Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Септември - 2017 г.

С „Визуални метафори" екипът на Арт движение КРЪГ посрещна художнички и кураторки от САЩ и Япония

 02 Септември 2017
С експериментална експозиция „Визуални метафори“ на две авторки от Кърджали екипът на Арт движение КРЪГ посрещна художнички и кураторки от САЩ и Япония. Гостите бяха приветствани от зам.-кмета Веселина Тихомирова

Дъждовница събра много гости на Фестивала на терлика

 03 Септември 2017
Инж. Хасан Азис: Дъждовница стана известна със своя терлик като събирателен образ на обичаите и традициите в Родопите. Но регионът е неразривно свързан и с отглеждането на тютюна. Затова днешният празник е израз на нашето уважение към хората, посветили почти целия си живот на отглеждане на тази култура

П О К А Н А

 04 Септември 2017
Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествен ритуал по случай 132-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия на 06.09.2017 г. /сряда/ от 11.00 ч. пред Паметника на Освободителите в Градската градина

Художници от Кърджали и Чикаго представиха изложбата „Старото и Новото“

 05 Септември 2017
Двайсет и двама художници от Чикаго и Кърджали представиха изложбата „Старото и Новото“. Откриването на експозицията в Керимовата къща събра много приятели и ценители на изкуството, музиканти, писатели

Кърджали почете 132-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия

 06 Септември 2017
Стотици граждани и гости на Кърджали отбелязаха днес 132 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Традиционно събитието бе пред Паметника на Освободителите в градската градина.

Малки художници от Кърджали участваха в VI –я Международен детско-юношески пленер „Арт пристан Русе”

 07 Септември 2017
Малки художници от Кърджали участваха в VI –я Международен детско-юношески пленер „Арт пристан Русе” от 29 август до 1 септември в град Русе. Елеонора Кирекчиева на 18 г. и Бесте Бербер на 12 г. представиха достойно школата и Кърджали

Кърджали домакин на състезание с джетове

 07 Септември 2017
За първи път Кърджали и Водното огледало в центъра на града ще бъдат домакини на състезание с джетове, последен кръг от републиканския шампионат.Топ пилоти от България, Гърция и Румъния ще мерят сили на язовир Кърджали на 9 и 10 септември. Състезанието се организира с подкрепата на община Кърджали

Детските състави към читалище „Родопски фар 1938” представиха достойно Кърджали на фестивала „Орфей пее с морето”

 08 Септември 2017
Детските състави към читалище „Родопски фар 1938” представиха достойно Кърджали на фестивала „Орфей пее с морето”. Фолклорният танцов състав „Тракийска младост” обра овациите на публиката, а изпълненията на детската група „Сладкопойниче” бяха записани за Националния фонд на БНР за млади фолклорни открития

Кърджали, моя любов

 11 Септември 2017
7 художнички от Чикаго и 1 от Япония, участнички в тазгодишната международна резидентна програма за артисти на Арт движение Кръг под надслов „Идеи в движение: стар свят, нов свят“, ще изненадат гражданите на Кърджали по повод празника на града през октомври с художествен проект за отворена книга.

Покана

 11 Септември 2017
За публично обсъждане на отчета за изпълнение на Бюджета и средствата от Европейския съюз за 2016 г. на Община Кърджали.Обсъждането ще се проведе на 20 септември 2017 г. от 17.30 ч. в заседателната зала на Бизнесинкубатора.

И на този 15-ти септември "На училище с усмивка"

 11 Септември 2017
Детска книжка „Приказки за първолака”, с послание и подпис на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, ще получи в първия учебен ден – 15 септември, всеки един от 729-те първокласника в общината. За първокласниците тази година е подготвен и комплект ученически пособия.

Инж. Хасан Азис за промените в „такса битови отпадъци” пред телевизия Bloomberg

 12 Септември 2017
„Неправилно е насочването на вниманието изцяло към общините и внушението, че има конфликт между тях и бизнеса по отношение на „такса битови отпадъци”. Местната власт и бизнесът по-скоро са партньори, които могат да решават заедно проблемите“, заяви в предаването „В развитие“ по телевизия Bloomberg кметът на Кърджали инж.Хасан Азис.

Съобщение

 12 Септември 2017
Продължава подмяната на аналоговите табла на светофарните уредби с цифрови в Кърджали. Заради подмяната от 08,00 часа на 14 септември/четвъртък/2017г. няма да работят светофарите на кръстовището на новия мост на бул.“Христо Ботев“ в кв.“Възрожденци“.

Инж.Хасан Азис обеща нова детска площадка и тротоар на бл.17 в кв.“Възрожденци“

 12 Септември 2017
Курбан за здраве събра обитатели и гости на първия саниран блок в града – бл.17 в кв.“Възрожденци“. Курбанът, организиран от живеещите в четирите входа на бл.17 беше осветен от отец Петър и районния мюфтия Бейхан Мехмед.

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис осигури 25 пожароизвестителни датчици

 13 Септември 2017
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис осигури 25 пожароизвестителни датчици за домовете на самотно живеещи и трудно подвижни възрастни хора. Инициативата се провежда по случай Седмицата на пожарната безопасност съвместно със социалните служби

Китайска фирма проявява интерес за инвестиция в Кърджали

 15 Септември 2017
Възможностите за инвестиция в Кърджали обсъдиха на среща кметът на общината инж.Хасан Азис, Лимеж Ган, генерален мениджър на китайската компания CYG Electronics CO.Ltd и Джони Лий

Община Кърджали зарадва малчугани от 2 детски градини с3D рисунки

 15 Септември 2017
3D рисунки, изобразяващи тигър и три пингвина бяха открити символично в първия учебен ден в детските градини „Вяра,Надежда и Любов“ и „Щастие“ в Кърджали.Картините са подарък за малчуганите от община Кърджали

Рекорден брой ученици от 10 години насам прекрачиха прага на СУ „Отец Паисий”

 15 Септември 2017
С много настроение и усмивки премина тържеството посветено на първия учебен ден в най-старото учебно заведение в Източните Родопи – СУ „Отец Паисий” в което за 104 път откри своята нова учебна година.

Светли дни, радост и здраве пожела инж. Азис на Мария Ралева за 100 -ния й рожден ден

 17 Септември 2017
С голям букет и много подаръци, сред които й албума за развитието на Община Кърджали през последните 100 години, инж. Хасан Азис поздрави Мария Радева за юбилея й.

Младежи раздадоха значки с апел за учебна година без наркотици и агресия

 18 Септември 2017
1000 значки във формата на розова фланелка - символ на деня за борба с тормоза в училище и надпис „Учебна година без наркотични вещества и агресия!”, бяха раздадени днес в 4 учебните заведения и едно читалище в община Кърджали.

Прессъобщение

 19 Септември 2017
Днес, 19.09.2017 г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” седмото от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България. Във фокуса на предаването е Оперативната програма „Творческа Европа” и нейната под програма за култура.

Инж. Хасан Азис: Предлаганите промени за такса "смет" не са работещи

 19 Септември 2017
Убедени сме, че промените за такса "смет", които се предлагат от Народното събрание, не са работещи. Това каза в "Денят започва" кметът на Кърджали и заместник-председател на НСОРБ Хасан Азис.

Изявени деца от Кърджали взеха участие в Международен детски лагер на побратимените градове в гр. Измир, Република Турция

 19 Септември 2017
Селин Осман и Ирем Ахмед от Школата по изобразително изкуство към ОДК гр. Кърджали с ръководител Севинч Еминова бяха поканени и взеха участие в Първи Международен детски лагер на побратимените градове в гр. Измир, който се проведе от 11 до 16 септември.

П О К А Н А № 8

 20 Септември 2017
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 28.09.2017 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред:

Покана

 20 Септември 2017
Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествен ритуал, по случай 22 септември - Ден на независимостта на България.

Видни историци от СУ „Климент Охридски” посетиха община Кърджали

 20 Септември 2017
Това са преподавателите в историческия факултет на университета проф. Ивайло Дичев, доц. Георги Вълчев, който е и заместник-ректор на най-старото висше учебно заведение в България, и доц. д-р Даниела Колева.

За седма година Кърджали ще е домакин на Европейския екофестивал „Зелена вълна – 21 век”

 20 Септември 2017
Неговото 12-то издание ще се проведе в рамките на два дни 28 и 29 септември, а организатори са Фондация „Европейски Екологичен Фестивал” и Представителството на Европейската комисия в България.

Проведе се обществено обсъждане на отчета за изпълнението на Бюджет 2016

 21 Септември 2017
Бюджетът на община Кърджали за 2016 година е изпълнен на 92 процента по всички показатели. Той е успешен защото са постигнати всички цели, заложени в него и е заверен от Сметната палата.

За първи път в България в Кърджали бе подписан договор за сътрудничество между университет и общинска фирма

 21 Септември 2017
Договор за сътрудничество между общинската фирма „Озеленяване, чистота и благоустройство“ ЕООД Кърджали и Технически университет Габрово бе подписан тази сутрин в присъствието на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Обучение без откъсване от производството обсъдиха бизнесът, Технически университет Габрово и кметът

 21 Септември 2017
Бизнес-ориентирано обучение без откъсване от производството бе идеята, която бе дискутирана днес на среща с представители на големи структуроопределящи фирми от регион Кърджали и ръководството на ТУ Габрово. В ролята на партньор за осъществяване на „живата” връзка между тях бе кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Инж. Хасан Азис: Не трябва да допуснем нищо да попречи по пътя ни към нашето национално преуспяване

 22 Септември 2017
Кърджали тържествено чества 109 години от провъзгласяване на Независимостта на България.„Нашата национална идея е успявала тогава, когато сме намирали сили и воля да поставим българския въпрос на дипломатическата маса категорично и обосновано, отстоявайки националния интерес. Не трябва да допуснем нищо да попречи по пътя ни днес към нашето национално преуспяване!”, каза в словото си по случай празника кметът инж. Хасан Азис

Община Кърджали е домакин на среща за осиновяването

 25 Септември 2017
На 29 септември /петък/ Община Кърджали съвместно с Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ /БАОО/ организират среща, част от инициативата „Национални информационни седмици за осиновяване”.

Програма Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” 2017г.

 25 Септември 2017
Образователен модул: Прожекции на екологични филми и практически занятия за реагиране при кризисни ситуации,причинени от терористични актове,природни бедствия и аварии 28 – 29 септември 2017 г., град Кърджали Организатори: Европейска комисия, фондация „Европейски екологичен фестивал“ и община Кърджали

СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ

 25 Септември 2017
Европейската комисия, фондация „Европейски екологичен фестивал” и община Кърджали организират за поредна седма година Образователния модул: Прожекции на екологични филми и практически занятия за реагиране при кризисни ситуации,причинени от терористични актове,природни бедствия и аварии от 28 до 29 септември 2017 година в град Кърджали.

Съобщение

 26 Септември 2017
Със заповед № ОХ-978/12.09.2017г. на министъра на отбраната на Република България е разкрита процедура по обявяване на 73 войнишки длъжности за приемане на военна служба на лица, завършили граждански, средни или висши училища в 101 алпийски полк - гарнизон Смолян.

Програма

 26 Септември 2017
30 дни наситени на културни и спортни прояви предстоят за община Кърджали. Те стартират на 28 септември и приключват на 28 октомври и са посветени на 21 октомври -Денят на Кърджали.

Ден на отворените врати в ОДК

 27 Септември 2017
С ден на отворените врати ще бъде открита новата учебна година в Общински детски комплекс. Той ще се проведе на 30 септември /събота/ от 10.00 ч. до 13.00 ч., а в рамките му всички момичета и момчета от 6 до 18 г., които имат разностранни интереси и искат да развиват своите таланти могат да посетят Училището за свободно време и да се запознаят с работа му.

Кърджали-гнездо на толерантността

 27 Септември 2017
Снощи в София в Дома на киното се състоя премиерата на документалния филм „Гнездото на толерантността“ на режисьора Красимир Симеонов, продукция на английски с български субтитри на Студио „Време“.Филмът документира конкретно събитие, а именно Деня на толерантност и междуетническа подкрепа, проведен на 31 март 2017 г. в Кърджали.

Първа копка на нов завод за токозахранващи системи за 32 милиона лева бе направена в Кърджали

 27 Септември 2017
Днес в Кърджали бе направена първа копка на нов високотехнологичен завод за токозахранващи системи. Инвестицията е на стойност 32 милиона лева, а първоначално в него ще намерят работа 120 квалифицирани специалисти.

В Кърджали бе открит Европейският екологичен фестивал „Зелена вълна–21 век”

 28 Септември 2017
От днес в продължение на два дни Кърджали е домакин на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”. Той се провежда от Европейската комисия и фондация „Европейски екологичен фестивал“, а община Кърджали е партньор за седма година

Общинският съвет прие отчетът на Бюджет 2016 с 25 гласа „за”

 28 Септември 2017
След бурни дебати в залата на Бизнес инкубатора по време на заседание на Общинския съвет, продължили близо час и половина, с 25 гласа „за” отчетът за изпълнение на бюджета на Община Кърджали към 31 декември м.г. бе приет от Общинския съвет. От групата на ГЕРБ дадоха негативен вот, а социалисти и реформатори се въздържаха при гласуването.

Ремонтират участъци по тротоарите в центъра на Кърджали

 28 Септември 2017
Кметът на общината инж.Хасан Азис, управителят на „ОЧБ“ЕООД инж.Раид Идриз и Анжела Василева, гл.експерт в отдел „Опазване на околната среда“ в общината обходиха днес тротоари в централната част на града, участъци от които се нуждаят от неотложни ремонти

В Кърджали има адекватно развитие на приемната грижа

 29 Септември 2017
Ръководителят на проект „Приеми ме 2015" Огнян Христов и представители на Националния екип за организация и управление на проекта осъществиха работна среща с областния екип по приемна грижа в Кърджали. Те обсъдиха развитието на приемната грижа, както и някои от специфичните проблеми свързани с работата на социалните работници тук.

СУ „Йордан Йовков” и Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали отбелязаха Европейския ден на спорта в училище

 29 Септември 2017
СУ „Йордан Йовков” и Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали отбелязаха Европейския ден на спорта в училище. Те обединиха сили, за да насърчат младите хора да спортуват, защото спортът дисциплинира, укрепва физическото, духовното и емоционалното здраве на подрасващите

Националната информационна кампания за осиновяването стъпи и в Кърджали

 29 Септември 2017
Със съдействието на община Кърджали днес екип на Българската асоциация „Осиновени осиновители” /БАОО/ проведе поредната си среща в страната, част от националната информационна кампания за осиновяването.

Кметът инж. Хасан Азис награди европейския шампион по бокс Ергюнал Сабри

 29 Септември 2017
В международния ден на спорта в училищата новият европейски шампион бокс за юноши в категория до 46 килограма Ергюнал Сабри – Оги, който е ученик в Езиковата гимназия, бе награден от кмета на Кърджали инж. Хасан Азис с почетен знак „Герб на община Кърджали – позлатен” и парична награда.

Инж. Хасан Азис подписа договор за обновяване на образователната структура за близо 14 милиона лева

 29 Септември 2017
Договор за реализиране на проект "Обновяване и реконструкция на образователни обекти в гр. Кърджали" на стойност от близо 14 милиона лева подписа кметът инж. Хасан Азис през тази седмица.

Със 75 групи стартира учебната година в ОДК Кърджали

 30 Септември 2017
Със 75 групи стартира учебната година в ОДК Кърджали. Много деца и родители се включиха в Деня на отворени врати в ЦПЛР –Общински детски комплекс. На място имаха възможност да се запознаят с клубовете и школите, които предлага Училището за свободното време2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign