Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Септември - 2020 г.

Посланик Айлин Секизкьок: „Кърджали е мост между България и Турция.“

 03 Септември 2020
На първо посещение след встъпването си в длъжност днес в Кърджали пристигна посланикът на Р Турция у нас Айлин Секизкьок. В рамките му тя се срещна и разговаря с кмета на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Община Кърджали отбеляза Деня на Съединението

 06 Септември 2020
Днес се навършват 135 години от Съединението на Княжество  България и Източна Румелия. Съединението от 1885 г. е  първата категорична заявка за самостоятелно, равноправно участие на България в модерната история на Европа.

Фестивалът на терлика на 15 години

 10 Септември 2020
В съответствие с епидемичните мерки, 15-тият рожден ден ще бъде отбелязан на 12 септември /събота/ от 10:00 ч. с изложба в градската градина в Кърджали, в която могат да се видят големи пана със снимки, медийни публикации и невероятни истории от фестивала през всичките години дотук.

Училището за свободно време в Кърджали отваря врати

 11 Септември 2020
На 1 октомври стартират заниманията по интереси през новата учебна година в Общински детски комплекс гр.Кърджали. ОДК подготвя своята дейност в редовна, присъствена форма на обучение, следвайки всички инструкции на Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването.

За 16-ти път „На училище – с усмивка“

 14 Септември 2020
Близо 700 първокласници  от община Кърджали ще получат в първия учебен ден – 15 септември,  книжка с български народни  приказки, с лично послание на кмета  д-р инж. Хасан Азис и ученически пособия.Това е част от инициативата «На училище с усмивка», насочена към най-малките жители, която община Кърджали реализира от 15.09.2004 г. насам.

Компютърна техника и непрекъснат интернет ще бъдат осигурени по проект за 26 учащи-потребители на социални услуги от резидентен тип

 14 Септември 2020
Община Кърджали подписа договор с Фонд „Социална закрила” , за изпълнение на проект по Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирани от държавата дейност, от резидентен тип и домове за деца, лишени от родителска грижа от  I  до  XII клас по реда на чл. 27, ал. 1, т. 2 от Закона за социално подпомагане.

Кметът д-р инж. Хасан Азис към учениците в ЕГ: Знанието е най-голямата сила, вие сте нашата вяра и надежда за България!

 15 Септември 2020
С посрещане на знамето на училището и издигане на националния трибагреник под звуците на химна на България днес в Езиковата гимназия бе открита тържествено новата учебна 2020/2021 година. В ритуала участваха традиционно гвардейският отряд към учебното заведение, както и фанфарния оркестър. Гост на тържеството бе кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис. Тук бяха и представители на РУО и Областната администрация.

297 са назначените към края на август 2020г. лични асистенти в община Кърджали по реда на Закона за личната помощ

 16 Септември 2020
Продължава работата на общинските служители, свързана с назначаването на асистенти за предоставяне на механизма "Лична помощ" по реда нае Закона за личната помощ и наредбата за включване в механизма. Дейностите стартираха през септември миналата година, а към края на месец август 2020г. назначените лични асистенти в община Кърджали са 297.

Три награди за ОДК от Националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка"

 16 Септември 2020
Проявата е под патронажа на Посолството на Република Куба в България и е включена в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерство на образованието и науката.

ПОКАНА №12

 16 Септември 2020
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с чл. 28а, ал. 1 от Закон за местното самоуправление и местната администрация, председателят на Общински съвет Кърджали свиква заседание на Съвета от разстояние чрез виртуално участие /онлайн/ на 24.09.2020 год. /четвъртък/ от 10.00 часа при следния проекто-дневен ред:

Обновяват компютърната зала  на ОДК Кърджали по проект към Национална програма на МОН

 17 Септември 2020
ОДК гр.Кърджали спечели проект към Националната програма на МОН „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и учениците в Центрове за подкрепа за личностно развитие -2020“. ОДК Кърджали кандидатства и спечели проект „З@едно в съвременния компютърен свят“  за модернизиране и оборудване на компютърния кабинет в комплекса на стойност 17 462 лв. С тези средства ще се закупи ново обзавеждане, компютърна техника и материали за работа за компютърния кабинет.

Започна набирането на преброители и контрольори, които ще работят на територията на община Кърджали в рамките на най-голямото статистическо изследване за страната ни - Преброяване 2021

 17 Септември 2020
Започна набирането на преброители и контрольори, които ще работят на територията на община Кърджали в рамките на най-голямото статистическо изследване за страната ни - Преброяване 2021. Това съобщи председателят на  временната Общинска преброителна комисия в Кърджали Сабахатин Риза. Той уточни, че комисията  работи вече няколко месеца. Тази в Кърджали е сформирана със заповед на председателя на НСИ  от 9 юни т.г.  и вече е провела три заседания в съотвествие с програмата на преброяването.

Д-р инж.Хасан Азис поздрави студентите от /РЦДО/ на УНСС в Хасково

 18 Септември 2020
Днес Регионалният център за дистанционно обучение /РЦДО/ на УНСС в Хасково откри официално новата академична година. Студентите и преподавателите  бяха приветствани от ректора на университета проф. Димитър Димитров, който изрази желание да развива центъра в Хасково. Директорът  на центъра проф. д-р Надя Миронова заяви, че е срещнала разбиране за партньорство с местната власт в областите Хасково и Кърджали, както и с представители на бизнеса.

Община Кърджали отбеляза 112 години от обявяването на Независимостта на България

 22 Септември 2020
По  случай  22 септември – Ден на Независимостта на България, днес заместник кметовете на община Кърджали инж.Катя Митовска и Тунджай Шюкрю, секретарят на община Кърджали Себахтин Риза и председателят на ОбС-Кърджали Юсеин Ахмед положиха венци пред Паметника на Освободителите в Градската градина.

Ден на отворените врати в ОДК Кърджали

 23 Септември 2020
 На 26 септември /събота/ от 10 ч. с ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ Общински детски комплекс официално ще открие учебната 2020/2021 г.  и кани  децата, учениците и техните родители да се запознаят с работата на предлаганите клубове, школи и с техните ръководители.

Прессъобщение

 28 Септември 2020
Утре, 29.09.2020г., от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” повторението на петото от новата  поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България. 

На първи октомври стартират дейностите за новата учебна 2020/2021 г. в Центъра за кариерно ориентиране в Кърджали

 29 Септември 2020
На първи октомври стартират дейностите по кариерно ориентиране за индивидуални и групови консултации през новата учебна 2020/2021 година в Центъра за кариерно ориентиране Кърджали.

Национален празник на  детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите – Кърджали 2020”

 29 Септември 2020
  За тринадесета поредна година ЦПЛР-Общински детски комплекс гр.Кърджали организира  Национален празник на  детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите – Кърджали 2020”, който тази година ще се проведе  на 31.10. и 01.11.2020 г. Празникът е посветен на Деня на Кърджали – 21 октомври.

Работата по проект „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали“ трябва да приключи на 21юли 2021г.

 30 Септември 2020
От следващата седмица започва работа по ремонт на тротоари и улично осветление на улиците „Екзарх Йосиф“ и „Генерал Чернозубов“. Предстои да бъде издадена заповед за временната организация на движението за тях до края на тази седмица.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign