Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юли - 2018 г.

Уникално шоу от звук светлина и концерт на рок група „Хоризонт” край Водното огледало

 01 Юли 2018
С уникално шоу от звук светлина и концерт на рок група „ Хоризонт” край Водното огледало бе открит официално най-големият воден фест на Балканите„Балканска джет купа`2018“

Посрещнаха юлското слънце на брега на яз. Кърджали

 01 Юли 2018
Кърджалийци и гости от страната посрещнаха първоюлското слънце с рокфест „Джулай” на брега на яз. Кърджали. Рокфестът се провежда с подкрепата на община Кърджали

Сборникът „По дирите на патриарх Евтимий” получиха кърджалийски читалища

 01 Юли 2018
Сборникът „По дирите на патриарх Евтимий” на Никола Иванов получиха кърджалийски читалища. Краеведът Никола Иванов има безценен принос в проучванията на Източните Родопи

Кметът инж.Хасан Азис награди участниците в първия воден фестивал „Балканска джет купа`2018“

 01 Юли 2018
Организатори на феста бяха Българската федерация по водомоторен спорт и община Кърджали. Участваха състезатели от България, Румъния, Гърция и Сърбия.Инж.Хасан Азис оцени феста като успешен и подчерта, че е чудесен начин Кърджали да се развива като спортно-туристическа дестинация

СЪОБЩЕНИЕ

 02 Юли 2018
Община Кърджали, обявява свободни места за почивна база Ахтопол, за четвърта, пета, девета и десета смяна. Записване за съответните смени се извършва в сградата на Общинска администрация – Кърджали, стая 109 - І етаж.

Съобщение

 02 Юли 2018
Община Кърджали уведомява заинтересованите институции, организации и граждани, че съгласно разпоредбите на чл. 42, ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за регионалното развитие на интернет страницата на общината www.kardjali.bg, в раздел „Общински съвет”, рубрика „Проекти на нормативни документи”   са публикувани:

СЪОБЩЕНИЕ

 03 Юли 2018
Организиране на информационни срещи от МИГ „ Стамболово – Кърджали 54“

"Парад на хвърчилата" за децата от партниращите градини по проект ХОРО

 06 Юли 2018
    "Парад на хвърчилата" , организиран  като пикник  с участие на  деца и родители , се проведе  вчера в  парк „Простор” в Кърджали.  

ПОКАНА ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

 06 Юли 2018
Община Кърджали уведомява обществеността и заинтересованите физически и юридически лица, че организира обществено обсъждане на Окончателен доклад от извършената последваща оценка на Плана за развитие на община Кърджали за периода 2007-2013 г. и на Окончателен доклад от извършената междинна оценка на Плана за развитие на община Кърджали за периода 2014-2020 г.

Инж. Хасан Азис пред БНТ: Все още общините в България нямат финансова самостоятелност

 10 Юли 2018
Местните власти са институциите, които трябва да решават въпросите с безработицата, със стандарта на живот, с транспортната свързаност между регионите, с миграцията и сигурността, и околната среда. Това заяви в студиото на "Още от деня" по БНТ снощи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, след срещата в Брюксел на Комитета на регионите на ЕС.

Приключи работата по коригирането на пешеходните пътеки в Кърджали

 10 Юли 2018
Промяната се извършва след дадени предписания към общините и възложената в края на миналата година проверка на близо 14 000 пешеходни пътеки в страната.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 10 Юли 2018
Общински съвет – Кърджали уведомява заинтересованите жители на Община Кърджали, че удължава срока на прием на документи до 24.07.2018 г. по стартиралата процедура за избор на кандидати за съдебни заседатели при Окръжен съд - Кърджали, за мандат 2019 – 2022 г.

500 деца от община Кърджали ще почиват безплатно през лятото

 11 Юли 2018
Общо 500 деца от община Кърджали ще бъдат включени в безплатни лагери и други различни форми на отдих, съобщи кметът инж. Хасан Азис.

Все още има свободни места в детските градини

 11 Юли 2018
430 деца са записани в първа възрастова група в детските градини на община Кърджали. Това съобщи пред журналисти днес кметът инж. Хасан Азис. 260 са децата, които постъпват в яслените групи.

Започват ремонтите на 5 учебни заведения в Кърджали на стойност от близо 14 млн. лв

 11 Юли 2018
Цялостната процедура по избора на изпълнители е приключила без обжалване на кандидатите за изпълнители на обектите, а до края на месеца предстоят и първите копки.

Стартира реализацията на проекта за лед осветлението на Кърджали

 11 Юли 2018
От днес стартира работата по изпълнението на възложената от Община Кърджали обществена поръчка за реконструкция и въвеждане на енерго-спестяващо осветление в града и селата. Поръчката е за близо 6 милиона лева и се изпълнява от консорциум от три фирми, две от които кърджалийски.

Общината осигурява ускорителите, без които ПСОВ може да спре да работи

 11 Юли 2018
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис пое ангажимент общината да финансира и осигури трите ускорителя за Пречиствателната станция за отпадни води в Кърджали, които са на стойност от около 60 хиляди евро.

Търсят войници за алпийския отряд в Смолян

 11 Юли 2018
Кметът на община Кърджали се срещна днес с командира на 101 алпийски отряд-Смолян полк. Димитър Кацаров.Тема на разговора беше обявения конкурс за 25 войнишки длъжности за приемане на военна служба на лица, които имат завършено граждански средни или висши училища в 101 алпийски полк.

В ход е реализацията на проект за изграждането на Посетителски център на Перперикон

 12 Юли 2018
В ход е реализацията на проект за изграждането на Посетителски център на Перперикон. Близо един милион и половина лева ще бъдат инвестирани обекта до края на 2019 година като част от инвестиционната програма на община Кърджали.

Общината ще обновява Розариума в Парк „Горубсо”

 12 Юли 2018
Общината Кърджали ще обновява Розариума в парк „Горубсо”. Това съобщи на брифинг кметът инж. Хасан Азис. Вече има готови идеен и работен проект за оформяне на пространството около бившия Младежки дом, а разработката е на архитектурния отдел на общинска администрация.

Проектът за Синя зона на Кърджали вече е готов

 12 Юли 2018
Проектът за Синя зона за платено паркиране вече е готов, а неговото изпълнение ще бъде разделено на две фази, обяви кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Обновяват улици и тротоари в Кърджали, ще строят мост свързващ двете части на Парк „Арпезос-Север”

 12 Юли 2018
Обявена е откритата процедура за възлагане на обществена поръчка за проектиране, авторски надзор и изпълнение на ремонт на тротоари и изпълнение на строително-монтажни работи за въвеждане на енергоспестяващо осветление в централната градска част на Кърджали.

Инж.Хасан Азис направи оглед на Пречиствателната станция за отпадни води

 13 Юли 2018
Кметът инж.Хасан Азис и експерти направиха оглед на място на Пречиствателната станция за отпадни води /ПСОВ/.На огледа присъстваха ръководството на „ВиК”ООД - Кърджали и служители на ПСОВ

6 626 123 лева са влезли в общинската хазна за полугодието на 2018г. от местни данъци и такси

 16 Юли 2018
Към 30 юни в общинската хазна на Кърджали са влезли 6 626 123 лева от местни данъци и такси, а това прави близо 55,85 процента събираемост, при заложени по план за годината 12 201 000 лева, съобщи заместник-кметът на общината Тунджай Шюкрю.

Нашите гвардейци и мажоретки заминават на Международен танцов фестивал в Париж

 16 Юли 2018
Утре, 17 юли, Първи ученически гвардейски отряд при Езикова гимназия "Христо Ботев" и мажоретният състав при Средно училище "Отец Паисий" в Кърджали, заминават за Париж, където ще участват в 12-то издание на Международния танцов фестивал "Етоал дьо Пари".

П О К А Н А

 16 Юли 2018
Община Кърджали кани всички кърджалийци и гостите на града на 18 юли 2018г. /сряда / от 11,30 часа пред Паметника на Васил Левски на тържествено честване на 181-та годишнина от рождението на Апостола на свободата.

П О К А Н А

 17 Юли 2018
Проект “Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали” Уважаеми госпожи и господа, Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да присъствате на официална церемония „Първа копка” на обект „Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на ОУ „П.К. Яворов”.

П О К А Н А

 17 Юли 2018
Проект “Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали” Уважаеми госпожи и господа, Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да присъствате на официална церемония „Първа копка” на обект „Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на ГПЧЕ „Хр. Ботев” и ОУ „Св.св. Кирил и Методий”.

П О К А Н А

 17 Юли 2018
Проект “Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали” Уважаеми госпожи и господа,Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да присъствате на официална церемония „Първа копка” на обект „Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на СОУ „П. Р. Славейков”.

П О К А Н А

 17 Юли 2018
Проект “Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали” Уважаеми госпожи и господа, Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да присъствате на официална церемония „Първа копка” на обект „Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на СОУ „Отец Паисий”.

Инж. Хасан Азис се срещна с кмета на Брюкселската община Сен Жос, който е на посещение в Кърджали

 17 Юли 2018
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна днес с кмета на община Сен Жос, Брюксел, Белгия г-н Емир Кър. Инж.Азис представи икономическата картина на общината, разказа за направените нови инвестиции и откритите работни места, за реализираните проекти по програми на ЕС в различни сфери.Той подчерта, че Кърджали се слави като столица на толерантността в България, в която мирно съжителстват хора от различни етноси и изповядващи различни религии.

С поднасяне на венци и цветя Кърджали почете рождението на Васил Левски

 18 Юли 2018
В тържествената церемония участваха кметът инж. Хасан Азис, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа и неговия заместник Кадир Мустафов, заместник-областният управител Леман Али, представители на обществени организации и политически партии, граждани.

Стартира обновяването на училища в Кърджали за 14 милиона лева, първо бе СУ „Отец Паисий”

 18 Юли 2018
Днес бе даден старт на поредицата от първи копки за обновяването на сградите на 5 учебни заведения в Кърджали по проект “Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”.

Започна голямото обновяване на "училището за шампиони"

 18 Юли 2018
На церемонията „първа копка“ присъства кметът инж. Хасан Азис, зам.- кметът инж. Катя Митовска, директорът на СУ „П. Р. Славейков“ Милко Багдасаров, експертът от РУО на МОН – Кърджали Ангелина Костова, много учители от училището, ученици, родители и даже бивши възпитаници

33 –ма ученици от община Кърджали заминават на екскурзия за град Одрин

 18 Юли 2018
33 –ма ученици от община Кърджали от 5 до 8 клас ще отпътуват утре сутринта за град Одрин, Р Турция. Тридневната им екскурзия е осигурена от община Кърджали и се реализира със съдействието на кмета на общината инж. Хасан Азис

Промяна начален час "Първа копка" ОУ "П.К.Яворов"

 18 Юли 2018
Във връзка с провеждането на Официални церемонии  "Първа копка" по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали“, Екип "Публичност"   "Ди Ем Ай Дивелопмънт" ЕООД по проекта, уведомява, че има промяна в началния час за церемонията в ОУ "П. К. Яворов". Тя се измества с час и половина по-рано и ще се състои на 19 юли от 11:30 ч. 

Стартира обновяването на ЕГ „Христо Ботев” и ОУ”Св. Св. Кирил и Методий” в Кърджали

 19 Юли 2018
На церемонията «първа копка» присъстваха кметът инж. Хасан Азис, зам.-кметът инж. Катя Митовска, ръководител на проекта, областният управител Никола Чанев, директорите на двете училища, експертът от РУО Кърджали Ангелина Костова, много учители от училището, ученици и родители

„Първа копка” и в ОУ „П.К.Яворов” и старт на ремонтните дейности

 19 Юли 2018
Днес в 11,30 започна церемонията „Първа копка” и в ОУ „П.К.Яворов”, което също предстои да бъде обновено по проект „Обновяване  и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”.

П О К А Н А №8

 19 Юли 2018
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната   администрация     С В И К В А М на   26.07.2018 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание  при следния Проект! Д Н Е В Е Н   Р Е Д:

С П Р А В К А

 23 Юли 2018
Във връзка с изготвен проект за нова Наредба за организацията на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали, публикуван на електронната страница на община Кърджали и Портала за обществени консултации, в посоченият 30 дневен срок от 19.06. до 19.07.2018 г. няма постъпили предложения и становища по предложения проект.

Деца от Кърджали посетиха исторически и културни забележителности в Одрин

 23 Юли 2018
От тридневна екскурзия в Одрин се завърнаха кърджалийски ученици. Престоя им там бе изключително наситен на  емоции, а в рамките на визитата те имаха възможност да разгледат историческите и културните забележителности на града.Пътуването се осъществи благодарение на усилията на кметовете на общините Кърджали и Одрин, инж. Хасан Азис и Гюркан Реджеп.

С П Р А В КА

 23 Юли 2018
Във връзка с чл. 26, ал. 2 и ал. 3 от Закона за нормативните актове, отразяващ задължението за публикуване на проекти за приемане на нормативни актове с цел информиране на населението и прозрачност в действията на институциите на 22.06.2018 г. за срок от 30 дни, бе публикуван Проект на нова Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Община Кърджали на интернет страницата на Община Кърджали и на Портала за обществени консултации към Министерски съвет.

Търсят се кандидати за съдебни заседатели

 25 Юли 2018
Общински съвет – Кърджали уведомява заинтересованите жители на Община Кърджали, че удължава срока на прием на документи до 20.08.2018 г. по стартиралата процедура за избор на кандидати за съдебни заседатели при Окръжен съд - Кърджали, за мандат 2019 – 2022 г.

С П Р А В К А

 25 Юли 2018
Във връзка с чл. 26, ал. 2 и ал. 3 от Закона за нормативните актове, отразяващ задължението за публикуване на проекти за приемане на нормативни актове с цел информиране на населението и прозрачност в действията на институциите на 21.06.2018 г. за срок от 30 дни, бе публикуван Проект за изменение и допълнение на Наредба за престой и паркиране на превозни средства, управлявани или превозващи лица с увреждания, на територията на община Кърджали на интернет страницата на Община Кърджали и на Портала за обществени консултации към Министерски съвет.

СПРАВКА

 25 Юли 2018
Във връзка с чл. 26, ал. 2 и ал. 3 от Закона за нормативните актове, отразяващ задължението за публикуване на проекти за приемане на нормативни актове с цел информиране на населението и прозрачност в действията на институциите на 20.06.2018 г. за срок от 30 дни, бе публикуван Проект за изменение и допълнение на Правилника за реда, начина и условията за отпускане за еднократна помощ на лица и семейства от община Кърджали на интернет страницата на Община Кърджали и на Портала за обществени консултации към Министерски съвет.

СПРАВКА

 25 Юли 2018
Във връзка с чл. 26, ал. 2 и ал. 3 от Закона за нормативните актове, отразяващ задължението за публикуване на проекти за приемане на нормативни актове с цел информиране на населението и прозрачност в действията на институциите на 02.07.2018 г. за срок от 20 дни, бе публикуван Проект за Правилник за дейността на Социално предприятие „Обществена пералня и услуги в дома” на интернет страницата на Община Кърджали и на Портала за обществени консултации към Министерски съвет.

СПРАВКА

 25 Юли 2018
Във връзка с чл. 26, ал. 2 и ал. 3 от Закона за нормативните актове, отразяващ задължението за публикуване на проекти за приемане на нормативни актове с цел информиране на населението и прозрачност в действията на институциите на 20.06.2018 г. за срок от 30 дни, бе публикуван Проект за изменение и допълнение на Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми на територията на община Кърджали на интернет страницата на Община Кърджали и на Портала за обществени консултации към Министерски съвет.

СПРАВКА

 26 Юли 2018
Във връзка с чл. 26, ал. 2 и ал. 3 от Закона за нормативните актове, отразяващ задължението за публикуване на проекти за приемане на нормативни актове с цел информиране на населението и прозрачност в действията на институциите на 25.06.2018 г. за срок от 30 дни, бе публикуван Проект на нова Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Кърджали на интернет страницата на Община Кърджали и на Портала за обществени консултации към Министерски съвет.

Арх. Делин Запартов, Главен архитект на Община Кърджали: Парк „Простор“ няма да се застроява

 31 Юли 2018
През последните дни в публичното пространство се провежда дискусия по въпрос, който има отношение към устройствения план на гр. Кърджали, по-конкретно парк „Простор“. Във връзка с публикации в различни медии и социални мрежи относно твърденията, че в парк “Простор“ ще се обособят 26 /двадесет и шест/ поземлени имота за строеж на сгради и изразеното безпокойство относно застрояването на парка изразявам следното становище:

През август младежи ще снимат филм за Дъждовница и пещерата Утробата

 31 Юли 2018
Младият екип на МедиуМ под ръководството на Ивайло Иванов,експерт по информационни технологии,пристига в Дъждовница от 5 до 12 август в рамките на летните евроучилища, които се провеждат всяко лято, с амбициозната задача да се заснеме филм за региона, за тайнствения свят на дестинацията Дъждовница – Тракийски скални ниши – Утробата, за местните хора и живота им.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign