Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Март - 2017 г.

Камион с помощи – дрехи, обувки и храни, отпътува днес от Кърджали за Хитрино

 01 Март 2017
Помощта от община Кърджали включва 230 чувала и кашони, както и мебели и пособия за инвалиди, дарени от граждани и фирма от Кърджали. Десет от кашоните с хранителни продукти, са предоставени от Областния съвет на БЧК.

2800 мартенички за децата от детските заведения на Кърджали

 01 Март 2017
2800 мартенички бяха дарени днес на най-малките жители на община Кърджали.Зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова лично предостави част от мартеничките в 11-те градски детски градини в града.

Покана

 01 Март 2017
Ръководството на Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествено честване на Трети март – Национален празник на Република България

В Кърджали бе открита изложбата ”Родопите и Беломорието– лица и събития”

 02 Март 2017
В навечерието на Националния празник 3 март миналото на Родопите и Беломорието бе представено в Кърджали в една уникална изложба. В галерия „Станка Димитрова” на откриването на експозицията присъстваха инж. Катя Митовска, изпълняваща длъжността кмет на община Кърджали и доц. д-р Михаил Груев, председател на Държавна агенция „Архиви”

Кметът, попът и мюфтията на кафе на заедността

 03 Март 2017
Като кафе на заедността определиха тазгодишното традиционно Третомартенско кметско кафе енорийският свещеник на Кърджали отец Петър, кметът инж. Хасан Азис и бившият главен мюфтия Фикри Сали. Отново домакин на срещата бе учителят Байрам Юсеин.В срещата се включи и вр.и.д. кмет инж. Катя Митовска

Кърджали тържествено чества 3 март

 03 Март 2017
Хиляди кърджалийци се включиха в общоградското тържество по случай 139 години от Освобождението на България. По централния булевард „България” премина ученическото шествие водено от гвардейския отряд и духовия оркестър. В знак на признателност пред всички, отдали живота си за свободата и обединението на родината, бяха поднесени много венци и цветя на Паметника на освободителите

Покана

 06 Март 2017
Покана до медии, институции, съюзи на хора с увреждания, граждани за пресконференция по повод изпълнението на проект "Грижа за независим живот".

Нов социален проект – „Грижа за независим живот”, реализира Община Кърджали

 07 Март 2017
Пресконференцията бе открита от зам.-кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова, която подчерта, че социалната политика е била и ще бъде приоритет на община Кърджали. За проекта, неговите цели и реализацията му до момента говори неговият ръководител Ширин Сюлейман, която е директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” в общинска администрация Кърджали.

Съобщение

 07 Март 2017
Ръководството на община Кърджали съобщава на гражданите, че предварителния списък на картотекираните семейства за 2017г. е изнесен на входа на общината на 06.03.2017г. Възражения по обявения списък могат да се подават в Информационния център на община Кърджали до 24.03.2017г.

Деца рисуват родопски багри в памет на големия художник Джемал Емурлов – Джими

 08 Март 2017
Община Кърджали, ЦПЛР-Общински детски комплекс и СУ ”Владимир Димитров- Майстора” обявяват Трети областен конкурс за детска рисунка „Родопски багри”, посветен на художника Джемал Емурлов – Джими, Почетен гражданин на Кърджали

120 червени рози за 8 март

 08 Март 2017
120 червени рози получиха всички жени – служителки в Общинска администрация в Кърджали по случай 8 март – Международен ден на жената. В началото на работния ден те бяха посрещнати на входа на администрацията и получиха цвете в ръка пожелание за здраве, радост, много усмивки и щастие.

ПОКАНА

 08 Март 2017
Община Кърджали уведомява обществеността и заинтересованите физически и юридически лица, че на основание чл. 127, ал. 1 от ЗУТ организира обществено обсъждане на проект за ИЗМЕНЕНИЕ на действащия Общ устройствен план /ОУП/ на град Кърджали на 17.03.2017 г. /петък/ от 17.30 часа в залата на Бизнес инкубатор – Кърджали

Прессъобщение

 09 Март 2017
На 10.03.2017 г. (петък) от 11:00 часа, Областен информационен център - Кърджали ще проведе откриваща пресконференция с представители на местни и регионални медии.

В Кърджали стартира Националната кампания „Заедно за Европа”

 10 Март 2017
ОИЦ Кърджали стартира Националната кампания „Заедно за Европа” в периода 10 март - 20 май за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България и отбелязване на няколко важни годишнини-60 години Европейски социален фонд, 10 години на България в ЕС и 5 години съществуване на ОИЦ Кърджали

Започна почистването на нерегламентираните сметища

 14 Март 2017
От седмица сметопочистващата фирма „Грийн партнърс” Кърджали започна почистването на нерегламентираните сметища в Кърджали и района на областния град. Дейностите на фирмата са в изпълнение на кметска заповед и се извършват по график

Продължава кампанията за регистриране на домашни любимци в община Кърджали

 15 Март 2017
Продължава кампанията за регистриране на домашни любимци в община Кърджали. Годишната такса за притежание на куче е 4 лв. Неплатилите до крайният срок 31 март собственици подлежат на глоба от 25 лв.

О Б Я В А

 15 Март 2017
Община Кърджали, в качеството си на бенефициент по ОП „Развитие на човешките ресурси“, “Проект „Грижа за независим живот, обявява прием на документи за следната длъжност-Специалист "Социални услуги в Център за предоставяне на почасови услуги в общността и домашна среда"

Директорът на Руския културно-информационен център в София се срещна с ръководството на община Кърджали

 15 Март 2017
На неофициално посещение днес в Кърджали бе ръководителят на Руския културно-информационен център в София Павел Журавльов. Той се срещна с и.д. кмет на община Кърджали инж.Катя Митовска. Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество в сферата на образованието и културата

Конкурс за есе за студенти до 29 години организира ЕК в България

 17 Март 2017
Представителството на Европейската комисия в България в сътрудничество с Институт за икономическа политика организират конкурс за студентско есе на тема „България в Европейския съюз: десет години по-късно".

ДВГ"Сладкопойниче" завоюва два сребърни медала на конкурса "Орфеево изворче"

 21 Март 2017
С два сребърни медала се завърна Детска вокална група "Сладкопойниче" при НЧ "Родопски фар 1938" Кърджали от Националния фолклорен конкурс "Орфеево изворче" в Стара Загора, в който участваха над 1300 изпълнители

Честит професионален празник на социалните работници!

 21 Март 2017
Уважаеми работници в социалната сфера от община Кърджали, приемете моите най-искрени поздравления по случай професионалния ви празник – Световния ден за социална работа!

6 награди спечелиха младите таланти от ОДК-Кърджали

 22 Март 2017
Талантливите художници и фотографи от ОДК гр.Кърджали завоюваха 6 престижни награди в конкурса "Вълшебството на сезоните”, организиран от ОП „Младежки център” и Астрономическа обсерватория гр.Хасково.

Три награди за младите таланти от предаванията на Общинско радио Кърджали

 22 Март 2017
Общо шест награди завоюваха децата на Кърджали от приключилия пети Национален журналистически конкурс „Григор Попов”. Първото място бе присъдено на радиоклуб „Детски свят” с ръководител Мариана Бекриева, а третото на клуб „Публична реч” при ПГПЧЕ „Христо Ботев” Кърджали. И двете предавания са част от програмата на Общинско радио Кърджали.

П О К А Н А

 23 Март 2017
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация Общински съвет Кърджали свиква заседание на 30.03.2017 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора”

Нови успехи за децата от ОДК

 23 Март 2017
Две награди завоюваха и малките художници от Школата по изобразително изкуство с ръководител Севинч Еминова в ХХ Национален конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци”, част от „Чудомировите празници” в гр.Казанлък.

Четвъртокласниците на Кърджали посрещнаха Пролетта с вихрен карнавал

 24 Март 2017
Десетки деца се включиха днес в традиционния Детски пролетен карнавал, организиран от Община Кърджали и ОДК. Карнавалът се провежда за 14-та поредна година и в него участват четвъртокласниците от учебните заведения.

За първи път Кърджали ще бъде домакин на полуфинал от „Купата на Coca-Cola”

 28 Март 2017
Тази неделя (2-ри април) Кърджали за първи път ще стане арена на оспорвана футболна надпревара, оживени игри и вълнуващи състезания, по време на регионалния финал на „Купата на Coca-Cola”. 16 отбора от региона ще се включат в междуучилищното първенство по футбол.

СЪОБЩЕНИЕ

 29 Март 2017
УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА, НАПОМНЯМЕ ВИ, ЧЕ СЪГЛАСНО ЧЛ.186, АЛ.3, ОТ ИЗБОРЕН КОДЕКС, ПАРТИИТЕ, КОАЛИЦИИТЕ И ИНИЦИАТИВНИТЕ КОМИТЕТИ В СЕДЕМ ДНЕВЕН СРОК СЛЕД ИЗБОРНИЯ ДЕН ПРЕМАХВАТ ПОСТАВЕНИТЕ ОТ ТЯХ АГИТАЦИОННИ МАТЕРИАЛИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ.

Предучилищното възпитание и обучение на деца в неравностойно положение дискутираха на Кръгла маса

 29 Март 2017
Над 50 души се включиха днес в организираната Кръгла маса на тема „Предучилищното възпитание и обучение на деца в неравностойно положение-проблеми и решения”, в рамките на проект „ХОРО -Хармония в общуването, Равноправие в Образованието”.

Пътуващото кино отново е в Кърджали

 29 Март 2017
На 1 април пътуващото кино отново ще бъде в Кърджали. Ще бъдат представени четири филма, а прожекциите се осъществяват със съдействието на Община Кърджали.

Откриват процедура за финансово оздравяване на общината

 30 Март 2017
Да бъде открита процедура за финансово оздравяване на община Кърджали приеха на днешното си заседание общинските съветници в града. Като мотив бяха посочени текстове от Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за публичните финанси.

Инж.Хасан Азис пое отново управлението на „Белия кораб“

 30 Март 2017
След оповестяване на решението на ЦИК днес инж.Хасан Азис се върна на работното си място като кмет на община Кърджали.Той беше посрещнат от екипа си с огромен букет цветя и пожелания да се извърви заедно пътя до края на мандата.

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис се срещна с израелския посланик Ирит Лилиан

 30 Март 2017
Днес кметът на Кърджали инж. Хасан Азис прие посланика на Израел в Р. България Н.Пр. Ирит Лилиан. Тя е тук за участие в утрешния международен форум в чест на 75 години от Спасението на българските евреи по време на Втората световна война.

Инж. Азис се срещна с посланика на САЩ в България Н.Пр.г-н Ерик Рубин

 30 Март 2017
Посланикът на САЩ в България Н.Пр.г-н Ерик Рубин посети днес община Кърджали.Той беше посрещнат от кмета инж.Хасан Азис.

Закрихме месеца на Америка в Кърджали с кмета и посланика на САЩ

 30 Март 2017
Приятели и съмишленици символично закриха снощи Месеца на Америка в Кърджали. На проявата присъстваха посланикът на САЩ у нас Н.Пр. Ерик Рубин и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

СЪОБЩЕНИЕ

 31 Март 2017
Изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии ще започне на 03.04.2017 год., от 13.00 часа. Възнагражденията се изплащат лично, срещу представена лична карта.

Инж. Хасан Азис: Кърджали даде един от най-важните уроци по толерантност на цяла България

 31 Март 2017
Истински дипломатически десант бе осъществен днес в Кърджали. За да участват във национален форум, посветен на 74-годишнината от спасението на българските евреи, тук пристигнаха посланиците на Израел, САЩ и Азербайджан Ирит Лилиан, Ерик Рубин и Наргиз Акиф Гурбанова.

Днес кметът на Кърджали инж. Азис прие посланика на Република Азербайджан Н. Пр. г-жа Наргиз Акиф гъзъ Гурбанова

 31 Март 2017
Посланикът на Република Азербайджан Н. Пр. г-жа Наргиз Акиф гъзъ Гурбанова е в Кърджали за участие във форум, организиран от Община Кърджали и СУ „П.Р.Славейков”, с който се отбеляза 74 години от спасяването на българските евреи от лагерите на смъртта и деня на толерантността и междуетническата подкрепа.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign