Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Август - 2018 г.

Община Кърджали осигури още 2 млн.лв. за улично осветление

 01 Август 2018
Министерски съвет одобри днес искането на община Кърджали за още 2 млн.лв., които са необходими за реализация на проекта за улично осветление в областния град. Общината поиска допълнително финансиране на проекта от Министерство на финансите, а средствата бяха осигурени с подкрепата на ПГ на ДПС и ръководството на ДПС.

Общината кандидатства с проект за изграждането на нови центрове за възрастни, с различни психични проблеми

 03 Август 2018
Община Кърджали ще кандидатства с проект за обособяването на три социални центъра в сградата на старото училище „Н.Й.Вапцаров” в кв. Веселчане – Център за възрастни, страдащи от психични разстройства, Център за грижа за лица с различна форма на деменция и Дневен център за подкрепа на лица с различна форма на деменция и техните семейства.

Кметът: До 20 август дефектиралите ускорители на ПСОВ ще бъдат ремонтирани и доставени

 03 Август 2018
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис е разговарял с ръководството на фирмата доставчик на оборудването на съоръженията в Пречиствателната станция за отпадни води и от там са го уверили, че дефектиралите устройства /ускорители/ ще бъдат ремонтирани и доставени до 15-20 август.

Инж. Хасан Азис: Община Кърджали предоставя най-много електронни услуги в страната

 03 Август 2018
Към настоящия момент Община Кърджали предоставя най-голям брой електронни услуги – 44 на брой, в страната. Това заяви на пресконференция кметът инж. Хасан Азис днес.

Кърджали се нарежда на четвърто място в страната по издадени разрешителни за строеж

 03 Август 2018
По брой на издадените разрешения за строеж община Кърджали се нарежда на четвърто място в страната, след София, Пловдив и Варна, сочи статистиката за издадените разрешения за строеж през второто тримесечие на 2018 година.

Кметът: Няма да се продават имоти в парк Простор, ще се строи втори изход на стадиона,трафопост и помощно игрище

 03 Август 2018
„Твърдението, че общината прави нови УПИ-та в Парк Простор с цел продажба, при това твърдение от представител на държавата /облястния управител – б.р./, за мен е заблуда на обществеността на Кърджали и проява на безотговорност. За това областният управител като представител на държавата дължи извинение на обществеността на Кърджали”. Това заяви днес по повод появилата се в медиите и социалните мрежи полемика кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.

П О К А Н А

 06 Август 2018
Уважаеми госпожи и господа, Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да участвате в начална пресконференция по проект “Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали”

10 улици и един площад ще бъдат изцяло обновени по проект на ОП „Региони в Растеж”, ще бъде построен и мост

 08 Август 2018
10 улици и един площад в Кърджали ще бъдат изцяло обновени в рамките на проект по ОП „Региони в растеж” 2014 - 2020 година. Това стана ясно днес на встъпителна пресконференция, дадена от ръководителят на проекта „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали”и заместник-кмет на общината инж. Катя Митовска.

„Опознай родния край" в лятната читалня в Кърджали

 10 Август 2018
В лятната читалня на РБ„Н. Вапцаров” в Кърджали ще бъде отбелязан Международният ден на младежта.Младежите ще участват в сглобяването на голям пъзел – загадка, изобрязяващ област Кърджали

Кметът инспектира ремонтите в 5 училища

 10 Август 2018
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис заедно със заместник кметовете инж.Катя Митовска и Веселина Тихомирова инспектираха хода на ремонтните дейности в училищата, които се санират

Предават „на живо” от Дъждовница

 10 Август 2018
В Арт къщата в Дъждовница Арт движение Кръг и младежкият медиен екип на студио МедиуМ откриха експериментално кино и ТВ студио за заснемане на репортажи, документални филми, клипове по български и турски фолклор в различни режисьорски интерпретации. Животът в селото беше заснет и с дрон от 1000 м височина

Информация за проект „Осигуряване на топъл обяд в Община Кърджали”

 10 Август 2018
„Осигуряване на топъл обяд в Община Кърджали” по Договор за безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-3.002-0147-С02

Увеличаване броя на лицата получаващи топъл обяд по проект "Осигуряване на топъл обяд в Община Кърджали"

 13 Август 2018
Община Кърджали подписа Допълнително споразумение към Договор BG05FMOP001-3.002-0147-С02 „Осигуряване на топъл обяд в Община Кърджали”, процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-3.002 „Осигуряване на топъл обяд – 2016-2020”, на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ) за периода 2014-2020 г., за увеличаване броя на лицата получаващи топъл обяд. От 13.08.2018 г. капацитетът на социалната услуга „Обществена трапезария“, се увеличава от 120 на 600.

Кметът на Кърджали посрещна премиера Борисов при посещението му в Кърджали

 25 Август 2018
Днес кметът на Кърджали инж. Хасан Азис лично посрещна премиера Бойко Борисов на летището в кв. Гледка. По време на визитата си министър председателят Бойко Борисов посети Перперикон, средновековния храм „Свети Йоан Предтеча“, неделното училище и новостроящия се манастирски комплекс, и Професионалната гимназия по селско и горско стопанство, която се ремонтира по проект на МОН със средства от ОП „Региони в растеж“ в размер на 1,3 млн лева.

Терени и пари за ремонт на пасарелката иска общината от премиера

 25 Август 2018
Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис предаде на премиера Бойко Борисов по време на гостуването му днес тук папки с докладни, чието решение е в компетенциите на държавни институции. Първият въпрос е за прехвърляне на собствеността върху терен от Министерство на земеделието, храните и горите на община Кърджали.

Програма от 31.08.18 до 06.09.2018 - Кино Роял Кърджали

 31 Август 2018
Програма от 31.08.18 до 06.09.2018 - Кино Роял Кърджали2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign