Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Декември - 2020 г.

Преместват 8 дървета от „Възрожденци“ в парк в центъра на Кърджали

 02 Декември 2020
Подготвят за преместване на 8 дървета – 6 атласки кедъра и 2 брези,от частен имот пред бл.20 в кв.“Възрожденци“ в парк в централната част на града.Това видя на оглед на място кметът на общината д-р инж.Хасан Азис.

3 елхи ще светнат за Коледа пред общината

 02 Декември 2020
Започна поставянето на празнична украса по централните булеварди и новия мост към кв.“Възрожденци“. Тази година за Коледните и Новогодишни празници ще бъдат украсени 3 живи елхи пред сградата на община Кърджали.

ПОКАНА

 02 Декември 2020
Община Кърджали отправя покана към заинтересованите страни при изявен интерес да участват като партньори в проектно предложение на Община Кърджали по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с интегрирано проектно предложение BG05M9OP001-2.056 „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование“ – Компонент 2. Процедурата се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. /ОП РЧР/ водеща програма и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г. /ОП НОИР/.

Покана до жителите на Кърджали за участие в подготовката на Бюджет 2021

 03 Декември 2020
Покана до жителите на община Кърджали за участие в подготовката по изготвяне на бюджета за 2021 г. и публичното му обсъждане

МРРБ одобри проект на община Кърджали за водоснабдяване на село Главатарци

 04 Декември 2020
Община Кърджали и МРРБ сключиха споразумение за финансиране на обект „Водоснабдяване на с.Главатарци, първи етап – довеждащ водопровод, втори етап – напорен резервоар 200 куб.м.“. Обектът е на стойност583 333 лв. Средствата се отпускат на база подаден в МРРБ технически проект, изготвен от община Кърджали.

Дарение от над 75 килограма риба получи Домашния социален патронаж от ИАРА-Кърджали

 07 Декември 2020
Дарение от над 75 килограма конфискувана риба получи Домашния социален патронаж в Кърджали. То е направено в навечерието на Никулден от офиса „Рибарство и контрол” към Изпалнителната агенция по рибарство и аквакултури в Кърджали. Това съобщи управителят на Патронажа Хайрие Садък.

Арт движение Кръг представя: 14-годишната Серай Мехмед, чиято мечта е да преподава математика в Харвард

 07 Декември 2020
Арт движение Кръг посреща 8 декември с представяне на едно талантливо 14-годишно момиче, което казва за себе си следното: "В 5-ти клас, докато изучавах геометрия, намерих връзка между рисуването и математиката. Когато гледам картина или снимка, започвам да виждам математически пространството, разделено на квадранти. После търся съотношението между тях. После виждам вътрешната композиция и съотношението спрямо пространството. Картините и стихотворенията, ако изглеждат като формула, те ще бъдат във формулата на Питагор."

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 08 Декември 2020
Днес, 8.12.2020г., от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” седмото от новата поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Светлините на три коледни елхи огряха тревните площи пред община Кърджали

 10 Декември 2020
Светлините на три коледни елхи огряха тревните площи пред община Кърджали. До тях се забелязва и семейство елени, казват, че били от впряга на шейната на Дядо Коледа. Закупена е и допълнителна коледна украса, която ще дообогати досега поставената по булевардите „България”, „Христо Ботев” в кв. „Възрожденци” и по новия мост. Допълнително ще бъде украсена и сградата на общинската администрация.

Община Кърджали набира заявления за ползване на услугата „топъл обяд“

 10 Декември 2020
Община Кърджали подготвя проект по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „3.1 -Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19“ по Оперативна програма за храни..

СЪОБЩЕНИЕ

 10 Декември 2020
Във връзка с удължаване на срока за кандидатстване по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с интегрирано проектно предложение BG05M9OP001-2.056 „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование“ – Компонент 2 по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. /ОП РЧР/ и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г. /ОП НОИР/, Община Кърджали уведомява заинтересованите организации и институции, че удължава срока за подаване на заявление за интерес за участие като партньори в проектното предложение на общината по процедурата.

Вандали унищожават коледната украса

 12 Декември 2020
Часове след като бяха запалени светлините на трите коледни елхи пред сградата на общинска администрация част коледната украса стана обект на вандалски набези. Първата нощ до елхите беше открита торбичка , напълнена с играчки, свалени от елхите, която неизвестният апаш не беше успял да открадне. Втората нощ беше счупена една от фигурките на еленчетата, сложени до коледните дръвчета.

Кметът на Кърджали участва в мониторинг на КМРВЕ към Съвета на Европа

 14 Декември 2020
Кметът на община Кърджали и заместник председател на УС на НСОРБ д-р инж.Хасан Азис участва днес онлайн в Мониторинг на Комитета на местните и регионални власти към Съвета на Европа (КМРВЕ)по прилагане на Европейската харта за местно самоуправление (ЕХМС) в България, 2020 – 2021 г.

ДВЕ МЛАДИ ФОТОГРАФКИ ОТ КЪРДЖАЛИ НА ИЗЛОЖБА В ЧИКАГО

 18 Декември 2020
Пандемията' 2020 e най-разтърсващото глобално събитие, засегнало всеки човек на планетата. Под мотото „Нека да бъдем заедно, докато сме разделени!“ Българският културен център "Магура" (Magura Bulgarian Collective Space) в Чикаго ще покаже в онлайн изложба на 20 декември от 13:00 ч. в Чикаго

СЪОБЩЕНИЕ

 18 Декември 2020
Със заповед на кмета на Община Кърджали се ограничава за движение на ППС на ул. „Отец Паисий” в участъка от ул. „Екзарх Йосиф” до бул. „Беломорски” в гр. Кърджали във връзка с изпълнение на СМР за обект: „Ремонт и рехабилитация на тротоари и въвеждане на енергоспестяващо улично осветлeние в централната градска част, вкючващо ул. „Екзарх Йосиф” и ул. „Отец Паисий”” в гр. Кърджали за времето от 07.00 часа до 18.00 часа на 18.12.2020г. до 26.02.2021г.

Монументален 8-метров ангел пазител грейна в центъра на Кърджали

 19 Декември 2020
Монументален 8-метров светещ ангел пазител бе монтиран тази вечер в центъра на Кърджали. Идеята е на ръководството на община Кърджали, а тя е да пази гражданите и гостите на областния град на първата Коледа във време на пандемия.

Днес от 17 часа кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис ще запали светлините на коледния ангел на Кърджали

 20 Декември 2020
Днес от 17 часа кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис ще запали светлините на коледния ангел на Кърджали. 18 хиляди лампички, опасани с 1500 метра кабели върху 8-метровия монумент,ще осветят пространството на площадчето до театъра.

Пред стотици кърджалийци кметът д-р инж. Хасан Азис запали светлините на Ангела на Кърджали

 20 Декември 2020
Пред стотици кърджалийци тази вечер кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис запали светлините на 8-метровия Ангел на Кърджали. Редом до него застанаха екип на ЦДМП начело с директорът му д-р Атанас Митков, архитект Станислава Тодорова, по чийто проект бе изработен монумента и енорийският свещеник отец Петър Гарена.

ОИЦ-Кърджали: През 2020 г. два пъти e нараснал ръстът на хората, които кандидатстват по европейски проекти

 21 Декември 2020
все по-голям е делът на реализиране на проекти по 7-те оперативни програми от общините; Въпреки относително по-малкия дял реализирани средства от други бенефициенти, се забелязва два пъти нарастване ръста на хората, които кандидатстват за европейски пари; Отново най-голям е интересът към ПРСР , следван от ПРЧР и ОПИК.

ОДК Кърджали с виртуален концерт за Коледа на фейсбук страницата си и в Ю туб

 22 Декември 2020
Въпреки пандемичната обстановка, децата на ОДК отново ще бъдат със своите приятели в навечерието на Коледа, но този път виртуално! Талантливите момичета и момчета от клубовете и школите на Общински детски комплекс гр.Кърджали и техните ръководители сътвориха виртуална празнична програма „Весела коледна въртележка“, която от днес може да се види във фейсбук страницата на комплекса.

П О К А Н А № 15

 22 Декември 2020
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с чл. 28а, ал. 1 от Закон за местното самоуправление и местната администрация и чл.54а, ал.1. от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Кърджали, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, С В И К В А М Заседание на Общински съвет - Кърджали от разстояние чрез виртуално участие /онлайн/ на 30.12.2020 год. /сряда/ от 10.00 часа при следния Проект! Д Н Е В Е Н Р Е Д:

Кметът на Кърджали и Общинският съвет: Весела и щастлива Коледа!

 23 Декември 2020
Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и Общински съвет – Кърджали честитят на всички християни светлия празник Рождество Христово като им пожелават здраве, благополучие, радост и успехи!

Кметът на Кърджали с подаръци за кръглите сираци

 23 Декември 2020
Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис зарадва преди Коледните и Новогодишни празници кръглите сираци, чийто настойник е кметът на общината. Единадесет /11/ деца на възраст от 10 до 17 г. получиха като подарък за празниците торбичка с лакомства и финансова помощ в размер на 650 лв.

Дядо Коледа посети Кърджали

 23 Декември 2020
Дядо Коледа пристигна тази вечер в центъра на Кърджали. Белобрадият старец и кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис се разходиха заедно край трите коледни елхи и Ангела на Кърджали. Те раздадоха лакомства на многобройните малчугани край коледните дръвчета и светещия Ангел.

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис: Нека 2021 година бъде мирна, щастлива и плодовита

 31 Декември 2020
Пристъпваме прага на всяка Нова година с надежда и оптимизъм. Нека и през идващите месеци да ни съпътстват любовта и семейната топлина, вярата и мъдростта, ценностите, които ни сближават и ни помагат да преодоляваме препятствията! Нека и през 2021 година ние , кърджалийци , да бъдем единни, така както е било години наред и в добри, и в лоши дни!2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign