Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Януари - 2020 г.

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и екипът му участваха в Богоявленския ритуал

 06 Януари 2020
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и заместниците му инж. Катя Митовска, Веселина Тихомирова и Тунджай Шюкрю участваха в богоявленския ритуал, състоял се днес на Йордановден в Манастирския комплекс „Свети Йоан Предтеча” в кв. „Гледка”. Той бе воден от пловдивския митрополит Николай, а в него участва и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

П О К А Н А

 08 Януари 2020
Покана до жителите на община Кърджали за участие в подготовката за изготвяне на бюджета за 2020 г. и публичното му обсъждане

Набелязаха мерки за по-добро управление на археологическия комплекс Перперикон

 08 Януари 2020
Днес в община Кърджали се проведе среща дискусия във връзка с по-доброто управление и стопанисване на археологическия комплекс Перперикон. Тя бе инициирана от Общинския съветник Георги Кючуков по време на последното за миналата година заседание на Общинския съвет. Още тогава кметът насрочи срещата за 8 януари. А днес в нея участваха кметът инж. Хасан Азис, заместниците му инж. Катя Митовска и Веселина Тихомирова, директорът на РИМ Даниела Коджаманова, общинският съветник Георги Кючуков, както и общински експерти в областта на туризма, управлението на проекти и финанси.

Покана за публично обсъждане на Проекта за Бюджет 2020 г. на община Кърджали

 09 Януари 2020
В съответствие с изискванията на чл.84 ал.6 от Закона за публичните финанси на 16 януари от 17.30 ч. в залата на Бизнесинкубатора ще се проведе публичното обсъждане на параметрите по Проектобюджет 2020 година на община Кърджали.

За 8 години община Кърджали подпомогна финансово 83 двойки с репродуктивни проблеми

 09 Януари 2020
Община Кърджали продължава да работи по Програмата. Вече има подадени заявления за подпомагане от нови две двойки, като документите им ще бъдат разгледани на заседание на Комисията утре, съобщи зам. кмета Веселина Тихомирова.

Покана

 09 Януари 2020
Общински съвет-Кърджали отправя покана за публично обсъждане на отчета за изпълнение на Бюджета и средствата от Европейския съюз за 2018 г. на Община Кърджали

ПОКАНА

 13 Януари 2020
Уважаеми госпожи и господа,    Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да присъствате на официална церемония по откриването на обект  „Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на ГПЧЕ "Христо Ботев" и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в гр. Кърджали" по проект „Обновяване и  реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”

ПОКАНА

 13 Януари 2020
Уважаеми госпожи и господа,    Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да участвате в заключителна пресконференция по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”

ПОКАНА

 13 Януари 2020
Уважаеми госпожи и господа,    Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да присъствате на официална церемония по откриването на обект - "Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност за сграда на ОУ „П.К. Яворов“ в гр. Кърджали" по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”

ПОКАНА

 13 Януари 2020
Уважаеми госпожи и господа,    Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да присъствате на официална церемония по откриването на обект  „Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност за сграда на СOУ „П.Р.Славейков“ в гр. Кърджали" по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”

Съобщение

 14 Януари 2020
Община Кърджали уведомява всички заинтересовани страни,  че  заключителна пресконференция по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали” ще се състои на 16.01.2020 г. (четвъртък) от 13:30 ч. в Кабинета по история, а не в Актовата зала  на „СУ П.Р.Славейков“.Кабинета по история се намира на  втория етаж на училището.

Откриха обновената учебна сграда на Езикова гимназия „Христо Ботев и ОУ "Св. Св.Кирил и Методий"

 15 Януари 2020
Инж. Хасан Азис: Успяхме в рамките на интегрирания проект за възстановяване и градско развитие от 21 милиона лева, по решение на ръководството на общината и на жителите на общината, 14 милиона лева да бъдат насочени към образователната инфраструктура. В момента от тези средства и тази инвестиция се възползват 4723 деца

С много песни, танци и стихове, изпълнени от ученици, днес бе открито обновеното ОУ „П.К. Яворов”

 15 Януари 2020
С много песни, танци и стихове, изпълнени от малки и по-големи ученици, днес бе открито обновеното ОУ „П.К. Яворов” в Кърджали. Официални гости на тържеството бяха кметът инж.Хасан Азис и неговите заместници инж. Катя Митовска, която е и ръководител на проекта, и Веселина Тихомирова, началникът на РУО Гроздан Колев, председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед, общински съветници, представители на строителите, изпълнили обекта, в който е вложена инвестиция в размер на 1,5 милиона лева.

Готов е техническият проект за укрепване на авариралото стълбище в СУ „Отец Паисий”, до дни избират строителя

 15 Януари 2020
Към днешна дата вече е готов техническия проект за укрепването на авариралото стълбище в СУ „Отец Паисий”, а това означава, че до края на тази седмица трябва да бъде подписан договор със строителя за самото укрепване. Това заяви днес пред журналисти кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.

Кметът инж.Хасан Азис дари на Клуба на инвалида климатик,  отзова се след отправения апел за помощ

 16 Януари 2020
Кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис дари на клуба на инвалида в Кърджали климатик след отправения апел за помощ, а днес предиобяд започна и монтажът му. Така проблемът с топлото в клуба,настъпил след като вандали повредиха климатика му по време на празниците, бе решен.

След 36 години за втори път бе открито напълно обновеното СУ „П. Р. Славейков”

 16 Януари 2020
В истински празник се превърна откриването на обновената сграда на СУ „П.Р.Славейков” по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”. Точно по обяд двора на учебното заведение се изпълни с негови възпитаници, дойдоха и част от техните родители, за да станат съпричастни на второто откриване на сградата след 36 години. Сред официалните гости бяха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, заместникът му инж. Катя Митовска, ръководител на проекта, зам. областния управител Севда Камбурова, началникът на РУО Кърджали Гроздан Колев и общински съветници.

Кметът след ремонта на училищата за 14 милиона: над 4700 ученици се обучават и възпитават в модерна образователна среда

 16 Януари 2020
След тържествената част по откриването на обновената сграда на СУ “П.Р.Славейков”, в Кабинета по история на учебното заведение бе дадена заключителна пресконференция във връзка с изпълнението на проект "Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали". В нея участваха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, ръководителят на проекта и зам. кмет инж. Катя Митовска, началникът на отдел „Управление на проекти” в общинска администрация Надя Цветкова и директорите на три от обновените училища по проекта – Милко Багдасаров, Елена Янева и Мариана Пеева.

Покритият плувен басейн е затворен само за януари заради ремонт на пароуловителната система

 17 Януари 2020
Затворихме покрития плувен басейн само в рамките на месец януари, защото имаше необходимост от профилактика, свързана не толкова със системата за отопление, колкото с ремонта на пароуловителната система. Това заяви пред журналисти кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.

Проведе се обществено обсъждане на отчета на бюджета на община Кърджали за 2018 година и на проекто-бюджет 2020

 17 Януари 2020
Вчера в залата на Бизнес инкубатора се проведе обществено обсъждане на изпълнението на бюджета за 2018 година, както и на проекто бюджета за 2020-а. Отчетът за Бюджет 2018 година бе представен от председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед. Предварително заложената план-сметка е в размер на 59 100 000 лева, но след служебна актуализация с трансфери от Министерството на финансите, други министерства и държавни институции, оформилият се бюджет за 2018 година е на стойност 68 993 276 лева.

Прессъобщение

 20 Януари 2020
На 21.01.2020г. от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” второто от новата поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Зам. –кметът Веселина Тихомирова поздрави екипа на АГО в МБАЛ ”Д-р Атанас Дафовски” с Деня на родилната помощ

 21 Януари 2020
Радващо е, че още през първия месец на годината са родени 28 бебета. Да си пожелаем до края на годината още много деца, каза г-жа Тихомирова и подари на колектива на АГО цветя, а на новородените - подаръци

 П О К А Н А № 5

 22 Януари 2020
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква 30.01.2020 год. /четвъртък/ от 10.00 часа в сградата на „Бизнес инкубатора” заседание на Общински съвет – Кърджали при следния проекто-дневен ред:                                                         

Делегация от Бурса гостува в Кърджали

 23 Януари 2020
Делегация от турската  община Нилюфер, Бурса,водена от  кмета Тургай Ердем гостува днес на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис. Гостите от южната ни съседка поздравиха инж.Азис със спечелването на местните избори и му пожелаха успешен мандат.

Покритият басейн  ще заработи от  февруари с намалено работно време

 23 Януари 2020
Покритият басейн ще работи по 4 часа дневно без събота и неделя от  февруари. За това се договориха днес на среща кметът на община Кърджали  инж.Хасан Азис и представители на спортните клубове,  ползващи  басейна. В срещата участваха президентът на СК по водна топка “Арда 2008“ Делчо Пепеланов и  треньорът  Иван Кръстев, президентът и треньор на  Клуба по триатлон, туризъм и рехабилитация „Юнак“ Венцислав Николов.

Предизвикателствата на таланта

 24 Януари 2020
С предизвикателствата на талантите на три момичета кърджалийци ще могат да се срещнат още тази събота в Арт галерията на бул. „Тракия”, където се открива новата инициатива „Млади таланти от Кърджали и областта” на Арт движение Кръг.

Покана за начална пресконференция по проект № BG16RFOP001-5.002-0017-C01 „Заедно за достоен живот“

 27 Януари 2020
Община Кърджали има удоволствието да Ви покани да присъствате на начална пресконференция за представяне на дейностите по проект № BG16RFOP001-5.002-0017- C01 „Заедно за достоен живот“, Процедура: BG16RFOP001-5.002 „Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания“.Пресконференцията ще се проведе на 29.01.2020 г. (сряда) от 11:00 ч. в сградата на община Кърджали, стая № 407, ет. 4.

СБП и Община Кърджали обявяват традиционния Конкурс за детска литература “Петя Караколева”

 28 Януари 2020
Право на участие имат всички български автори с новоиздадени книги за деца през 2019 г. Книгите за участие се предоставят в два екземпляра до 30 септември 2020 г. в Съюза на българските писатели

Издигнаха кандидатурата на инж.Хасан Азис за член на новия УС на НСОРБ

 29 Януари 2020
Кандидатурата на кмета на община Кърджали   инж. Хасан Азис  е една от петте издигнати  за членове на УС на НСОРБ. Това стана по време на проведеното днес в Пловдив регионалното делегатско заседание на кметовете и председателите на общински съвети от Южен централен регион. Според разпоредбите на Устава на НСОРБ, Южен централен район за планиране има 5 места в състава на бъдещия Управителен съвет на НСОРБ.

Представиха проект „Заедно за достоен живот“

 29 Януари 2020
Изграждане на социална инфраструктура за предоставяне на качествени социални услуги за дългосрочна грижа за лица с увреждания и възрастни хора, това е очакваният резултат от представения днес на пресконференция нов проект „Заедно за достоен живот“.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign