Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Септември - 2019 г.

Започна голямото гласуване за "Кмет на годината"

 02 Септември 2019
Конкурсът "Кмет на годината” се организира за седма поредна година от Портала на българските общини Kmeta.bg. Тази година гражданите ще оценяват работата на кметовете и екипите им в 9 категории, но за целия мандат 2015 – 2019 г. Победителите, събрали най-много гласове от националното онлайн допитване, ще бъдат обявени на тържествена церемония на 18 септември 2019 г.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 02 Септември 2019
“Водоснабдяване и канализация” ООД – град Кърджали уведомява всички абонати, че водата ще бъде с високо съдържание на хлор и няма да бъде годна за пиене и готвене от 08.00 часа на 03 септември /вторник/ до 08.00 часа на 04 септември /сряда/ 2019 г.

Обучават медицински специалисти, работещи в кърджалийски училища, да идентифицират проблеми, свързани с психоактивни вещества

 05 Септември 2019
Обучават медицински специалисти, работещи в кърджалийски училища, да идентифицират проблеми, свързани с психоактивни вещества.Инициативата за семинара е на Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали

Кърджали – домакин на Международния екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”

 05 Септември 2019
Организатори на форума от 19 – 20 септември 2019 г. са Европейска комисия, фондация „Европейски екологичен фестивал“ и община Кърджали

С поднасяне на венци и цветя Кърджали ще чества Съединението

 05 Септември 2019
В чест на 134- годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия на 6-ти септември,петък, от 11 часа Община Кърджали кани жителите и гостите на града пред Паметника на освободителите в Градската градина

Информационни срещи на Академия за местни предприемачи 3.0

 05 Септември 2019
Започва Академия за местни предприемачи 3.0 - обучителна програма, специално създадена за хора с предприемачески идеи, които искат да стартират собствен бизнес. Насочена е към тютюнопроизводителните региони в страната – областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра.

Кърджали чества тържествено Деня на Съединението

 06 Септември 2019
С поднасяне на венци и цветя Кърджали чества 6 септември. Много жители и гости на града се включиха в общоградското тържествено пред Паметника на Освободителите в Градската градина по случай 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия

Кърджали се включва в Националната кампания „Да изчистим България заедно” на 14 септември

 09 Септември 2019
Инициативата е по повод Световния ден на почистването. През 2019 г. целта е не само почистване на замърсени зони, но и иницииране на други добри дела /обновяване на градинки, ремонтиране на туристически табели и заслони, спасяване на унищожени гори и др./, с които можем да направим Кърджали не само по-чист, но и по-красив

ПОКАНА

 10 Септември 2019
Община Кърджали отправя покана към заинтересованите страни при изявен интерес да участват като партньори в проектно предложение на Община Кърджали по процедура BG05M2OP001-3.011 МИГ Стамболово-Кърджали 54 -Подмярка 1 „Подкрепа за предучилищно възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“, финансирана по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г.

Два златни и два сребърни медала за тенисистите от Тенис клуб “Орфей”

 11 Септември 2019
Младите надежди на Тенис клуб  “Орфей” завоюваха два златни и два сребърни медала на турнир от Балканската лига, провел се в гр. Люлебургаз, Р. Турция. В надпревара взеха участие общо 44 тенисисти от 4 клуба (Кърджали, Люлебургаз, Нова Загора и Харманли).

Кметът награди Оги за европейската титла

 12 Септември 2019
Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис се срещна днес европейския шампион за младежи по бокс Ергюнал Сабри и неговия треньор Стоян Узунов

Община Кърджали възстановява контактите си с Владикавказ /Орджоникидзе/

 12 Септември 2019
Проведени са първите разговори за възстановяване на контактите между общините Кърджали и Владикавказ /от 1932 до 1944 г., както и от 1954 до 1990 г., градът носи името Орджоникидзе/, столицата на руската Република Северна Осетия – Алания. Това съобщи зам.-кметът на община Кърджали Тунджай Шюкрю, който участва в част от проявите на провеждащия се в момента Фестивал „Седмица на Северен Кавказ в България“.

Кметът инж. Хасан Азис откри учебната година в СУ „П.Р. Славейков“

 16 Септември 2019
„Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай началото на новата учебна година. Ден, светъл и тържествен, изпълнен с надежда и упование. Първият учебен ден, първата крачка в родното училище винаги ще бъдат един изключителен спомен за най-вълнуващите дни от нашия живот, защото всичко започва от знанието“. С тези думи се обърна днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис към  учениците и учителите на най-голямото средно училище в Източните Родопи СУ „П.Р.Славейков“.

Партиите се споразумяха за състава на СИК

 16 Септември 2019
Днес кметът на общината инж.Хасан Азис проведе консултации с представителите на местните ръководства на 6 политически партии и коалиции, представени в 44-то Народно събрание и Европейския парламент за определяне състава на Секционните избирателни комисии за произвеждане на избори за общински съветници , кметове на общини и кметства на 27 октомври 2019г. В община Кърджали ще има 156 СИК.

П О К А Н А

 18 Септември 2019
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация Общинският съвет на община Кърджали свиква заседание на 26.09.2019 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора”

ОС на БЧК бе удостоен с почетен знак „Герб на Община Кърджали- златен” по повод 105 години от създаването си

 18 Септември 2019
По повод 105 годишнината на БЧК Кърджали Община Кърджали отличи ОС на БЧК с почетен знак „Герб на Община Кърджали- златен”. Това се случи на специално тържество, посветено на юбилея, в което участваха д-р Славита Джамбазова- зам. ген. директор на НС на БЧК, доброволци, партньори, представители на местната и държавна власт и служители на БЧК.

Сключени са първите договори  с асистенти за предоставяне на механизма „Лична помощ“

 18 Септември 2019
98 заявления за назначаване на асистенти за предоставяне на механизма „Лична помощ“ по реда на Закона за личната  помощ и 95 заявления от ползватели са подадени до момента в Община Кърджали.  От първи септември вече има назначени 65 асистенти, а включените в механизма ползватели са 61.

За поредна година кърджали е домакин на Международния екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”

 18 Септември 2019
Откриването на екологичния фестивал ще се състой утре, 19 септември, в голямата зала на Общински център за култура и младежки дейности град Кърджали в 10.00 часа. Вход свободен!

За девета поредна година в Кърджали бе открит Европейският екологичен фестивал „Зелена вълна-21 век“

 19 Септември 2019
Четиринадесетото издание на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна - 21 век" бе открито днес в Дома на културата в Кърджали. Негови организатори са Европейската комисия и фондация „Европейски екологичен фестивал", а община Кърджали за девета поредна година е основен партньор и домакин на събитието. Затова и официалното откриване на фестивала бе направено от заместник–кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова.

Кърджали се сдоби с нова детска градина

 19 Септември 2019
На 24.09.2019 г. (вторник) от 10.30 часа ще се състои церемонията по официалното откриване на Детска градина „Мир“. Детското заведение в  кв. „Студен кладенец” отвори врати на 16.09.2019г.  след повече от 20 г. разруха.

Действия при терористичен акт разиграха в ПГ по селско и горско стопанство

 19 Септември 2019
Действията на застрашените и на  силите от единната спасителна система при ликвидиране на обгазяване, причинено от терористична дейност,  бяха демонстрирани днес в сградата на  ПГ по селско и горско стопанство в Кърджали.  По обяд двама „терористи“  атакуваха училището. Вследствие на поставеното от тях взривно устройство сградата на гимназията бе обгазена, а силите на единната спасителна система се задействаха  в съответствие с плана на учебното заведение за реакции при подобни ситуации.

Мюсюлмани и християни отбелязват отново заедно Ашуре

 20 Септември 2019
На 21.09. 2019 г./ събота/ от 11.00 часа в Кърджали, на Пазара на производителите, в близост до централната джамия ще се раздаде ашуре на 3000 души. Отбелязването на Деня Ашуре се организира от община Кърджали за 13-та поредна година

Кърджали чества тържествено Деня на Независимостта

 20 Септември 2019
Община Кърджали кани жителите и гостите на града на тържествен ритуал по случай 22 септември - Ден на Независимостта на България

ПОКАНА

 20 Септември 2019
Уважаеми госпожи и господа,      Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да присъствате на официална церемония по откриването на обект „Възстановяване на Детска градина „Мир” в град Кърджали”.

За 13-та година мюсюлмани и християни в Кърджали отбелязаха празника Ашуре

 21 Септември 2019
За 13 поредна година празникът Ашуре събра християни и мюсюлмани на Пазара на производителите в Кърджали. Организаторите от община Кърджали бяха подготвили три казана с вкусния десерт за над 3000 души. Тук бяха кметът инж. Хасан Азис, неговите заместници инж. Катя Митовска, Веселина Тихомирова и Тунджай Шюкрю, районният мюфтия Бейхан Мехмед и енорийският свещеник отец Петър Гарена. Лично кметът инж. Хасан Азис и двамата духовници – отец Петър Гарена и мюфтията Бейхан Мехмед хванаха черпаците и започнаха да раздават на дошлите на празника ашурето.

Ашуре в църквите и джамията занесе кметът

 22 Септември 2019
Кметът инж.Хасан Азис посети  религиозни храмове  , в които беше раздадено ашуре на вярващите. В църквата „Св.Георги“ той беше посрещнат от отец Камен Гарена.Кметът поздрави присъстващите за неделна молитва.Разказа за инициативата, която се осъществява за 13-та поредна година. На организираното Ашуре на пазара присъстват и представители на мюсюлманската и християнската общност в града.

Кърджали отбеляза Деня на независимостта на България - 22 септември

 22 Септември 2019
С фолклорен концерт на оркестъра за народни песни и танци при НЧ „Родопски фар 1938”и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на освободителите в Кърджали жителите на родопския град отбелязаха 22 септември – Денят на независимостта на България.

Официално откриха обновената Детска градина „Мир” в Кърджали

 24 Септември 2019
След близо  две десетилетия разруха, днес ДГ „Мир” в Кърджали възкръсна за нов живот. Тя бе част от големия проект на общината „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж” на ЕС с близо 14 милиона лева, благодарение на който напълно бяха  реновирани 5 училища в родопския град. В обновяването и реконструкцията на самата детска градина „Мир” бяха инвестирани 1,6 милиона лева.

Фестивалът на терлика гостува в Енчец и Кърджали

 26 Септември 2019
На 28 септември, събота, в с. Енчец ще се проведе 14-тото издание на Фестивала на терлика, в което съорганизатори са7 кметства от община Кърджали.Очакват се изпълнители от много читалища, както и гости от други градове на област Кърджали. Преди старта на програмата 2-метровият терлик, който стана символна фестивалаоще от първото издание, ще бъде тържествено пренесен от младежи и кметове по асфалтово шосе от с. Дъждовница до с. Енчец пред очите на минаващите автомобили.

Училище за свободно време към ОДК отваря врати

 26 Септември 2019
На 1 октомври стартират заниманията по интереси през новата учебна година в Общински детски комплекс гр.Кърджали. Целите на обучението в детския комплекс са чрез неформално образование да се достигне до пълноценно осмисляне на свободното време, да се стимулират познавателните интереси и се развиват творческите способности на децата и учениците.

С Ден на отворените врати откриха новата учебна година в ОДК

 28 Септември 2019
С Ден на отворените врати днес официално бе открита новата учебна 2019/2020 година в Общинския детски комплекс. Десетки деца с техните родители дойдоха в комплекса, за да се запишат в разнообразните клубове, школи и се запознаят с техните ръководители.

14-ти Фестивал на терлика: „Заедно в радостите, заедно в трудностите“

 30 Септември 2019
С много емоции премина 14-тият фестивал на терлика, който тази година се проведе в Енчец с участието на 8 селски кметства от района. „Този фестивал се превърна в знаков за региона празник – каза при откриването Радост Николаева от Арт движение Кръг.

О Б Я В А

 30 Септември 2019
Обява за представяне на проектни предложения по процедура BG05M2OP001-3.010 МИГ Стамболово-Кърджали 54 - Подмярка 2 „ Образователна интеграция  на ученици от маргинализирани общности “, по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020  2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign