Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юли - 2020 г.

От днес ОДК Кърджали провежда заниятия с децата от втората смяна на "Летен градски лагер"

 01 Юли 2020
На 30 юни приключи първата смяна на ваканционната програма "Летен градски лагер" в ОДК гр. Кърджали. От днес започнаха заниятията със 60-те деца от втора смяна. Те ще продължат до 15 юли.

 До 24 юли продължава реализирането на програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация 2020“ в община Кърджали

 01 Юли 2020
По нея се осигурява топла храна на 200 лица от  община Кърджали от три целеви групи. Сред тях лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина.

В сряда започва реализацията на нова организация на движението по ул. "Републиканска"

 06 Юли 2020
В сряда, 8 юли, ще бъде затворена улица „Републиканска“, от кръстовището на ул. "Булаир" до кръстовището на ул. "Отец Паисий". Затварянето на участъка е във връзка с реализацията на дългоочакваната нова организация на движението по улицата. Предвижда се тя да стане двупосочна в  участъка от ул. "Отец Паисий" /Обреден дом/ до "Военен клуб".

Публично състезание за изпълнител на водоснабдяването за 3 населени места в община Кърджали

 06 Юли 2020
Община Кърджали обяви старта на публично състезание за определяне на изпълнител на изграждането на външно водоснабдяване на селата Главатарци, Болярци и Черна скала на 12 юни т.г. и към момента тече процедурата по подаване на офертите.

Заповед №З-667/06.07.2020г.

 07 Юли 2020
На основание чл.44,ал.2 от ЗМСМА, чл.9, ал.3 от Закона за пътищата, чл.4, ал.1, т.1 от Наредбата за транспортна дейност и безопасността на движението в Община Кърджали, във връзка с изпълнение на строителните работи за обект: ”Промяна на организацията на движение по ул. „Републиканска” и ул. „Джордж Вашингтон”

За ден приключи поставянето на нова маркировка по ул. „Репбуликанска”, възстановяват старата по бул. „Христо Ботев”

 09 Юли 2020
В рамките на ден приключи поставянето на новата маркировка по ул. „Републиканска“ в участъка от Обредния дом до Военния клуб. Така в този район движението вече е двупосочно и дава възможност за облекчаване на трафика в посока кв. Възрожденци.

Прессъобщение

 13 Юли 2020
Утре, 14.07.2020г., от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” петото от новата  поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България. 

Футболен фен клуб „Арда 1924“  се срещна с кмета на община Кърджали

 14 Юли 2020
Футболен фен клуб „Арда Кърджали -1924“ се срещна тази вечер с кмета на Кърджали д-р инж.Хасан Азис . Те настояха  да има местни играчи в „Арда 1924“ и отношение към Ахмед Осман, който според тях още има потенциал за игра на терена.

Получихме 20 000 маски от Китай

 15 Юли 2020
Община Кърджали получи дарение от 20 000 маски от община Мейджоу, Китай. Дарението е в резултат на осъществени контакти с ръководството на китайската община.Предпазните маски ще бъдат разпределени между лечебни заведения, социални служби, домове за възрастни хора, детски градини, населени места и  др.

СЪОБЩЕНИЕ

 16 Юли 2020
Водоснабдяване и канализация” ООД – град Кърджали уведомява всички абонати, ползващи питейна вода от яз.”Боровица” – гр.Кърджали, гр. Момчилград и 43 села, че на 17 юли /петък/ ще се извърши планова дезинфекция на водопроводната мрежа.

Поклонихме се пред паметта на Апостола

 18 Юли 2020
На 18 юли 2020г. се навършват 183 г. от рождението на Апостола на свободата Весил Левски.По този повод  днес в 10ч.  заместник кметовете Веселина Тихомирова и инж.Катя Митовска и секретарят на община Кърджали Себахтин Риза  поднесоха цветя пред Паметника на Васил Левски  и се поклониха пред паметта на Апостола.

П О К А Н А № 11

 21 Юли 2020
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация председателят на Общински съвет - Кърджали свиква на 29.07.2020 год. /сряда/ от 10.00 часа в Дома на културата заседание при следния проекто-дневен ред:                                                                        

Община Кърджали участва в Петата процедура за присъждане на Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво

 22 Юли 2020
Инициативата за присъждане на Европейския етикет е в изпълнение на Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво (СИДУМН) на Съвета на Европа (СЕ). Част от процедурата за присъждане на Етикета включва анкетни проучвания сред гражданите и общинските съветници в общините-кандидати, извършени от независими експерти. Въпросникът за граждани може да бъде попълнен електронно на следния линк:   https://chkmkt.com/EUEtiketCitizens2020 до 06.08.2020 г.

Община Кърджали: Пазете съоръженията в парковете, те са ваши и на вашите деца

 23 Юли 2020
След като община Кърджали реновира с нови материали всички пейки в парковите пространства, вандали отново започнаха да ги трошат.

Правата на жените и телекомуникационните мрежи от 5-то поколение като каузи в Кърджали

 23 Юли 2020
Новите лица в поредицата на Арт движение Кръг „Млади таланти от Кърджали и областта’2020” са две момичета от Кърджали – едната е втора година студентка в специалността „Изящни изкуства” в Художествената академия „Minerva” в Грьонинген, Холандия, а другата през 2021 г. ще бъде радио- и телекомуникационен инженер по специалността „Телекомуникационни мрежи” в Техническия университет в София.

Проф. д-р Огнян Герджиков посети библиотеката в Кърджали

 23 Юли 2020
В трогателна среща се превърна гостуването на проф. д-р Огнян Герджиков в регионална библиотека „Никола Вапцаров” – Кърджали. Той дари на библиотеката повече от 150 тома литература. Книги са събирани в продължение на години и са от личната библиотека на дарителя.

9 общини участваха в информационна  среща за финансовата рамка на ЕС за 2021-2027г.

 23 Юли 2020
Днес в залата на Бизнес инкубатора в Кърджали се проведе информационна среща на тема“Многогодишна финансова рамка на ЕС за периода  2021-2027“. Лекторите  бяха   от УНСС -  проф.д-р Надя Миронова, директор на Регионалния център за дистанционно обучение /РЦДО/- Хасково , звено на УНСС,  д-р Иво Костов, член на Групата за стратегически инициативи на УНСС и д-р Даниела Стоянова, координатор на РЦДО-Хасково.

Допълнителен прием за бакалаври в Регионалния център на Университета за национално и световно стопанство -УНСС в Хасково

 25 Юли 2020
10 нови студенти от Община Кърджали ще имат възможност да се обучават в Регионалния център на УНСС–в Хасково. В него се образоват чрез дистанционна форма над 500 бакалаври в три специалности: администрация и мениджмънт, икономика и счетоводство.

Прессъобщение

 29 Юли 2020
Заместник  кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова, чийто ресор беше  „Хуманитарни дейности“ от 1 август 2020г.  ще бъде освободена от  длъжността  си в общинска администрация. В молбата си за напускане тя посочва  - предстоящо излизане в отпуск по майчинство.

Раздаваме 9 000 маски в населените места, дарение от  Мейджоу,Китай

 29 Юли 2020
9 000 маски ще бъдат раздадени на живеещите в населените места на община Кърджали в следващите дни. Това стана ясно на среща на ръководството на община Кърджали с кметове на населени места и кметски наместници, която се проведе днес.

Община и „В и К“ ще търсят решение на проблем с канализация в „Гледка“

 30 Юли 2020
Кметът  на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и  заместник-кметът по строителство инж. Катя Митовска се срещнаха с жители на кв. „Гледка“  след поискано съдействие от общинския съветник от ГЕРБ Лидия Асенова на заседанието на ОбС на 30 юли т.г.

Честит Курбан  Байрам!

 31 Юли 2020
Кметът на община Кърджали  д-р  инж.Хасан Азис  и Общински съвет – Кърджали честитят  на всички мюсюлмани    свещения празник  Курбан  Байрам  като им пожелават    здраве, щастие  и благоденствие!2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign