големи“. Той е 13-тият носител на приза, учреден през 2004-та от Съюза на българските писатели и Община Кърджали

С две съвместни прояви организираха „Спортен клуб по кану-каяк/СККК/ – ПЕРПЕРИКОН” и Община Кърджали

 27 Ноември 2017
С две съвместни прояви на „Спортен клуб по кану-каяк/СККК/ – ПЕРПЕРИКОН” и Община Кърджали бе финализирана спортната програма на спортистите от клуба за 2017 година.

Европейският шампион Пламен Стайков получава Почетен знак – Герб на Община Кърджали

 28 Ноември 2017
Новият Европейски шампион по автомобилизъм Пламен Стайков ще бъде отличен с Почетен знак – Герб на община Кърджали – позлатен за постигнати високи резултати и цялостен принос в областта на спорта. Това ще стане по време на церемонията за обявяване на Спортист на годината 2017 през декември.

Двучасова дискусия за местните данъци и План-сметката за дейностите по управление на отпадъците

 30 Ноември 2017
При засилен интерес почти два часа продължи обществено обсъждане на План-сметката за дейностите по управление на отпадъците и определяне размера на таксата за битови отпадъци за 2018 г., както и на проекта за изменение и допълнение на Наредбата за определяне на местните данъци на територията на Община Кърджали2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign