Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Май - 2018 г.

Инж. Хасан Азис в „Тази сутрин“ по БНТ: Ще обжалваме пред ВАС решението за отмяна на увеличението на местните данъци и такси

 01 Май 2018
Община Кърджали ще обжалва пред Върховния административен съд решението за отмяна на увеличението на местните данъци и такси, каза кметът инж. Хасан Азис, зам.-председател на Сдружението на общините в предаването „Тази сутрин“ по БНТ

187 детски рисунки в памет на Джемал Емурлов - Джими

 02 Май 2018
187 детски рисунки от 20 училища и школи от 12 населени места от областта участваха в четвъртото издание на конкурса за детска рисунка „Родопски багри”. Официалната церемония за откриване на изложбата и награждаване на отличените ученици конкурса в памет на големия български художник и почетен гражданин на Кърджали Джемал Емурлов – Джими се проведе на 30 април в Общински детски комплекс Кърджали.

Общественият посредник Расим Муса организира поредица от изнесени обществени приемни през май

 02 Май 2018
Общественият посредник Расим Муса организира поредица от изнесени обществени приемни за поставяне и изслушване на проблеми, жалби и сигнали от жители на населени места в община Кърджали. Приемните стартират на 3 май и ще продължат до 22 май.

Държавната комисия за стадиона започна работа

 03 Май 2018
Деветчленна държавна приемателна комисия започна работа днес за приемане на строежа „Основен ремонт на стадион“Дружба“,гр.Кърджали – първи етап“.Председател на комисията е инж.Диан Катранджиев,началник РО НСК-Кърджали. Сред членовете са инж.Хасан Азис, кмет на общината-възложител, представител на строителния надзор, специализираните контролни органи и др.

П О К А Н А

 04 Май 2018
Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да присъствате на официална церемония „Първа копка” на обект „Възстановяване на Детска градина „Мир” в град Кърджали”.

Вълнуваща кулинарна фиеста се завъртя днес в двора на ДГ „Баба Тонка”

 04 Май 2018
Вълнуваща кулинарна фиеста се завъртя днес в двора на ДГ „Баба Тонка”. Бяха представени над сто различни кулинарни изделия с традиционни ястия от българската, турската и ромската кухня, изработени от родителите и малчуганите от Мамин салон „Умница- хубавица“ в детските градини „Баба Тонка“, „Ян Бибиян“, „Детелина“ и „Щастие“ , работещи по проект „ХОРО”

Модерна детска площадка бе открита в Детска градина „Вяра, Надежда, Любов”

 04 Май 2018
Модерна детска площадка, предназначена за децата от ДГ „Вяра, Надежда, Любов”, бе открита днес в двора на детското заведение. Тя е дарение от семейство Дурмушеви за малките питомци, а на откриването специални гости бяха кметът инж. Хасан Азис и неговият заместник Веселина Тихомирова

Люлка за успех, здраве и любов в центъра на Кърджали на 6 май

 04 Май 2018
В рамките на тазгодишното издание на „Мултикултурният град” уникална люлка, висока 10 м и тежка почти 2 тона, изработена от ковано желязо със специална ретро орнаментика, с каквато е изпълнен и надписът над нея, който ще се вижда отдалече – „Люлка Гергьовден/Хъдърлез”– ще бъде монтиранана 6 май в Градската градина да радва мало и голямо

Празнична програма на община Кърджали на 6 май

 04 Май 2018
Празнична програма в Кърджали на 6 май ще започне с тържествен ритуал по случай Деня на храбростта и Българската армия

Справка за постъпили предложения, становища и възражения

 04 Май 2018
СПРАВКА ЗА ПОСТЪПИЛИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, СТАНОВИЩА И ВЪЗРАЖЕНИЯ ПО ПОВОД ПУБЛИКУВАН ПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ

Кърджали чества тържествено Деня на храбростта

 06 Май 2018
Тържествено честване на Деня на храбростта и празника на Българската армия организира традиционно на 6 май община Кърджали. Пред Паметника на освободителите бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност към хилядите български воини, загинали на бойните полета за свободата и независимостта на България

На 6 май много кърджалийци се полюляха на люлката „Гергьовден/Хъдърлез“ за здраве, любов и успех

 06 Май 2018
Инж. Хасан Азис: Люлката „Гергьовден / Хъдърлез” ще бъде люлка на заедността и толерантността. Тя е чудесен символ и знак към България и към Балканите. Нейното послание за добруване и споделяне на празника 6 май, който от векове се тачи по нашите земи и от християни, и от мюсюлмани, ни учи на уважение към традицииите на различните етноси

Голямо хоро се изви в Кърджали на 6 май пред храм „Св. Георги Победоносец”

 06 Май 2018
Голямо хоро се изви в Кърджали на 6 май пред храм „Св. Георги Победоносец”. За кърджалийци и гостите на града свири оркестър „Тракия” с виртуозните солисти Иво Папазов - Ибряма, кларинет и акордеонистът Нешко Нешев

Покана

 08 Май 2018
Община Кърджали кани жителите и гостите на гр. Кърджали на 09.05.2018 г. от 11.00 часа пред Паметните плочи на загиналите участници във Втората световна война до пл. “Освобождение” заедно да отбележим 9-ти май – Деня на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа.

Ден на предизвикателството в Кърджали - 12 май от 10.00 ч. в парк „Арпезос – Север”

 08 Май 2018
Българска асоциация спорт за всички, организира за 26-ти пореден път Световен ден на предизвикателството - България спортува 2018 с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Денят на  предизвикателството ще се проведе в редица градове на страната, сред който и Кърджали. Община Кърджали предвижда да организира спортно събитие, което ще включва спортни мероприятия по футбол, плажен волейбол, тенис на маса, бързо ходене и аеробика на фитнес уреди.

Кметът разговаря с родители на деца от ДГ “Щастие“

 09 Май 2018
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис прие днес 14 родители на деца от първа възрастова група в детска градина „Щастие“ в кв.Веселчане“. Родителите се оплакаха, че не са доволни от отношението и подхода към децата им от страна на учителка и помощник възпитателката.

Кърджали отбеляза Денят на победата - 9 май, с марш на „Безсмъртния полк”

 09 Май 2018
С марш на „безсмъртния полк” и поднасяне на венци и цветя пред паметните плочи на загиналите във войните и пред паметника на руския воин пред църквата „Свети Георги” Кърджали днес почете 73-та годишнина от края на Втората световна война.

І и ІІ награда за ОДК в Национален конкурс по превенция на наркоманиите

 09 Май 2018
Възпитаници на Общински детски комплекс гр.Кърджали завоюваха призови места в Националния конкурс по превенция на наркоманиите, организиран от Общински съвет по наркотични вещества гр.Благоевград и община Благоевград. В конкурса взеха участие с разказ, есе или мултимедийна презентация по темите "Моят любим национален герой" и "Човекът свободен и независим" повече от 900 ученици от цялата страна.

Кметът инж. Хасан Азис се качи на багер и направи първа копка на възстановяването на ДГ „Мир”

 09 Май 2018
Възстановяването на детското заведение и превръщането му в модерна детска градина, е част от най-мащабния в сферата на образователната инфраструктура на общината проект през последните 5 десетилетия, който е в размер на близо 14 милиона лева.

Кърджали с щанд на Международното туристическо изложение „Уикенд туризъм“ Русе

 10 Май 2018
Министърът на туризма Николина Ангелкова  за пореден път застана зад щанда  на Община Кърджали по време на откритото днес 14-то издание на Международното туристическо изложение „Уикенд туризъм“  Русе.

Две служителки в ДГ “Щастие“ освободени от работа

 10 Май 2018
След разпоредена проверка със заповед на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис учителката М.М. и помощник възпитателката М.Б. от ДГ“Щастие“ в кв.“Веселчани“ от 11 май 2018 г. са освободени от длъжност.

По повод 11 май – Ден на библиотекаря РБ „Н. Вапцаров” е домакин на регионална конференция

 11 Май 2018
По повод 11 май – професионалния празник на библиотекарите, днес в Кърджали се провежда регионална конференция под надслов „Библиотеките – възможности и предизвикателства”. Домакин на форума е Регионалната библиотека „Никола Вапцаров” в Кърджали.

П  О  К  А  Н  А

 11 Май 2018
Уважаеми госпожи и господа, Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да участвате в официална церемония „Първа копка” по проект:  „Професионална гимназия по селско и горско стопанство в град Кърджали - привлекателен образователен център за младите хора”.Заповядайте на 16.05.2018 г. /сряда/  от 11.00 часа в сградата на Професионална гимназия по селско и горско стопанство, гр. Кърджали, ул. „Аграрна” № 1 .

Над 250 участника се включиха в Деня на предизвикателството в Кърджали

 14 Май 2018
Над 250 участници-ученици, техните родители и граждани се включиха в организираното спортно събитие от община Кърджали на 12 май /събота/. Тази година община Кърджали се включи за първи път в Националната кампания на Българска асоциация  „Спорт за всички”- Световен ден на предизвикателството - България спортува 2018, която се реализира за 26-ти път.

Инж. Азис и неговият екип посрещнаха кмета на Община Силиври, Република Турция Йозджан Ъшъклар и водената от него делегация

 14 Май 2018
Днес в голямата зала на Бизнес инкубатора ще бъде подписан договор за сътрудничество между Община Силиври, Република Турция и Община Кърджали, Република България.По този повод тази сутрин кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис, заедно със своя екип, посрещна водената от Йозджан Ъшъклар кмет на община Силиври, РТурция седемдесет членна делегация  в сградата на общинска администрация.

Съобщение

 14 Май 2018
Община Кърджали напомня, че на 16 май 2018 г. изтича срокът за прием на фишове за проектни идеи за включване в актуализираната инвестиционна програма на Община Кърджали по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020

В РБ „Н.Й.Вапцаров” Кърджали откриха пътуващата изложба „Българската история в художествено слово и образ”

 14 Май 2018
Днес във фоайето на Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров” – Кърджали бе открита пътуващата  изложба „Българската история в художествено слово и образ”.Тя е създадена от Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” – Шумен, и представя знакови личности и събития от историята.

Кметовете на Кърджали и Силиври инж. Хасан Азис и Йозджан Ъшъклар подписаха договор за побратимяване

 14 Май 2018
Кметовете на Кърджали и Силиври инж. Хасан Азис и Йозджан Ъшъклар подписаха договор за побратимяване и сътрудничество в областта на културата, туризма, икономиката. Официалната церемония се състоя в залата на Бизнесинкубатора в присъствието на депутати, общински съветници, кметове на общини, представители на бизнеса.

Спортно състезание за учители и директори и турнир по тенис на корт в събота

 15 Май 2018
За първи път тази година по инициатива на Сдружение „Регионален клуб спорт и здраве” Община Кърджали организира спортно състезание за учители и директори посветено на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.Състезанието ще се проведе на 19 май/събота/.Същият ден на тенис кортовете в Спортен комплекс „Арпезос” ще бъде даден старт и на организирания Турнир по тенис на корт.

Започна обновяването на ПГ по селско и горско стопанство по проект за 1,3 милиона лева

 16 Май 2018
Първото изолационно блокче на сградата на Професионалната гимназия бе поставено от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, който бе гост на церемонията заедно със своите заместници инж. Катя Митовска и Веселина Тихомирова, секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир и началникът на отдел „Проекти” Надежда Цветкова.

Картина от Георги Трифонов от общината не е изчезвала

 16 Май 2018
Във връзка с публикации, че картина на Георги Трифонов е открадната и изнесена от България община Кърджали предоставя следната информация.

Народни вярвания и традиции оживяха чрез словото на Нидал Алгафари в читалище "Обединение 1913"

 17 Май 2018
По покана на РБ "Никола Вапцаров" известният сценарист, режисьор, политически PR и писател представи пред кърджалийци романите си от тетралогията „Боже, защо Господ лъже“, „Аллах, милост нямаш ли?“ , „Любиш ли, ти Бог си!” и „Орисани да избираме”.

46 деца в неравностойно положение в Кърджали получиха дарение от дрехи, общината им осигурява и море

 18 Май 2018
В присъствието на зам.-кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова , общественикът Байрам Юсеин направи дарение от пълен комплект нови дрехи на децата в Защитеното жилище за деца с умствена изостаналост в кв.”Байкал”. Осемте му обитатели получиха ризи, блузи, панталони, колани.

Ансамбълът за църковни песнопения в СУ „Отец Паисий” удостоен с почетен диплом на международен фестивал

 18 Май 2018
Ансамбълът за църковни песнопения и неговите солистите при СУ „Отец Паисий” в Кърджали бяха удостоени с почетен диплом за принос в популяризирането на православните църковни песнопения, възпитанието на децата и младежите в България и дългогодишно участие във фестивала „Осанна във висините”

Международна изложба „Заедно на един мост” на ученици от Кърджали и Одрин

 18 Май 2018
Тази вечер от 17.00 ч. на пространството до театър „Д. Димов”   ще бъде открита международна изложба „Заедно на един мост” на ученици от  Кърджали и Одрин. Изложбата се провежда за трети път и е част от проект, който среща талантливи ученици от двата града, с представяне на изложби в Одрин и Кърджали.

Фотоизложбата  "Неразказаната приказка на българската история" представят във Военен клуб на 23 май

 18 Май 2018
По покана на Община Кърджали и Военния клуб, по случай  24 май - празника на българската просвета, култура и славянската писменост, в  Кърджали гостуват изследователите  от  екипа на "Руните говорят 2".Екипът ще представи книгата „Заветът” и ще открие фотоизложбата "Неразказаната приказка на българската история".

Младежи от Кърджали, Хасково и Стара Загора се обучаваха за рисковите фактори за здравето

 18 Май 2018
„Рисковите фактори за здравето на младите хора”, това бе темата на проведеното днес обучение на ученици членове на Съветите по наркотични вещества от три общини –Кърджали, Хасково и Стара Загора. Близо 30 младежи заедно със своите ръководители се събраха в залата на Бизнесинкубатора в Кърджали, за да дискутират по темата.

В РИМ Кърджали ще бъде отбелязана Европейската нощ на музеите 2018

 18 Май 2018
Европейската нощ на музеите 2018 ще бъде отбелязана в Регионалния исторически музей в Кърджали с богата програма. Началото й е от 18 часа в Художествената галерия „Станка Димитрова”, където ще бъде експонирана изложба, озаглавена „Колекция от скулптури”, а ученици от СУ „Владимир Димитров-Майстора” ще изнесат концерт.

Кърджалийските художници организират изложба за 24 май с участието на холандски живописец

 18 Май 2018
Откриването на изложбата ще бъде на 23 май от 18.00 часа в Керимовата къща на ул. "Климент Охридски"10 в Кърджали.

Галерията и музея в Кърджали отвориха врати в „Нощта на музеите”

 20 Май 2018
Регионалният исторически музей в Кърджали предложи богата програма по повод Европейската инициатива „Нощ на музеите“- две изложби и два концерта. За да разгледат експозициите бяха дошли много млади хора, както и родители заедно с децата си

Нощ в библиотеката

 21 Май 2018
Първата Нощ в библиотеката събра 25 малки и големи почитатели на книгата и изкуствата. Ученици от школата по изкуства към Общински център за култура и младежки дейности откриха вечерта със свои изпълнения. Изложбите „Българската история в художествено слово и образ” и „НЕпознатите издания”, разположени във фоайетата на библиотеката провокираха интереса на гостите към историята и книгоиздаването.

Деца от Кърджали и Одрин рисуват мира в „Заедно на един мост”

 21 Май 2018
Деца от Кърджали и Одрин рисуват творби посветени на мира в проекта „Заедно на един мост”. В третото му издание в Кърджали бе представена изложба от 45 рисунки и фотоси на ученици от училището по изящни изкуства „Хасан Риза” от турския град и Общински детски комплекс в столицата на Източните Родопи.

Близо 13 000 лева събраха ротарианци за ОДК и болницата в Ардино

 21 Май 2018
В първата от поредицата Орфееви вечери, организирана от Ротари клуб Кърджали, бяха събрани общо 12 659 лева. 7679 лева бяха дарени за Общински детски комплекс и 3000 долара на общинската болница в Ардино.

Славейковци завоюваха първо място в спортния петобой посветен на 24 май

 21 Май 2018
Отборът на СУ „П.Р. Славейков” Кърджали завоюва първото място в комплексното класиране от проведеното на 19 май състезание за заети в образованието. Организатор на спортния празник бе РК „Спорт и здраве” и Община Кърджали, а в него се включиха отбори на 14 учебни заведения от община Кърджали.

Справка за постъпили предложения, становища и възражения

 21 Май 2018
ПО ПОВОД ПУБЛИКУВАН ПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – КЪРДЖАЛИ, НЕГОВИТЕ КОМИСИИ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО МУ С ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ЗА МАНДАТ 2015 – 2019 ГОД.

Отличиха малки художници в общинският кръг на Международния конкурс „С очите си видях бедата”

 21 Май 2018
Заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова връчи грамотите и наградите на победителите в общинския кръг на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”.

Справка за постъпили предложения, становища и възражения

 21 Май 2018
ПО ПОВОД ПУБЛИКУВАН ПРОЕКТ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПРАВИЛНИК ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА НА ЛИЧНОСТНОТО РАЗВИТИЕ – ЦЕНТЪР ЗА КАРИЕРНО ОРИЕНТИРАНЕ ГРАД КЪРДЖАЛИ

Студентите от филиал „Любен Каравелов” отбелязаха с тържество 24 май

 21 Май 2018
Студенти и преподаватели във филиала на Пловдивския университет в Кърджали се събраха днес в залата на филиала, за да отбележат с тържество предстоящия празник на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май.

100 деца и младежи ще свирят с Маестро Мичо Димитров в Кърджали

 21 Май 2018
В рамките на програмата на „Мултикултурният град’2018” 100 деца и младежи от Кърджали ще имат шанса да свирят със световноизвестният цигулар проф. Мичо Димитров в майсторски клас на 22 май от 11.30 до 17.30 ч. в Дома на културата по покана на Арт движение КРЪГ.

Прессъобщение

 22 Май 2018
Днес 22.05.2018 г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” единадесетото от поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

ПОКАНА №6

 22 Май 2018
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната   администрация  председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 31.05.2018 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание  при следния проекто-дневен ред:

Деца и младежи от Кърджали имаха шанса да свирят със световноизвестния цигулар проф. Мичо Димитров

 23 Май 2018
Зам. –кметът Веселина Тихомирова поздрави маестро Мичо Димитров в усилието да даде шанс на младите хора от Кърджали да проявят и развият своите таланти, да бъдат мотивирани да следват най-добрите образци в изкуството и представи изложбата си „Видения между струните”

П Р О Г Р А М А

 23 Май 2018
П Р О Г Р А М А на ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ За 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Гвардейци и духов оркестър начело на празничното шествие на 24 май в Кърджали

 24 Май 2018
Инж. Хасан Азис: Няма друг празник, който да ни сродява, така силно да обединява обширната духовна българска територия и който да ни прави толкова единни, както е 24 май – Денят на светите братя равноапостолите Кирил и Методий! Нека пребъде във вековете!

Наградиха изявени ученици, представили Кърджали в България и по света

 24 Май 2018
Заслужено признание получиха днес ученици, представили община Кърджали достойно на национални и международни конкурси, олимпиади, състезания и фестивали. Кметът инж.Хасан Азис връчи седем награди в първа възрастова група І –ІV клас, девет във втора възрастова група V – VІІІ клас, пет в трета възрастова група ІХ – ХІІ клас и две колективни награди

За 12-а поредна година връчиха „Стипендия Кърджали” на трима изявени абитуриенти

 24 Май 2018
Към голямото семейство на носителите на „Стипендия Кърджали” днес се присъединиха още три млади момичета, заслужили със своите постижения отличието. Това са Милица Светославова Гечева-ученичка от ХII клас на СУ „Отец Паисий”, Цветелина Милкова Карамфилова-ученичка от ХII клас на СУ „П.Р.Славейков” и Еда Гюркан Мехмедали-ученичка от ХII клас на ЕГ „Христо Ботев” Кърджали

Четирима зрелостници отличи Ротари клуб-Кърджали

 24 Май 2018
За поредна година на 24 май Ротари клуб –Кърджали отличи изявени абитуриенти. Грамоти и парични награди получиха четирима зрелостници от президента на кърджалийските ротарианци Бахар Палова

По случай 24 май кметът награди изявени педагози, дейци на културата, творци и журналисти

 24 Май 2018
По случай 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис награди изявени учители, директори на учебни заведения, дейци на културата, работещи в сферата на музиката, театъра, изобразителното изкуство и литературата

Български арт десант в Чикаго

 25 Май 2018
За празника на българската просвета, култура и славянската писменост американската АРК галерия в Чикаго представя изложба с участие на творци от Арт движение КРЪГ и на Дружеството на художниците от Кърджали. Под надслов „Спомни си, че не си бил там” екипът на КРЪГ представя творби и творчески биографии на 11 артисти от България, Косово, Турция, Франция и САЩ, които са работили в различни периоди в Центъра за резидентни програми в Дъждовница.

За 6-ти път в Кърджали връчват наградата „Мултикултурният човек”

 25 Май 2018
В 15.00 ч. на 26 май (събота) в Арт галерия Кръг за 6-ти път ще се проведе официалната церемония за връчване на приза „Мултикултурният човек”. Арт движение КРЪГ е инициатор на тази награда, която се връчва от 2013 г. по време на програмата на „Мултикултурният град”. Наградата се дава на кърджалиец, където и по света да се намира той, за принос за развитието на мултикултурализма, интеркултурния диалог и езиковото многообразие.

В Кърджали връчиха приза „Мултикултурният човек” за 2018

 26 Май 2018
Скулпторът Зиятин Нуриев и художничката Кина Бъговска са тазгодишните носителите на приза „Мултикултурният човек”. Наградите бяха връчени от кмета инж. Хасан Азис

Откриха официално обновения стадион „Дружба” в Кърджали

 26 Май 2018
Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев откриха обновения стадион "Дружба". За неговото цялостно ремонтиране са вложени близо 2 млн. лв.

П О К А Н А

 30 Май 2018
Община Кърджали организира с побратимените общини Одрин и Силиври от Република Турцияспециална вечеря ифтар, която се дава традиционно по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Каним всички кърджалийци на 31 май 2018г. в 20.30 ч. на паркинга пред стадион „Дружба“!

ДГ „Кокиче” в село Мост отбеляза своята 55 годишнина

 30 Май 2018
55 години от създаването си отбеляза днес ДГ „Кокиче” в село Мост. Тържеството уважи заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова, която поздрави децата и колектива на детската градина с ръководител Марина Ликова от името на кмета инж. Хасан Азис и от свое име.

Фондация „Хюсние Кяшиф” дари Детска градина „Чайка” в Кърджали с нова детска площадка

 31 Май 2018
Дарението бе прието от децата, техните преподаватели и директорът на детското заведение Фатме Мустафа, а бе връчено от представителите на фондацията Сибел Кяшиф и Кяшиф Кяшиф. В церемонията участваха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и неговият заместник Веселина Тихомирова.

Община Кърджали и Общински детски комплекс канят децата на Първоюнски детски празник

 31 Май 2018
Община Кърджали и Общински детски комплекс, с подкрепата на Български зъболекарски съюз – Кърджали, канят всички малки, големи и още по-големи момичета и момчета и техните родители на ПЪРВОЮНСКИ ДЕТСКИ ПРАЗНИК на 1 юни /петък/ 2018 г. от 17.30 ч. в Градската градина.

Кметът инж. Хасан Азис уважи честването по случай 90-годишнината от рождението на Славея на Родопите - Кадрие Лятифова

 31 Май 2018
Кметът инж. Хасан Азис и екипът му, общински специалисти и представители на местния парламент уважиха честването по случай 90-годишнината от рождението на голямата изпълнителка на народни песни на турски и български език Славея на Родопите – Кадрие Лятифова.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign