Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Октомври - 2020 г.

СЪОБЩЕНИЕ

 02 Октомври 2020
Със заповед на кмета на Община Кърджали се затварят за движение ул. „Екзарх Йосиф” в участъка от ул. „Булаир” до ул. „Тутракан”, ул. „Генерал Чернозубов” в участъка от ул. „Екзарх Йосиф” до бул. „Беломорски” и ул. „Райко Жинзифов” в участъка от ул. „Христо Данов” до ДГ „Райна Княгиня”,

Заседава общинския кризисен щаб в Кърджали

 06 Октомври 2020
Общинският кризисен щаб в Кърджали проведе  днес заседание, след като беше установен служител в Общинска администрация с положителна проба за COVID 19. Двама са карантинирани като контактни лица. Днес беше извършена дезинфекцията на цялата сграда от  лицензирана фирма, а служителите бяха освободени от работа от 14.00ч.

Обновяват тротоари и улично осветление в централната част на Кърджали

 07 Октомври 2020
Кметът на община Кърджали  д-р инж.Хасан Азис направи оглед на  строителните дейности по ул. „Екзарх Йосиф”, които се реализират по проект  „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали” по ОП „Региони в растеж” 2014 - 2020 година.Изпълнението на дейностите по този проект беше възобновено  на 4 септември т.г.

Културен и спортен календар за месец октомври 2020г. на Община Кърджали

 08 Октомври 2020
Културен и спортен календар за месец октомври 2020г. на Община Кърджали

За Деня на психичното здраве филмът на ОСНВ „Измамна реалност” провокира у младежи отрицание на наркотиците

 12 Октомври 2020
На 9 октомври в залата на ОДК Кърджали ОСНВ –Кърджали представи документалния филм „Измамна реалност“ като част от проявите посветени на Националната кампания за отбелязване на Деня на психичното здраве -10 октомври. Филмът е за съдбата на трима души преминаващи през ада на зависимостите - алкохол и наркотични вещества , а зависимостите са част от психичното здраве, подчерта в началото на проявата председателят на ОСНВ Сезгин Бекир.

П О К А Н А № 13

 12 Октомври 2020
  На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация,  във връзка с чл. 28а, ал. 1 от Закон за местното самоуправление и местната администрация и чл.54а, ал.1. от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Кърджали, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация председателят на Общински съвет Кърджали свиква заседание на Общински съвет - Кърджали от разстояние чрез виртуално участие /онлайн/ на 20.10.2020 год. /вторник/ от 10.00 часа при следния проекто-дневен ред:

Инвестиция за 23 милиона лева в община Кърджали бе отличена с награда на УС на НСОРБ

 13 Октомври 2020
На официална церемония снощи в столицата УС на НСОРБ връчи годишните си награди на общините, проявили активност в дейността на НСОРБ, на кметове, общински съветници, представители на медии, дарители и организации, подкрепящи местните общности.Една от тях, а именно в категория „Общински инвеститор“ бе присъдена за инвестиция направена на територията на община Кърджали.

Община Кърджали удостоена с високо европейско отличие

 13 Октомври 2020
Кърджали е сред 23-те общини в страната, на които е присъдено високото отличие  -  Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа  /СЕ/през 2020г. Снощи, в Деня на българската община, отличието бе връчено на кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, заедно с другите призирани, от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателя на ресорната комисия в парламента Искрен Веселинов. 

В рамките на Дните на Кърджали се проведе традиционния Детски турнир по тенис за Купата на кмета

 14 Октомври 2020
На 10 октомври на кортовете на спортен комплекс „Арпезос” се проведе традиционния Детски турнир по тенис за Купата на кмета. Той е част от проявите посветени на Деня на Кърджали – 21 октомври. Организатор на проявата е Община Кърджали и Тенис-клуб „Орфей”.

В Арт-галерията: За туризъм без граници с Венцислав Стайков

 14 Октомври 2020
След стотици фото-експедиции, 9 издадени книги със стихове, 2 книги с пътеписи и много награди от конкурси за изследователска фотография, журналистика и поезия, най-после ще видим събрани като дебютна експозиция чудесата на Източните Родопи през погледа на пътешественика и изследовател Венцислав Стайков. Експозицията е част от туристическата реклама за региона и ще е отворена за посещения в Арт галерия Кръг от 16 октомври /петък/.

Общинската контрола извърши проверки за спазване на КОВИД- мерките на трите луна-парка в Кърджали

 14 Октомври 2020
Наличие на необходими количества дизенфектант и спазване на  противоепидемичните мерки свързани с неразпространението на КОВИД-19, установи проверка на служители от отдел „Общинска контрола“ по разпореждане на Общински кризисен щаб на територията на трите луна-парка в Кърджали. Два от атракционите се намират на частни терени, а  само с един от тях е разположен на общински.

На 20 октомври  Кърджали ще бъде домакин на Националната комуникационно-информационна кампания „Бъди войник“ 2020

 14 Октомври 2020
На 20 октомври  Кърджали ще бъде домакин на Националната комуникационно-информационна кампания „Бъди войник“ 2020. Събитието се организира от Министерството на отбраната и ще се реализира тук с логистичната подкрепа на Община Кърджали.

Пускат басейна в Езиковата гимназия

 15 Октомври 2020
Принципна договореност за използването на басейна в ЕГ „Христо Ботев“ както за ученици, така и за водните клубове в Кърджали  постигнаха след поредица от разговори кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис и директорът на учебното заведение Даниела Павлова. В тази връзка днес д-р инж. Азис, треньорът на клуба по водна топка Иван Кръстев и представителят на родителите Милчо Милчев направиха оглед на съоръжението.  

С нова пета категория стартира Офроуд фест „Кърджали 2020”

 16 Октомври 2020
Кърджали отново е в центърa на офроуд спортовете, а днес по обяд бяха дадени първите стартове за участниците от поредното издание Офроуд фестта, организиран със съдействието на Община Кърджали.

Празничен концерт за Деня на Кърджали ще изнесат съставите при Дома на културата на 20 октомври

 16 Октомври 2020
На 20 октомври от 18.30 часа в Дома на културата представителните колективи при Общински център за култура и младежки дейности ще изнесат празничен концерт под надслов „В града на Орфей творим с любов за Вас“.

Есенна изложба за Деня на Кърджали организира Дружеството на художниците на 20 октомври

 16 Октомври 2020
Откриването на изложбата ще бъде на 20.10.2020 от 18.00 - 20.00 ч. Изложбата ще продължи до 06.11.2020 г.

“Кърджали 5х4 Офроуд Фест“  излъчи своите победители

 18 Октомври 2020
В неделя 18 октомври “Кърджали 5х4 Офроуд Фест“  излъчи своите победители. Директорът на състезанието Тодор Христов  съобщи класирането в различните класове, а  наградите връчи  лично кметът на община  Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

П О К А Н А

 19 Октомври 2020
Община Кърджали кани жителите на града на тържествено отбелязване на 21 октомври – Ден  на Кърджали на 21.10.2020 г.   

СЪОБЩЕНИЕ

 19 Октомври 2020
Със заповед на кмета на Община Кърджали се затварят за движение ул. „Екзарх Йосиф” в участъка от ул. „Отец Паисий” до ул. „Тутракан” и ул. „Самуил” в участъка от ул. „Тракия” до ул. „Републиканска”.

Честит празник!

 19 Октомври 2020
Скъпи лекари, Да си лекар не е само образование, да си лекар е дълг и начин на живот, който Вие сте избрали. Обществото се нуждае от Вашия устрем, от Вашия опит и съзнание. В дни като тези ние се опираме на Вас като непоклатим стълб за живота на хората в България. Честит празник и бъдете здрави!

Направена бе първа копка на новата многофункционална спортна зала в Кърджали

 19 Октомври 2020
Днес в присъствието на кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, министърът на спорта Красен Кралев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, областния управител Никола Чанев, народните представители Адлен Шевкед и Ерол Мехмед и председателя на Общинския съвет, в Кърджали бе направена първа копка на новата многофункционална спортна зала.

Д-р инж. Хасан Азис: 21 октомври е денят на нашето преклонение пред героизма и саможертвата, но и денят на нашата равносметка

 20 Октомври 2020
С тези думи на кмета д-р инж. Хасан Азис започна заседанието на Общинския съвет ден преди празника. Той направи отчет за свършеното в периода октомври 2019-октомври 2020.

Проект за изменение и допълнение на наредба

 20 Октомври 2020
Проект за Изменение и допълнение на Наредбата за определяне на местните данъци на територията на Община Кърджали, съгласно чл. 1, ал. 2 и 3 от Закона за местните данъци и такси / Приета с Решение № 130/28.06.2018 г. на Общински съвет - Кърджали изменена с Решение № 12/31.01.2019 г./

Д-р инж. Хасан Азис:Кампанията „Бъди войник” е полезна за младите хора

 20 Октомври 2020
При голям интерес и засилени противоепидемични мерки  днес Кърджали посрещна кампанията „Бъди войник“. В  словото си при откриването на кампанията  кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис  подчерта, че градът винаги е бил свързан с Българската армия и е изключително приятно за втора година Кърджали  да бъде  домакин на кампанията.

Продължава набирането на преброители за преброяване 2021г. в Община Кърджали

 20 Октомври 2020
Общинска преброителна комисия гр. Кърджали уведомява гражданите на общината, че продължава набирането на преброители и контрольори за предстоящото от 22 януари до 15 февруари 2021 г. 18-то поред преброяване на населението и жилищния фонд в Република България. Желаещите кандидати за преброители и контрольори  за територията на община Кърджали могат да подадат документи, в срок до 30 октомври 2020г..

Най-голямата глобална кампания за достъп до жилище и жилищни права стъпва в град Кърджали

 20 Октомври 2020
Работната среща в Кърджали ще се проведе на 23-ти октомври 2020 година от 10.00 часа в Бизнесинкубатора. Срещата е отворена за представители на медиите.

19 художници подредиха 38 творби в изложба посветена на Деня на Кърджали- 21 октомври

 21 Октомври 2020
Изложба, посветена на празника на Кърджали - 21 октомври, бе открита снощи в Керимовата къща. Тя е традиционна за Дружеството на художниците в Кърджали  и тази година в нея  се представят  38 творби на 19  художници. Това бе и първата изява на  творците в областният град.

Емоционален и различен концерт в Дома на културата за Деня на Кърджали

 21 Октомври 2020
Различен, емоционален и красив спектакъл поднесоха на кърджалиици в навечерието на Деня на Кърджали-21 октомври  представителните колективи при Общински център за култура и младежки дейности. Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис аплодира изпълнителите.

Венци и цветя за ген. Делов

 21 Октомври 2020
Малко след 11 часа днес венци и цветя пред паметника на генерал Васил Делов положиха кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, неговият заместник инж. Катя Митовска, председателят на Общински съвет  инж. Юсеин Ахмед и представители на групите общински съветници.

Днес Кърджали тържествено отбеляза своя празник – 21 октомври и 108 години от освобождението на града

 21 Октомври 2020
Днес Кърджали тържествено отбеляза своя празник – 21 октомври, и 108 години от освобождението на града. Тържеството започна точно в 12 часа пред Паметника на освободителите в градската градина, като неговото начало бе поставено под звуците на химна на Република България.

СЪОБЩЕНИЕ

 22 Октомври 2020
Водоснабдяване и канализация” ООД – град Кърджали съобщава на своите абонатите, че поради направа на връзка при реконструкцията на водопровод по ул. „Добруджа” ще бъде прекъснато водоподаването на 22.10.2020 година /четвъртък/ от 9.00 до 16.00 часа...

СЪОБЩЕНИЕ

 23 Октомври 2020
Със заповед на кмета на Община Кърджали се ограничава за движение на ППС ул. „Райко Жинзифов” в участъка от бул. „Христо Ботев” до ДГ „Райна Княгиня”

В Кърджали се проведе информационен ден в рамките на кампанията по проект „Build Solid Ground“

 23 Октомври 2020
Информационен ден, включващ семинар за представяне на глобалните тенденции за устойчиво развитие на градовете и жилищтната политика и доброволческа инициатива за подобряване на градската жилищтна среда бе проведен днес в Кърджали в рамките на информационната кампания по проект Build Solid Ground,  Хабитат България.

Прессъобщение

 26 Октомври 2020
Утре, 27.10.2020г., от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” шестото от новата  поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

На 31 октомври изтича срока за внасяне на данък върху върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци, данък върху превозните средства и патентен данък за 2020г.

 27 Октомври 2020
Дирекция "Местни приходи" напомня на данъкоплатците от община Кърджали, че на 31.10.2020г. изтича срока за внасяне на данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци, данък върху превозните средства и патентен данък за 2020г.

Заради КОВИД 19 се отменя церемонията по награждаване на отличилите се в конкурса „Чудния свят на Родопите”

 28 Октомври 2020
Организаторите на Националният празник на детското изкуство "Вълшебният свят на Родопите - Кърджали 2020" уведомява младите творци, техните родители и учители, че поради усложнената епидемична обстановка се отменя церемонията на 31 октомври за връчване на наградите на отличените ученици в националните конкурси за рисунка и фотография.

Арт галерия „Кръг” посреща Деня на будителя със селекция от Международен фотосалон в Пловдив на Антон и Любка Савови

 30 Октомври 2020
Днес Арт галерия Кръг посреща Деня на будителите със селекция от 7-мия Международен фотосалон в Пловдив, който се провежда от 2014 г., а негови организатори са кърджалийците Антон и Любка Савови. Амбициозните организатори не се уплашиха от пандемията и тази година дори увеличиха броя на участниците - общо 369 автори от 54 държави и 5 континента с 4441 фотографии.

СЪОБЩЕНИЕ

 30 Октомври 2020
С решение на Националния статистически институт на Република България от 29.10.2020 г. е удължен срока на кампанията за набиране на преброители и контрольори до 16.11.2020 г. /включително/.

Общината засилва контрола върху пазари и спортни зали заради корона вируса

 30 Октомври 2020
Днес Общинският кризисен щаб в Кърджали проведе   заседание, на което беше направен анализ на актуалната ситуация в община Кърджали във връзка с разпространението на коронавируса и бяха взети решения за засилване на контрола за спазване на  ограничителните мерки  срещу разпространението на COVID 19.

Кметът на Кърджали изпрати съболезнователно писмо  до кмета на побратимената община Измир

 30 Октомври 2020
Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис изпрати съболезнователно писмо до г-н Тунч Сойер, кмет на Голяма община Измир, която е побратимена с Кърджали.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign