Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Август - 2017 г.

Младите скаути се завърнаха от скаутския лагер в Истанбул

 09 Август 2017
22-ма ученици от общинските училища в Кърджали – 9 момичета и 13 момчета на възраст до 8 клас, се завърнаха от традиционния скаутски лагер в Истанбул.

За първия учебен ден ремонтът 15 детски градини, училища и ОДК-Кърджали за близо 600 000 лева

 16 Август 2017
15 обекта от образователната инфраструктура на община Кърджали ще бъдат ремонтирани за първия учебен ден. Това са 12 детски градини, две средни училища и Общинския детски комплекс /ОДК/.

Изнесено обучение на студенти на ТУ-Габрово в Кърджали обсъдиха кмет и ректор

 16 Август 2017
Организиране на изнесено бизнес ориентирано обучение на студенти към Технически университет-Габрово в Кърджали беше една от темите на разговор между кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис и ректора на ТУ-Габрово проф.Райчо Иларионов днес.

Кметът на Кърджали посети бебето, върху чиято количка падна счупен клон в парк „Простор”

 17 Август 2017
Кметът на общината инж.Хасан Азис посети вчера семейството на четиримесечното бебе върху чиято количка падна счупен клон в парк „Простор“ на 9 август т.г.

Кметът инж. Хасан Азис инспектира блоковете, които се санират във „Възрожденци“

 17 Август 2017
Санирането се движи с добри темпове, се увериха на място представителите на общината. Инж.Азис разговаря с представители на фирмите и на Сдруженията на собствениците на жилища в сградите, които се санират. Отзивите от живеещите са добри, няма оплаквания.

До края на годината в Кърджали се очаква да бъде въведена синя зона

 18 Август 2017
До края на годината се очаква да бъде въведена синята зона в Кърджали, заяви заместник-кметът Мюмюн Али. Той уточни, че преди това на ноемврийската сесия на Общинския съвет ще бъде одобрена структурата на ново общинско предприятие за управлението й.

Гостува ни кмет на община от Северна Гърция

 18 Август 2017
Кметът на гръцката община Ясмос д-р Исмет Кадъ гостува днес на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис. Срещата имаше опознавателен характер. Двамата кметове разказаха за проекти, които реализират по европейски програми и подготвяни нови проекти за решаване на проблеми в различни сфери.

Силен интерес към лятната читалня в Кърджали

 23 Август 2017
За поредна година лятната читалня на РБ „Н.Й.Вапцаров” Кърджали посреща много приятели и почитатели на книгата в Градската градина. Тя отвори врати на 1 юни и ще продължи до 31 август

Заместник-кметове участват в тържествата по повод 1027 години от основаването на побратимената община Владимир

 25 Август 2017
Заместник кметовете на община Кърджали инж.Катя Митовска и Веселина Тихомирова ще присъстват на тържествата, посветени на 1027 – годишнината от основаването и празника на побратимената община Владимир, Русия на 26 август 2017г.

Кърджалийски самодейци сред най – добрите на „Богородична стъпка 2017“

 28 Август 2017
Самодейци от Кърджали се наредиха сред най-добрите на Дванадесетото издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка 2017“ в Старозагорските минерални бани

Днес Кърджали е домакин на II Международен поход с каяци и пеша по реки и градове в България

 29 Август 2017
Днес Кърджали е домакин на ІІ Международен поход с каяци и пеша по реки и градове в България, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Той е посветен на 140-та годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 15 август до 4 септември.

Фeстивал на терлика за 11-ти път в Дъждовница

 29 Август 2017
На 3 септември ще започне 11-тото издание на традиционния Фестивал на терлика в Дъждовница. С празника ще бъде отбелязана една непопулярна годишнина – 300 години от началото на отглеждане на тютюн у нас. Ще бъде показан импровизиран музей на открито със сечива, текерлеци и гьобели, игли за низане, пунгия от кожа за нарязан тютюн, архивни документи и фотографии, както и музейни копия на двете банкноти с тютюноберачки на БНБ. Ще гостува и световноизвестната контрабасистка проф. д-р Петя Бъговска

Среща на светове и култури в Дъждовница

 30 Август 2017
За участие в 12-тото издание на международната резидентна програма за артисти „Арт хоризонти“ на Арт движение КРЪГ, която се провежда всеки август/септември в Дъждовница от 2006 г. насам, тази година са поканени художници и куратори от галерията за съвременно изкуство „ARC Gallery” /„АРК Галерия”/ от Чикаго.

Участниците в етап от Втория Международен гребен поход останаха удивени от красотите на Източните Родопи

 30 Август 2017
Изключително удовлетворени и удивени от красотите на Източните Родопи останаха участниците в етапа от ІІ Международен гребен поход поход с каяци по река Арда и язовирите „Кърджали” и „Студен кладенец”, посветен на 140-та годишнина от Шипченската епопея.

Над 1800 са посещенията в Лятната читалня в Кърджали

 31 Август 2017
И през това лято РБ „Н.Й. Вапцаров" продължи традицията да приобщава нови пространства за срещи с книгите. Последният ден се превърна в малък празник за деца и възрастни в Градската градина. Библиотекарите благодариха за активността на своите посетители и връчиха грамоти на редовните си читатели2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign