Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Декември - 2019 г.

Поставят Коледната украса на градската елха

 02 Декември 2019
Близо 600 метра светещи лед ленти ще грейнат тази година на Коледното дърво на Кърджали. Живата над 15 метра елха е пред  Дома на културата и по традиция в навечерието на Никулден започна поставеното на нейната украса.

Над 850 ученици участваха в Областния математически турнир „Перперикон 2019”

 02 Декември 2019
Носител на Купата на най-добрия випускник на Областния математически турнир „Перперикон 2019“ бе спечелена от 12-класничката Берна Ахад от ЕГ „Христо Ботев“ Кърджали

Кърджали отбеляза Международния ден на хората с увреждания -3 декември

 03 Декември 2019
За поредна година Клуба на инвалида в Кърджали събра хората с увреждания и техните приятели, за да отбележат заедно 3 декември - Международен ден на инвалида.Този път празникът бе двоен, защото Съюзната организация  отбеляза и 30 години от учредяването си. Специален поздрав към присъстващите от името на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис поднесе заместникът му Веселина Тихомирова.

Поздравителен адрес

 03 Декември 2019
Скъпи приятели, приемете  моите сърдечни поздрави и благопожелания по повод Международния ден на хората с увреждания - 3 декември!

На 6 декември в 17.00 часа ще бъдат запалени светлините на Коледната елха

 03 Декември 2019
На 6 декември в 17.00 часа ще бъдат запалени светлините на Коледната елха пред Дома на културата. Церемонията по запалването на светлините на елхата ще започне в 16,30 с участието на деца от детските градини на гр. Кърджали, представителни групи от ОДК и разбира се – Дядо Коледа.В общинската програма по повод настъпващите празници са включени и още множество прояви.

ПРОГРАМА

 03 Декември 2019
Програма за културните  прояви  на  Община Кърджали, за  периода 2-10 декември  2019 год.

Общинските съветници избраха зам.-председател на ОбС-Кърджали и приеха Правилника за дейността на разпоредителния орган

 04 Декември 2019
Близо 40 минути продължи обсъждането на първата точка от дневният ред на днешното заседание на Общински съвет - Кърджали. Мнения и коментари във връзка с т.“Актуализацията на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Кърджали, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация, за мандат 2019-2023 г.“, се чуха от всички групи общински съветници.

Коледа в ОДК

 04 Декември 2019
От 25 ноември в Общински детски комплекс отвори врати традиционната Коледна работилница. В нея участват над 100 деца от клубовете „Етнография и краезнание”,  „Сръчни ръце” и Школата по изобразително изкуство, които изработват коледна и новогодишна украса, обредни коледни хлябове, коледарски китки, сурвачки и картички.  На 18 декември в галерията на ОДК с тях ще се открие изложбата „Коледни вълшебства”.

Дядо Коледа по домовете

 04 Декември 2019
За 28-ма поредна година Общински детски комплекс гр.Кърджали кани Дядо Коледа в нашия град, за да направи коледните празници по-вълнуващи и незабравими за децата на Кърджали.

Инж. Азис се срещна с националния омбудсман Диана Ковачева

 04 Декември 2019
Национална среща на обществените посредници се проведе в Кърджали по покана на омбудсмана на общината Расим Муса. В работата й се включиха националния омбудсман Диана Ковачева и кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис.

Днес младежите към Общинските съвети по наркотични вещества - Кърджали и Хасково посетиха Центъра за кариерно ориентиране /ЦПЛР/ в Кърджали

 05 Декември 2019
Днес младежите към Общинските съвети по наркотични вещества - Кърджали и Хасково посетиха Центъра за кариерно ориентиране /ЦПЛР/ в град Кърджали. Доброволците от двата града избраха нетрадиционно да посрещнат празника си и чрез разговор с екипа на Центъра да придобият нови знания, с които да бъдат полезни на своите връстници при избора на последващо обучение и кариерно развитие.

Започна празничната програма за запалването на Коледната елха на Кърджали

 06 Декември 2019
Започна празничният концерт, предшестващ запалването на светлините на градската коледна елха в Кърджали. В него участие вземат деца от детските градини на гр. Кърджали и представителните форми на Общински детски комплекс. 

Грейна Коледната елха на Кърджали

 07 Декември 2019
Разбираемо най-щастливи от този предколеден ритуал бяха децата на Кърджали. Превъзбудени от пищния концерт, който изнесоха преди сублинния миг в Дома на културата, под „диригентството” на Дядо Коледа, те отброиха хорово от 10 до 1 и завършвайки с думичките „Мир! Любов! Светлина!” , дадоха знак, че светлините на елхата трябва да светнат. И те грейнаха! Заедно с децата на Кърджали отброяваше от 10 до 1 и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.

Представлението „Ще има ли Коледа?“  коледен  подарък от инж. Хасан Азис за децата на Кърджали

 09 Декември 2019
И тази година кметът на Кърджали инж.Хасан Азис е подготвил коледна изненада за децата на Кърджали. Неговият подарък към тях е премиерното представление   на ТМЦ Кърджали „Ще има ли Коледа?“. Голямата зала  на театъра ще посрещне малчуганите на в  събота, на 14 декември, от 11 часа, за да научат ще има ли Коледа и тази година.

Инж. Хасан Азис: Общината предприема първи спешни мерки за пропадналото стълбище в СУ „Отец Паисий“

 10 Декември 2019
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис  направи оглед на стълбищтната конструкция  на СУ „Отец Паисий“, която днес преди обяд се пропука и доведе до евакуация на учениците в училището. Общината предприема първи спешни мерки, а утре от 9,00 часа заседава Кризисният щаб.

Възстановяват се учебните занятия за учениците от СУ „Отец Паисий“

 11 Декември 2019
От утре , 12 декември  се възстановяват учебните занятия за учениците  от  СУ „Отец Паисий“ -Кърджали, като за целта ще бъде направено пренасочване на  учениците от среден и гимназиален курс в  други  училища в областния град. До седмица се очаква да бъде изготвен и техническия проект за изграждане на евакуационно външно метално стълбище.Паралелно ще се работи върху проект за стоманобетонно вътрешно стълбище.

Кметът на община  Кърджали инж.Хасан Азис, един от основните модератори на форум „Общински мандат 2019 – 2023 - приоритети при взаимодействието с централната власт“

 12 Декември 2019
Кметът на община  Кърджали инж.Хасан Азис, който е и заместник-председател на НСОРБ, бе един от основните модератори на проведеният в столицата форум „Общински мандат 2019 – 2023 - приоритети при взаимодействието с централната власт“.

Социалните услуги Ви канят на Коледен базар

 12 Декември 2019
Искрица радост за Коледа! Социалните услуги Ви канят на Коледен базар в петък - /13.12.2019г./ от 18.30 ч. и събота - /14.12.2019г./ от 9.00 ч. във фоайето на Театрално Музикален Театър „Димитър Димов”- Кърджали.

Програма

 13 Декември 2019
Програма културните  прояви  на  Община Кърджали, за  периода 18 - 31 декември 2019 год.

Три вида прилепи в Кърджали ще бъдат опазвани със средства по Оперативна програма „Околна среда“

 13 Декември 2019
Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа договор за опазването на три вида прилепи в Кърджали. На подписването присъстваха кметът на общината Хасан Азис и Латиф Расим – председател на управителния съвет на местна инициативна група (МИГ) „Стамболово– Кърджали 54“, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

П  О К А Н А № 4

 13 Декември 2019
На  основание чл. 23, ал.4   от  Закона  за  местното  самоуправление  и  местната  администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 23.12.2019г. /понеделник/ от 10,00 ч. в сградата на "Бизнес инкубатора" заседание на Общински съвет Кърджали при следния проекто-дневен ред:

Благотворителен коледен базар подредиха Социалните услуги в община Кърджали

 14 Декември 2019
Благотворителен коледен базар подредиха Социалните услуги в община Кърджали

Премиерният спектакъл „Ще има ли Коледа?“ зарадва децата на Kърджали

 14 Декември 2019
Представлението е коледна изненада и подарък за децата на Кърджали от кмета инж.Хасан Азис по случай настъпващите празници

Предколедна експозиция открива Арт галерия Кръг

 16 Декември 2019
Празничното събитие ще се проведе на 18 декември от 18:00 ч. в Арт галерия Кръг със специалното участие на художника-карикатурист със световно признание Бурханедин Ардагил, който счита себе си за верен син на Кърджали

СБУ награди журналиста от Общинско радио Кърджали Павел Тенчев в конкурса „Журналист на годината 2019”

 16 Декември 2019
Наградата бе връчена от председателя на СБУ Янка Такева и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в рамките на 21-я национален конкурс „Журналист на годината”. Тя се дава за високо професионално и обективно отразяване на дейността на Синдиката на българските учители.

Прессъобщение

 16 Декември 2019
На 17.12.2019 г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” повторението на първото от новата трета поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Коледни обредни хлябове замесиха и изпекоха в ОДК Кърджали

 17 Декември 2019
Децата от Школата по етнография и краезнание с ръководител Нели Карабашева замесиха и изработиха коледни обредни хлябове, които ще бъдат представени в коледната изложба. Пластичната украса на коледните хлябове символизира  берекета за новата година, здравето и трудолюбието на българското семейство.

Коледна изложба в Керимовата къща

 17 Декември 2019
 По повод предстоящите празници Дружество на художниците и Арт галерия "ДАР" организират и канят всички почитатели на изкуството в Керимовата къща за традиционната Коледна изложба.

Предлагат актуализиране размера на местните данъци и такса битови отпадъци в община Кърджали за 2020 година

 18 Декември 2019
Съгласно чл. 69, ал. 1, т. 4 от Административно-процесионален кодекс ще бъде направено обществено обсъждане на 19.12.2019 г. от 17:00 часа, в сградата на Бизнес инкубатора.

Искат премахване на склада за пестициди в село Звиница

 18 Декември 2019
На срещата в МОСВ присъстваха кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, зам.-председателят на ОбС Лятиф Расим,зам.-кметът Катя Митовска, началник отдел „Опазване на околната среда“ в общината Веселина Танчева, народните представители от региона Адлен Шефкет и Ерол Мехмед, кметът на с.Звиница Ниязи Вели и жителите на Звиница Али Хасан и Азизе Мюмюн

Дядо Коледа ще дойде в ОДК

 19 Декември 2019
Днес /19 декември/ Община Кърджали и Общински детски комплекс канят всички деца и техните родители на Коледен празник „Весела Коледна Въртележка”  от 17.30 часа в концертната зала на ОДК.

Коледна изложба подредиха художниците в Кърджали

 19 Декември 2019
В навечерието на Рождество Христово членовете на Дружеството на художниците в Кърджали откриха своя изложба в Керимовата къща

Предколедна експозиция откри Арт галерия Кръг

 19 Декември 2019
Предколедна експозиция откри Арт галерия Кръг със специалното участие на художника-карикатурист Бурханедин Ардагил, Нергис Юсеин и Фикри Емурла.

Танцово - музикалният спектакъл на читалище „Обединение 1913” възкреси духа на Коледа

 19 Декември 2019
Културното събитие е част от програмата на Община Кърджали за коледно-новогодишните празници

На специална церемония РБ "Н.Й.Вапцаров" връчи наградата "Читател на 2019 година"

 19 Декември 2019
При най – малките читатели това е Деха Мехмедали от 4 клас на СУ ”Отец Паисий” и инж.Недялко Недев при възрастните

Малки коледари гостуваха на кмета

 19 Декември 2019
Коледари  от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в Кърджали  гостуваха  днес  на  кмета на общината инж. Хасан Азис  и  екипа му – заместник-кметовете Веселина Тихомирова, Тунджай Шюкрю, инж. Катя Митовска и секретаря на общината Сабахатин Риза.

Покана

 20 Декември 2019
Покана до жителите на община Кърджали за участие в подготовката за изготвяне на бюджета за 2020 г. и публичното му обсъждане.

Проведе се обществено обсъждане на местните данъци и такси

 20 Декември 2019
Вчера в залата на Бизнес инкубатора се проведе общественото обсъждане на две наредби на община Кърджали, касаещи местните данъци и такси. Това са  проектът на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на Община Кърджали и проектът на план-сметка за дейностите по управление на отпадъците и определяне размера на таксата за битови отпадъци за 2020 година.

СПРАВКА ЗА ПОСТЪПИЛИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

 20 Декември 2019
Относно: Приемане на план-сметка за дейностите по управление на отпадъците и определяне размера на таксата за битови отпадъци в община Кърджали за 2020 г.

СПРАВКА ЗА ПОСТЪПИЛИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

 20 Декември 2019
СПРАВКА по чл.26,ал.5 от ЗНА за отразяване на получените предложения, становища и възражения след публикуването за обществени консултации на Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне на местните данъци на територията на Община Кърджали, както и след проведено обществено обсъждане

Ахмед Осман и Ергюнал Сабри са тазгодишните носители на „Спортист на годината”

 20 Декември 2019
"Спортист на 2019 година" в категория „Мъже и жени” стана футболистът Ахмед Осман, а европейският шампион по бокс при юношите Ергюнал Сабри спечели за трети път отличието „Спортист на годината” в община Кърджали. Имената на победителите бяха обявени на официална церемония

Наградиха победители в конкурса за постери „Да бъдем информирани“, организиран от ОСНВ

 21 Декември 2019
Наградите на победителите в конкурса бяха връчени от Веселина Тихомирова, зам.-кмет на Община Кърджали

Община Кърджали стартира процедура за безвъзмездно управление на археологични комплекс „Перперикон” за срок от 10 години

 23 Декември 2019
Общинските съветници гласуваха Община Кърджали да стартира процедура за предоставяне безвъзмездно за управление на археологически комплекс „Перперикон” съгласно разпоредбите чл.12, ал. 4 на Закона за културното наследство за срок от 10 години

Вълнуващ концерт за Рождество подготвят танцьорите, музикантите и певците на Общински център за култура и младежки дейности

 23 Декември 2019
Празничният концерт е част от Програмата на община Кърджали за Коледните и Новогодишните празници

Приеха Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Кърджали

 23 Декември 2019
След оспорвани дебати днес Общинският съвет прие с 23 гласа  „за“ и 15 „против“  Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Кърджали.  Според решението  от 1 януари 2020 година се повишават данъка върху недвижимите имоти, данъка върху  МПС и туристическия данък.

Приеха План-сметката за дейностите по управление на отпадъците и определяне размера на таксата за битови отпадъци за 2020 година

 23 Декември 2019
Общинските съветници приеха План-сметката за дейностите по управление на отпадъците и определяне размера на таксата за битови отпадъци за 2020 година.

Кметът се срещна с кръгли сираци

 23 Декември 2019
Кметът на  община  Кърджали инж. Хасан Азис се срещна  днес с кръглите сираци, на които той е настойник. По традиция срещата  се  проведе   в общината преди Коледните и Новогодишни празници. На всяко едно от деветте деца, които са между 10 и 18 г.,   кметът  подари торбичка с лакомства и финансова помощ в размер на 610 лв.

Автентичен обичай коледуване ще представят на 24 декември коледари в Кърджали

 23 Декември 2019
Самодейци от читалище "Родопски фар 1938" и „Тракия 2009” канят кърджалийци в 11 часа пред театъра

Инж. Хасан Азис: Определям 2019 година като година на инвестиции в образованието

 27 Декември 2019
Всяка година за нас има различни послания. Определям 2019 година като година на инвестиции в образованието, година на подобряване на условията за обучение на нашите деца. По оценка на Министерството на образованието и науката община Кърджали е на първо място в страната по инвестиция на ученик, каза в интервю инж. Хасаан Азис, кмет на община Кърджали

Общоградско празнично веселие за посрещане на Новата 2020 година в Кърджали

 27 Декември 2019
Общоградското празнично веселие за посрещане на Новата 2020 година в Кърджали ще започне в 22.30 часа на 31 декември край елхата пред Дома на културата. За жителите и гостите на града ще има богата фолклорна програма.

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общински съвет – Кърджали честитят на жителите на общината Коледните и Новогодишни празници !

 27 Декември 2019
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Общински съвет – Кърджали честитят на жителите на общината Коледните и Новогодишни празници !2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign