Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юли - 2017 г.

„Огън и вино” в първия Ден на Перперикон

 02 Юли 2017
С 45-минутен спектакъл „Огън и вино” бе отбелязан първия Ден на Перперикон. Идеята е празникът да се провежда всяка година. Въпреки рекордните първоюлски температури стотици кърджалийци - възрастни и деца изкачиха Скалния град на траките.Имаше и гости от различни краища на страната

Стартира лятната програма в Дъждовница

 02 Юли 2017
10 поети, художници и музиканти, родени в Панагюрище, са първите участници в лятната културна програма в Дъждовница. Инициативата е на Арт движение Кръг и Стоян Радулов, сценарист, поет, фотограф и телевизионен журналист. Това лято в селото ще бъдат проведени три творчески работилници по визуални изкуства, музика и театър

Първа тренировка на отбора на ФК"Арда" на стадион „Дружба”

 02 Юли 2017
На 3 юли 2017г., понеделник, ще бъде първото извеждане на отбора на ФК"Арда" от новия треньор Елин Топузаков.На тренировката ще присъстват кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, младият и амбициозен директор на клуба инж.Петър Пешев. Енорийският свещеник отец Петър и бившият главен мюфтия Фикри Сали ще отправят молитви за успеха на клуба

ФК „Арда” проведе първа тренировка на обновения стадион „Дружба” с треньора Елин Топузаков

 03 Юли 2017
Днес футболният отбор на Арда Кърджали проведе първата си тренировка на обновения стадион „Дружба” под диктовката на новото ръководство на клуба – старши треньорът Елин Топузаков, спортно-техническият директор Емил Кременлиев и президентът на клуба Петър Пешев.

Първо заседание на Комисията за овладяване популацията на безстопанствените кучета

 04 Юли 2017
Преброяване на домашните любимци на територията на Община Кърджали и създаване на пълен регистър на домашни и безстопанствени кучета. С това решение излезе на първото си заседание Комисията за овладяване популацията на безстопанствените кучета.

Гвардейци и мажоретки за втори път на фестивал в Римини, Италия

 04 Юли 2017
Гвардейският отряд на Езикова гимназия „Христо Ботев” и мажоретният състав на СУ ”Отец Паисий” заминават за участие в Международния фестивал на танцовото изкуство „Мареландия” по специална покана на град Римини, Италия. От 11 до 14 юли те ще имат две участия в Римини и Чезенатико, съобщи Димитър Кондиков, хореограф и ръководител на формациите.

Съобщение

 05 Юли 2017
Поради подмяна на аналоговото с цифрово табло, днес от 8,00 часа няма да работят светофарите на бул. „Беломорски”, кръстовището до Съдебната палата. Светофарната уредба ще бъде пусната след приключване на демонтажа на старото табло и монтажа на новото.

Хасан Азис с нова инициатива за справяне с безработицата: „Дни на отворени врати за безработни в Кърджали“

 05 Юли 2017
Нова инициатива за справяне с безработицата в общината – „Ден на отворените врати за безработни в Кърджали“, предприема кметът инж. Хасан Азис. Това обяви той в петото поред лайв-включване във Фейсбук „Ти и Кметът“.

Авторска песен на творчески екип от Кърджали сред призьорите в европейски конкурс за детска песен

 05 Юли 2017
Песента „Те не знаят”, дело на кърджалийския тандем - композитора Димитър Ганев и текстописеца Христина Мачикян, изпълнена от дванадесетгодишния Димитър Желязков Стефанов спечели трето място в петото издание на Европейския конкурс за нова детска песен „Златни искри” Варна 2017.

П О К А Н А № 7

 06 Юли 2017
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 17.07.2017 г. /понеделник/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния проекто - дневен ред:

Първи стъпки за реализиране на инициативата "Ден на отворените врати за безработни в Кърджали"

 06 Юли 2017
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис се срещна днес с вр.и.д. директор на Бюрото по труда в Кърджали Метин Хафъз Салим. Една от темите на разговора беше инициативата на инж.Азис за справяне с безработицата в общината – „Ден на отворените врати за безработни в Кърджали“.

В Кърджали стартира санирането на жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност

 07 Юли 2017
В Кърджали стартира санирането на жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност към МРРБ. Към момента 60-70 на сто от общо 28-те сгради имат проектна готовност. В четири от случаите вече са издадени и разрешения за строително – монтажни работи

Кърджали събра близо 72 % от данъците и таксите си за 2017 година

 10 Юли 2017
Данните сочат, че постъпленията от данъка върху недвижимите имоти за изминалите шест месеца на 2017 г. са в размер на 1 690 091 лв. или 80% от плановото задание, а при данък МПС сумата е 1 431 301 лв. или 84%.

ОБЯВА

 11 Юли 2017
ЗА УДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА ЗА ПРИЕМ НА ДОКУМЕНТИ ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ НА УСЛУГИ В ДОМАШНА СРЕДА – „ЛИЧЕН АСИСТЕНТ” И „СОЦИАЛЕН АСИСТЕНТ”

ОБЯВА

 11 Юли 2017
ЗА УДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА ЗА ПРИЕМ НА ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТИТЕ: ЛИЧЕН АСИСТЕНТ И СОЦИАЛЕН АСИСТЕНТ

ОБЯВА

 11 Юли 2017
ЗА УДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА ЗА ПРИЕМ НА ДОКУМЕНТИ ЗА НАБИРАНЕ НА ЕКИП В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНИ И ИНТЕГРИРАНИ УСЛУГИ

Обявиха обществената поръчка за Синя зона

 11 Юли 2017
Община Кърджали обяви обществена поръчка за проектиране на почасово платено паркиране /Синя зона/ в централната градска част на Кърджали. Поръчката обхваща изработването на инвестиционен проект на фаза „идеен проект” и „работен проект” , както и упражняване на авторски надзор при изпълнението й. Срокът за подаване на офертите е 17,00 часа на 17.07.2017 г.

Изложба под надслов „Нему равен друг няма” бе открита в Кърджали

 12 Юли 2017
В навечерието на 180-та годишнина от рождението на Васил Левски в Регионална библиотека „Никола Вапцаров” Кърджали бе открита изложба под надслов „Нему равен друг няма”, посветена на великия революционер. Експозицията включва документални исторически изследвания и художествена литература за Апостола

Танцьори от Кърджали ще представят България в Полша

 13 Юли 2017
Танцовият ансамбъл при Общински център за култура и младежки дейности в Кърджали ще представи България на 22-рия Международен фолклорен фестивал в град Олщин, Полша. Нашите танцьори са получили специалната покана на Асоциацията на международните фолклорни фестивали заради високото си професионално майсторство и богат репертоар

О Б Я В А

 14 Юли 2017
Община Кърджали, в качеството си на бенефициент по ОП „Развитие на човешките ресурси“, Процедура: BG05M9OP001-2.005 „Активно включване“, Проект „Активно включване за по-добър живот, Договор № BG05M9OP001-2.005-0135-C01, ще проведе подбор за обучение на 36 лица по част от професия по първа и втора квалификационна степен...

ПОКАНА

 16 Юли 2017
Община Кърджали кани всички кърджалийци и гостите на града на 18 юли 2017г. /вторник / от 11,00 часа пред Паметника на Васил Левски на тържествено честване на 180-та годишнина от рождението на Апостола на свободата

Кърджалийски общинари гостуваха на община Одрин

 17 Юли 2017
Представители на община Кърджали, водени от зам.кмета Тунджай Шюкрю участваха в проявите от празничната програма и церемонията по откриване на пехливанските борби, организирани от община Одрин.

Детската железница отново ще се стопанисва от ОЧБ

 17 Юли 2017
„Озеленяване, чистота и благоустройство” ЕООД Кърджали ще поднови договора си за безвъзмездно право на ползване върху Детската железница в парк „Простор” за срок от пет години. Съгласие за подписването на Договора между кмета на общината и дружеството бе дадено днес от общинските съветници в Кърджали по време на заседанието на Общинския съвет.

Прессъобщение

 17 Юли 2017
На 18.06.2017 г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” повторението на шестото от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Кърджали почете 180 години от рождението на Васил Левски

 18 Юли 2017
Десетки кърджалийци се поклониха пред паметта на Апостола на българската свобода Васил Левски по повод 180 години от рождението му.

Отвориха офертите на 5 фирми кандидатстващи за обществената поръчка за проектиране на Синя зона

 18 Юли 2017
Днес в община Кърджали бяха отворени офертите на общо 5 фирми участвали в обществената поръчка за проектиране на Синя зона в Кърджали, съобщи заместник-кметът инж. Катя Митовска.

Нашите мажоретки и гвардейци спечелиха сърцата на италианците

 19 Юли 2017
С множество покани за бъдещи участия се завърнаха от Международния фестивал на танцовото изкуство „Мареландия” в италианския град Чезенатико Мажоретният състав при СУ „Отец Паисий“ и Първи ученически гвардейски отряд при ЕГ „Хр.Ботев“.

От понеделник детското влакче на Кърджали тръгва по разписание, днес кметът го подкара пробно

 19 Юли 2017
Днес кметът на Кърджали, заедно с машиниста Шабан, направи първата проба на възстановеното от общинското предприятие ОЧБ детско влакче в парк Простор. Той сам подкара влаковата композиция, изминавайки около 100 метра в двете посоки по все още ремонтиращия се релсов път.

Общественици застават зад кмета за Синята зона, питат за дупките по улиците и за тротоарите

 20 Юли 2017
Два часа продължи работната среща между кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис и Обществения съвет, помощен орган към местния парламент. Бяха обсъдени актуални за летния сезон проблеми, които са във фокуса на вниманието на жителите на Кърджали и общината.

Общината търси съдействието на полицията за опазването на детските площадки от вандали

 20 Юли 2017
Най-късно до понеделник ще започне ремонта на детските площадки в парк Простор и градинката до църквата „Свети Георги”, части от които са унищожени от вандалски прояви в тъмните часове на денонощието.

Проведе се Ден на отворените врати за безработни в община Кърджали

 20 Юли 2017
Днес община Кърджали провежда Ден на отворени врати за безработни съвместно с Бюрото по труда. По този начин стартира и реализацията на идеята на кмета инж. Хасан Азис чрез поредица от Дни на отворени врати по администрации и предприятия безработните да се запознаят със спецификите на определени работни места.

Приключи проект „Моят свят е Твоят свят” в ДГ "Чайка"

 21 Юли 2017
Заключителна пресконференция по Проект „Моят свят е Твоят свят”, финансиран от Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства се проведе в Детска градина „Чайка” . Постигнатите резултатите от реализираните дейности по проекта бяха отчетени от ръководителя на проекта и директор на детското заведение Фатме Мустафа.

Обновеното детско влакче в Простор потегля, на 22 юли ще е безплатно за малки и големи

 21 Юли 2017
Окончателно приключи ремонтът на детската железница и релсовия път в парк „Простор”. От утре влаковата композиция отново ще бъде във движение. Пътуването за всички малки, големи и още по-големи жителите и гости на Кърджали в събота 22 юли ще бъде безплатно.

ПОКАНА

 24 Юли 2017
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, Имам удоволствието да Ви поканя да участвате в пресконференция по проект „ХОРО-Хармония в Общуването, Равноправие в Образованието”...

Инж. Хасан Азис: Новият законопроект за определяне на такса смет ще бъде силово наложен

 25 Юли 2017
Националното сдружение на общините в България поиска отсрочка и тригодишен период за въвеждане на новите начини за изчисляване на такса смет.

СЪОБЩЕНИЕ

 25 Юли 2017
ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ С Ъ О Б Щ А В А На заинтересованите, че в ДВ. бр.60 от 25.07.2017 г. е обнародван проект:

Телевръзка на Школата по астрономия на „Белите брези” и Южноевропейската обсерватория „Паранал“

 25 Юли 2017
На 25 юли бе осъществена телевръзка на Школата по астрономия и астрофизика на „Белите брези” с Южноевропейската обсерватория „Паранал“ – Чили, където са съсредоточени най – големите телескопи в света

Община Кърджали реализира проект „ХОРО – Хармония в общуването, Равноправие в Образованието”

 26 Юли 2017
Община Кърджали реализира проект „ХОРО – Хармония в общуването, Равноправие в Образованието”, финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 година.

ПОКАНА

 26 Юли 2017
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, Имам удоволствието да Ви поканя да участвате на заключителна пресконференция по проект „Да бъдем активни - нови възможности за младежите от община Кърджали".

С плакет за отлично представяне се завърна танцовият ансамбъл на ОЦКМД от Олщин, Полша

 26 Юли 2017
Танцовият ансамбъл при Общински център за култура и младежки дейности в Кърджали предизвика истински възторг сред зрителите на 22-рия Международен фолклорен фестивал в град Олщин, Полша.

Кърджалийски самодейци на празника Илинден в Диони, Гърция

 27 Юли 2017
Съставът за автентичен тракийски фолклор "Капитан Петко войвода" при НЧ "Родопски фар 1938" Кърджали участва в празника "Св. Пророк Илия" в Диони, Гърция

Приключва проекта „Да бъдем активни – нови възможности за младежите от община Кърджали”

 27 Юли 2017
На 31 юли успешно приключва проекта „Да бъдем активни – нови възможности за младежите от община Кърджали”, реализиран от Общината в партньорство с Прайм Консултинг ЕООД.

Задържаха 5 крави, обикалящи из Кърджали

 28 Юли 2017
Задържаха 5 крави, които в последните дни бяха засичани на различни места из града. Животните са прибрани в базата на ОЧБ, където има обособен стационар за селскостопански животни, които се движат в рамките на Кърджали като създават опасност за ПТП и застрашават живота на хората

За поредна година ученици от община Кърджали ще летуват в Международния скаутски лагер в град Истанбул, Р Турция

 28 Юли 2017
И тази година ученици от община Кърджали, на възраст 5 - 8 клас, ще вземат участие в международния скаутски лагер в гр. Истанбул Р Турция от 31.07.2017 г. до 06.08.2017 г.

Община Кърджали и Ротари подписват меморандум по идея на инж.Хасан Азис

 31 Юли 2017
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна днес с дистрикт гуверньора на Ротари за България Емил Коцев. На срещата присъстваха президента на Ротари-Кърджали Бахар Палова и членове на Борда на клуба.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign