Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Септември - 2018 г.

Просрочените задължения на община Кърджали бележат спад от 6 млн. лв.

 02 Септември 2018
Просрочените задължения на община Кърджали бележат спад от 6 млн. лв.

Читалище „Родопски фар 1938” с голям празничен концерт на 6 септември

 02 Септември 2018
С голям концерт на 6 септември съставите при читалище “Родопски фар1938“ кв.Гледка ще честват 80 години на духовното средище и 10 години от създаването на Фолклорен танцов състав „Тракийска младост”

Кърджали ще чества 133 години от Съединението

 03 Септември 2018
Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествен ритуал по случай 133-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия на 06.09.2018 г. /четвъртък / от 11.00 ч. пред Паметника на Освободителите в Градската градина

Делегация от Кърджали гостува в Съндъргъ

 03 Септември 2018
Заместник кметовете на община Кърджали Мюмюн Али и Тунджай Шюкрю присъстваха на 20-ия международен фестивал Яджъбедир за килимарство, култура и изкуство в община Съндъргъ, Балъкесир, Турция. Поканата за празника бе от кмета Екрем Яваш

П О К А Н А

 03 Септември 2018
На 13 септември ще се състои публично обсъждане на отчета за изпълнение на Бюджета и средствата от Европейския съюз за 2017 г. на Община Кърджали

Зам.- кметът Веселина Тихомирова поздрави участниците в гребен поход по р. Арда

 04 Септември 2018
Близо 50 души от няколко града на страната участваха в гребен поход с каяци по река Арда и язовирите „Кърджали” и „Студен кладенец"

Празник на терлика за 13-ти път в Дъждовница

 04 Септември 2018
Темата на 13-тото издание на фестивала в Дъждовница е: „Следвай нишката и стани част от плетката“. На 8 септември Дъждовница ще се събуди украсена с тези десетки произведения, които ще висят от нишки, прокарани през целия площад на селото

Няма опасност за проваляне на учебната година за училищата в ремонт в Кърджали

 05 Септември 2018
По инициатива на Постоянната комисия по образование и култура в Общински съвет-Кърджали днес заедно с кмета на общината инж.Хасан Азис и председателя на ОбС Раиф Мустафа, се проведе среща с директорите на ЕГ „Христо Ботев“, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, СУ „Отец Паисий“, СУ „П.Славейков“, в които се извършват основни ремонти по ОП“Региони в растеж“ Кметът инж.Азис каза, че общината ще подпомогне училищата като ще поеме разходите, свързани с използването на база в други сгради

Кърджали чества тържествено Деня на Съединението

 06 Септември 2018
Инж. Хасан Азис: Съединението е едно от най-забележителните събития в българската история. То ни отпраща към понятия като единство, съгласие, обединение, свързаност и още по-дълбоко – към едното цяло, което е народът

С голям концерт “Родопски фар 1938“ чества 80 години

 06 Септември 2018
С Почетен знак – Герб на община Кърджали- Златен кметът на Кърджали инж.Хасан Азис награди НЧ „Родопски фар 1938” по случай 80 години от създаването на духовното средище и за изключителния му принос за съхранение и популяризиране на автентичния фолклор и за развитието на културния живот в община Кърджали

Кметът: Няма закъснение с процедурите по ремонтите на училищата, учебната година започва нормално

 10 Септември 2018
Закъсня ли община Кърджали с обявяването на процедурите по обявяване на обещствената поръчка за избор на изпълнител на ремонтните работи в 5 от училищата в града, закъсняват ли строителите с изпълнението на строително-монтажните работи и ще има ли нормален учебен процес в първия учебен ден на новата учебна година? На тези въпроси днес отговори кметът инж. Хасан Азис пред журналисти, провокиран от действията на областната администрация по темата.

ОБРЪЩЕНИЕ

 10 Септември 2018
На кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис във връзка с доброволческата инициатива „Световният ден на почистването”

П О К А Н А № 9

 11 Септември 2018
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 20.09.2018 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред:

ДНСК ще партнира и подпомага общините с училища в ремонт

 11 Септември 2018
РДНСК ще получат указания да подпомогнат процеса. Постигнато бе единомислие, че няма опасност от провал на учебния процес заради училищата, в които ремонтните дейности не са приключили изцяло.

Светофарната уредба до болницата в Кърджали няма да работи на 13 и 14 септември поради авария

 12 Септември 2018
Светофарна уредба на кръстовището пред Многопрофилна болница за активно лечение”Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали няма да работи на 13 и 14 септември в следствие на настъпил токов удар днес.

Деца от социалните центрове за първи път видяха морето, благодарни са на общината и кмета

 13 Септември 2018
Девет незабравими дни на българското Черноморие оставиха отпечатък в живота на 30 деца и младежи настанени в трите социални услуги в гр.Кърджали.

Кметът предприе поредица от срещи с родители и учители преди първия учебен ден, първо беше в СУ „П.Р. Славейков”

 13 Септември 2018
Поредица от срещи с родители и педагогически колективи в петте учебни заведения, в които се извършва ремонт по ОП „Региони в растеж” провежда днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, заедно с ръководителя на проекта и негов заместник инж. Катя Митовска. Първата от тях бе тази сутрин в най-голямото учебно заведение в Източните Родопи СУ „П.Р.Славейков”.

Млади фотографи с изложба „Обичам те, Земя!”

 13 Септември 2018
Изложба посветена на кампанията „Да изчистим България заедно” ще представят младите фотографи от фото клуб „От черно до бяло” към ОДК Кърджали. Тя е на тема „Обичам те, Земя!” и ще бъде изложена на 14 и 15 септември пред сградата на общинска администрация.

Справка за постъпили предложения, становища и възражения

 14 Септември 2018
по повод публикуван Проект на нова Наредба за условията и реда за придобиване, управление и разпореждане с общински жилища на Община Кърджали на интернет страницата на Община Кърджали и на Портала за обществени консултации към Министерски съвет.

Първи успехи за кърджалийските триатлонисти

 14 Септември 2018
6-то и 8-мо място завоюваха малките кърджалийски триатлонисти на Държавното първенство, което се проведе преди броени дни в Спортно оздравителен комплекс /СОК/ Камчия. Спортен клуб по триатлон „Юнак” Кърджали се представи с трима състезатели при момчетата и това бе първото им клубно участие на състезание от подобен ранг.

Пасарелката ще бъде ремонтирана

 14 Септември 2018
Пасарелката ще бъде ремонтирана. Това обяви днес по време на брифинг на терен кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той инспектира съоръжението, което се руши от години, заедно със зам. кмета инж. Катя Митовска.

Петте училища, в които текат ремонти по ОП „Региони в растеж”, отварят врати на 17 септември

 14 Септември 2018
Готовността петте училища да приемат ученици на 17 септември, въпреки продължаващите ремонти, провери днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, заедно с журналисти. В рамките на обиколката той запретна ръкави в помощ да бъде довършено боядисването на оградата на ЕГ „Христо Ботев”.

Общинска администрация се включва в кампанията "Да изчистим България заедно"

 14 Септември 2018
Общинска администрация- Кърджали ще помогне на най-голямото училище в града - СУ“П.Р.Славейков“ в кв.“Възрожденци“, да подготви ремонтирания корпус на училището за първия учебен ден като се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“ в събота от 09.15ч.

Кмет и общинари чистиха в двора на училище „П.Р.Славейков“

 15 Септември 2018
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, заместник кметовете Мюмюн Али, Катя Митовска,Веселина Тихомирова,Тунджай Шюкрю, секретарят на общината Сезгин Бекир и представители на Общинска администрация от всички ресори участваха в почистването надвора на най-голямото училище в Южна България – СУ“П.Р.Славейков“ в кв.“Възрожденци“.В акцията по почистването се включи и народният представител от ДПС Адлен Шефкет.

Новата учебна година започна на пълни обороти, въпреки продължаващите ремонти

 17 Септември 2018
Въпреки продължаващите ремонтни дейности в сградите на пет учебни заведения в областния град, новата учебна година бе посрещната подобаващо във всички учебни заведения на общината. Тържествата започнаха точно в девет часа тази сутрин с издигане на националния трибагреник, а училищните дворове бяха изпълнени до край от ученици, родители, учители и гости.

Кметът инж. Хасан Азис връчи на първокласниците комплект книжки и помагала

 17 Септември 2018
Гост в първия учебен час на първокласниците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” бе кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. Символично той връчи първия комплект книжки и помагала на една от ученичките и пожела на всички много здраве и да вървят успешно по пътя на знанието.

Започна ремонта на пасарелката

 17 Септември 2018
Днес започна ремонт на Пасарелката, която свързва кв. “Възрожденци“ с третия етап на парк “Арпезос-Север“.  Това обяви в петък на брифинг  кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и изпълни обещанието си.

Инж.Хасан Азис на среща с министър Красимир Вълчев

 18 Септември 2018
Инж.Хасан Азис, кмет на община Кърджали и заместник председател на Националното сдружение на общините в Република България и Ерол Мехмед, депутат от област Кърджали и заместник председател на Комисията по образование и наука в Народното събрание проведоха днес в София работна среща с Красимир Вълчев, министър на образованието и науката.

Спортен уикенд

 18 Септември 2018
Спортен уикенд проведоха „Спортен клуб по кану –каяк-Перперикон” и община Кърджали на 15 и 16 септември.

Трима номинирани за почетни граждани на Кърджали

 19 Септември 2018
Две предложения с три номинации за удостояване със званието „Почетен гражданин на община Кърджали“ са постъпили в срок, съобщиха от Общински съвет-Кърджали.

Община Кърджали прехвърля на държавата 22 микроязовира – публична общинска собственост

 20 Септември 2018
Община Кърджали ще внесе в Министерството на икономиката мотивирано предложение за промяна на собствеността на 22 микроязовира, които от публична общинска да станат публична държавна собственост. Това решиха общинските съветници на своето поредно заседание.

Докладът за Отчета на Бюджет 2017 бе приет с 24 гласа „за”, 14 „против” и двама „въздържали се”

 20 Септември 2018
Сред бурни дебати, продължили повече от час, Доклада за изпълнение на Бюджет 2017 на община Кърджали бе приет с 24 гласа „за”, 14 „против” и двама „въздаржали се.

Общински съвет: Съветът на директорите на „Пазар на производителите” да представи нов бизнес план

 20 Септември 2018
Това решиха общинските съветници по предложение на председателя на Постоянната комисия по Икономическа политика и общинска собственост Байрям Байрям. Решението бе подкрепено с 24 гласа „за”, 1 против и 11 въздържали се.

Приключи текущия ремонт на пасарелката

 21 Септември 2018
Монтирани са ЛЕД осветителни тела, които снощи осветиха района на моста. Укрепен е парапета в зоната на ел.стълбовете. Ремонтирани са делатационните фуги на съоръжението, конзолата от двете страни на платното в компрометираните участъци, боядисани са парапетите и стълбовете на осветлението.

В Кърджали ще се проведе 6-то издание на турнира по канадска борба за хора с увреждания „Воля за победа”

 21 Септември 2018
На 24 септември за шеста поредна година в Кърджали ще се проведе интеграционният турнир по канадска борба за хора с увреждания в памет на Недялка Камбурова- „Воля за победа”. Това съобщи председателят на Спортно-туристически клуб за хора с увреждания- Родопи Емилия Стоянова.

Кърджали е домакин на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”

 21 Септември 2018
За поредна година Кърджали е домакин на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”. Той ще бъде открит на 27 септември /четвъртък/ в Общински център за култура и младежки дейности от 10 часа.

Покана

 21 Септември 2018
Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествен ритуал, по случай 22 септември - Ден на независимостта на България 

Кърджалийци отбелязаха 110-та годишнина от обявяването на независимостта на България

 22 Септември 2018
Вече повече от едно столетие независимостта е извор и основание за национално самочувствие, в този тържествен нека изпълним душите и сърцата си с гордост от безценното дело на тогавашните български държавници. Нека им бъдем достойни потомци с умението сами да творим историята си, редом до независимите европейски държави», каза в словото си заместник-кметът Веселина Тихомирова.

Година след успешното саниране  на блок 17 в кв. „Възрожденци” втори курбан за здраве

 25 Септември 2018
Година след  успешното саниране  на блок 17 в кв. „Възрожденци” по Национална програма за енергийна ефективност, живеещите в блока организираха за втори път снощи курбан за здраве и благоденствие. Гости на снощното тържество бяха кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и народният представител Адлен Шевкед.

Проф. Христо Пимпирев представя „Антарктида – студеният юг” в Кърджали

 25 Септември 2018
Най-новата книга на доайена на българската антарктическа програма проф. Христо Пимпирев: „Антарктида – студеният юг” ще бъде представена в Кърджали на 27 септември – четвъртък от 17.30 часа в залата на Дома на културата. Срещата е организирана от Община Кърджали,Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна -21 век”,Общински център за култура и младежки дейности и НЧ „Обединение 1913”.

Спомни си, че не си бил там

 25 Септември 2018
От 28 септември до 9 октомври екип на Кръг ще участва в серия събития и ще се срещне с различни български и американски ценители на културата и съвременните изкуства в Чикаго, САЩ.Визитата е по покана на Българо-Американския център за културно наследство и Културен център МАГУРА с подкрепата на Генералното консулство на Република България в Чикаго и с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“.

Избираме „Спортист на годината 2018” на община Кърджали

 25 Септември 2018
За поредна година община Кърджали ще избира Спортист на годината 2018, като церемонията по награждаването ще се състои в навечерието на новогодишните празници. В момента тече трескава подготовка по номинациите. И в тази връзка Община Кърджали напомня на всички спортни клубове на територията на общината, че наближава крайният срок за подаване им, а той е 01.11.2018 г.

Утре се открива Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” 2018

 26 Септември 2018
13-ти Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” 2018 27 – 28 септември 2018 г., град Кърджали Организатори: Европейска комисия, фондация „Европейски екологичен фестивал” и община Кърджали

Забавно - спортно състезание - шумна, весела ”Шарениада”

 26 Септември 2018
Забавно - спортно състезание - шумна, весела ”Шарениада” е  поредната проявата по проект „ХОРО” – Хармония в общуването, равноправие  в  образованието” на община Кърджали. Турнирът ще се проведе утре, четвъртък в парк „Арпезос – Север”, а стартът ще бъде даден в 10 часа на спортната площадка.

От днес стартират проявите включени в програмата на общината посветени на 21 октомври – Денят на Кърджали

 26 Септември 2018
От днес стартират проявите включени в програмата на Община Кърджали посветена на 21 октомври - Денят на Кърджали. Тя е наситена на събития с различен характер и според екипа на Общественият съвет по култура, който заседава вчера, културните институции в града се включват с различни инициативи, в които гражданите и гостите на града могат да открият своето място.

ПРОГРАМА

 26 Септември 2018
Програма за културните и спортни прояви на Община Кърджали, посветени на 21 октомври-Деня на Кърджали, в периода 26.09.-1.10.2018г.

Представят „Винено-огнен обряд” на Перперикон

 26 Септември 2018
Община Кърджали кани жителите и гостите на града и общината да присъстват на интерпретативна възстановка „Винено-огнен обряд”, която ще се състои  на 29.09.2018г. /събота/ от 19,00 часа на археологически  комплекс „Перперикон”.

Забавно спортното състезание - шумна, весела „Шарениада”

 27 Септември 2018
Спортната площадка на парк „Арпезос - Север”  днес бе  по-пъстра  и шумна от всякога. Близо час малчуганите от четири детски градини –„Баба Тонка”, „Ян Бибиян”, „Детелина” и „Щастие”, заедно с техните родители се забавляваха, включвайки се в различни спортни и занимателни игри, организирани от Агенция „Щуроленд”, по проект ХОРО.

Откриха 13-то издание на екофестивала „Зелена вълна – 21 век”

 27 Септември 2018
Акцент в тазгодишната програма е леденият континент Антарктика, който е представен от антарктици към БАН – проф. Христо Пимпирев и Гергана Лаптева.

Училище за свободното време отваря врати

 27 Септември 2018
На 1 октомври стартира новата учебна година в Общински детски комплекс гр.Кърджали. Целите на обучението в детския комплекс са чрез неформално образование да се достигне до пълноценно осмисляне на свободното време, да се стимулират познавателните интереси и се развиват творческите способности на децата и учениците.

ПОКАНА

 27 Септември 2018
Покана за официалното откриване на Център за предоставяне на социални и интегрирани услуги по Проект BG05M9OP001-2.005-0135-С01 „Активно включване за по-добър живот , финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. , съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд

Действия в критични ситуации бяха демонстрирани пред ученици от СУ „Йордан Йовков”

 27 Септември 2018
Действие на застрашените и на силите от единната спасителна система при ликвидиране на обгазяване и пожар, причинени от терористична дейност бе демонстрирано днес в рамките на практическо занятие, част от програмата на Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна-21”.

Кърджали отново ще събере млади художници и фотографи от цялата страна

 28 Септември 2018
За 11- та поредна година в Кърджали ще се проведе Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, посветен на 21 октомври - Деня на Кърджали.

Проф. Христо Пимпирев представи в Кърджали новата си книга „Антарктида – Студения юг”

 28 Септември 2018
Снощи, в залата на Дома на културата в Кърджали, пред предимно млада аудитория председателят на Българския антарктически институт и негов учредител проф. Христо Пимпирев представи най-новата си книга „Антарктида – Студения юг”, продукт на младото издателство „Авлига”.

Програма 01.10.-07.10.2018г.

 28 Септември 2018
Програма за културните и спортни прояви на Община Кърджали, посветени на 21 октомври-Деня на Кърджали,в периода 01.10.-07.10.2018г.

Представят романа „Езерото” на една от най-известните чешки писателки, която е  с корени от Кърджали

 28 Септември 2018
На 3 октомври от 17,30 часа РБ „Никола Й.Вапцаров” представя романа "Езерото" на чешката писателка Бианка Белова, спечелила наградата за най-добра книга на годината в Чехия и Наградата за литература на Европейския съюз. Представянето на книгата ще бъде в залата на НЧ ”Обединение 1913” ет.1

Покана за дни на отворените врати

 28 Септември 2018
Община Кърджали Ви кани на Дни на отворените врати по проект  BG05M9OP001-2.005-0135-С01 „Активно включване за по-добър живот" на  2-ри и 3-ти октомври /вторник и сряда/ 2018 г., от 13,00 ч., в  Зала №16 на Дирекция „Бюро по труда“ с адрес: гр. Кърджали, бул. „България” 74.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign